UEFA onderzoek incident in Kuip

De UEFA gaat een onderzoek starten naar een incident in De Kuip tijdens de UEFA Cup-wedstrijd donderdagavond van Feyenoord tegen Blackburn Rovers (0-0). De Noorse aanvaller Morten Gamst Pedersen kreeg donderdag in de dertiende minuut een beker bier naar zijn hoofd geslingerd toen hij een inworp wilde nemen.

De waarnemer van de UEFA meldde het voorval, en de zaak zal nu worden onderzocht. Pedersen zelf koos ervoor geen klacht in te dienen wegens de bierdouche. "Ik laat het aan de UEFA over om in actie te komen of niet. Ik kreeg bier in m'n gezicht en had daardoor wat plakkerige ogen. Het had erger kunnen zijn. Het was gelukkig niets hards. Ik heb er niks aan overgehouden. Maar dit hoort niet op het voetbalveld”, aldus Pedersen tegenover de BBC.

Feyenoord was zeer onstemd over de misdragingen van enkele aanhangers, naast het gooien met plastic glazen bier werd er ook vuurwerk afgestoken. "Het is bij iedereen bekend dat we sinds de gebeurtenissen rondom Feyenoord - Sporting extra in de gaten worden gehouden door de UEFA", aldus directeur Onno Jacobs, die rekening houdt met een boete. "Iedereen met een beetje gezond verstand snapt dat het ontoelaatbaar is dingen op het veld te gooien. Toch gebeurt het en moet de scheidsrechter zelfs vragen ermee op te houden. We kunnen dus weer rekenen op een boete en een nieuwe aantekening. Dat kan de club echt niet gebruiken. Europees voetbal is essentieel voor ons, zowel qua financiėn als qua prestige en imago.”