Voetbal: Perez noemde grens 'kankerneger'

Ajax-voetballer Kenneth Perez heeft afgelopen zondag tijdens de met 1-1 gelijkgespeelde wedstrijd tegen FC Twente grensrechter Siebert uitgescholden voor 'kankerneger'. Dat heeft Hugo Borst gemeld in zijn column in het Algemeen Dagblad.

"De grootste hooligan van vorig weekend stond trouwens op het veld van de Arena. Kenneth Perez wond zich in de 43ste minuut van Ajax-FC Twente op over een bal die al dan niet uit was. Tegen assistent-scheidsrechter Nicky Siebert riep de Deen: 'Hé man, idioot. Hé kankerneger hé!' De registratie is onverbiddelijk.", aldus Borst in zijn column.

De linkeraanvaller van Ajax kon zich het incident in eerste instantie niet meer herinneren, zo schrijft Borst. Nadat Borst volhield, zei Perez: "Ik speel niet meer. Dit neemt Ten Cate (trainer Ajax, red.) me kwalijk. En terecht. Dit is niet netjes. Dit is erg. Ik heb hier spijt van. Heb jij het nummer van die grens...?"

De KNVB heeft aangekondigd een onderzoek te starten naar het incident. "We zullen de band maandag afspelen. Als Perez dat écht gezegd heeft, dan kan de aanklager hem in staat van beschuldiging stellen", aldus een KNVB-woordvoerder. Volgens Hugo Borst hield Ajax-trainer Ten Cate Perez afgelopen donderdag in de door Ajax gelijkgespeelde UEFA Cup-wedstrijd tegen Sparta Praag aan de kant vanwege de uitlatingen.

Op de website van Ajax heeft Perez inmiddels het boetekleed aangetrokken en verontschuldigt hij zich:
Tijdens de wedstrijd Ajax - FC Twente van zondag 19 november heb ik mij in het vuur van het spel ernstig misdragen door een discriminerende opmerking te maken naar grensrechter Siebert.
Ik schaam mij diep voor de kwetsende uitlatingen en biedt, naast de heer Siebert, eenieder daarvoor mijn oprechte excuses aan.
De stommiteit van mijn opmerking staat in schril contrast met hoe ik werkelijk in het leven sta en met de normen en waarden waarmee ik mijn eigen kinderen opvoed.

Met schaamte,

Kenneth Perez
Assistent-scheidsrechter SiebertKenneth Perez
Assistent-scheidsrechter Siebert en Kenneth Perez