Sinterklaas blijkt brokkenpiloot

Icoon SinterklaasSint Nicolaas en zwarte Piet zijn echte brokkenpiloten. Ieder jaar belanden de Goedheiligman of een van zijn knechten zo'n vijftig keer op de eerste hulp van het ziekenhuis. Dit pijnlijke feit blijkt uit statistieken van stichting Consument en Veiligheid.

Maar het gaat om ernstigere pech dan een lekke fietsband door een pepernoot. De hoofdoorzaak voor de brokken is, dat nogal wat zwarte Pieten hun eigen lenigheid schromelijk overschatten. Zo leveren hun rare capriolen meer dan eens een verdraaide knie of verstuikte enkel op. En soms klopt Pieterbaas zo hard op de deur, dat zijn hand in het verband moet.

Sinterklaas is ook niet meer zo goed ter been op zijn oude dag. De bebaarde kindervriend struikelt geregeld over de uitlopen van zijn bisschoppelijk habijt. Tijdens de vele kinderbezoeken wil de immer goedgemutste Sint verder nog wel eens te diep in het glaasje kijken. Cees Meijer van Consument en Veiligheid verklapt: ''Een benevelde sint springt bijvoorbeeld wel over hekjes, met alle gevolgen van dien.''

Sinterklaas in de rolstoel
''Nee hè!''