Wat gebeurt er volgende week

Elke week presenteert FdBeer een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen en evenementen van de komende week. Je kunt hiermee niet alleen je neefjes en nichtjes de loef afsteken op saaie familieverjaardagen, maar ook je ooms en tantes zullen zwaar onder de indruk zijn.

Algemeen
Van 26 t/m 28 november brengt de president van Bolivia, Juan Evo Morales, een bezoek aan Nederland. Hij wordt ontvangen door Koningin Beatrix en heeft verder nog gesprekken met prinses Máxima, minister-president Balkenende en minister Bot van Buitenlandse Zaken.
Op 29 november neemt minister Verdonk deel aan een debat op het Oranje Nassau College in Zoetermeer. Het onderwerp is radicalisering. Dit debat is onderdeel van een debatcyclus om in gesprek te komen met jongeren over radicalisering.
Op 1 december opent koningin Beatrix in Hilversum het nieuwe gebouw van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.De collecties van dit instituut (radio- en tv-programma's, documentaires, reclames, amateurfilms, foto's en muziek) is met dit nieuwe gebouw ondergebracht in één locatie.
Op 2 december geeft Christina Aguilera een concert in Ahoy! in Rotterdam. Auguilera's Europese tour is de eerste sinds 2003 en is getiteld "Back To Basics".

Politiek
Van 26 t/m 29 november gaat staatssecretaris van Gennip (Economische Zaken) mee met een vrouwen- en bedrijfsmissie naar Spanje. Thema van de missie is ondernemerschap en de rol van vrouwen in het arbeidsproces.
Op 27 november wordt de definitieve verkiezingsuitslag bekendgemaakt door de Kiesraad. Dan is ook bekend welke kandidaten met voorkeurstemmen zijn gekozen.
Op 29 november komt de "oude" Tweede Kamer voor het laatst bijeen.
Op 30 november is de eerste bijeenkomst van de "nieuwe" Tweede Kamer. Tijdens de bijeenkomst worden de tijdelijke voorzitter van de Tweede Kamer en de overige leden beëdigd.

Sport
Op 29 en 30 november spelen AZ, Feyenoord en Ajax in de UEFA Cup. De tegenstanders zijn resp. Slovan Liberec, Nancy en Espanyol.
Op 1 december treden vier topsporters toe tot de Defensie Topsport Selectie. Het gaat om hordenloopster Marjolein de Jong, judoka Bryan van Dijk, taekwondoka Ferry Greevink en trampolinespringster Rea Lenders.
Van 1 t/m 3 december spelen Rusland en Argentinie tegen elkaar in de finale van de Davis Cup in Moskou.