FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 26 oktober 2006

VS bouwen muur langs grens Mexico

Icoon Buitenlands De Amerikaanse president George Bush heeft definitief de wet ondertekend die zorgt voor de bouw van een metershoge muur langs grote delen van de grens met Mexico. De muur zal een lengte hebben van 1100 kilometer en deels uit hekwerk bestaan. De muur wordt gebouwd om illegale Mexicaanse immigranten tegen te gaan. "We hebben de verantwoordelijkheid onze grenzen te beveiligen. We nemen deze verantwoordelijkheid serieus", zei Bush over de nieuwe wet.

Toch is Bush eigenlijk geen voorstander van de muur, maar het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft Bush ertoe gezet de wet te ondertekenen. Conservatieve krachten binnen de Republikeinse partij willen dat Bush harde maatregelen neemt om immigratie tegen te gaan. Bush zelf heeft maanden geprobeerd om de situatie van illegale immigranten in de Verenigde Staten juist te verbeteren.

Het Huis van Afgevaardigden heeft na de goedkeuring van de muur maanden gewacht met het doorsturen van het document naar het Witte Huis. In dit document staat niet hoeveel de bouw van de muur gaat kosten. Analisten in de krant Newsday stellen dat alles expres zo gepland is, zodat het electoraal gewin op kan leveren voor de Republikeinen.

Dennis Hastert, voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, opende de aanval op tegenstemmende Democraten. Hij vindt dat deze "de grenzen wagenwijd open willen zetten" en amnestie willen verlenen aan miljoenen illegalen in de VS.

De VS zijn niet het enige land die een muur bouwen. China bouwt ook een muur om immigranten uit Noord-Korea tegen te gaan.

'Pronk blijft VN-gezant voor Sudan'

Icoon BuitenlandsJan Pronk blijft vooralsnog gewoon de speciale VN-gezant voor Sudan. Dat maakte de woordvoerder van secretaris-generaal Kofi Annan van de Verenigde Naties donderdag bekend.

''Wat ons betreft blijft zijn status hetzelfde. Hij blijft de speciale gezant van de secretaris-generaal die teruggeroepen is voor overleg'', aldus woordvoerder Dujarric in New York. Pronk voerde donderdagochtend overleg met Kofi Annan en zal later op de dag of vrijdag nieuwe gesprekken met de VN-baas hebben.

'Veel computers slecht beveiligd'

Icoon Internet Veel Nederlandse computergebruikers zijn slecht beveiligd tegen virussen, spyware en andere computergevaren. Dit komt omdat zij de gevaren op internet niet kennen. Bovendien scoren de virusfilters die bij internetproviders meegeleverd zijn matig. Zo heeft drie op de vijf computergebruikers het laatste jaar een veiligheidsprobleem op de pc gehad. Dat blijkt uit onderzoek van de consumentenbond.

Het onderzoek van de Consumentenbond is niet consistent. Veel mensen stellen dat ze op de hoogte zijn van de risico's van internetgebruik. Maar als daarna gevraagd wordt wat de risico's zijn, dan kan bijna geen enkele computergebruiker deze benoemen. De consumentenbond maakt zich hier zorgen over.

Mensen verwachten veilig te zijn als een internetprovider een virusfilter meelevert. Bij zes van de tien providers wordt meer dan tien procent van de e-mails met virussen gewoon doorgelaten. Bovendien leveren alle providers draadloze netwerken zonder beveiliging. Alleen UPC zorgt voor een veilige draadloze netwerkverbinding.

De Consumentenbond wil dat er snel veiligheidsnormen ingesteld worden. 'Het is voor consumenten feitelijk niet meer mogelijk zich adequaat te beveiligen. Het is te moeilijk, te veranderlijk, te veel en te onbeheersbaar', aldus de Consumentenbond. De bond vindt dat bedrijven de beveiliging in orde moeten maken voordat de consument online gaat. Alle producten en diensten moeten standaard goed beveiligd zijn.

Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 9

Icoon EredivisieHet was voor het eerst dit seizoen dat er in de Eredivisie ook op woensdag en donderdag werd gevoetbald. AZ wist in Tilburg met 4-0 van Willem II te winnen. In de eerste helft ging het bij de Alkmaarders niet helemaal vlekkeloos, waardoor de ploeg uit Tilburg nog een aantal kansen kreeg. Toch kwam de ploeg van Louis van Gaal op voorsprong. In de tweede helft werd deze marge aan de hand van drie goals verder vergroot.

Lange tijd leek het er op dat NAC Breda en FC Utrecht de punten moesten delen. De Bredase ploeg wist na negen minuten al te scoren via Patrick Zwaanswijk. Vijf minuten na rust trokken de Domstedelingen de stand weer gelijk door een treffer van Marc-Antoine Fortuné. Ver in blessuretijd wist NAC de zege pas veilig te stellen en won met 2-1.

Met pijn en moeite heeft Feyenoord de winst tegen FC Twente veilig weten te stellen. De ploeg uit Enschede kwam verdiend op voorsprong na een goal van Touma. Meteen was het vertrouwen bij de Rotterdammers ver te zoeken. In de tweede helft zorgde Stijn Huysegems voor de gelijkmaker. Vijf minuten voor tijd stelde Johanthan de Guzman de zege voor de Rotterdammers veilig.

PSV boekte woensdag een monsterzege op het geplaagde Sparta. De Brabanders walsten met 7-0 over de ploeg van Wiljan Vloet heen. Gevierde man aan de zijde van PSV was Jefferson Farfán. Hij was namelijk goed voor drie doelpunten. Ook Ajax wist de punten in eigen huis te houden. In de Amsterdam ArenA wist de ploeg met 2-0 te winnen van ADO Den Haag. Deze stand stond overigens al voor rust op het scorebord. Wesley Sneijder en Gabri waren verantwoordelijk voor deze treffers.

Uitslagen speelronde 9:
Woensdag 25 oktober:
FC Groningen - Excelsior (2-1)
NEC - Roda JC (0-0)
PSV - Sparta Rotterdam (7-0)
Heracles Almelo - RKC Waalwijk (1-1)
Ajax - ADO Den Haag (2-0)

Donderdag 26 oktober:
Feyenoord - FC Twente (2-1)
NAC Breda - FC Utrecht (2-1)
Willem II - AZ (0-4)

Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

-----------
Kijk voor meer voetbalnieuws op de FOK! Voetbalmanager.

VU opereert een jaar op dak

Icoon Medisch Het VU Medisch Centrum in Amsterdam gaat een jaar lang operaties op het dak uitvoeren. Komend weekend worden op het dak van het ziekenhuis twintig containers geplaatst. Deze containers zullen omgetoverd worden tot een operatieafdeling van twee verdiepingen.

De 'dakoperaties' zijn nodig, omdat de huidige operatiekamers verbouwd worden. Het duurt een jaar voordat deze verbouwing klaar is. "Een enorme 'operatie' en een unieke manier om de verbouwingsperiode te overbruggen", zegt Edwin Pompe, hoofd operatiekamers van het VU Medisch Centrum.

De tijdelijke operatieafdeling zal 840 vierkante meter groot zijn. Eind november zal de nieuwe operatieafdeling in gebruik worden genomen en kunnen de 'dakoperaties' beginnen.

Uitslagen Eredivisie 26/10/2006

Er werden vanavond drie wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

Feyenoord - FC Twente 2-1
30' Touma 0-1
47' Huysegems 1-1
85' De Guzman 2-1

Scheidsrechter: Jol.
Toeschouwers: 38.000.
Gele kaart Hofs, de Guzman (Feyenoord), Heubach, Zomer (Twente).

opstellingen

Feyenoord: Timmer, Tiendalli, Greene, Bahia, Léonard (De Guzman/46), Buijs, Hofs (Boussaboun/81), Lucius, Vincken (Kolkka/76), Charisteas, Huysegems.

Twente: Boschker, Wilkshire, Wielaert, Zomer, Heubach (Wellenberg/73), Oude Kamphuis (Brama/81), Bakkal (Sibum/77), Engelaar, Bakircioglu, N'Kufo,Touma.
===========================================================
NAC Breda - FC Utrecht 2-1
9' Zwaanswijk 1-0
50' Fortuné 1-1 (assist Kopteff)
90'+4 Slot 2-1

Scheidsrechter: Vink.
Toeschouwers:
Gele kaart Leonardo, Zonneveld, Diba, Stam (NAC), Dickoh, Kruys, Caluwé (Utrecht)

Opstellingen:

NAC: Zoetebier, Stam, Zwaanswijk, Penders, Mtiliga, De Graaf (Slot/83), Mathijssen, Zonneveld (v. Gessel/83), Diba, Leonardo, Pinas (Rigters/62).

FC Utrecht: Vorm, Cornelisse, Dickoh,Broerse, Braafheid, Kruys, De Jong (Somers/83), Caluwé,v.d.Gun, Fortuné,Kopteff.
===========================================================
Willem II - AZ 0-4
13' De Zeeuw 0-1 (assist Arveladze)
53' Martens 0-2 (assist Martens)
63' Dembelé 0-3
84' Koevermans 0-4

Scheidsrechter: Bossen.
Toeschouwers: 12.200.
Bijzonderheden: In de zevende minuut mist Den Ouden voor Willem II een strafschop.

Opstellingen

Willem II: Sengier, Hermans, v.d.Struijk (Wau/78), Bælum, Valencia, Assou-Ekotto, Nieuwendaal (Messoudi/55), Kargbo, Imschoot (Kerekes/66), Den Ouden, Bobson.

AZ: Sinouh, Steinsson, Jaliens, Opdam,De Cler, Mendes, De Zeeuw, Martens, Schaars (Molhoek/79), Arveladze (Koevermans/62), Dembélé (Lens/70).

Hertha BSC naar derde ronde DFB-Pokal

Hertha BSC is door naar de volgende ronde in het toernooi om de Duitse beker. Afgelopen woensdag werd het bekerduel van de Duitse ploeg, tegen Stuttgarter Kickers, tien minuten voor het eindsignaal gestaakt. De stand was toen 2-0 in het voordeel van Hertha.

Deze beslissing maakte de arbiter Weiner nadat één van de grensrechters werd geraakt door een bierblikje. Na dit incident besloot de scheidsrechter het duel stil te leggen. Niet veel later werd bekend dat beiden ploegen niet meer op het veld zouden verschijnen. Vandaag heeft de Duitse voetbalbond bepaald dat Hertha BSC de wedstrijd heeft gewonnen. Dit betekent dat de ploeg door zal gaan naar de derde ronde van het toernooi om de DFB-Pokal.

Federer eenvoudig door in Basel

Roger Federer is er in geslaagd om zich te plaatsen voor de kwartfinales van het tennistoernooi in Basel. De Zwitserse nummer één van de wereld versloeg in de tweede ronde de Spanjaard Guillermo García-López in twee sets (6-2, 6-0).

Ook Fernando Gonzalez, als derde geplaatst, wist zijn partij in de tweede ronde van het toernooi in de Zwitserse stad te winnen. Hij moest er wel meer moeite voor doen als Federer, aangezien zijn tegenstander, Mardy Fish, erg veel tegenstand bood. Uiteindelijk had de Spaanse tenniser drie sets nodig: 6-7(5), 6-4, 7-6(8).

Ook David Ferrer(5) heeft zijn partij, tegen Jiri Novak, in winst om kunnen zetten. De Spanjaard had drie sets nodig om de Tsjech aan de kant te zetten (2-6, 6-3, 6-3).

Miljoenenprijs voor integere Afrikaanse leiders

Icoon OpmerkelijkAfrikaanse landen scoren over het algemeen niet bijster hoog als het gaat om de integriteit van haar regeringsleiders. Een miljardair uit Sudan wil daar, overtuigd van het belang van goed en betrouwbaar leiderschap voor de toekomst van het continent, wat aan doen. Mo Ibrahim, die zijn fortuin verdiende in de telecomindustrie, wil een nieuwe jaarlijks uit te reiken prijs instellen voor Afrikaanse machthebbers die niet corrupt zijn en hun macht niet misbruiken.

Winnaars van de prijs, enigzins te vergelijken met de Nobelprijs voor de Vrede, ontvangen verdeeld over tien jaar een geldbedrag van maar liefst vijf miljoen dollar (3,9 miljoen euro). Ook daarna blijft de geldkraan stromen: tot aan hun overlijden wordt er jaarlijks 200.000 dollar overgemaakt naar de winnaars.

Een speciale stichting gaat op zoek naar potentiële prijswinnaars, zo melden Britse media. Het initiatief van Ibrahim wordt toegejuicht door onder meer de Zuid-Afrikaanse oud-president Nelson Mandela, de Britse premier Tony Blair en de Amerikaanse oud-president Bill Clinton.

Niiuwe iinfo Wariio Ware Smooth Moves

Er is wat meer informatie vrijgegeven over Wario Ware Smooth Moves voor de Wii. De game zal bijvoorbeeld een minigame hebben waarbij er tot 12 spelers mee kunnen spelen. De meeste games zullen echter voor een persoon tegelijk zijn, en sommige zijn geschikt voor 2 tot 5 spelers.

Het 'verhaal' in Smooth Moves komt erop neer dat Wario een schat genaamd Form Baton vindt (de Wiimote zeg maar). Met deze Form Baton krijgt hij speciale krachten die variëren met de manier waarop de Baton gehouden en bewogen wordt. Op deze bewegingen zullen de microgames gebaseerd zijn.

In Smooth Moves zitten een aantal nieuwe characters, naast de bekende crew (9-Volt, Wario, Mona, etc) zullen we ook characters als Master Mantis, Young Cricket, Penny Crygor en vele anderen tegenkomen.

Tot slot een aantal korte features die in de game zullen zitten:

9 Volt games zijn weer gebaseerd op Nintendo klassiekers
Je eigen Mii zal terugkomen in de microgames
In Smooth Moves zal je je gehele lichaam moeten gebruiken om te winnen
Sommige microgames gebruiken de nunchuck,
maar de meeste gaan met de Wiimote

Hoe ver is Square-Enix?

Square-Enix, een van de grootste developers op J-RPG gebied, heeft een aantal games in ontwikkeling. In dit bericht lees je per game op hoeveel procent van het eindproduct ze zitten:

- Final Fantasy XIII (PlayStation 3): 13%
- Final Fantasy Versus XIII (PlayStation 3): 1.3%
- Itadaki Street DS (Nintendo DS): 50%
- Final Fantasy XII Revenant Wings (Nintendo DS): 40%
- Kingdom Hearts II Final Mix (PlayStation 2): 130% (2 games, dus zeg maar 65%)


Ik zit op 13%

Het duurt nog wel even voordat we sommige games kunnen verwachten dus...

Beauty Tips voor hem: Make-up

Als je er sexy bij wilt lopen, zul je er toch aan moeten geloven. Vrouwen deden het altijd al, maar ook steeds meer mannen kiezen ervoor: Make-up gebruiken. Een mooi opgemaakt gezicht is het ideaal, de mond, de ogen, de wenkbrauwen, de wangen, de hals, ja zelfs de neus.

Maar wat moet je dan doen? Een zwart lijntje rond je oog, mascara, misschien zelfs lippenstift?

Welnee joh! Het kan allemaal ook heel simpel. Kijk maar naar de demonstratie met het meisje in dit filmpje.

Met dank aan Tijnes voor de submit.

Halve boete voor Griekse automobilist

Icoon Opmerkelijk Een automobilist op het Griekse eiland Lesvos heeft deze week geprofiteerd van soms ondoorgrondelijke Griekse bureaucratie. Hij had zijn wagen dubbel geparkeerd bij de haven, maar hij kreeg uiteindelijk maar een parkeerbon voor de helft van het gangbare boetebedrag.

De auto was geparkeerd op een plek waar de jurisdictie van de gewone politie ophoudt en die van de havenpolitie begint. Beide instanties liggen in de clinch met elkaar en daarom stuurde de lokale politie maar een "halve" parkeerbon. De Griekse overtreder sprak van een "bizarre" bestraffing.

Hansson: "Fiorentina interessant"

Petter Hansson zal waarschijnlijk het seizoen afmaken bij SC Heerenveen. De verdediger zegt dit in reactie op berichten over belangstelling van Fioretina. Die interesse vindt hij interessant, maar volgens de Zweed is het nog niet concreet.

In de Zweedse media reageert Hansson op de geruchten die vanuit Italië komen. De Zweedse krant Expressen beweert dat het gerucht over de belangstelling van Fiorentina inmiddels is bevestigd, maar ook dat de Italiaanse club nog geen contact heeft opgenomen met Hansson. "Erg interessant", aldus Hansson, die eerder zei dat verlenging van zijn huidige contract bij de club uit het Abe Lenstra-stadion niet de meest logische optie is.

Een overgang in januari zit er waarschijnlijk niet in. "Heerenveen heeft gezegd dat het me in de winterstop niet wil verkopen". Naast Fiorentina zouden er ook nog andere Europese clubs zijn die interesse hebben in Hansson, maar welke dat zijn, is niet bekend.

Wat is Dit: Opgave 57 - Ronde 1

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijs:

De prijzen
Voor kwartaal 4 (dus de periode tot en met 31 December) is MSI zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
MSI Megaplayer P640 - Een super trendy, stijlvolle functionele MSI MP3 speler. Met: 1,8" CSTN Display, 8GB HD Opslagcapaciteit, MP3/WMA, Foto browsing & M-JPEG Playback, CD direct opnemen, Supports 2.0 High Speed, Oplaadbare Li-ion batterij, SRS WOW Sound.


De opgave:

Succes!

Verkoop Football Manager 2007 breekt records

Sega heeft laten weten dat Football Manager 2007 volgens UK Chart-Track verkooprecords heeft gebroken. De game is de op drie na snelst verkochte PC-game ooit in Engeland. Een andere game in die top drie is Football Manager 2006.

Het is geen verrassing dat de game het zo goed doet. Het spel scoort hoge reviewcijfers en de ruim 100 nieuwe toevoegingen doen het goed bij zowel de oude garde als beginnende spelers.


Marsvoertuigen nog steeds actief na 1000 marsdagen

Icoon RuimtevaartHet Amerikaanse marsvoertuig 'Spirit' is na een verblijf van 1000 marsdagen nog steeds aan het werk om de rode planeet te verkennen. Het marsvoertuig heeft in die periode ongeveer 6,8 kilometer afgelegd, tienduizenden foto's gemaakt, en vele wetenschappelijke experimenten uitgevoerd. Een marsdag is iets langer dan een dag op Aarde, namelijk 24 uur en 37 minuten.

Toen 'Spirit' op 3 januari 2004 op Mars landde, dachten wetenschappers van NASA dat het marsvoertuig niet meer dan 90 marsdagen operationeel zou zijn. Intussen is dus de duizendste marsdag in gegaan en hoewel er wel technische problemen zijn geweest in het verleden is het marsvoertuig nog steeds operationeel.

Het ook nog steeds actieve broertje van 'Spirit', het marsvoertuig 'Opportunity', landde 22 marsdagen later op de rode planeet en zal dus binnenkort ook deze mijlpaal bereiken. 'Opportunity' heeft maar liefst 9,4 kilometer afgelegd en verkende onlangs de krater Victoria. Hierbij werd de rover ook gefotografeerd door een satelliet die de planeet in kaart brengt.

Momenteel verwachten wetenschappers dat beide voertuigen nog zeker tot januari zullen blijven functioneren en dus hun derde verjaardag zullen vieren op Mars, gerekend in Aardse dagen. Op dit moment genieten de marsvoertuigen een paar weken vakantie omdat Mars momenteel achter de zon staat gezien van de Aarde. Hierdoor is er veel storing in de communicatie met de rode planeet. Aanstaande maandag verwacht men het werk weer te kunnen oppakken.




Een tekening van marsvoertuig 'Spirit'


Gewonden door 'crofty bomb'-rage

Icoon Binnenlands Een 11-jarige jongen uit Gorinchem is woensdag zwaargewond geraakt aan het oog toen een 'crofty bomb', een zelfgemaakte bom van gootsteenontstopper, ontplofte. Twee dagen eerder raakte een hond gewond aan zijn tong en bek toen het dier snuffelde aan een dergelijke bom en deze explodeerde. Dat heeft de politie donderdag bekendgemaakt.

De GGD en de gemeentelijke hulpdiensten in Zuid-Holland-Zuid zijn niet blij met de nieuwe rage onder internetters. Naar aanleiding van deze twee nieuwe incidenten waarschuwen de hulpinstanties jongeren en hun ouders voor deze gevaarlijke rage. De ontstopper kan volgens hen grote schade aan mens en dier aanrichten. Ouders worden opgeroepen het chemische product buiten bereik van kinderen en jongeren te bewaren.

Drogisterijketen Kruidvat heeft woensdag een bericht naar alle filialen verstuurd, waarin het personeel wordt opgeroepen extra op te letten bij de verkoop van gootsteenontstopper aan minderjarigen. De winkel zal het product wel blijven verkopen.



Ongeluk met een 'crofty bomb'

Kamp voorziet geen verdere uitbreiding troepen

Icoon PolitiekMinister Henk Kamp (Defensie) voorziet vooralsnog geen nieuwe uitbreiding van de Nederlandse troepen in de Afghaanse provincie Uruzgan. Het blijft bij de vorige week aangekondigde 130 man extra.

Dat zei de bewindsman donderdag tijdens een debat over de missie en de huidige situatie in Afghanistan. Een ruime meerderheid van de Tweede Kamer steunt het sturen van de extra manschappen. In totaal komt daarmee het aantal Nederlandse militairen voor de ISAF-missie in Afghanistan op 1540 in plaats van 1410. Daar is de luchtmacht bij meegeteld.

Omdat Nederland vanaf 1 november gedurende een half jaar het militair commando overneemt van de ISAF-macht in heel zuidelijk Afghanistan, komt daar tijdelijk nog eens 200 man ondersteuning bovenop. Zij worden gestationeerd op de internationale basis in Kandahar.

De beperkte uitbreiding valt volgens het kabinet binnen het begin dit jaar afgesproken mandaat. Formeel hoeft het kabinet de uitbreiding dan niet eerst voor te leggen aan de Kamer. De partijen stelden dat echter wel op prijs. Mochten er toch meer manschappen nodig zijn, dan zal Kamp dat opnieuw aan de Tweede Kamer voorleggen.

Tweeling met verschillende huidskleur geboren

Icoon OpmerkelijkDe Engelse Kerry Richardson was dolgelukkig toen ze 23 juli jongstleden beviel van twee zoontjes die, zoals vaak bij een tweeling, erg op elkaar leken. Na een tijdje gebeurde er echter iets raars, Kaydon, een van de twee, begon steeds donkerder te worden en zijn broertje, Layton, het tegenovergestelde. Hij werd steeds blanker.

Volgens de moeder van de twee knaapjes waren ze bij de geboorte nauwelijks te onderscheiden, maar werd Kaydon steeds donkerder van huid en Layton steeds blanker en blonder. De reden van de verschillende tweeling is dat de zwarte Kerry de twee mannetjes uit een relatie met een blanke man heeft. Kerry vindt de aandacht die ze krijgt best vervelend. "Overal waar ik kom, kijken de mensen ons na", zegt de moeder. "Steeds opnieuw moet ik uitleggen dat het écht een tweeling is en dat beiden inderdaad dezelfde vader en moeder hebben.".

De kans om een tweeling te krijgen met verschillende huidskleur is erg klein. Volgens experts op het gebied van genetica is deze slechts één op de miljoen.



Kerry met haar twee zoontjes


Met dank aan wgboers voor de submit.

Brawn, Martinelli weg bij Ferrari

Na Michael Schumacher vertrekt er nog een van de sleutelfiguren bij het team van Ferrari. Ross Brawn heeft definitief besloten het Italiaanse team te verlaten.

Het Italiaanse team heeft dit vandaag officieel bevestigd. Ook het hoofd van de motorenafdeling, Paolo Martinelli, zal niet langer deel uitmaken van Ferrari.

"Ferrari wil Ross Brawn en Paolo Martinelli zeer hartelijk bedanken voor hun bijdrage aan een van de meest buitengewone hoofdstukken in de geschiedenis van de Scuderia, dat een totaal van elf wereldtitels en bijna 90 GP-zeges heeft opgeleverd. Na jaren van hard werken heeft Ross Brawn besloten dat hij meer tijd aan zijn gezin wil besteden, terwijl Paolo Martinelli een belangrijke rol gaat bekleden binnen de FIAT-groep. We wensen hen beide alle goeds," aldus de verklaring van Ferrari.

Joezjni niet in finale Davis Cup

Mikail Joezjni zal begin december in Moskou ontbreken bij de finale om de Daviscup tussen Rusland en Argentinië.

Gisteren raakte de Russische tennisser geblesseerd aan de rechterenkel tijdens het ATP-toernooi van Sint Petersburg. Joezjni heeft een blessure opgelopen aan de enkelbanden en is zes tot acht weken uitgeschakeld. Ook landgenoot Nikolai Davidenko liep woensdag een kwetsuur op, maar naar alle waarschijnlijkheid kan hij volgende week al weer spelen.

EA komt met Brain Training game

In navolging van Nintendo komt ook EA met een eigen Brain Training game. Dit is de tweede DS game van EA Japan (Sim City is de eerste).

De game lijkt gebaseerd op een Japanse TV serie genaamd Dragon Zakura. De serie draait om een derde-rangs advocaat, Sakuragi Kenji, die besluit les te gaan geven op een middelbare school.

Screens:

De game moet vanaf maart 2007 in de Japanse winkels liggen, de kans dat de game naar Europa komt is vrij klein.

Bondscoach Hongarije vertrekt

Péter Bozsik, bondscoach van Hongarije, heeft zijn ontslag ingediend. De trainer stapt op naar aanleiding van het recente verlies tegen Malta (2-1) tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd.

De coach was slechts zeven maanden in dienst. Half maart werd hij als opvolger van voormalig bondscoach Lothar Matthäus aangesteld, maar Bozsik was niet erg succesvol: Hongarije staat voorlaatste in kwalificatiegroep C, met drie punten uit vier matches. De Hongaren waren in 1986 voor het laatst te bewonderen op een groot toernooi.

De Hongaarse voetbalbond heeft nog geen opvolger voor Bozsik op het oog.

Terugslag voor Kewell

Harry Kewell zal de komende maanden nog niet terug keren op het voetbalveld. De international van Australië heeft namelijk te maken met een terugslag. De voetballer herstelt al geruime tijd last van een voet- en liesblessure.

Hierdoor zal het ongeveer vier maanden gaan duren voordat de Australiër weer kan spelen voor zijn club Liverpool en het Australische nationale team. Een week geleden moest Kewell nog onder het mes vanwege een bacteriële infectie aan zijn voet. "'Dat duurt nog wel een poosje. Misschien is dat wel pas na februari. Al sta ik te popelen om weer te kunnen spelen", aldus de middenvelder van The Reds. Sinds het wereldkampioenschap voetbal tobt hij namelijk al met de liesblessure. "Ik moet vrijdag terug naar de chirurg. Als hij mij het groene licht geeft, keer ik direct terug naar Engeland."

Liverpool maakt tot nu toe een matig seizoen door. De club, waar ook Dirk Kuyt onder contract staat, bivakeert momenteel op een teleurstellende elfde plaats. Tevens heeft de ploeg een achterstand van elf punten op de lijstaanvoerders in Engeland, namelijk Manchester United en Chelsea.

Geen spijt van ontbrekende trilfunctie

Phil Harrison heeft nogmaals bevestigd dat Sony geen spijt heeft van de beslissing om geen rumble technieken in de SIXAXIS (de PS3 controller) te stoppen. Ze gaan er bij Sony vanuit dat de motion technieken veel belangrijker zijn:

I think that the next generation interfaces that can be created built on SIXAXIS motion sensitivity give tremendous gameplay benefits that far outweigh a reactive vibration function. The vibration function is the game sending a single channel of feedback to the player - six axis of input puts the player in control in a much richer, deeper way. So, game design can go in much more interesting directions as a result of that than from receiving a single input from the game itself.

Je vraagt je nu misschien af waarom ze er voor gekozen hebben om het trillen weg te laten? De eerste verklaring van Sony was dat het trillen zou interfereren met het bewegen (E3 2006), maar Immersion, het bedrijf achter de triltechniek heeft dat vrij snel ontkend en gezegd dat het makkelijk samen kan gaan. Harrison zegt nu dat het gewoon een kostenoverweging is geweest; draadloze blue tooth controllers met motion techniek en een goede batterijduur kosten nou eenmaal best veel:

I think the caveat to that statement always has to be based on the fact that when we make a pad, we're making maybe 150, 200 million of them. So it has to be done at a price, and it has to be done at a volume that fits our production requirements. I think the decision that we’ve made to build in the SIXAXIS functionality, and Bluetooth wireless, and great battery life, and all the other functionality that comes with it, far outweighs the chatter that we’re getting on vibration. And, it's incredibly light! Just pick it up!

Diamanten populairder dan Parels in Japan

Het is vrij duidelijk dat Pokemon Diamond in Japan een stuk populairder is dan Pokemon Pearl. De afstand tussen de twee games wordt met de week groter:

GameConsolePublisherAantalTotaal
Pokemon DiamondNDSNintendo137.6291.371.199
Pokemon PearlNDSNintendo94.3501.191.282
Captain TsubasaPS2Bandai Namco41.70841.708
Zaiden Kanken DSNDSRocket Company35.911156.624
Custom RoboNDSNintendo34.30434.304
FFV AdvanceGBASquare Enix32.329157.169
New MarioNDSNintendo29.9653.304.367
DBZ Sparking NeoPS2Bandai Namco28.042359.582
Brain Training 2NDSNintendo22.0063.336.012
Animal CrossingNDSNintendo20.4063.349.277

Eerste titels PS3 Marketplace bekend

De eerste titels die beschikbaar komen in de PlayStation Store (de PS3 tegenhanger van de Xbox Live Marketplace) zijn bekend. Vanaf 11 november zijn de volgende titels in Japan te downloaden:

Blast Factor (Sony, Action)
flOw (Sony, Action)
Lemmings 2 (Sony, Puzzle)
Kazuo [engl. 'Go Sudoku'] (Sony, Puzzle)
Puzzle [engl. 'Swizzleblocks'] (Sony, Puzzle)
Mainichi Issho (Sony, Action) -Geen demo aanwezig-
Ridge Racer 7 Demo (Bandai Namco, Race)

Ook zijn de eerste PSOne games bekend die je op de PS3 kan downloaden en vervolgens op de PSP kan spelen:

Biohazard Director's Cut (Capcom)
Konami Antics MSX Collection Vol. 1 (Konami)
Konami Antics MSX Collection Vol. 2 (Konami)
Bishi Bashi Special (Konami)
Arc The Lad (Sony)
Jumping Flash! (Sony)
Everybody's Golf 2 (Sony)
Silent Bomber (Bandai Namco)
Tekken 2 (Bandai Namco)
Mr. Driller (Bandai Namco)

Kwartaalwinst Nintendo stijgt met 72 procent

Het gaat de laatste tijd weer goed met Nintendo, de DS verkoopt als een tiet en ook de softwaretitels lopen goed. De nettowinst van Nintendo voor het tweede kwartaal van het lopende boekjaar (juli, aug, sept) steeg hierdoor naar Yen 38,8 Mrd. (Euro 258,0 M / USD 326,5 M) en dit is een stijging van 72% ten opzichte van vorig jaar, dezelfde periode.

Naast de winst zijn ook de verwachtingen voor de DS gestegen, men verwacht nu dat er 20 miljoen DS-en verkocht zijn eind dit jaar (voorheen 17M) en qua softwaresales zijn de verwachtingen gegroeid van 75M naar 82M exemplaren.

Wat betreft de verwachtingen voor de Wii is Nintendo ook positief: 6 miljoen consoles en 17 miljoen softwaretitels.

Mogelijk Wii shortages

Nintendo wil voor 31 maart 2007 wereldwijd zo'n zes miljoen Wii units uitleveren en verkopen en ondanks dat dit onwijs veel lijkt waarschuwt Nintendo toch voor schaarste. 'Ondanks dat we op maximale capaciteit produceren kan het nog altijd zo zijn dat de Wii zo populair is dat deze overal uitverkoopt.'

Of Nintendo daadwerkelijk de zes miljoen units voor 31 maart 2007 haalt is nog niet bekend. Tevens is nog niet bekend hoeveel de Wii gaat verkopen (dat weten we uiteraard pas als de console in de winkels ligt).

Speciale kieswijzer voor sport

Sportkoepel NOC*NSF lanceert op 31 oktober op de website www.sport.nl een speciale kieswijzer, die gericht is op sport.

Met behulp van die kieswijzer kunnen de websitebezoekers ontdekken hoe de politieke partijen omgaan met sportzaken. Daarnaast krijgen ze ook inzicht welke partij het beste bij hun eigen ideeën past.

Na de lancering zullen Erica Terpstra, oud-politica en voorzitter van het NOC*NSF, en roeister Femke Dekker als eersten gebruik maken van de speciale kieswijzer.

Jerney niet blij met zangkritiek

SubheaderJerney Kaagman, de zangeres van de Haagse band Earth en Fire, die in de laatste jaren vooral bekend werd als kritisch en emotieloos jurylid bij Idols, is boos en teleurgesteld. In het biografische boek 'Earth en Fire 1969-1983' laten haar voormalige collega-bandleden weten wat zij door al die jaren heen van haar zangkwaliteiten vonden. Zo staat te lezen in het boek dat in 1974 de overige bandleden Jerney wilden dumpen, en Patricia Paay hadden benaderd om haar plaats in te nemen.

De autobiografie is door de gebroeders Fred en Dick Hermsen geschreven. "Jerney heeft hier heel lang aan meegewerkt", vertelt Fred, "totdat ze zag wat de andere bandleden over haar zangkwaliteiten vertelden". Hij vervolgt: "Ze wist dat we de mooie en de minder mooie momenten van de band zouden beschrijven. Jerney wilde het voor haar heikele punt in een alinea beschrijven, het zijn vijf van de 165 pagina's geworden. Ze kon daar niet mee leven en raakte steeds meer teleurgesteld."

Het boek wordt over twee weken gepresenteerd. Jerney Kaagman heeft aangegeven niet aan de promotionele activiteiten mee te zullen werken.
Met dank aan Ienepien voor de submit.

Watzke: "Van Marwijk mag blijven"

De trainer van Borussia Dortmund, Bert van Marwijk, hoeft nog niet te vrezen voor een gedwongen vertrek bij de Duitse voetbalclub. De voorzitter van Dortmund, Hans-Joachim Watzke, heeft vandaag zijn vertrouwen in de oefenmeester uitgesproken.

"We gaan samen verder en dat is niet afhankelijk van de komende resultaten." Daarmee reageerde Watzke op de aanhoudende speculaties over een ontslag voor Van Marwijk. Dit seizoen preteert de club ondermaats. Afgelopen week speelde ze voor eigen publiek gelijk tegen Bochum en verloor van Hannover 96. "Gelukkig is er nog vertrouwen in mij. Anders zat ik ook niet hier," aldus Van Marwijk.

Breukink blij met etappeschema Tour 2007

Erik Breukink is tevreden met het rittenschema voor de Tour de France van volgend jaar, dat vandaag werd gepresenteerd.

Tot zijn genoegen constateerde de ploegleider van Rabobank dat een ploegentijdrit opnieuw ontbreekt en dat de aanloop naar de lastige bergetappes kort is. "Er zijn vier vlakke etappes, daarna wordt het al lastiger. Dat is in ons voordeel, want jongens als Michael Rasmussen en Denis Mentsjov worden niet beter van veel vlakke ritten. Dat de ploegentijdrit weer niet in het schema is opgenomen, komt ons evenmin slecht uit," aldus Breukink.

De klanken van Full Auto 2

SEGA heeft vandaag bekend gemaakt welke liederen het spel Full Auto 2: Battlelines mogen gaan opleuken. Hieronder een kleine greep uit de collectie:

- We Are Scientists: 'Callbacks'
- Stone Sour: '30 30 150'
- The Exies: 'Slow Drain'
- Megadeth: 'Symphony of Destruction'
- Living End: 'Carry Me Home'
- Methods of Mayhem: 'Crash'
- Wolfmother: 'Colossal'
- Sum 41: 'No Reason'
- The Used: 'Take It Away'
- Stretch Arm Strong: 'The Hardest Part'
- Strung Out: 'Analog'

Full Auto 2 staat gepland als launchtitel voor de PS3 en zal dus 14 november verkrijgbaar zijn in Amerika.



Slory uitgeschakeld door spierscheuring

Andwélé Slory zal voorlopig niet voor zijn club Excelsior in actie kunnen komen. De aanvaller scheurde tijdens de competitiewedstrijd tegen FC Groningen een spier in zijn bovenbeen toen hij een sprint wilde aangaan.

Door de kwetsuur zal hij vier tot zes weken niet ingezet kunnen worden. De blessure komt voor de snelle aanvaller op een ongelukkig moment, omdat hij intensief wordt gevolgd door Feyenoord, dat een optie op hem heeft.

Plaatjes en info Death to Spies

In de game Death to Spies ben je lid van de Russische organisatie SMERSH. SMERSH staat voor iets als Smert Shpionam, Russisch voor Death to Spies. Deze organisatie werd tijdens de Tweede Wereldoorlog opgericht om de achterhoede van het Rode Leger te beschermen. In werkelijkheid betekende dit het oppakken verraders en deserteurs, maar contraspionage stond ook op de to-do list van deze organisatie. Deze game richt zich voornamelijk op het laatstgenoemde.

Tijdens deze game krijg je een aantal contraspionage missies, gebaseerd op echte gebeurtenissen. Er zullen verschillende manieren zijn om je opdrachten te voltooien, maar de game vraagt over het algemeen een stealthy aanpak. Daarnaast bevat de game een flinke hoeveelheid authentieke wapens en voertuigen, allemaal te gebruiken door de speler.

Voor meer info (en filmpje) kun je terecht op de website van 1C. Vooralsnog staat de game gepland voor 2007.



Koller zes weken aan de kant

Jan Koller is voor zeker zes weken uitgeschakeld door een hamstringblessure. De lange Tsjech liep de kwetsuur afgelopen dinsdag op tijdens het bekerduel van zijn club AS Monaco tegen Stade de Reims.

Tijdens het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland liep Koller eenzelfde blessure op, waardoor hij de laatste twee groepswedstrijden miste. "Het is dezelfde spier in mijn rechterbeen, alleen een beetje hoger", aldus Koller. "Het gebeurde vanzelf, niemand raakte me. Ik denk dat ik zes tot acht weken ben uitgeschakeld."

Gratis bril voor Gonny van Oudenallen

Icoon OpmerkelijkHet onafhankelijke Tweede Kamerlid Hillegonda Francisca Maria (Gonny) van Oudenallen mag zich een gratis bril naar keuze laten aanmeten bij optiekketen Pearle Opticien. Afgelopen maandag speelde de politicus zich in de kijker, door tijdens het wekelijkse mondelinge vragenuur VVD-minister Hoogervorst in de zaal niet te herkennen. "Een vergissing kan iedereen overkomen", verdedigt Pearle-directielid Bas van Gils haar.

Met de nieuwe bril hoopt Pearle ervoor te zorgen dat het onafhankelijke kamerlid haar collega's in de toekomst zal herkennen. Toch zijn er enige twijfels over het cognitieve vermogen van Van Oudenallen. "Wie er straks ook voor haar staat, aan haar bril zal het in ieder geval niet liggen", dekt Van Gils zich daarom alvast in.

GTA: Vice City Stories screenshots en info

De releasedatum van Grand Theft Auto: Vice City Stories op de PSP nadert en dit gegeven levert vaak nieuwe screenshots en informatie over het spel op. Ook dit keer hebben wij een handjevol nieuwe screens van het GTA-deel op de PSP evenals informatie over de multiplayer-modes die aanwezig zullen zijn in het spel.

Multiplayer-modes:

- Grand Theft Auto: deze mode bestaat uit het zo snel mogelijk vinden van speciale auto's en deze zonder al teveel beschadigingen naar de plek van bestemming brengen.
- Vice City Survivor: deze mode bestaat uit een deathmatch.
- Protection Racket: deze mode bestaat uit het verdedigen van een toegewezen plek. De tegenstander moet met behulp van auto's jouw toegewezen plek vernietigen.
- Street Rage: deze mode bestaat uit straatraces.
- Hit List: deze mode bestaat uit het neerhalen van een speler die voor als rondloopt in het spel.
- V.I.P. R.I.P.: deze mode bestaat uit twee teams. Een team bestaat uit de VIP's die enkele koffers in het spel moeten vinden en naar een nieuwe bestemming dienen te brengen. Het andere team behoort de VIPs uit te schakelen.
- Taken for A Ride: deze mode bestaat uit het zoveel mogelijk stelen van auto's en deze naar jouw plek rijden.
- Might of the Hunter: deze mode bestaat uit het overnemen van een helikopter en hier zo lang mogelijk in te blijven zitten.
- Tanks for the Memories: deze mode bestaat uit het overnemen van een tank en hier zo lang mogelijk in te blijven zitten.
- Empire Takedown: deze mode bestaat uit twee teams en twee velden. Je moet jouw eigen veld verdedigen door middel van het intact laten van een bom en tevens moet je de tegenstanders vernietigen door de bom op hun veld te laten exploderen.







Het spel wordt op 3 november 2006 in de Europese winkelschappen verwacht.

CD: The Whitest Boy Alive - Dreams

De Noor Erlend Oye is wat je noemt een muzikaal multitalent. Succesvol met de indiepop-band Kings of Convenience, maar ook als DJ en gastzanger voor Royksopp. Of het nu om het creeren van strakke beats, catchy gitaarriffjes of intrigerende zanglijnen gaat, Oye heeft het allemaal in zich. Omdat hij blijkbaar nog niet genoeg om handen had, werd samen met Sebastian Maschat en Daniel Nentwig The Whitest Boy Alive in 2003 opgericht, bedoelt als electronic dance music project. Op debuut Dreams zijn echter alleen wanneer je goed zoekt, verstopt achter een basslijntje, enkele synths te vinden.


CD/DVD: Gomez - Five Men in a Hut

GomezDe laatste jaren van de 90's beschouw ik als de magere jaren van dat decennium op het gebied van de Amerikaanse en de Britse rockmuziek. In 1998 waren alle succesvolle britpopbands over hun hoogtepunt heen en was er van de baanbrekende Amerikaanse alternative scene weinig meer over. In dat vacuüm bracht Gomez Bring It On uit, een album dat samen met Mezzanine van Massive Attack bovenaan op menig eindejaarlijst prijkte. Gomez won met Bring It On zelfs de Mercury Music Prize voor beste album. Verrassend, want de 'bluesy rootsrock' was niet iets wat je van een Britse band op dat moment zou verwachten.

Turd twister

Waarom zou je nog langer geld uitgeven aan die dure Play-Doh klei en accessoires als je ook kun spelen met je eigen poep! Ja met de Turd Twister kun je elke dag spelen! Een eindeloze voorraad speelplezier, miljoenen drollen gaan elke dag verloren, met de TT kunnen we ze hergebruiken!
De Turd Twister komt met 10 verschillende opzet stukken zo kun je een klavertje vier, een hartjes, een spaghetti, een piramide of een kerstboom drol maken!

Nieuwsgierig geworden? Bestel hem dan hier voor $5.00 en hier voor $14.89!

Met dank aan Tonks voor de tip.

Sluiter kan niet stunten tegen Ancic

Raemon Sluiter is in de tweede ronde van het ATP-toernooi in het Russische Sint Petersburg uitgeschakeld. De Rotterdamse tennisser ging vandaag met 3-6 en 4-6 onderuit tegen de als derde geplaatste Mario Ancic.

Sluiter leverde in de eerste set gelijk zijn service in, maar wist terug te komen tot 2-2. Daarna was de Nederlander niet in staat om de tweede break van Ancic, op 2-3, te herstellen. In de tweede set ging de partij tot 4-4 gelijk op en toen sloeg de Kroaat weer toe op de opslag van Sluiter.

Het was voor de vierde maal dat Sluiter het moest opnemen tegen de Kroatische nummer twaalf van de wereld. Ook de andere drie wedstrijden verloor hij.

Canon: De Beeldenstorm

Als er wordt gesproken over waarden en normen hoor je ook altijd dat deze voortkomen uit de joods-christelijke tradities. Nederland heeft een lange christelijke traditie en tot de ontzuiling in de jaren 60 noemde bijna elke Nederland zich wel christen, heden te dage is dit minder geworden en komen er steeds meer geloven in de Nederlandse samenleving.
In het thema een gekerstend land komen de volgende onderwerpen voor; Hunebedden, Willibrord, Erasmus, de Beeldenstorm en de Statenbijbel. Vandaag behandelen we de Beeldenstorm.

De Beeldenstorm (1566)
Tijdens Karel V waren er al spanningen tussen de verschillende stromingen van het christendom en in 1566 barste de bom. Op 5 april boden tweehonderd edelen een smeekschrift aan Margaretha van Parma aan. Ze wilde dat er een einde kwam aan de vervolgingen van de niet katholieken en wilde dat de Staten-Generaal bij elkaar werd geroepen voor overleg. De landvoogdes wist niet goed wat te doen maar een raadsheer vertelde haar dat het toch maar geuzen waren. De edelen besloten deze naam aan te nemen (vandaar de uitdrukking een geuzenaam geven) en droegen een bedelnap en een penning om hun hals. Langzamerhand kwamen de edelen in verzet terwijl het calvinisme zich ook openlijk verspreidden.


Op 10 augustus werd voor het eerst een katholieke klooster geplunderd, maar dit werd enkel van kwaad tot erger en verspreiden zich van Vlaanderen naar het noordelijke deel van de Nederlanden. De beeldenstormers kwamen in opstand tegen de vervolgingen en de katholieke kerk met al haar beelden en kunstwerken die volgens de calvinisten enkel afleidden van het ware geloof. De kerken die gezuiverd werden, werden voortaan gebruikt voor de gereformeerde dienst. Er vielen duizenden doden aan beiden kanten en het katholicisme werd uiteindelijk gezien als het foute geloof.

Lindgren krijgt geen straf

Rasmus Lindgren van FC Groningen krijgt geen schorsing opgelegd naar aanleiding van de rode kaart die hij gisteravond kreeg in de met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen Excelsior.

Wegens gebrek aan bewijs werd de Zweedse middenvelder vrijgesproken. Lindgren moest gisteravond vroegtijdig van het veld na een vermeende kopstoot. Na de wedstrijd, en na het zien van tv-beelden, gaf scheidsrechter Kevin Blom al aan dat de rode kaart niet terecht was.

Postorderbedrijf biedt per abuis tv aan voor 99 euro

Icoon InternetOngeveer elfhonderd mensen hebben deze week proberen te profiteren van wat leek op een superkoopje. Postorderbedrijf Otto had namelijk per abuis een LCD-tv op zijn site gezet die niet voor de normale prijs van 999 euro zou worden verkocht, maar voor die van slechts 99 euro.

Volgens een woordvoerder van de site stond de fout er al sinds vrijdag op. Dat de fout niet onopgemerkt bleef bleek wel uit de elfhonderd bestellingen die eruit voortkwamen, zo ook van users op het FOK!forum. Het bedrijf zegt dat de fout is ontstaan door de prijs van de tv te verwisselen met die van een bijbehorende wandsteun. Otto gaat alle klanten die de tv hebben besteld telefonisch benaderen met excuses, maar zal de tv niet leveren voor de lage prijs.

Deense rechtbank: Mohammed-cartoons niet beledigend

Icoon BuitenlandsDe bazen van de Deense krant die eerder dit jaar voor veel commotie zorgde door Mohammed-cartoons te publiceren zijn door een Deense rechtbank vrijgesproken. De spotprenten leidden tot wereldwijde opschudding omdat het afbeelden van de profeet Mohammed volgens de islamitische wet verboden is.

De rechtbank achtte de spotprenten niet beledigend en niet bedoeld om moslims te kleineren. "Zelfs als de begeleidende teksten kunnen worden gelezen als minachtend en bespottend, waren de cartoons niet beledigend", oordeelde de rechtbank.

Zeven Deense moslimorganisaties hadden de zaak aangespannen. Dit omdat zij vonden dat Mohammed in de prenten werd afgeschilderd als een oorlogszuchtige crimineel en er bovendien een link zou worden gelegd tussen de profeet en terrorisme.

Met dank aan FOKwa voor de submit.

Stiltezones treinen beter zichtbaar

Icoon Vervoer Stiltezones in intercitytreinen zullen vanaf donderdag beter zichtbaar worden. De aanduidingen van de stiltezones zijn zowel aan de buiten- als binnenzijde beter zichtbaar gemaakt. Zo komt er aan de bovenzijde van de ramen een transparante strook waarin een 'S' en de woorden 'stilte' en 'silence' zijn opgenomen. Dat heeft de NS donderdag gemeld.

Bij het binnenrijden van de treinen is volgens de NS duidelijk te zien waar de stiltezones zich bevinden. Het is de bedoeling dat in december het grootste deel van de treinen is voorzien van de stroken.

De verandering komt voor uit een onderzoek van de NS onder treinreizigers waaruit blijkt dat ze graag in stilte reizen. De meerderheid van de mensen, gemiddeld bijna negentig procent, heeft behoefte om in stilte te werken, lezen, ontspannen of van het uitzicht te genieten.

In de intercitytreinen bestaat gemiddeld dertig procent van de zitplaatsen uit stiltezones. Deze zijn alleen erg slecht te zien, omdat alleen een klein symbool aangeeft dat het stilteruimtes zijn.

Tour 2007: langer in de bergen

De Ronde van frankrijk van volgend jaar zal intotaal zeven bergetappes bevatten. Dit is vandaag bekend gemaakt.

De renners moeten in de 94e uitgave van La Grande Boucle eerst over de Alpen alvorens zij de Pyreneeën bereiken. Verder zijn er twee individuele ritten tegen de klok en is er wederom geen ploegentijdrit. De start van 's wereld grootste wielerronde is op 7 juli vlakbij het Londense Trafalgar Square.

Etappes Tour de France 2007

7 juli: proloog, Londen (8 km)

8 juli: rit 1, Londen - Canterbury (203 km)

9 juli: rit 2, Duinkerken - Gent (167 km)

10 juli: rit 3, Waregem - Compiègne (236 km)

11 juli: rit 4, Villers-Côtterets - Joigny (190 km)

12 juli: rit 5, Chablis - Autun (184 km)

13 juli: rit 6, Semur-en-Auxerrois-Bourg-en-Bresse (200 km)

14 juli: rit 7, Bourg-en-Bresse - Le Grand Bornard (197 km)

15 juli: rit 8, Le Grand Bornard - Tignes (165 km)

16 juli: Rustdag in Tignes

17 juli: rit 9, Val d'Isère - Briançon (161 km)

18 juli: rit 10, Tallard - Marseille (229 km)

19 juli: rit 11, Marseille - Montpellier (180 km)

20 juli: rit 12, Montpellier - Castres (179 km)

21 juli: rit 13, Albi - Albi, individ. tijdrit (54 km)

22 juli: rit 14, Mazamet - Plateau de Beille (197 km)

23 juli: rit 15, Foix - Loudenvielle-le-Louron (196 km)

24 juli: Rustdag in Pau

25 juli: rit 16, Orthez - Col d'Aubisque (Gourette, 218 km)

26 juli: rit 17, Pau - Castelsarrasin (188 km)

27 juli: rit 18, Cahors - Angoulême (210 km)

28 juli: rit 19, Cognac - Angoulême, individ. tijdrit (55 km)

29 juli: rit 20, Marcoussis - Parijs (130 km)

Veters strikken

Deze jongen had vast als eerste uit de klas zijn veterstrik diploma, hij kan namelijk zijn schoenveters strikken, okay dat is niet zo bijzonder zou je zeggen. Alleen kan hij het zonder handen!

Kan jij het ook, maak er een filmpje van stuur hem naar ons op en print dan hier je veterstrik diploma uit!

Bedankt Cw2u, voor de submit.

SPOILER
Ok ik zal jullie uit je dromen halen, het is een truuk: de knoop zit al onder de broek, de 2 losse veters worden gewoon door de broekspijp omhoog getrokken.

Moslimleider schokt Australie met uitspraken

Icoon BuitenlandsIn Australie is een rel ontstaan over uitspraken van de hoge moslimgeestelijke sjeik Taj Din al-Hilali. In een preek vergeleek de 66-jarige moefti vrouwen zonder hoofddoek met onbedekt vlees. ''Als je onbedekt vlees ergens buiten neerlegt en katten komen erop af om het op te eten, wiens schuld is het, die van de katten of van het onbedekte vlees'', vroeg al-Halali zich af. Hij noemde het onbedekte vlees het probleem. Als de vrouw thuis was gebleven en zich had bedekt, was het probleem er niet geweest.

De Australische premier John Howard noemde de opmerkingen ''ontstellend en laakbaar''. De regeringsleider zei het belachelijk te vinden vrouwen te verwijten dat ze worden verkracht. De commissie tegen seksediscriminatie riep op de sjeik Australie uit te zetten. Veel moslimleiders en -groepen distantieerden zich ook van de uitspraken van de sjeik.

Een woordvoerder van de uit Egypte afkomstige moefti zegt dat de woorden in de preek van de geestelijke uit hun verband zijn gerukt. Al-Halali zelf verklaarde dat het nooit zijn bedoeling was geweest verkrachting te vergoeilijken. Moefti Al-Halali geldt als een van de hoogste geestelijke moslimleiders in Australie. Hij adviseerde de Australische regering over moslimzaken. In 2001 noemde hij de aanslagen op de Verenigde Staten overigens het ''Werk van God.''



Al-Hilali: niet zo bedoeld

Stad wordt geheel roze geverfd

Icoon Opmerkelijk Er zijn veel maatregelen te bedenken om criminaliteitcijfers, rebellenaanvallen en sociale onrust aan te pakken. Het klinkt logisch om meer politie- of legereenheden te sturen of een stad economisch te verbeteren. Maar het stadje Aurangabad in India pakt het heel anders aan: vrijwel elk gebouw in de stad wordt roze geverfd. Daardoor hoopt de stad zou de criminaliteit en de moraal van de mensen in de stad moeten verbeteren.

Aurangabad behoort tot de armste steden van India. De gemeente van de stad weet niet meer wat te doen tegen de toenemende rebellenaanvallen in de stad en heeft daarom besloten tot deze vreemde maatregel. Alle publieke gebouwen en tachtig procent van de privégebouwen in de stad zijn momenteel al roze geverfd: de overige twintig procent moet voor het einde van volgende week ook roze zijn.

Een woordvoerder van de gemeente vindt roze een ideale kleur. "Welke kleur beter dan roze symboliseert een goed humeur, een kalme blik en goede gevoelens? Roze laat ook gemeenschappelijke vriendschap en harmonie zien". Of de criminaliteitscijfers al lager zijn is nog niet bekend.



Stad wordt geheel roze

Le Tour 2007: Langer in de bergen

Icoon Tour de FranceNog voordat de winnaar van de laatste editie bekend is, heeft de directie van de Ronde van Frankrijk donderdag in Parijs met frisse moed het routeschema van de 94e Tour de France gepresenteerd. Er zitten zes bergetappes in, een meer dan dit jaar.

De ploegentijdrit ontbreekt opnieuw en net als in 2006 telt de Tour van 2007 twee individuele tijdritten. Voor de nieuwe rondedirecteur Christian Prudhomme was het de eerste keer dat hij het routeschema mocht maken. De opvolger van Jean-Marie Leblanc zei te hopen dat de ronde van volgend jaar niet door dopingschandalen wordt ontsierd. Dit jaar werd na de Tour bekend dat de Amerikaanse winnaar Floyd Landis op doping was betrapt.

De karavaan doet eerst de Alpen aan, van de zevende tot en met de negende etappe. De Pyreneeën volgen in de ritten veertien tot en met zestien. In de helft van de bergetappes is de finish bergop. De koninginnenrit is volgens Prudhomme de zestiende etappe op 25 juli, naar de top van de Col d'Aubisque (1709 m). "Die komt na een rustdag, als renners doorgaans niet goed weten hoe de benen aanvoelen. De drager van de gele trui moet maar hopen dat hij dan geen slechte dag heeft."

De Spanjaard Oscar Pereiro zit nog steeds in de wachtkamer, als het om de gele trui gaat. Hij werd dit jaar tweede achter Landis en hoopt dat hij uiteindelijk de eindzege 'krijgt'. Pereiro voelt zich echter geen winnaar, zo verklaarde hij donderdag nog maar eens in Parijs. "Tot nu toe is Floyd nog steeds de winnaar." Landis is nog bezig met een beroepszaak, pas als die is afgerond is de Tourwinnaar bekend. "Wij hebben het recht niet om daarin te beschikken", zei ook directeur Prudhomme. "We moeten met zijn allen nog even afwachten."

Voor meer wielrennieuws, en de tourmanager (over een poosje...) kijk je natuurlijk op FOK!sport!

Dubbele strafeis bij geweld tegen hulpverleners

Icoon JustitieHet Openbaar Ministerie gaat een twee keer zo hoge straf eisen tegen mensen die geweld hebben gebruikt tegen hulpverleners en andere publieke dienstverleners. Dat zal ook gebeuren bij geweld tegen mensen die door moedig optreden proberen te verhinderen dat een geweldsdelict wordt gepleegd.

Dat staat in een donderdag gepresenteerd actieplan van de overheid om geweld en agressie tegen mensen met een publieke taak terug te dringen. Daarbij gaat het onder meer om ambulancepersoneel, medewerkers van de sociale dienst, agenten, brandweerlieden, buschauffeurs, conducteurs en ziekenhuispersoneel.

Geweld tegen hen is een ''volstrekt verwerpelijk fenomeen'', zei minister Johan Remkes (Binnenlandse Zaken) bij de ondertekening van het actieprogramma.

Monteiro dicht bij Spyker deal

Tiago Monteiro is naar eigen zeggen dicht bij verlenging van zijn contract bij Spyker F1. De Portugees is bezig aan zijn tweede seizoen in de Formule 1. Beide seizoenen reed Monteiro voor hetzelfde team, Midland F1, dat onlangs is overgenomen door Spyker.

Spyker heeft eerder de Nederlander Christijan Albers bevestigd als coureur voor 2007. Met Tiago Monteiro zouden de beide racestoeltjes zijn opgevuld.

"Spyker heeft maanden geleden al een voorstel op tafel gelegd. Dat hebben we bestudeerd en vervolgens deden we een tegenvoorstel. Dat hebben ze geaccepteerd en nu moeten we nog aan een aantal punten werken. Binnen een paar weken zou het rond moeten zijn. Ik ben optimistisch", verteld Monteiro in een Portugese krant.

"Als het niet mocht lukken, heb ik nog een paar opties, maar daar denk ik liever niet aan. In de Formule 1 kan alles snel veranderen, maar ik weet dat Spyker mij voorrang geeft."

CDA'er lust nog wel een jong blaadje

Wil je als 44-jarige ouwe lul contact met leuke minderjarige meisjes? Doe dan als kandidaat-Kamerlid voor het CDA, Hein Pieper, en maak een profiel aan op Hyves. Net als Pieper kun je dan gewoon de mooiste meisjes in badpak toevoegen en ze vinden al die aandacht nog leuk ook.

Het is wel erg opvallend in elk geval dat die gast zo veel jonge meisjes als "vriend" heeft. Dat niet alle meisjes snappen wat een 44-jarige Rooms-katholieke pastor nou met hen wil, is te lezen in zijn "Krabbels". Maar dat mag de pret niet drukken. Misschien komen ze nu zelfs achter zijn passies, die volgens hem een gewetensvraag zijn...

Met dank aan DaanA voor de submit.

Zanardi gaat BMW-F1 testen

Alexander Zanardi zal op 26 november in Spanje gaan rijden in een aangepaste BMW Formule 1-wagen. Zanardi, voormalig F1-coureur en Champ Car-kampioen verloor in 2001 beide benen in een Champ Car-crash, was eerder dit jaar al uitgenodigd voor een Formule 1 test bij BMW-Sauber.

De test van Zanardi op 26 november zal plaatsvinden tijdens een groot BMW-evenement op het circuit van Valencia. Speciaal voor Zanardi zal de BMW-Sauber F1.06 worden aangepast, zodat de Italiaan de wagen volledig met de handen kan bedienen.

Zanardi is na zijn ongeluk altijd actief gebleven in de racewereld. Momenteel rijdt de Italiaan in het WTCC voor het team van BMW en is daar teamgenoot van de Nederlander Duncan Huisman.

Sinterklaas krijgt realityshow

Icoon Televisie Sinterklaas krijgt in navolging van Frans Bauer en Jan Smit zijn eigen realityshow. In een kinderserie op Nickelodeon zal presentatrice Viviënne van den Assem bij de Sint op bezoek gaan om zijn dagelijkse bezigheden te filmen.

De Sint heeft veel te doen op zijn grote haci�nda in Spanje. Hij kampt met problemen als een vies zwembad, een dichte chocoladefabriek, publiciteitshongerige Pieten en een lastige buurman. Toch blijkt Sinterklaas een vriendelijke man en slaat hij zich er altijd met een glimlach weer doorheen.

Kijkers kunnen ook vragen stellen aan de Sint. Denk aan vragen als wat de Sint in zijn vrije tijd doet, of hij computergames speelt, of hij weleens verliefd is, of hij zelf de planten water geeft en of hij zelf kan koken.



De Goedheiligman

3FM krijgt eigen tv-programma

Radio 3FM krijgt vanaf volgende week donderdag een eigen televisie-programma op Nederland 3. Dat meldt de website Radiofreak. De VARA en BNN gaan het programma gezamelijk produceren. 'Serious TV' is wekelijks te zien en duurt een half uur. In eerste instantie zijn er acht afleveringen gepland.

In het programma worden de dj's van de zender gevolgd in aanloop naar de actie voor het goede doel in het Glazen Huis op de Neude in Utrecht. "Voor 3FM is het een mooie gelegenheid om de kijker te laten zien hoe de aanloop naar Serious Request in december is", zo zegt een woordvoerster. Hoe het programma er precies uit komt te zien, is nog niet bekend.

Vorig jaar werd er 2.203.549 euro opgehaald voor kinderen in Congo. De dj's Giel Beelen, Wouter van der Goes en Gerard Ekdom zaten zes dagen lang in een glazen huis op de Neude in Utrecht. 24 uur per dag zonden ze live uit via Radio 3FM. Ook op Nederland 2 was het drietal toen te volgen.
3FM serious request

Kieskompas

We hebben de stemwijzer al gehad en, zoals elk jaar, komt daar veel kritiek op. Trouw en de Vrije Universiteit hebben een tegenhanger gepresenteerd, de kieskompas. Deze geeft niet alleen stellingen, maar je moet ook lijsttrekkers beoordelen en het huidige kabinet, vervolgens krijgt u de uitslag. Bij mij klopte het aardig, maar er komt wederom veel kritiek op, zo zouden Trouw en de VU het CDA te rooskleurig eruit laten komen. Probeer het zelf en meld je uitkomst in een reactie!

Zwemfinales Peking 2008 's ochtends

De zwemfinales tijdens de Olympische Spelen van Peking in 2008 zullen in de ochtend gehouden. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft dit vandaag gezegd.

De voorzitter van de coördinatiecommissie voor de Spelen, de Nederlander Hein Verbruggen, liet weten dat aan het opgestelde competitieschema een "langdurig consultatieproces" vooraf is gegaan. Commerciële motieven spelen bij het verplaatsen van de zwemfinales van de avond naar de ochtend een grote rol. Televisiezender NBC heeft in de Verenigde Staten de exclusieve uitzendrechten voor de Spelen en doordat de zwemfinales nu 's ochtends worden gehouden, kan de tv-zender de zwemfinales in Amerika primetime op de buis brengen.

De zwemmers zijn echter fel tegen de finales in de ochtend, een later tijdstip zou beter passen in hun bioritme en daardoor tot betere tijden leiden. Ook de Nederlandse zwembond KNZB, de Europese bond LEN en de internationale bond FINA zijn tegen de verplaatsing naar de ochtend.

'D66 en VVD beste voor economische groei'

Icoon Economie De verkiezingsprogramma's van VVD en D66 komen goed te voorschijn uit het vergelijkend onderzoek dat het Central Planbureau (CPB) heeft gedaan bij acht partijen. De twee programma's zorgen op lange termijn voor de meeste economische groei. Ook als het gaat om de sanering van de overheidsfinanciën met het oog op de komende vergrijzing scoren D66 en VVD goed, net als het CDA.

Wat koopkracht betreft komen de programma's van GroenLinks en SP als beste uit de bus. Een doorsnee gezin krijgt er dankzij GroenLinks 2 procent bij, en bij de SP 1,5 procent. Bij VVD en D66 is dat 1,25 procent en bij CDA, PvdA en ChristenUnie 1 procent. Maar de programma's van GroenLinks en SP zijn op termijn minder gunstig voor de positie van de schatkist.

Volgens het planbureau zorgen ook VVD en D66 voor de laagste werkloosheid, althans op de langere termijn. Op de korte termijn doen de plannnen van GroenLinks het beter.

De CPB-doorrekening van de verkiezingsprogramma's van de acht partijen is donderdag gepubliceerd. Eerder werd al bekend dat de partijen hun programma's op diverse punten moesten aanpassen omdat het CPB de opgenomen bezuinigingen niet realistisch vond.

Directeur Coen Teulings van het CPB noemde donderdag bij de presentatie van de cijfers de verschillen tussen de maatregelen die de partijen in hun verkiezingsprogramma's voorstellen "fors". Zo bezuinigen SP en GroenLinks stevig op Defensie en infrastructuur, maar steken zij wel veruit het meeste extra geld in de sociale zekerheid. Ook als het gaat om extra geld voor onderwijs doen SP en GroenLinks het meeste, samen met D66. Die laatste partij bezuinigt weer het meeste op de sociale zekerheid, gevolgd door de VVD.

D66, SP en VVD doen het meeste aan lastenverlichting voor gezinnen. Bij alle partijen, behalve CDA en ChristenUnie, gaan de lasten voor bedrijven omhoog, veruit het meeste bij de SP. GroenLinks verhoogt de milieulasten het meeste.

'Wouter-tassen' inruilen bij Dirk-supermarkt

Icoon Binnenlands Supermarktketen Dirk van den Broek heeft klanten donderdag opgeroepen de rode tassen die de Partij van de Arbeid uitdeelt om te komen ruilen bij de supermarkten. Volgens Dirk heeft de partij het idee voor de rode tassen met de witte tekst 'Wouter' afgekeken van de Dirk-tassen.

Dirk noemt de actie van de PvdA "een na-aap van de overbekende knalrode Dirk-tas. We zullen ze niet voor de rechter slepen, maar zoiets doen zonder het ons vooraf te vragen is en blijft niet netjes", aldus een verklaring van de supermarktketen. Wie met de Wouter-tas naar Dirk gaat, krijgt het 'origineel' er voor terug.



De Wouter-tas die veel weg heeft van de Dirk-tas

Lesauto rijdt fietser dood

Icoon Ongeluk Een 31-jarige bestuurster van een lesauto heeft woensdagavond in Groesbeek een 66-jarige fietser doodgereden. De vrouw was aan het lessen op de doorgaande weg van Nijmegen naar Groesbeek, toen de fietser plotseling tevoorschijn kwam.

De fietser reed op het fietspad langs de doorgaande weg, maar begon plotseling te slingeren. Toen hij op de rijbaan terecht kwam kon de bestuurster uit Mook de fietser niet meer ontwijken en reed hem met volle snelheid aan. Ook de begeleider in de lesauto kon niets meer doen om het ongeluk te vermijden.

De man overleed niet onmiddellijk, maar werd eerst naar het ziekenhuis vervoerd. Een politiewoordvoerder heeft gemeld dat hij daar in de nacht van woensdag op donderdag is overleden.

Met dank aan Razor21, SNOWman en Emunator voor de submit.

NASA lanceert twee ruimtevaartuigen

Icoon Ruimtevaart De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft woensdag met een raket twee ruimtevaartuigen gelanceerd. De komende twee jaar gaat de zogenoemde STEREO-missie onder meer 3D-opnames maken van de zon. De missie heeft als doel meer inzicht te geven in het ontstaan van magnetische stormen.

De drietrapsraket Delta II werd vanaf de ruimtebasis Cape Canaveral in Florida gelanceerd. De raket vervoerde de twee ruimtevaartuigen. Ongeveer 25 minuten later werden de vaartuigen gescheiden van de raket en stelden hun eigen antennes in.

STEREO staat voor Solar Terrestrial Relations Observatory. Beide ruimtevaartuigen van deze missie zijn vrijwel identiek en gaan op verre afstand van elkaar driedimensionale foto's maken voor een stereobeeld.

Met dank aan pberends voor de submit.

Trampoline springen, is dat gevaarlijk?

Jazeker! Het is een paar jaar geleden geleden al eens onderzocht en wat blijkt?

In de Verenigde Staten alleen al raken jaarlijks 75.000 kinderen gewond bij het trampoline springen. En dat terwijl er tegenwoordig toch van die fraaie trampoline 'safety nets' bestaan, die ervoor zorgen dat je jezelf eigenlijk niet meer kunt bezeren.

Het is natuurlijk een ander verhaal als je 'trampoline springen' als sport beoefent. Keurig in een sporthal, professioneel en onder supervisie van een trainer. Kijk, dan weet je wat je doet, heb je zo'n safety netje natuurlijk niet nodig en hoef je je helemaal geen zorgen te maken.

Met dank aan anoniempje voor de submit.

Surinaams protest tegen 'VOC-uitspraak' premier

Morgenmiddag zal om 12.00 uur door een aantal Surinaamse organisaties bij het Oosterpark geprotesteerd worden tegen de 'VOC-uitspraak' van minister-president Jan Peter Balkenende. De premier riep onlangs in de Kamer de linkse oppositie op tot een ''VOC-mentaliteit''. Balkenende doelde op de mentaliteit van ondernemingsgeest die ten tijde van de VOC heerste. Een paar dagen later zei hij te dromen van De Gouden Eeuw. ''De eeuw waarin het kleine Nederland zich op eigen kracht naar de top werkte.''

Het protest van Surinaamse radiostations, cafes en verenigingen die samenwerken onder de noemer Wi Sten (onze stem) vindt plaats bij het gebouw van het Nationaal Instituut Nederlands Slavernijverleden en Erfenis (NiNsee). Volgens de Surinamers heeft het Instituut ''nonchalant'' gereageerd op de uitlatingen van de premier. Ook het Surinaams Inspraak Orgaan zou het hebben laten afweten.

Kenniscentrum
Het NiNsee zegt in een reactie een kenniscentrum te zijn en geen politieke organisatie. ''Wij zijn geen welzijnsinstelling of belangenbehartiger. Het is niet aan ons op elke politieke uitspraak te reageren.''

De deelnemende groepen aan het protest roepen mensen op te komen protesteren ''in het belang van de tot slaaf gemaakte Afrikaanse mensen'' De uitspraken van Balkenende zijn volgens hen ''pijnlijk en getuigen van geen respect voor de inwoners van Nederland wier voorouders hebben geleden onder de VOC en West-Indische Compagnie.''

UFO: Afterlight screens en info

Dit is de derde UFO titel die die Cenega uitgeeft. De serie begon met Aftermath, waar de speler met de overgebleven mensen de Aliens van aarde moest verjagen. In deel twee heeft de speler beschikking over wat meer technologie en wapentuig, en deze trend lijkt zich voort te zetten in deze nieuwe titel.




De serie begon ooit als X-COM remake/clone, en deze derde game belooft nog steeds veel van de squad-based gameplay. ALTAR is wel een iets andere richting ingeslagen met deze laatste game, het bevat nu ook een groot basisconstructie gedeelte. Iets wat in UFO: Aftershock al in lichte mate aanwezig was. Het verhaal speelt zich dit keer af op mars, en het high-tech wapentuig vliegt je om de oren.



De game wordt 23 januari 2007 verwacht.

Abseilers Greenpeace beklimmen ministerie

Icoon Milieu De politie heeft donderdagochtend vijf actievoerders van Greenpeace gearresteerd. De actievoerders hadden het ministerie van VROM in Den Haag beklommen en hadden daar een groot spandoek tegen kernenergie opgehangen. Dat heeft de politie gemeld.

Vijf actievoerders hebben het ministerie beklommen. Twee zaten er op het dak, drie anderen hingen aan kabels langs het gebouw. Ze hingen een spandoek op van 10 bij 10 meter groot. Deze bevatte de tekst "Dit ministerie is op 22 november onbereikbaar door een kernramp. Denk vooruit. Kies schone energie". 22 november is de dag van de verkiezingen. Greenpeace wil mensen aanzetten te stemmen voor politieke partijen die tegen kernenergie zijn. Naar eigen zeggen stellen ze een ramp in Nederland te willen voorkomen.

Met de slogan speelt Greenpeace in op de campagne van de landelijke overheid voor rampenbestrijding. Het ministerie van Binnenlandse Zaken licht burgers met de slogan "Denk vooruit" voor hoe ze moeten handelen bij een ramp.



Abseilers van Greenpeace aan het werk


Met dank aan nsgopfok voor de submit.

Wigan teleurgesteld in Landzaat

De fans en ook de clubleiding van Wigan Athletic zijn tot nu toe erg teleurgesteld over het spel van Denny Landzaat. Afgelopen zomer kwam de Oranje-international over van AZ, maar sindsdien heeft hij weinig goeds laten zien.

De trainer van de Engelse club, Paul Jewell, hoopt dat Landzaat zich de komende tijd sterk zal gaan verbeteren. "Denny is een speller van internationale kwaliteit, maar hij is duidelijk nog niet gesetteld hier. Dat ga ik niet ontkennen. Ik weet dat hij veel beter is dan dat hij heeft laten zien. Dat hij soms niet in de ploeg staat kan geen kwaad, daar wordt iemand niet slechter van."

Badkuipduiken

Wie zwemles heeft gehad kan behalve de schoolslag ook duiken vanaf de duikplank of het startblok, maar deze jongeman heeft zo te zien een wat alternatieve zwemles gehad, want waar hij duikt, iets zegt mij dat dat niet helemaal gezond is.

Zoals Gurb zich terecht afvroeg:

quote:
wat heeft deze kerel op?
Ik zou het niet weten, ik hoop alleen dat het genoeg is zodat hij de pijn morgen niet al te zeer voelt...

Met dank aan Gurb voor de submit

Man rijdt in op verkeersregelaar

Icoon Politie Een 43-jarige automobilist is woensdag in Amsterdam aangehouden, nadat hij vlakbij de Amsterdam ArenA op een verkeersregelaar was ingereden.

De bestuurder mocht van de verkeersregelaar niet parkeren op een parkeerplaats achter slagbomen. Toen de slagboom omhoog ging voor een auto voor hem, besloot de geweigerde automobilist snel achter de auto aan te rijden. Hij deed dit echter op zo'n manier dat hij inreed op de verkeersregelaar. Deze kon nog net op tijd opzij springen om niet aangereden te worden. Een motoragent is daarna achter de automobilist aangereden en heeft deze bij het stadion gearresteerd.

Er waren slagbomen ingesteld om de verkeersstroom rond de Amsterdam ArenA te reguleren. Dit was nodig in verband met de drukbezochte voetbalwedstrijd Ajax tegen ADO Den Haag. In augustus dit jaar reed een automobilist in op een snelheidscontroleur.

Patch voor FIFA 07

Ieder spel bevat wel een aantal bugs of een aantal tweaks die het spel net iets beter maken, dit geldt net zo goed voor FIFA 07. Electronic Arts heeft daarom een patch uitgebracht voor deze game.

De patch doet onder andere het volgende:
- Verminderde precieze van de keeper als hij zelf schiet
- 257 (!) nieuwe spelers
- 13 spelers zijn aangepast
- 51 teams hebben een aangepaste aanvoerder en opstelling

Natuurlijk zijn daarnaast een aantal bugs opgelost die het spel lieten crashen.
Je kunt de patch voor de Nederlandse versie hier vinden. Heb je een andere versie, dan kun je die hier vinden.



Mocht je nog helemaal niet toe zijn gekomen aan het kopen van de game, dan kun je hier een demo vinden van dezelfde PC-versie.

Wat is Dit: Opgave 56 - Uitslag

Voor deze opgave hadden jullie alweer 2 ronden nodig. Deze keer is het FOKKER007 die de volle 6 punten binnenhaalt. Daarnaast zijn er nog een aantal lifters namelijk, Allan24 en klompje. Zij krijgen dus beide 3 punten.

De tussenstand site kunnen jullie wel bekijken maar deze zal voorlopig niet geupdate worden. Totdat hier een andere oplossing voor is, is er een 'Excel'-bestand waar de scores in staan. Dit kun je hier vinden. Voor de mensen die geen zin hebben om te kijken komt hier een korte samenvatting. In de jaarstand blijft JtS nog steeds aan de leiding met 60 punten. In de kwartaalstand is nu weer één koploper, namelijk Spooky4u die op 9 punten staan.

De prijzen
Voor kwartaal 4 (dus de periode tot en met 31 December) is MSI zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
MSI Megaplayer P640 - Een super trendy, stijlvolle functionele MSI MP3 speler. Met: 1,8" CSTN Display, 8GB HD Opslagcapaciteit, MP3/WMA, Foto browsing & M-JPEG Playback, CD direct opnemen, Supports 2.0 High Speed, Oplaadbare Li-ion batterij, SRS WOW Sound.

De oplossing: Telefoon

Tot WiD.

Gemaskerde vandalen steken bussen in Parijs in brand

Icoon BuitenlandsGemaskerde personen hebben in de nacht van woensdag op donderdag twee bussen in brand gestoken in buitenwijken van Parijs. Dat heeft de politie donderdag laten weten.

Ongeveer tien personen, van wie ongeveer de helft was gewapend, staken een bus in brand in de probleemwijk Seine-Saint-Denis in het noorden van Parijs. De daders lieten eerst de chauffeur en de passagiers uitstappen. Daarna staken ze de bus in brand.

De andere bus werd in de westelijke wijk Nanterre in brand gestoken. Voordat het voertuig in vlammen opging, konden passagiers ontsnappen uit de bus.

Gisteren werd bekend dat de Franse geheime dienst in een uitgelekt geheim rapport waarschuwt voor nieuwe ernstige rellen. Het rapport repte van een zeer waarneembare onrust in een aantal voorsteden, vooral rond Parijs. Volgens de dienst is het geweld niet langer spontaan maar op een haast militaire manier georganiseerd, waarbij voornamelijk de politie het doelwit is.

DVD: De club van Sinterklaas - De brieven van Jacob

"De brieven van Jacob, daar zit een luchtje aan". Dat is de catchy begintune van deze leuke serie die in 2004 werd uitgezonden op de zender Jetix. Jacob en meneer de Directeur zitten in de gevangenis, maar ook dit weerhoudt hun niet om het Sinterklaasfeest te dwarsbomen, om zo hun eigen speelgoed te kunnen verkopen. Brieven met het omkeeraroma zijn naar verschillende pieten gestuurd, en op deze manier proberen meerdere pieten onwillens de boel te saboteren. De spannende vraag is dan natuurlijk hoe het allemaal opgelost gaat worden, en wie heeft wat allemaal gedaan.

Moslims klagen over 'respectloze' Ali B

Tegen Ali B wordt een klacht ingediend door een islamitische groepering die niet gediend is van ''de respectloze'' wijze waarop de rapper premier Jan Peter Balkenende heeft bejegend. Dit meldt RKnieuws.net vandaag, zich daarbij baserend op BNR Nieuwsradio.

Het gaat om de Liberale Islamitische Stichting (LIS) die zeer ontstemd is over het optreden van Ali B vorige week woensdag in een tv-uitzending van Pauw en Witteman. De Almeerse rapper sprak de premier aan met ''jij''. Verder maakte hij een eigen versie van een brief uit Balkenende's laatste boek. In de versie van Ali B noemt Balkenende tv-presentatrice Lucille Werner een ''lekker wijf''.

De LIS vindt dit soort vrijpostigheden niet kunnen en gaat daarom een klacht indienen. Het bericht meldt niet bij welke instantie de klacht ingediend wordt.

Poetin positief over Hiddink

De Russische president Vladimir Poetin heeft het woensdag tijdens een vragensessie van Russische burgers op TV het opgenomen voor Guus Hiddink.

Volgens Poetin zijn de tot nu toe tegenvallende resultaten van het nationale team van Rusland niet aan de Nederlander te wijten. "Hij is een uitstekende specialist, die zijn verdiensten internationaal bewezen heeft. We hebben hier niet genoeg voetbalvelden. Bovendien spelen er te veel buitenlanders in Russische teams", aldus de Russische president.

Vierde wedstrijd World Series uitgesteld

De vierde wedstrijd van de World Series tussen de St. Louis Cardinals en de Detroit Tigers is 24 uur uitgesteld wegens regen. Het duel had eigenlijk op woensdagavond gespeeld moeten worden.

De wedstrijd zal nu op donderdagavond gespeeld worden, terwijl de vijfde ontmoeting een dag wordt verschoven naar vrijdagavond.

Officials van van de Major League houden er rekening mee dat door de grote kans op regen in St. Louis het schema van de World Series nog meer in de war geschopt kan worden.

[UPDATE]Uwe Boll bereidt ons voor op Postal

Het moge bekend zijn dat Uwe Boll een stapel filmlicenties van videogames heeft liggen waar je U tegen zegt. In die stapel ligt ook de licentie van Postal. Nu kun je je afvragen welk geweldige verhaal Postal ook al weer had, Uwe Boll doet dat niet.
In plaats daarvan wordt Postal een kritische blik op de wereld waarbij niets of niemand gespaard zal worden.
"Postal will insult all cultures, religions, political groups and leaders. No one will be spared. The film is intended to provoke thought, laughter and open debate. Our world is out of balance and Postal will reflect just how (expletive) up we are."

Verder noemt Uwe zijn Postal-project harder in zijn humor dan South Park, en zijn de slachtoffers van 11 september 2001 volgens hem helemaal geen helden, zoals sommige Amerikaanse media ze (blijkbaar) afschildert.

UPDATE
Voor wie het interesseert; de foto's van de Postal-set staan op deze site. Mocht je makkelijk gekwetst zijn, raden we af de site te bezoeken.

Circusartiest bekneld in auto met slangen

Icoon OpmerkelijkEen circusartiest heeft donderdagochtend lange tijd in zijn auto bekneld gezeten terwijl drie koningspythons door het voertuig kropen. De wurgslangen zaten in een kooi en kwamen vrij toen de man met de auto tegen een schuur botste in de Limburgse plaats Beegden, meldde de politie.

De man verloor in een bocht de macht over het stuur en botste met zijn auto tegen de schuur van een boerderij. De brandweer bevrijdde hem uit zijn benarde situatie.

De man liep door het ongeluk verwondingen op aan benen en hoofd. De slangen lieten hem met rust. Een dierenambulance heeft de pythons naar het circus teruggebracht.

PS2 ontoegankelijk gemaakt

Stel, je bent ouder van twee bloedjes van kinderen. Die kinderen hebben een PlayStation 2 van Sinterklaas gekregen. Heel leuk natuurlijk en je kids genieten elke minuut van de Spyro's en andere kindvriendelijke games die Sony's console te bieden heeft.
Maar je weet ook dat er een dag komt dat je kinderen met GTA, Mortal Kombat of Timesplitters thuis komen. Nu zou je natuurlijk de PS2 op kunnen bergen op een plek waar je kinderen niet bij kunnen, maar dat werkt toch niet lekker.
Joytech heeft speciaal voor de ouder van nu (en iedereen die niet wil dat er op z'n Slimline PS2 gespeeld wordt zonder toestemming) de Game Guardian gefabriceerd.

De Game Guardian zet je PS2 achter een code-slot. Alleen als je de juiste code intoetst kun je spelen. Het is zelfs mogelijk om een bepaalde tijd in te stellen waarna de PS2 weer onspeelbaar moet worden. Op het display staat hoe lang je nog hebt, zodat het geen verrassing is als hij afgesloten wordt.
Verder zit er nog een ouderwets sleutelslot op om te voorkomen dat de PS2 uit de Game Guardian genomen wordt zonder toestemming.



Koffiepads populairder dan filterkoffie

Icoon BinnenlandsVeertig procent van de Nederlanders drinkt koffie van een zogeheten pad. Iets minder dan 30 procent van de ondervraagden zet koffie met een filter. Vijf procent zet nog op de ouderwetse manier koffie door koffiebonen te malen. Acht procent drinkt oploskoffie.

Dat schrijft het Algemeen Dagblad donderdag naar aanleiding van een eigen onderzoek uitgevoerd door Q&A. Het onderzoek is gehouden onder een kleine duizend mensen. Van de ondervraagde mannen drinkt 90 procent koffie, tegen 69 procent van de vrouwen.

Gemiddeld drinken Nederlanders 5,5 kopje koffie per dag. Mannen neigen naar zes koppen, terwijl vrouwen het bij ruim vier houden.

Steeds meer haaien verdwijnen in de soep

Ongeveer vier keer zoveel haaien dan eerder werd aangenomen, worden gedood om aan de toenemende vraag te voldoen naar haaienvinnen. Dat hebben wetenschappers in Londen gezegd.

De deskundigen schatten dat per jaar tussen de 26 en 73 miljoen haaien worden gedood alleen voor hun vinnen. Die verdwijnen vervolgens in de haaienvinnensoep. De haaienvin geldt vooral in de Chinese keuken als een delicatesse.

Volgens de onderzoekers wordt de haaienpopulatie in de oceanen hierdoor ernstig bedreigd. Vooral blauwe haai, de hamerhaai en zijdehaai lopen het risico in de soep te belanden.



Dit wordt...

steeds vaker dit

RSJ raadt terreurafdeling gevangenis af

MisdaadSpeciale terrorismeafdelingen in gevangenissen zijn geen goed idee. Dat stelt de Raad voor strafrechttoepassing en jeugdbescherming (RSJ) in een advies aan het ministerie van Justitie, waarover de Volkskrant donderdag schrijft.

De raad vindt nut en noodzaak van de speciale terroristenafdelingen niet voldoende onderbouwd, schrijft ze in haar advies. Sterker nog, ''het is niet denkbeeldig dat de bijzondere opvang voor terroristen (verdere) radicalisering zelfs bevordert'', vindt de RSJ. Omdat er te veel bezwaren zijn adviseert de raad om de bijzondere opvang voor terroristen niet in te voeren.

Aparte afdelingen
Inmiddels zit sinds een aantal weken wel al een aantal terrorismeverdachten en -veroordeelden in deze aparte afdelingen. De verantwoordelijk ministers Donner (Justitie) en Remkes (Binnenlandse Zaken) besloten in februari terroristen op een beperkt aantal plaatsen op te sluiten, juist om rekrutering en radicalisering in gevangenissen tegen te gaan. Ze hebben daarvoor een gebouw bij de Extra Beveiligde Inrichting in Vught en de locatie de Schie van de penitentiaire inrichting Rijnmond in Rotterdam aangewezen.

Behalve het risico op radicalisering heeft de raad nog meer bezwaren tegen de afdelingen. De selectiecriteria voldoen volgens de RSJ niet allemaal aan de regels. Het is de vraag of de gegevens op basis waarvan een verdachte wordt overgeplaatst zwaarwegend genoeg zijn. Het verkondigen van radicale boodschappen is niet per definitie een bedreiging van de openbare orde en veiligheid, aldus de raad. ''In het aannemen hiervan schuilt het gevaar dat het aanhangen van een ideologie al snel wordt geinterpreteerd als bedreiging.''

Waterreus praat met twee clubs uit VS

Ronald Waterreus heeft deze week gesprekken gevoerd met clubs die actief zijn in de Major League Soccer. De keeper sprak met Red Bull New York en Chivas USA uit Californië.

Toch zal er op korte termijn nog niets bekend worden over de toekomst van de doelman: "Het zal nog minimaal zes weken duren voordat ik bekendmaak wat ik ga doen", aldus Waterreus.

Volgens Kees Ploegsma, zaakwaarnemer van de voormalige PSV-keeper, heeft Waterreus een goed gevoel overgehouden aan de gesprekken. Ploegsma vertrekt donderdag naar de Verenigde Staten om meer over de ontmoetingen te horen.

Waterreus speelde in Nederland voor Roda JC en PSV en vervolgens kwam hij in het Verenigd Koninkrijk uit voor Manchester City en Glasgow Rangers.

Taliban: meer zelfmoordaanvallen op NAVO

Icoon OorlogDe Taliban zullen in de toekomst meer zelfmoordaanvallen uitvoeren op de NAVO-troepen in Afghanistan, waarbij meerdere daders zijn betrokken. Dat heeft een Taliban-strijder woensdag gezegd tegenover de BBC.

''Tot dusver hebben jullie individuele aanvallen gezien. Maar in de toekomst zullen jullie zien dat we met zes mensen aanvallen uitvoeren'', aldus Hajimullah Wahidullah.

De officiële woordvoerder van de Taliban, Mohammed Anif, ontkende eerder beschuldigingen dat de Taliban scholen afbrandden. Volgens hem was dat het werk van het Afghaanse leger die de Taliban in diskrediet wil brengen. Maar Wahidullah zei dat zijn mannen wel scholen aanvallen waar secularisme wordt onderwezen en ''waar meisjes een uniform moeten dragen die hun lichamen laat zien''.

Eerder deze week zei de leider van de Taliban, Mohammed Omar, dat de aanslagen op buitenlandse troepen worden opgevoerd. Waarnemers menen dat de Taliban zich voorbereiden op een winteroffensief. Naar verwachting zijn deze operaties ook gericht op de Nederlandse militairen die in de provincie Uruzgan verblijven.

Onderzoek lijkschennis door Duitse soldaten

Het Duitse leger heeft zes militairen geidentificeerd, die mogelijk betrokken zijn geweest bij het schenden van een lijk in Afghanistan. Dat heeft de Duitse minister van Defensie Frans Josef Jung donderdag tegen de ZDF gezegd.

Jung zei dat naar de zes onderzoek wordt gedaan. Hij zei dat vier van de zes personen niet meer in het Duitse leger zitten. De kwestie kwam donderdag ook aan de orde in de Bondsdag. Jung zei daar dat de zes rekening moeten houden met strafrechtelijke en arbeidsrechtelijke gevolgen. ''We zullen hen een rechtvaardige straf bezorgen''.

Woensdag meldde het Duitse blad Bild dat Duitse militairen die deel uitmaken van de ISAF-troepenmacht in Afghanistan zeker een lijk hebben geschonden. De krant is in het bezit van meerdere foto's waarop te zien is dat Duitse militairen in camouflagekledij een menselijke schedel in bezit hebben en daarbij obscene gebaren maken. De foto's zouden al in het voorjaar van 2003 zijn gemaakt.




Het is volgens Bild niet duidelijk waar de schedel vandaan komt. Hij kan uit een massagraf komen in de omgeving van de Afghaanse hoofdstad Kabul. Ook is niet duidelijk of het om een schedel gaat van een Afghaan of van een Sovjetsoldaat. Het Sovjetleger bezette Afghanistan van 1979 tot 1989.

Senden: "Stevens moet bij Roda blijven"

Ger Senden van Roda JC twijfelt over zijn aflopende contract en denkt erover na om na dit seizoen nog een jaartje door te gaan. De verdediger hoopt echter dat trainer Huub Stevens, wiens contract eveneens afloopt na dit seizoen, in ieder geval voor de club uit Kerkrade behouden zal blijven.

Senden voelt zich nog steeds fit genoeg en zal in december met de clubleiding om de tafel gaan zitten om over zijn contract te praten. Daarnaast denkt hij ook al na over zijn toekomst. "Het is mooi om te zien dat jonge voetballertjes het goed doen en ben daarom ben ik ook actief als jeugdtrainer. De trainersdiploma's oefenmeester 2 en 3 heb ik. Om nou te roepen dat ik hoofdtrainer wil worden, gaat te ver. Nu snuffel ik in het trainersvak en na m'n loopbaan zal ik bovendien wat PR werk kunnen doen of scouten en dan binnen twee of drie jaar kijken wat me het beste ligt".

De ervaren rot hoopt dat trainer Huub Stevens betrokken blijft bij Roda JC. Senden zegt dat Stevens een meester is in het smeden van een hecht collectief ondanks de cultuur- en leeftijdsverschillen. "Hij is bezig iets moois op te bouwen en Huub is iemand die met zijn ervaring en karakter in welke rol dan ook betrokken moet blijven bij de club."

Film: Children of Men

De vijfenveertigjarige Alfonso Cuarón is vooral bekend van Y tu mamá también en meer recent als regisseur van de derde Harry Potter film, The Prisoner of Azkaban. Vooral Y tu mamá también oogstte veel lovende woorden van publiek en critici en was een groot succes. De film kreeg vele nominaties en won zelfs een aantal nationale en internationale prijzen. Children of Men is pas de zesde feature film van Cuarón en meteen ook één van zijn beste.


Films

Geen zin om geld uit te geven aan de bioscoop? Geen zin om geld uit te geven aan de videotheek? Of heb je gewoon geen zin om een film op DVD te kopen? Dan biedt het internet de oplossing.

Je kunt een filmpje downloaden via een download programma, waarna je 75% kans hebt dat het een pornofilm is in plaats van de film die graag had willen zien. Maar je kunt ook gewoon de films via 'YouTube' kijken en het enige wat je dan nodig hebt zijn de linkjes naar de films.

Honduras wil Maradona als bondscoach

Voetbalbobo's uit Honduras willen Diego Maradona als bondscoach van het nationale voetbalelftal. Een hoge Hondurese official heeft gezegd dat de Argentijn deze week heeft gezegd dat hij interesse in de baan heeft.

"Hij is iemand die ons veel aanzien zou geven", aldus directie-lid van de voetbalbond van Honduras, Rafael Callejas. Deze week verblijft Maradona in het Midden-Amerikaanse land voor enkele demonstratiepartijtjes. De Argentijn was tweemaal korte tijd coach, maar zowel bij Deportivo Mandiyu als Racing Club had hij weinig succes.

Honduras wist zich slechts eenmaal voor het WK voetbal te plaatsen. In 1982 werd het land in de groepsfase uitgeschakeld.

Koeman vond PSV meer dan voortreffelijk

Ronald Koeman was na afloop van de competitiewedstrijd PSV - Sparta (7-0) een tevreden man. Hij was met name te spreken over het spel van zijn team.

"Ik denk dat de wijze waarop we speelden meer dan voortreffelijk was. We hebben goed voetbal laten zien met goed positiespel en waren daarbij dodelijk in de afwerking."

Doordat de Eindhovenaren bij de rust met 4-0 voor stonden, was de wedstrijd na 45 minuten al min of meer gespeeld volgens de coach. "Daarna hoopte ik dat we konden doorgaan op hetzelfde niveau als voor rust, maar het ging in een iets ander tempo. De wissels die we inbrachten, maakten uiteindelijk het verschil waardoor we alsnog uitliepen naar 7-0. Een prima uitslag. De score zegt alles over deze wedstrijd."

Gary Jules in Gears of War-commercial

Bij actie-titels denk je al gauw aan pompende techno of rauwe gitaren die je speakers terroriseren. De dames en heren marketing die de promo voor Gears of War in elkaar gedraaid hebben besloten eens een ander stukje muziek eronder te plakken.
Ze kozen voor Gary Jules' cover van Mad World, die je ook in de film Donnie Darko kon horen tijdens de aftiteling. Hoe het eruit ziet als een space-marine op Locust-jacht gaat op de melancholische pianoklanken van deze Tears for Fears-cover kun je hier bekijken.


I find it kinda funny, I find it kinda sad,
the dreams in which I'm dying, are the best I ever had

Wetenschappers buigen zich over 'slaapseks'

Icoon WetenschapWetenschappers proberen een verklaring te vinden voor 'sekssomnambulisme', een kwaal waaraan een onbekend aantal mensen lijdt, waarbij in de slaap seks wordt bedreven met een ander. Dat blijkt uit een publicatie in het tijdschrift New Scientist.

Sekssomnambulisme lijkt op slaapwandelen. Maar in plaats van uit bed te stappen, probeert de persoon seks te hebben met de bedgenoot, zonder dat hij dat zelf weet. Op het eerste gezicht lijkt het misschien een onschuldige kwaal, maar volgens onderzoekers kan 'slaapvrijen' leiden tot relatieproblemen en zelfs tot juridische procedures.

Het blad citeerde een vrouw die tijdens haar slaap haar vriend besprong zonder dat ze dat zelf wist. Bijna elke nacht benaderde ze hem op een agressieve manier die hem bang maakte.

Meestal gebeurt het in een relatie en worden eventuele irritaties met de mantel der liefde bedekt. Maar het gebeurt ook in situaties waarbij twee mensen toevallig het bed delen tijdens vakantie of een logeerpartij. In dat geval kan een persoon die lijdt aan 'slaapvrijen' geconfronteerd worden met een aanklacht van aanranding of verkrachting.

Tweede Kamer wil treinen sneller laten rijden

Icoon VervoerEen ruime meerderheid in de Tweede Kamer wil dat treinen op korte termijn harder mogen rijden op een aantal trajecten in Nederland. Er moet voor ongeveer 40 miljoen euro worden geïnvesteerd in beveiligingssystemen en extra spoor. Het gaat dan om een snelheidsverhoging van 130 kilometer per uur naar 160 kilometer per uur.

Het CDA en de PvdA komen donderdag tijdens de begrotinsgbehandeling van het ministerie van Verkeer en Waterstaat met een amendement waarin ze zich in grote lijnen scharen achter een plan van de Nederlandse Spoorwegen.

Verkeersspecialist Pieter Hofstra van de VVD is ook enthousiast over het plan. "Op zich steunen we het van harte, maar dan moet wel duidelijk zijn dat het geld niet wordt weggehaald bij de aanleg van wegen."

Trouw en VU lanceren andere StemWijzer

Icoon VerkiezingenDagblad Trouw en de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam hebben een eigen stemwijzer ontworpen. De partijen vinden dat de huidige stemwijzers er vanuit gaan dat kiezers zich laten leiden door de inhoud van de programma's van politieke partijen. Volgens Trouw en de VU is dat niet zo.

Stemmers kunnen op kieskompas.nl onder meer aangeven wat ze van Jan Peter Balkenende vinden en hoe zij terugkijken op de afgelopen jaren. De website is vanaf donderdag online.

Duitser Paul van Dyk verkozen tot beste dj

Icoon MuziekDe lezers van het Britse tijdschrift DJ Magazine hebben de Duitse dj Paul van Dyk voor het tweede achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot de beste dj ter wereld. De Nederlander Armin van Buuren eindigde op de tweede plaats.

DJ Magazine publiceert jaarlijks een top honderd met dj's uit de hele wereld. Dj Tiësto was in 2003 en 2004 de nummer één. Hij staat dit jaar op de derde plaats.

Ten Cate:"Teleurstellend optreden Ajax"

Na afloop van de 2-0 overwinning op ADO Den Haag woensdagavond, was trainer Henk ten Cate van Ajax tevreden.

"Maar daar is dan ook alles mee gezegd. Het was een teleurstellend optreden van Ajax," aldus Ten Cate. "Te veel mensen gaven niet thuis. Dat is jammer, want na de overwinning op Feyenoord was het verwachtingspatroon hoog. Het zegt alles dat Maarten Stekelenburg onze beste man was. Grygera en Heitinga hebben het net als De Mul ook goed gedaan. De rest was onvoldoende. Dat geeft misschien wel aan dat we nog niet volwassen zijn."

Wederom nederlaag Advocaat

De titelkansen van Zenit Sint-Petersburg lijken verkeken. De ploeg van trainer Dick Advocaat en middenvelder Fernando Ricksen verloor woensdag met 3-0 bij Rubin Kazan en verloor daardoor de aansluiting met de top in Rusland.

Met nog vijf speeldagen te gaan, heeft Zenit een achterstand van zeven punten op koploper CSKA Moskou. Spartak Moskou staat tweede op twee punten, derde is Lokomotiv Moskou op vijf punten en Zenit bezet de vierde plaats.

VK: MRI bij hoog risico borstkanker

Icoon MedischTwee grote gezondheidsorganisaties in het Verenigd Koninkrijk hebben groen licht gegeven voor borstonderzoek middels MRI scans. Deze duurdere medische beeldverwerkingsmethode kan in een zeer vroeg stadium al tumoren ontdekken. Vooral bij vrouwen met een groot risico op borstkanker, bijvoorbeeld draagsters van het erfelijke BRCA1- of BRCA2-gen, is deze vorm van screening soms van levensbelang. BRCA1 en BRCA2 zijn genen die een grote rol spelen in het ontstaan van tumoren in de borst.

MRI-scans zijn een factor tien duurder dan röntgenfoto's; een MRI-scan kost in het Verenigd Koninkrijk ongeveer 350 pond, zo'n 520 euro. "De combinatie van een MRI-scan en een mammografie is erg waardevol bij jonge vrouwen met een defect BRCA1-gen", aldus Wendy Watson, directrice van de 'Hereditary Breast Cancer Helpline'. "Alles dat meer mogelijkheden creëert voor vrouwen met een verhoogd risico is mooi meegenomen."

Vrouwen die een hoog risico lopen, krijgen nu vanaf hun 40ste een mammografie aangeboden. Bij de normale populatie is dit vanaf 50 jaar. Vrouwen die een hoog risico lopen, zouden vanaf hun twintigste een jaarlijks MRI-onderzoek aangeboden moeten krijgen. Samen met een röntgenonderzoek wordt 94 procent van de tumoren ontdekt. Gisteren kwam in het nieuws dat het Europese Parlement de lidstaten waar nog niet wordt gescreend op borstkanker onder druk wil zetten om deze onderzoeken toch aan te bieden, omdat dit jaarlijks tienduizenden levens zou redden.

MRI: Magnetic Resonance Imaging
De MRI beeldverwerkingsmethode gebruikt magnetische straling in plaats van röntgenstraling. Met behulp van een magnetisch veld worden de waterstofatomen in weefsels één richting in gestuurd, waarna het magnetische veld weer wordt weggehaald en de atomen terugslaan in hun oorspronkelijke richting, die specifiek is voor één bepaald soort weefsel. De uitslag die de atomen bij het weghalen van het magnetische veld maken, wordt geregistreerd en in beeld gebracht. Zo ontstaat er dus een afbeelding die specifieke weefsels aan kan geven, zoals tumorweefsel en normaal borstweefsel.

Op paaltjes staan

Er zijn mensen die er werkelijk alles voor over hebben om een paar euro uit te sparen, daar is over het algemeen niets mis mee, maar om voor die paar euro, of in dit geval engelse ponden flinke schade je auto te riskeren dat is gewoon een dom plan, zeker als in dat plan over deze snelle paaltjes gereden moet worden.

conclusie: Al is de auto nog zo snel, die paaltjes stoppen het gevaarte wel.

Met dank aan Cyaa voor de submit

Seksueel verlangen naar eigen kind grootste taboe

Icoon EnquêteSeksueel verlangen naar het eigen kind geldt als het grootste taboe in Nederland. TNS-NIPO deed onderzoek naar taboes en maakte met behulp van 1200 respondenten een rangorde van een tot honderd.

Woensdagavond stonden deze taboes centraal in het KRO-programma Het Grootste Taboe van Nederland. Veel taboes kon het onderzoeksbureau staven met cijfers. Zo niet het taboe op nummer 1, seksueel verlangen naar het eigen kind.

''We hebben geen enkel idee hoeveel Nederlanders seksueel verlangen naar hun eigen kind'', aldus TNS-NIPO. ''Incestcijfers helpen ons geen steek verder. We hebben het immers over seksueel verlang naar je eigen kind, niet om seksueel handelen met je eigen kind.''

Hoewel er in bepaalde kringen in andere tijden (de jaren zeventig) wel eens anders over werd gedacht, geldt nu als norm voor een gezonde relatie tussen ouder en kind dat hun contact zeer lichamelijk en tegelijkertijd volstrekt aseksueel is. Seksueel verlangen naar het eigen kind geldt voor 86 procent van de ondervraagden als taboe.

Mishandeling
Op twee staat Je partner of kinderen mishandelen (voor 80 procent een taboe). Vooral vrouwen zijn slachtoffer van geweld in huiselijke kring en ook veel kinderen treft dit lot. Maar ook mannen worden mishandeld door hun vrouw, en ouders door hun kinderen. Hoe vaak het ook voorkomt, het is nooit onderwerp van gesprek bij de koffieautomaat.

Op drie staat Iets waardevols stelen van je baas (76 procent). Het gaat om meer dan een schrijfblok of pen. De top vijf van meest voorkomende vormen van bedrijfsdiefstal: Valse declaraties indienen, apparatuur ontvreemden, koffie en wc-papier meenemen, illegaal kopiëren en frankeren, en relatiegeschenken stelen.

Alle taboes, cijfers en andere wetenswaardigheden zijn terug te vinden in het TNS-NIPO-boek 'Taboe, 100 gevoelens waar Nederlanders zich voor schamen' van Marcel Maassen en Frans Oosterwijk. De resultaten zijn ook te bekijken op Taboe.kro.nl waar ook de complete top honderd is te zien.

Uitslagen 4e ronde Copa del Rey

Zoals in vrijwel iedere Europese competitie werd ook in Spanje een bekerronde gespeeld. De Copa del Rey is echter wel anders dan de meesten; in iedere ronde dient zowel uit als thuis gespeeld te worden. Deze week werden de eerste wedstrijden van ronde 4 afgewerkt.

De spelersbus van Real Madrid vertrok naar het kleine Écija uit de Segunda División. Coach Fabio Capello gunde zijn normale basisspelers rust en stelde zijn B-formatie op. Dit zorgde voor onwennig spel, dat zeker niet voor Koninklijke situaties zorgde. Tweede doelman Diego López had veel moeite zijn club in het gareel te houden. Toch zouden Los Meregues in de tweede helft op voorsprong komen door een doelpunt van Antonio Cassano. Écija kreeg echter wel waar het recht op had. Tien minuten voor tijd maakte Nolito gelijk voor de thuisploeg, waardoor Real het in het eigen Bernabéu af zal moeten maken.

FC Barcelona won wel van buurman Badalona, maar net als Real Madrid was het weinig overtuigend. Ook Frank Rijkaard liet zijn toppers buiten de basiself, afgezien van Eidur Gudjohnsen. De IJslander speelt erg wisselvallig in de spits van de Blaugrana, en deze wedstrijd zou een enorme opsteker voor hem kunnen zijn. Precies zoals Rijkaard het wilde geschiedde. Gudjohnsen leidde met twee doelpunten de zege in voor de regerend kampioen. Doordat Tarradella echter in blessuretijd nog een strafschop verzilverde is het allemaal nog niet gespeeld, en heeft het kleine Badalona nog een kansje om verder te gaan.

Uitslagen vierde ronde Copa del Rey:

DatumThuisUitUitslag
24/10Deportivo AlavésCelta de Vigo0-0
24/10Atlético MadridLevante0-1
25/10PortuenseValencia1-2
25/10ÉcijaReal Madrid1-1
25/10Gimnástica SegovianaSevilla0-1
25/10Deportivo la CoruñaReal Racing1-0
25/10Peña SportOsasuna0-0
25/10Rayo VallecanoEspanyol1-1
25/10Real ValladolidGimnàstic1-0
25/10HercúlesReal Zaragoza1-1
25/10MálagaReal Sociedad4-1
25/10XérezGetafe0-2
25/10CastellonVillarreal0-2
25/10Recreativo HuelvaReal Betis0-0
25/10Athletic ClubReal Mallorca1-1
25/10BadalonaBarcelona1-2

Wielerploegen dringen aan op DNA-testen

Jan Ullrich is net vrijgesproken, maar wordt alweer bedreigd door een nieuw voorstel. De professionele wielerploegen gaan hun renners namelijk vragen mee te werken aan een DNA-test voor de start van het nieuwe seizoen. Daarmee zijn meteen de schijnwerpers weer op Jan Ullrich en Ivan Basso gericht. Zij weigerden tot nu toe mee te werken aan een DNA-test.

De wielerploegen, verenigd in de AIGCP, willen dat de UCI voor 1 januari toestemming krijgt DNA-materiaal te onderzoeken. Dit moet weer één van de nieuwe maatregelen tegen het dopinggebruik in het wielrennen zijn.

"We vragen de renners toestemming om hun DNA te laten onderzoeken door de UCI. Eerder hebben we al afgesproken in de contracten een voorwaarde over DNA-testen op te nemen," gaf Roger Legeay als vertegenwoordiger van de AIGCP aan.

Indien de maatregel wordt geformaliseerd, biedt dat weer perspectieven voor het dopingonderzoek tegen de Spaanse arts Fuentes. Juist in dit onderzoek zijn DNA-gegevens hard nodig om het bewijs rond te krijgen. Verdachten als Ivan Basso en Jan Ullrich weigerden tot nu toe DNA af te staan voor de Fuentes-zaak.

Win een Borat hobbypakket!

Op 2 november komt de film Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan uit in de bioscoop. FOK! geeft 10 Borat hobbysets weg met daarin een badpak en een pingpongset, allebei in Borat style!

Nog niet bekend met Borat? Maak hier kennis met hem en zijn hobbies:






Winnen
FOK! gaat retro met een ouderwetse slagzin en om kans te maken op een van de tien pakketten gaan we je vragen om de volgende slagzin af te maken: met deze prijs voel ik me als een vis in het water omdat...

Plaats je slagzin onder dit bericht. We zullen de winnaars bepalen op humor/originaliteit dus doe je best! Je hebt tot en met woensdag 1 november 24:00 uur om mee te doen.

Wil je meer informatie over de film Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan? Check www.foxfilm.nl/borat
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.