FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 25 oktober 2006

New Jersey geeft homoparen gelijke rechten

Icoon BuitenlandsHet Hooggerechtshof van de Amerikaanse staat New Jersey heeft bepaald dat homoparen dezelfde burgerlijke rechten moeten krijgen als heteroseksuele paren. New Jersey wordt daarmee na Massachusetts mogelijk de tweede Amerikaanse staat waar het homohuwelijk legaal wordt.

Het hof laat het parlement beslissen of het huwelijk wordt opengesteld voor paren van het gelijke geslacht, of dat er een ander soort partnerschap komt waarin deze gelijke rechten worden vastgelegd. De volksvertegenwoordiging van New Jersey moet daar binnen een half jaar een beslissing over nemen, meldden Amerikaanse media.

De kwestie is een gevoelig onderwerp in de Verenigde Staten. President George Bush is faliekant tegen de openstelling van het huwelijk voor homoparen.

Politie vindt naakte inbreker

Icoon Domme criminelenEen Amerikaanse man heeft bijzonder veel pech gehad toen hij zaterdag in wilde breken. De man kwam namelijk vast te zitten in een raam en werd gepakt. Alsof dit nog niet erg genoeg was, troffen de agent hem ook nog eens naakt aan.

Dennis Reed werd naakt gevonden tussen een airconditionapparaat en een kozijn van een appartement. Volgens Reed werd hij met een pistool gedwongen in het appartement in te breken. Er moest ziekenhuis personeel aan te pas komen om de man te redden, waarna hij opgepakt werd. Waarom Reed naakt in het raam zat, wilde hij niet vertellen.

Gordelverklikker rukt op

Icoon BinnenlandsOngeveer 55 procent van alle nieuwe auto's in Nederland heeft een gordelverklikker voor de bestuurdersstoel. Het apparaatje piept en knippert als de gordel niet wordt gebruikt.

Nederland scoort net iets onder het Europese gemiddelde van 56 procent, meldde de Europese organisatie voor veilig verkeer ETSC woensdag. De organisatie vraagt de EU het apparaatje verplicht te stellen in nieuwe modellen. Bijna alle automobilisten doen hun gordel om als ze eraan herinnerd worden, aldus de ETSC. Dat voorkomt veel verkeersdoden en -gewonden.

In Zweden heeft 70 procent van de verkochte wagens een gordelverklikker voor de bestuurder, het hoogste percentage in de EU. Tsjechië scoort met 30 procent het slechtst.

Kleuter komt vast te zitten in poppenmachine

Icoon OpmerkelijkEen kleutertje dat besloot om met zijn hand een knuffelpopverkoopmachine te onderzoeken kwam bedrogen uit. Het jochie kwam namelijk vast te zitten in het apparaat.

De drie jaar oude Robert Moore probeerde een replica van het bekende kinderidool SpongeBob SquarePants te pakken te krijgen uit een machine waar je door middel van een kraan spullen moet grijpen. Toen zijn oma zich even omdraaide om meer geld te pakken nadat het Robert de eerst keer niet lukte om iets te pakken te krijgen, zag Moore zijn kans schoon. Hij deed zijn jasje uit en ging de machine binnen.

Oma schrok zich dood: "Ik draaide me om en zocht hem, en hij riep doodleuk "Oma, hier ben ik!". Ik dacht dat ik een hartaanval zou krijgen". Tot overmaat van ramp konden medewerkers van de machine geen sleutel vinden en dus moest Robert wachten tot de brandweer arriveerde. De brandweer gaf Robert door het luik een schroevendraaier waarmee hij zichzelf kon redden. Hij kwam er uit met een stoer verhaal voor op school, maar zonder SpongeBob.

Ullrich gaat vrijuit in dopingzaak

Jan Ullrich is vrijgesproken. Hij wordt niet schuldig bevonden in de dopingzaak rond de Spaanse arts Eufemiano Fuentes. Jan Ullrich vertelt dit op zijn eigen website. Als bewijs heeft Ullrich de officiële documenten van het Spaanse gerecht online gezet.

Ullrich werd verdacht van gebruik van bloeddoping. De Spaanse arts Eufemiano Fuentes zou deze bloeddoping toegediend hebben. Ullrich werd één dag voor het begin van de Tour de France uit competitie gehaald. Hoewel Ullrich altijd ontkend heeft, werd de Duitser toch ontslagen bij T-Mobile.

Nu na Ivan Basso ook Jan Ullrich is vrijgesproken, is de grote vraag wat er van het onderzoek naar arts Fuentes overblijft. De bewijzen zijn overduidelijk aanwezig in de vorm van diverse zakjes bloed. Probleem is echter dat dit bloed niet te matchen is aan de eigenaren. Daarvoor dienen verdachten DNA af te staan. Zowel Ullrich als Basso hebben dit tot op heden geweigerd.

Ploegleider Marc Madiot sprak eerder deze maand al zijn zorg uit over het proces. Hij was bang dat het onderzoek muurvast zit en als een nachtkaars uitgaat. Madiot lijkt gelijk te krijgen. De grote verdachten gaan nu vrijuit, zijn weliswaar ontslagen door hun oude ploegen, maar worden weer heel snel opgenomen in het peloton door andere teams

Grootste vogelschedel ooit gevonden

Icoon OpmerkelijkAmerikaanse onderzoekers hebben in Argentinië de tot dusver grootste schedel van een vogel gevonden. De fossiele schedel van circa 14 miljoen jaar oud stamt uit het Mioceen en is met 71,6 centimeter zo lang als een paardenhoofd.

De adelaarachtige snavel neemt ongeveer de helft van de lengte voor zijn rekening. Dat meldde het Britse vakblad Nature woensdag.

Het gaat om een vleesetende loopvogel die tot twee miljoen jaar geleden in Zuid-Amerika leefde. Aan de hand van eveneens gevonden botten hebben de onderzoekers berekend dat de roofvogel ruim 3 meter lang was en zeer snel en wendbaar was. De circa 350 kilo zware vogel zou een snelheid van 50 kilometer per uur hebben kunnen bereiken.

Transseksueel mag eindelijk alle wc's gebruiken

Icoon ShockingTransseksueel Helena Stone heeft eindelijk zijn/haar zin. De travestiet, vroeger bekend als Henry McGuinness, mag volgens een maandag gesloten schikking alle wc's gebruiken van de New-Yorkse metro's. De transportautoriteit van de stad moet bovendien opdraaien voor de gemaakte kosten van het proces dat Stone tegen hen aanspande om zijn/haar recht te krijgen.

De 70-jarige Stone diende een klacht in na driemaal gearresteerd te zijn vanwege het gebruiken van een damestoilet. In alle drie de gevallen hoorde ze/hij verstoring van de openbare orde tegen zich eisen.

Stone is al tien jaar bezig zich om te laten bouwen van man tot vrouw. Volgens Stone zelf heeft een agent tijdens een van de drie arrestaties haar "een freak, weirdo en de lelijkste vrouw ter wereld" genoemd.

Beveiligingscode van iTunes-muziekwinkel gekraakt

Icoon PiracyDVD Jon heeft opnieuw toegeslagen. Zijn bedrijf DoubleTwist zegt dat het Noorse computertalent Jon Lech Johansen de beveiligingscode heeft gekraakt die voorkomt dat muziek van de iTunes-internetmuziekwinkel van Apple op andere muziekspelers dan de iPod kan worden afgespeeld.

Door het kraken van de code van het FairPlay-systeem kunnen nu ook andere digitale muziekspelers liedjes van de iTunes-website downloaden en afspelen. Ook is het mogelijk geworden muziek van andere muziekwebsites te halen en die af te spelen op de iPod.

Het bedrijf van de 22-jarige Johansen wil de techniek beschikbaar stellen aan andere fabrikanten van mp3-spelers. Volgens DoubleTwist is er niets illegaals aan de technologie.

Op het moment heeft iTunes een marktaandeel van meer dan 80 procent op de markt voor het legale downloaden van muziek via het internet. Op de markt van digitale muziekspelers heeft de iPod van Apple een aandeel van 60 procent. Johansen kreeg de bijnaam DVD Jon toen hij op 15-jarige leeftijd een programma schreef waarmee de beveiligingscodes van dvd's konden worden gekraakt.

Uitslagen 3e ronde League Cup

In Engeland is deze week de derde ronde van de League Cup afgewerkt. Deze cup, ook bekend als de Carling Cup, is naast de FA Cup het tweede bekertoernooi van Engeland.

Titelverdediger Manchester United reisde, zoals verwacht, met een B-opstelling af naar Crewe, om daar te spelen tegen de Eerste Divisie club Crewe Alexandra. Ole Gunnar Solksjaer zette de bezoekers al vrij snel op een voorsprong, toen hij een voorzet van jeugdspeler Ritchie Jones binnentikte. Crewe was echter voor geen gat te vangen en zette The Red Devils onder enorme druk. Lang hield de B-verdediging van de mannen van Alex Ferguson stand, maar een kwartier voor tijd moest tweede doelman Kuszczak toch de gelijkmaker van Varney doorlaten. In de verlenging die volgde trok de titelkandidaat uiteindelijk toch aan het langste eind. De 18-jarige Kieran Lee zorgde vlak voor tijd de 1-2 voor Manchester United.

Ook Liverpool speelde niet met zijn beste spelers. Met Boudewijn Zenden in de basis kregen The Reds Premier League-club Reading op bezoek op Anfield. De eerste helft was niet veel soeps, beide ploegen tassten af, tot de laatste minuut. Toen zette aanvoerder Robbie Fowler zijn ploeg op voorsprong. Reading raakte gedesillusioneerd, en in plaats van dat er rust zou komen, maakte Jon Arne Riise er prompt nog 2-0 van voor de thee. Vijf minuten in de tweede helft dacht Gabriel Palletta alvast de wedstrijd te beslissen met de 3-0. Door Bikey, Lita en Long wist Reading er echter ook drie te scoren. Maar omdat Peter Crouch tussendoor de vierde treffer van Liverpool scoorde, gaat de ploeg van Rafa Benítez door naar de volgende ronde.

Uitslagen derde ronde League Cup:

DatumThuisUitUitslag
24/10ChesterfieldWest Ham United2-1
24/10Leeds UnitedSouthend United1-3
24/10Leicester CityAston Villa2-3 nv
24/10Notts CountySouthampton2-0
24/10Port Vale*Norwich City0-0
24/10Sheffield UnitedBirmingham City2-4
24/10WatfordHull City2-1
24/10West Bromwich AlbioArsenal0-2
24/10Wycombe Wanderers*Doncaster Rovers2-2
24/10EvertonLuton Town4-0
25/10Crewe AlexandraManchester United1-2 nv
25/10Milton Keynes DonsTottenham Hotspur0-5
25/10Newcastle UnitedPortsmouth3-0
25/10Blackburn RoversChelsea0-2
25/10Charlton AthleticBolton Wanderers1-0
25/10LiverpoolReading4-3

Gratis borstonderzoek redt tienduizenden levens

Icoon GezondheidEen gratis, preventieve screening op borstkanker kan jaarlijks zo'n 31.000 mensenlevens redden. Het is daarom de wens van het Europese Parlement om dit in alle lidstaten aan te bieden aan vrouwen tussen de 50 en 69 jaar oud.

In Nederland bestaat een gratis borstonderzoek (mammografie) al jaren, maar in veertien andere lidstaten vindt deze screening nog niet plaats. Hoe vroeger een borsttumor wordt ontdekt, hoe sneller er kan worden ingegrepen. Vroeger ingrijpen betekent een langere levensverwachting, tot wel 35 procent. In de EU overlijden ieder jaar 88.000 vrouwen aan borstkanker.

Vooral in het oosten van Europa zijn er weinig middelen beschikbaar om borstkanker effectief te bestrijden. Je kunt daarom ook beter in Frankrijk dan in Polen wonen als je borstkanker hebt; de overlevingskans in Frankrijk is twee keer zo groot. Het Europees Parlement vraagt de Europese Commissie om meer druk te zetten op lidstaten die nog geen gratis borstonderzoek aanbieden.

Spyker heeft nieuwe sponsor

Spyker F1 heeft voor volgend jaar een nieuwe sponsor gevonden. Het Amerikaanse bedrijf Rotozip, dat gereedschappen maakt, heeft een tweejarig contract ondertekend. Het bedrijf is in handen van Bosch.

Spyker is nog druk in onderhandeling met vier potentiële hoofdsponsoren en nog met een groot aantal sub-sponsoren. De komende maanden worden nog meer aankondigen van nieuwe sponsorovereenkomsten verwacht. Het budget van het team zal volgend jaar minimaal 20% groter zijn dan dit jaar.

Vrouw betrapt man met pitbull

Icoon OpmerkelijkEen Amerikaanse vrouw schrok zich het apenzuur toen ze haar man met een ander betrapte. De meeste vrouwen worden dan boos, maar deze vrouw belde de politie, simpelweg omdat haar man haar niet bedroog met een vrouw en ook niet met een andere man, maar met een hond, een pitbullterriër om precies te zijn. De dame in kwestie nam foto's met haar mobiele telefoon en belde hierna de politie.

Het gewonde teefje werd na het incident ondergebracht bij de dierenbescherming. De man, Patrick McPhail, is opgepakt en met een borgsom weer vrijgekomen. Hij is aangeklaagd voor bestialiteiten en dierenmishandeling. De man heeft overigens pech om in Washington te wonen. In de staat werd in juni een wet ingevoerd die het bezigen van zulke activiteiten met dieren strafbaar maakte. Er zijn in de Verenigde Staten nu nog dertien staten waar je met Fikkie je gang kunt gaan, zonder ervoor gestraft te worden

Rosberg: "Schumacher niet de grootste"

Voor Nico Rosberg is Michael Schumacher weliswaar de succesvolste, maar niet de grootste Formule 1-coureur aller tijden. Hij prees de inzet van de 37-jarige Duitser, maar hij vindt dat Schumacher geen wonderbaarlijke prestaties heeft neergezet.

"Zijn inzet was indrukwekkend", vertelde Rosberg. "Hij zorgde er altijd voor dat hij de beste mensen rond zich had, en dat hoort een topcoureur ook te doen. Wat betreft snelheid waren er echter beteren dan hem, geloof ik. Ik heb hem nog nooit wat zien doen waarvan ik dacht: 'Wauw, hoe doet hij dat?'."

Cuban Pete

Een van de beste films van Jim Carrey was toch wel "The Mask". In die film zit een hilarische scene waarin gebruik wordt gemaakt van een oud cubaans liedje: Cuban Pete. Het is zoals gezegd een oud liedje, getuige deze korte en oude opname.
Nu vindt, zeker sinds de komst van Google Video en YouTube, zo'n scene veel navolging. Anders gezegd, mensen die zich kennelijk geroepen voelen om Jim Carrey na te doen. Zoals deze jongeman die het nummer fraai playbackt. Of dit schooltoneel. Maar de trieste van allemaal is wel deze man, nota bene van cubaanse afkomst, die en passant zijn eigen land compleet belachelijk maakt.
Halloooo! Jim Carrey droeg niet voor niks een masker!

Uitslagen Italië speelronde 8

In Italië werd woensdagavond de achtste speelronde in de Serie A gespeeld. AS Roma moest twee belangrijke punten laten liggen tegen Ascoli, 2-2. De beide koplopers in de Serie A. Palermo en Internazionale wisten wel te winnen. Aanstaande zondag staat de stadsderby tussen AC Milan en Internazionale op het programma.

Nipte overwinning Palermo tegen Messina

Zowel Palermo als Internazionale wisten drie punten te pakken. Palermo won thuis met 2-1 van Messina. Alle doelpunten werden in de eerste helft gemaakt. De eerste van de avond kwam op naam van Christian Rigano, hij zette Messina op een 0-1 voorsprong. Cristian Zaccardo zorgde voor de gelijkmaker waarna David Di Michele de wedstrijd beslisste vanaf de strafschopstip.

Internazionale veel te sterk voor Ascoli

Ook Internazionale faalde niet, in het Giuseppe Meazza won Inter met 4-1 van Livorno. De laatste twee doelpunten werden door oude bekenden gemaakt, Zlatan Ibrahimovic, oud-Ajax spits, zorgde voor de 3-1.Ex-Feyenoorder Julio Ricardo Cruz maakte de laatste treffer: 4-1. Internazionale was al snel op voorsprong gekomen, al na zeven minuten stonden de Nerazzurri met 2-0 voor. Marc Pfertzel scoorde in eigen doel en een kopbal van Marco Materazzi zorgde voor de 2-0. Het enige doelpunt van Livorno kwam op naam van Cristiano Lucarelli die de 2-1 maakte in de zeventigste minuut. Het veel sterkere Inter zou daarna nog twee keer scoren en dikverdiend winnen.


Uitslagen

ThuisUitEindstand
Atalanta BergamoCagliari3-3
Chievo VeronaAC Milan0-1
EmpoliUdinese 1-1
InternazionaleLivorno4-1
PalermoMessina2-1
RegginaParma3-2
AS RomaAscoli2-2
SampdoriaLazio Roma0-0
SienaCatania1-1
TorinoFiorentina0-1


Stand

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesDoelsaldoPunten
1Internazionale853016-918
2Palermo860218-1318
3AS Roma842213-614
4Udinese834110-513
5Atalanta Bergamo834113-1013
6Siena83419-712
7Livorno83327-812
8Sampdoria824214-1310
9Empoli82429-810
10Messina823310-119
11Catania823311-149
12AC Milan84317-47
13Cagliari80627-96
14Torino 81344-116
15Ascoli80445-114
16Parma81166-174
17Chievo Verona80266-122
18Lazio Roma83149-9-1
19Fiorentina850312-6-4
20Reggina832311-14-4

Programma

DatumThuisUit
28/10Udinese AS Roma
28/10AC MilanInternazionale
29/10ParmaAtalanta Bergamo
29/10MessinaChievo Verona
29/10AscoliSiena
29/10CagliariSampdoria
29/10CataniaTorino
29/10FiorentinaPalermo
29/10Lazio RomaReggina
29/10LivornoEmpoli

Topscores

#NaamClubDoelpunten
1RiganoMessina5
2FrickSienna4
-ToniFiorentina4
-CrespoInternazionale4
-BianchiReggina4

Hirsch Ballin licht Kamer verkeerd in

Icoon Politiek Minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie erkent dat hij de Tweede Kamer verkeerd heeft geïnformeerd over een verontrustend rapport over de brandveiligheid in het cellencomplex op Schiphol-Oost. Dat komt volgens hem omdat hij zelf door zijn eigen mensen onjuist was geïnformeerd.

De minister vindt dit "niet aanvaardbaar". Dat zal niet zonder gevolgen blijven, kondigde Hirsch Ballin woensdagavond aan in een opmerkelijke wending in het debat tussen de Tweede Kamer en de minister over de Schipholbrand. Hij neemt de zaak hoog op en heeft zijn secretaris-generaal gevraagd "het nodige te doen".Minister van Justitie Hirsch Ballin

DLR: "Brazilië was niet de laatste"

Pedro de la Rosa denkt niet dat hij in Brazilië zijn laatste race in de Formule 1 heeft gereden. De 35-jarige nam halverwege het seizoen het stuur over van Juan Pablo Montoya, die bekendmaakte bij een NASCAR-team te hebben getekend. De Spaanse coureur scoorde negentien punten in acht races tijd.

De la Rosa lijkt met het Britse racetalent Lewis Hamilton te concurreren om het tweede McLaren-zitje voor 2007. "Het kan mij eerlijk gezegd niet veel schelen of ik volgend jaar zal racen of niet", zei De la Rosa tegenover SpeedTV. "Ik heb de situatie dit jaar race voor race bekeken. Ik mocht het seizoen afmaken en wie weet wat er volgend jaar gebeurt. Ik heb niet het gevoel dat ik in Brazilië mijn laatste race heb gereden. Als ik volgend jaar mag racen, dan ben ik de gelukkigste man op deze wereld. Als ik niet mag racen, dan ben ik nog steeds een blij mens."

Massa krijgt onderscheiding

Felipe Massa heeft gisteren een hoge sportonderscheiding gekregen voor het winnen van de Grand Prix van Brazilië. De Scuderia Ferrari-coureur kreeg de medaille voor zijn uitzonderlijke sportverdienste opgespeld door de Braziliaanse president Luiz Inácio Lula da Silva, die tijdens de ceremonie in Sao Paulo een Ferrari-pet droeg.

"Ik ben enorm vereerd dat ik deze prijs mag ontvangen", zei Massa, die de eerste Braziliaan sinds Ayrton Senna is die de Braziliaanse GP heeft gewonnen. "President Lula was mij erg dankbaar voor deze overwinning. Hij zei dat hij er veel vertrouwen in had dat ik het land nog meer vreugde zou brengen. Hij verwacht van mij dat ik volgend jaar op 21 oktober opnieuw de race in Brazilië zal winnen, en het kampioenschap."

PvdA: boete verkoop 16+ game aan kinderen

Winkeliers die games aan te jonge kinderen verkopen moeten een boete krijgen. Dat zei Tweede Kamerlid Jeroen Dijsselbloem van de PvdA in het televisieprogramma Netwerk. Games die zijn bedoeld voor 16 jaar en ouder kunnen meestal probleemloos door jongere kinderen gekocht worden. Dijsselbloem vindt dat zulke winkeliers bestraft moeten worden.

Dijsselbloem doet zijn uitspraak vlak voordat de computergame Canis Canem Edit (ook wel bekend als Bully) in Nederland op de markt verschijnt. In de Verenigde Staten wordt deze game als controversieel gezien, omdat het zou aanzetten tot gewelddadig gedrag op scholen.

Vorig jaar liet de PvdA al weten dat ze niet blij zijn met deze game. De ontwikkelaars moesten volgens Dijsselbloem "hun verantwoordelijkheid nemen". Dijsselbloem noemde het "een computerspelletje waarin pesterig gedrag door scholieren wordt verheerlijkt".

Hij vindt deze game erger dan games die zich in een fantasiewereld afspelen, omdat dit veel dichterbij de dagelijkse realiteit van scholieren staat. Een verbod op de game wil Dijsselbloem echter niet. "Ik ben principieel zeer terughoudend met het vragen om een verbod. Bovendien is dat via internet toch makkelijk te omzeilen", aldus de PvdA'er.

Met dank aan onze collega's van de FOK!frontpage.


Schumacher sluit terugkeer niet uit

Michael Schumacher heeft nog maar net zijn laatste race achter de rug, maar nu wordt er al weer druk gespeculeerd over wanneer de 37-jarige Duitser zijn terugkeer zal maken in de autosport. Schumacher zelf sluit niet uit ooit een comeback te zullen maken, maar houdt zich voorlopig nog met andere zaken bezig.

Tegen Bild zei Schumacher voorlopig niet te zullen racen: "Waarom zou ik dat doen? Maar Niki Lauda heeft een comeback gemaakt en Mika Hakkinen keerde terug in de DTM. Zij deden dat na verloop van tijd. Ik kan op dit moment niet met honderd procent zeggen wat ik over twee of drie jaar zal doen." De Duitser wil eerst meer tijd met zijn gezin doorbrengen en zich meer inzetten voor goede doelen.

McLaren heeft nieuwe sponsor

McLaren Mercedes heeft in de Spaanse verzekeringsmaatschappij Mutua Madrilena een nieuwe zakelijke partner gevonden. Zo hebben beide partijen woensdag bekendgemaakt. Het logo van het bedrijf zal volgend seizoen te zien zijn op de voorvleugel van de bolides, op de helmen en op de race-overalls van de coureurs.

Volgend jaar rijdt Spanjaard Fernando Alonso voor McLaren. Mutua Madrilena is de eerste grote Spaanse onderneming die bij McLaren aanklopt voor een partnerschap. Ron Dennis, de teambaas va McLaren, is blij met zijn nieuwe partner: "We zijn opgetogen dat we Mutua Madrilena als partner mogen verwelkomen. Mutua Madrilena is het eerste grote Spaanse bedrijf dat partner van ons is geworden. Net als tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso geloven zij dat ons team een goede toekomst tegemoet gaat." Vodafone is vanaf volgend jaar overigens de titelsponsor van McLaren.

IJsbeer bezwijkt aan tropische ziekte

Icoon Opmerkelijk Een ijsbeer in de dierentuin van het Canadese Toronto is zeer waarschijnlijk bezweken aan een infectie met het West-Nijlvirus. Dat heeft de Canadese omroep CBC woensdagavond gemeld. De ziekte wordt overgebracht door muggen.

De 26-jarige ijsbeer Kunik werd medio september ziek. Hij moest korte tijd later worden gedood door een dierenarts. Het is onduidelijk hoe het dier de ziekte heeft opgelopen. Muggen kunnen nauwelijks door de dikke vacht prikken. Mogelijk is de ijsbeer in zijn neus gestoken.

Het West-Nijlvirus, afkomstig uit Afrika, waart al sinds 1999 door Noord-Amerika. Duizenden mensen zijn ziek geworden en enkele honderden zijn als gevolg van een besmetting overleden. Kunik is voor zover bekend de eerste ijsbeer die door de tropische ziekte is gestorven.

Durex zoekt 10.000 condoomtesters

Icoon OpmerkelijkDAADkrachtig, niet te beroerd om ook 's avonds en 's nachts te werken en je openstellen voor de ander. Dit zijn onder andere eisen, waarmee condoomfabrikant Durex in de Benelux 10.000 man personeel zoekt voor het testen van de Durex Pleasuremax-condooms. De condoomfabrikant wil namelijk met deze test te weten komen hoe het product in de praktijk werkt. Als de sollicitanten akkoord gaan met de arbeidsvoorwaarden voor de functie, die op zich weinig om het lijf hebben, kunnen ze een contract ondertekenen. Ze krijgen ook visitekaartjes om vrienden (EN vriendinnen natuurlijk !) op de hoogte te brengen van hun nieuwe carrière.

Met slogans als 'ooit gedroomd van een opwindende baan in een stimulerende omgeving' stapt Durex de arbeidsmarkt op. Het condoom krijgen testers thuisgestuurd, voor een geslaagd testobject dienen ze helaas nog zelf te zorgen. Na gedane arbeid kan er een reactie gegeven worden hoe het ervaren is. Uiteraard is het niet de bedoeling dat hier stoere heldenverhalen neergezet worden als: "Helaas scheurde het na drie uur kapot", maar een objectieve evaluatie. Niet dat het bedrijf direct alle reacties gaat verwerken om tot een nieuw condoom te komen, "maar we houden ze toch in ons achterhoofd met het oog op toekomstige productlanceringen", zegt productmanager Loes van Alst van Durex Benelux.

Alle testers krijgen de kans om een overwerkweekend te winnen in een hotel in het Zuid-Engelse Brighton. Ze verblijven dan in de zogeheten Durex Playroom, met spiegels, een danspaal, een kingsize bed en dito bad en een verzameling speeltjes. Men wordt wel verzocht eigen gezelschap mee te nemen. Degene die de beste slagzin maakt, kan de trip gaan maken.

Geïnteresseerden kunnen een sollicitatieformulier invullen op de site durexzoekttestpersonen.nl.


De hoofdprijs: De DUREX playroom

'Terroristen willen islamitisch wereldrijk'

Icoon Buitenlands De Amerikaanse president George Bush heeft woensdag gezegd dat succes in Irak van vitaal belang is voor de Amerikaanse veiligheid en essentieel voor het verslaan van moslimextremisme in het Midden-Oosten. Anders zullen deze extremisten een "fundamentalistisch rijk van Spanje tot Indonesië stichten". Bush gaf toe niet tevreden te zijn over de huidige situatie in Irak.

Hij zegt dat het geduld van de Verenigde Staten met Irak niet eeuwig is, en riep tijdens een persconferentie de Iraakse leiders op krachtige maatregelen te nemen om hun land te redden. Maar Bush benadrukte dat de VS niet meer druk zullen uitoefenen op de Iraakse regering dan ze aankan. Hij sprak zijn steun uit voor de Iraakse premier Nuri al-Maliki, die zwaar onder vuur ligt omdat hij en zijn regering niet bij machte lijken een einde te maken aan het sektarische geweld in Irak.

Bush zei zich ernstig zorgen te maken over de verslechterende situatie in Irak, maar hij weigert zich vast te leggen op een strak tijdschema voor een terugtrekking van de Amerikaanse troepen uit Irak. Volgens Bush is dat een garantie voor verlies, omdat het de opstandelingen in Irak in de kaart zou spelen. Oktober is nu al de bloederigste maand voor de Amerikanen in Irak sinds het begin van het jaar.

De hoogste Amerikaanse militair in Irak, generaal George Casey, zei dinsdag tijdens een persconferentie dat Iraakse veiligheidstroepen binnen één tot anderhalf jaar in staat moeten zijn om zelfstandig te opereren. Daarmee gaf hij impliciet een soort deadline aan voor de Amerikaanse terugtrekking uit Irak.

De speech van Bush komt twee weken voor belangrijke tussentijdse verkiezingen in de VS. De Republikeinse partij van de president dreigt zijn meerderheid in beide kamers van het parlement te verliezen aan de Democratische oppositie, mede door het slechte verloop van de strijd in Irak.

Bush zei dat de Amerikaanse bevolking vertrouwen kan hebben in de overwinning, maar dat het een zaak van de lange termijn is en dat er nog een harde strijd geleverd moet worden. Hij zei dat het Amerikaanse leger flexibel is in zijn tactieken om de vijand te bestrijden.

Man brengt handgranaat bij afvalinzamelpunt

Icoon OpmerkelijkJe kunt bij een afvalinzamelpunt allicht heel wat soorten afval kwijt, maar dat neemt niet weg dat er ook rommel bestaat die je daar absoluut niet kunt inleveren. Een handgranaat behoort zonder meer tot die categorie. Dat weerhield een onbekend gebleven man er echter niet van om een dergelijk stuk wapentuig met succes in te leveren bij het inzamelpunt in het Limburgse Brunssum.

Met de mededeling dat het explosief gewoon een stuk speelgoed was leverde de man de granaat in. Aanvankelijk geloofde het personeel de lezing van de man, die ongehinderd kon vertrekken. Later realiseerde één van de medewerkers dat het kleinood wel heel erg leek op een echte handgranaat. De door hem ingeschakelde politie raadpleegde vervolgens het Explosieven Opruimingscommando (EOC) die het vermoeden van de medewerker bevestigde.

Het EOC brengt donderdag een bezoek aan het inzamelpunt om de granaat ter vernietiging op te halen. De politie tast intussen in het duister omtrent de voormalige eigenaar van de granaat. De medewerkers van het inzamelpunt hebben namelijk verzuimd om, overeenkomstig de regels, het autokenteken van de man te noteren.

[CCWS] Minardi terug, Mol teambaas?

Het ChampCar-team van Harry Muermans is een feit en zal de naam Minardi dragen. Muermans heeft Olav Mol gevraagd als teambaas van de nieuwe renstal.

Er gingen al geruime tijd geruchten over een nieuw team in de ChampCar World Series, maar afgelopen weekend heeft Harry Muermans definitief besloten door te gaan met het plan. Het team zal gebruik gaan maken van de naam Minardi, dat eigendom is van Paul Stoddart, die al eerder in verband werd gebracht met Muermans' plannen.

Muermans heeft Formule 1-commentator Olav Mol gevraagd om teambaas te worden van het nieuwe Minardi. Mol heeft nog geen definitief antwoord gegeven op het verzoek, en zou er naar verluidt verbaasd over zijn geweest. "Ik denk dat die man er verstand van heeft," aldus Muermans. "Hij vond het leuk en hij denkt er over na."

Nijmegen wil De Graaf als burgemeester

Icoon BinnenlandsThom de Graaf moet de nieuwe burgemeester van Nijmegen worden. Dat vindt de Nijmeegse gemeenteraad die zich woensdagavond unaniem achter dit advies van de vertrouwenscommissie schaarde. De Graaf zou op 1 januari de vertrekkende burgemeester Guusje ter Horst kunnen opvolgen.

De 49-jarige De Graaf was in de periode 2003-2005 minister en vice-premier. Daarvoor was hij bijna tien jaar Kamerlid voor D66 en sinds 1997 fractievoorzitter. Bij de verkiezingen van 2002 en 2003 was De Graaf landelijk lijsttrekker voor zijn partij.

Nijmegen is geen onbekende stad voor de 49-jarige De Graaf. Zijn vader was er burgemeester van 1968 tot 1977. In die jaren behaalde De Graaf zijn diploma aan het Stedelijk Gymnasium. Daarna studeerde hij rechten aan de Radboud Universiteit en was hij enkele jaren wetenschappelijk medewerker aan de rechtenfaculteit.

De keuze voor D66'er Thom de Graaf betekent een trendbreuk voor de stad, die sinds 1987 een burgemeester van PvdA-huize had. Daarvoor was het burgemeesterschap van het 'Rome van het Noorden' tientallen jaren in handen van de voormalige Katholieke Volks Partij. Ook De Graafs vader was KVP'er. De raad stelde dit keer in de profielschets dat er geen politieke voorkeur voor een kandidaat was.

Uitslagen Eredivisie 25/10/2006

Er werden vanavond vijf wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

FC Groningen - Excelsior 2-1
23' Nevland 1-0
45' Grot 1-1
68' Nevland 2-1 (assist Fledderus)

Scheidsrechter: Blom.
Toeschouwers: 18.000.
Rode kaart 81. Lindgren (FC Groningen), H. Drost (Excelsior/2x geel)
Gele kaart Lindgren (Groningen), v. Dieren (Excelsior).

Opstellingen

Groningen: Roorda, Silva, Sankoh, Kruiswijk,v.d.Linden, v.d.Laak (Seedorf/21), Lindgren, Levchenko, Fledderus,Nevland, Suárez (Salmon/46).

Excelsior: Zwarthoed, Jansen, Gyan, v.Nieuwstadt, H.Drost, Zijm, v.Dieren, Bruins, Slory (Guijo-Velasco/39), Grot, Piqué (Dijkhuizen/75).
-----------------------------------------------------------
NEC -Roda JC 0-0

Scheidsrechter: Kuipers.
Toeschouwers: 11.000.
Gele kaart Eagles (NEC). Saeijs, de Jong, Kah (Roda JC)

Opstellingen:

NEC: Babos, Nalbantoglu, Wisgerhof, Olsson, El Akchaoui, Barreto, Boutahar (Snoyl/86), Otten, Denneboom, Holman, Eagles (Worm/69).

Roda JC: Kujovic, De Fauw, Saeijs, Kah, De Jong, Agustien, Meeuwis, Bodor (Cissé/63), Ramzi, v.Tornhout (Vandamme/76), Oper.
-----------------------------------------------------------
PSV - Sparta 7-0
4' Koné 1-0 (assist Cocu)
21' Farfán 2-0 penalty
28' Farfán 3-0
39' Koné 4-0 (assist Afellay)
78' Reiziger 5-0 (assist Koné)
81' Farfán 6-0
90' Simons 7-0 penalty

Scheidsrechter: Wiedemeijer.
Toeschouwers: 35.000.
Gele kaart Méndez (PSV), Gudde, de Roover, Rose (Sparta).

Opstellingen:

PSV: Gomes, Reiziger, Da Costa, Alex, Lamey, Afellay (Vayrynen/76), Méndez (Culina/64), Simons, Cocu (Aissati/64), Farfán, Koné.

Sparta: Terol, De Roover, Olfers, Gudde, Polak (Rose/46), Obodai, Medunjanin, v.Bueren, Bouaouzan (Anastasiou/46), Emnes (v. Dijk/74), Oost.
-----------------------------------------------------------
Heracles - RKC Waalwijk 1-1
9' Berger 0-1 (assist Ikedia)
32' Schilder 1-1

Scheidsrechter: Temmink.
Toeschouwers: 8.500.
Gele kaart Tanghe, de Vries, Reekers (Heracles), v. Haaren, Vichelich, Keller, D. Mulder, v.d. Bergh (allen RKC).

Opstellingen:

Heracles: Pieckenhagen, Daelemans, Reekers, Bosnar,Klavan, Tanghe, Maas, Schilder (De Vries/63), Quansah, Everton, Biseswar (Bridji/83).

RKC: v.Dijk, D.Mulder, Koenders, Keller, v.Haaren, v.Diemen, Berger, Vicelich, Ikedia (Remacle/89), Janssen, Reuser (v.d. Bergh/75).
-----------------------------------------------------------
Ajax - ADO Den Haag 2-0
30' Gabri 1-0
32' Sneijder 2-0

Scheidsrechter: Wegereef.
Toeschouwers: 45.757.
Gele kaart Ogararu, Grygera (Ajax), Vreven, Bodde(ADO).

Opstellingen:

Ajax: Stekelenburg, Ogararu, Heitinga, Grygera,Emanuelson, Gabri (Vermaelen/49), Roger (Rosenberg/69), Sneijder, De Mul (Rosales/77), Huntelaar,Perez .

ADO: Zwinkels, Vreven, Kum, Bunjevcevic, Bakkati, Schwiebbe, Knopper (Rankovic/66), Bodde, Tininho (Verhoek/77), Elia, Mols (Kolk/61).

De stand kan je hier vinden.

E. Koeman: publiek moet eenheid zien

Feyenoord-coach Erwin Koeman wilde tijdens de persconferentie op woensdag niet ingaan op maatregelen of veranderingen in de selectie. Hij maakte wel duidelijk dat de spelers een eenheid moeten vormen en dat ook aan de buitenwereld laten zien.

"Spelers moeten mee willen in de filosofie van Feyenoord, die door de directie wordt uitgestippeld. Het gaat niet om mij, spelers, maar om deze club. Het eigenbelang moet eruit, want het gaat om Feyenoord. Dat moeten we allemaal beseffen. Het is de enige manier om hieruit te komen", aldus de coach.

"Ik moet het hoofd koel houden en mijn werk doen zoals ik denk dat het goed is. Op een manier waarin ook de directie vertrouwen heeft. Ik ben met mijn volle verstand bezig, net als de directie. Zij staan voor een loodzware job. Ik sta ook voor een zware taak, maar voor mij draait het meer om de korte termijn."

"We moeten als team het veld op", aldus Koeman. "Het publiek moet een eenheid in het veld zien. Het is het belangrijkste dat we morgen zo goed mogelijk voor de dag komen. Ons kan veel verweten worden, maar niet dat we er niet hard genoeg wordt gewerkt. Ook tegen Ajax werd er hard gewerkt, al gebeurde dat op een hele verkeerde manier. Ik wil dat morgen anders zien. Hoe het nu gaat, kan absoluut niet."

Feyenoord speelt donderdag thuis tegen FC Twente.

CD: Slade - Slade Alive!

Cum On Feel the Noize! Dit nummer werd zo'n tien jaar geleden door Oasis gecoverd, het origineel was natuurlijk DE grote hit van Slade in de vroege jaren '70. Slade kwam uit het Engelse Wolverhampton, en zo grauw als deze stad was, zo spetterend waren de vier heren gekleed. Slade werd dan ook net als David Bowie, Gary Glitter en The Sweet geschaard onder de glamrock. Maar dat was vooral vanwege hun uiterlijk. Eigenlijk speelden ze gewoon keiharde rock 'n roll.

PvdA: boete verkoop 16+ game aan kinderen

Icoon Games Winkeliers die computergames aan te jonge kinderen verkopen moeten een boete krijgen. Dat zei Tweede Kamerlid Jeroen Dijsselbloem van de PvdA in het televisieprogramma Netwerk. Computergames die zijn bedoeld voor 16 jaar en ouder kunnen meestal probleemloos door jongere kinderen gekocht worden. Dijsselbloem vindt dat zulke winkeliers bestraft moeten worden.

Dijsselbloem doet zijn uitspraak vlak voordat de computergame Bully in Nederland op de markt verschijnt. In de Verenigde Staten wordt deze game als controversieel gezien, omdat het zou aanzetten tot gewelddadig gedrag op scholen.

Vorig jaar liet de PvdA al weten dat ze niet blij zijn met deze game. De ontwikkelaars moesten volgens Dijsselbloem "hun verantwoordelijkheid nemen". De game gaat over pesten op het schoolplein. Dijsselbloem noemde het "een computerspelletje waarin pesterig gedrag door scholieren wordt verheerlijkt".

Hij vindt deze game erger dan games die zich in een fantasiewereld afspelen, omdat dit veel dichterbij de dagelijkse realiteit van scholieren staat. Een verbod op de game wil Dijsselbloem echter niet. "Ik ben principieel zeer terughoudend met het vragen om een verbod. Bovendien is dat via internet toch makkelijk te omzeilen", aldus de PvdA'er.

Voor meer games-nieuws kijk je natuurlijk op FOK!games!

Je eigen Ipod(loden)

Okee het is weer eens knutseltijd. Geen geld voor een dure Ipod ? Dan maak je er toch wel zelf eentje.

Is niet zo uitgebreid als een echte EmPeeDrie of ander type mediaspeler, maar deze is echt helemaal gratis. Je hebt enkel maar lijm, schaar en 2 potloden nodig.Eenmaal je hem hebt gebouwd, kan je op deze website naast de bouwbeschrijving gewoon ook drie films downloaden ... lekker helemaal voor niks.
Eat your hart out ...BREIN.

Bill the Demon.

Bill is een demoontje en wilt zoals ieder ander klein demoontje de handtekening van duivel (zeer begrijpelijk). En dus moet hij zich door alle negen cirkels van de hel heenwerken om vervolgens de felbegeerde handtekening te kunnen vergaren. Het spel kun je hier vinden. Het spel is een flash versie van een 10 jaar oud Mac spelletje. Eventuele passwords kunnen natuurlijk altijd in de reacties.

'Ook stroomslot voor zedendelinquent op verlof'

Icoon BinnenlandsAls het aan het Tweede Kamerlid Joost Eerdmans ligt zullen psychiatrische zedendelinquenten tijdens proefverloven worden uitgerust met een stroomband. Eerder opperde de nummer twee van de kandidatenlijst van EénNL al een dergelijke maatregel voor tbs'ers.

Een stroomband is een band met stroomslot die wordt aangebracht om één van de benen van de delinquent. De band staat in verbinding met een ontvanger die de begeleider bij zich draagt. Zodra de delinquent zich te ver van zijn begeleider bevindt geeft het stroomslot schokjes af aan bepaalde beenspieren waardoor de delinquent niet meer kan lopen.

Aanleiding voor het voorstel van Eerdmans is een recent geval van een zedendelinquent die zijn weekendverlof van het Haagse psycho-medisch centrum Parnassia aanwendde om zijn lusten bot te vieren op een veertienjarig meisje. Het gewezen LPF-Kamerlid, dat momenteel een tweemansfractie vormt met oud-VVD'er Anton van Schijndel, heeft schriftelijke vragen gesteld over de zaak aan minister Hirsch Ballin van Justitie.

Eerdmans wil zijn voorstel donderdag voorleggen aan Hirsch Ballin als de Tweede Kamer debatteert over het tbs-beleid.

Meerdink wederom buiten selectie AZ

Louis van Gaal heeft Martijn Meerdink buiten de selectie van AZ gelaten voor de competitiewedstrijd morgenavond tegen Willem II.

Op 14 oktober, in de uitwedstrijd tegen Sparta, werd Meerdink, bezig aan zijn vijfde seizoen in Alkmaar, al na een half uur spelen gewisseld, en hij kwam daarna niet meer in actie.

Ook doelman Diculica, die afgelopen zondag tegen PSV een hersenschudding opliep, is morgen niet van de partij. "Hij heeft gisteren wat testen in het ziekenhuis gedaan en daaruit is gebleken dat hij een 'echte' hersenschudding heeft. Twee tot vier weken zal hij er, zoals de verwachting al was, niet bij zijn," aldus Van Gaal.

Onderzoek naar spreekkoren PSV

De KNVB is een vooronderzoek gestart naar de spreekkoren tijdens de competitiewedstrijd PSV - Roda JC van 15 oktober. De aanhang van de Eindhovenaren zou toen 'hoerenjong' naar arbiter Bossen hebben geroepen.

Daarnaast stelt de voetbalbond ook een vooronderzoek in naar de wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en FC Zwolle in de Jupiler League. Tijdens die wedstrijd zou er een uitbraak plaatsgevonden hebben van de supporters van Go Ahead richting de bussluis. Daarbij zou veel schade aangericht zijn.

Eerder werd al bekend dat de KNVB een vooronderzoek is gestart naar de duels FC Utrecht - Ajax, Feyenoord - Ajax en FC Utrecht - ADO Den Haag.

Lijsttrekkers in debat op MTV

Icoon Politiek De lijsttrekkers krijgen de kans jongeren uit te leggen hoe zij de toekomst van Nederland zien. De leiders van de grote partijen gaan in de aanloop naar de verkiezingen met elkaar in discussie tijdens een reeks verkiezingsdebatten.

Muziekzender MTV zendt de debatten vanaf 4 november uit, aldus organisator Coolpolitics woensdag. De opnames van de debatten vinden 30 oktober plaats.

Wel live is het 'grote lijsttrekkersdebat' op 20 november om 19.00 uur. MTV en TMF zenden deze discussie over onder meer de thema's economie, milieu en geluk in 2026 rechtstreeks uit. Het opdreunen van het verkiezingsprogramma wordt niet getolereerd, Coolpolitics zegt duidelijke taal te verwachten.

Poetin uit kritiek op VS

Icoon Buitenlands De Russische president Vladimir Poetin heeft woensdag op verholen wijze kritiek geleverd op de houding van de Verenigde Staten in het overleg met Noord-Korea. Hij deed zijn uitspraak in een televisieprogramma waarin Russen hem live vragen mochten stellen.

Volgens Poetin werd het regime in Pyongyang er ongeveer toe gedwongen de internationale gemeenschap te negeren. "Ik denk dat een van de redenen (waarom de proef werd genomen) is dat niet alle deelnemers aan het overleg de juiste toon konden vinden". Hij verwijst daarmee naar het zeslandenoverleg over Noord-Korea's nucleaire programma, waaraan de VS, Rusland, Japan, China en Noord- en Zuid-Korea deelnemen.

"Je moet zorgen dat een situatie nooit uitzichtloos wordt. Je moet een van de deelnemers aan de onderhandelingen nooit in zo'n situatie manoeuvreren waar geen ontsnappen aan is behalve dan de zaak te laten escaleren", zei Poetin. Het zeslandenoverleg zit sinds vorig jaar november muurvast.

Poetin noemde verder de nucleaire test "onacceptabel", maar meent dat hervatting van het overleg de enige uitweg uit de huidige crisis is.Vladimir Poetin

Queen neemt nieuwe cd op

Icoon Muziek De Britse rockgroep Queen is terug in de studio om nieuw materiaal op te nemen, de eerste keer sinds het overlijden van voorman Freddy Mercury in 1991. Dat heeft de gitarist Brian May gezegd.

Hij werkt nu samen met drummer Roger Taylor en zanger Paul Rodgers aan wat waarschijnlijk een nieuwe Queen-cd gaat worden.

Het trio was al eerder op tournee als de "nieuwe" Queen en die samenwerking heeft nu geleid tot de plannen voor een album. Het laatste album van Queen stamt uit 1995. Made In Heaven werd toen gemaakt met nog overgebleven en niet eerder gebruikte opnames van Mercury.Queen

Noord-Korea dreigt met oorlog

Icoon Noord-Korea Noord-Korea heeft woensdag Zuid-Korea gedreigd met oorlog. Als Zuid-Korea zich houdt aan de VN-sancties tegen Noord-Korea, dan zal het stalinistische land dit zien als een ernstige provocatie die kan leiden tot oorlog tussen beide landen.

Noord-Korea is afhankelijk van voedselleveringen van Zuid-Korea. Zonder het leveren van rijst dreigen er gigantische hongersnoden in Noord-Korea. Zuid-Korea heeft al gezegd te stoppen met het leveren van voedsel, omdat Noord-Korea een kernproef heeft uitgevoerd. De Verenigde Naties hebben besloten om Noord-Korea financiële sancties en een wapenembargo op te leggen. Zuid-Koreaanse wetenschappers hebben inmiddels vastgesteld dat de kernproef ook daadwerkelijk plaatsgevonden heeft.

Het is niet de eerste keer dat Noord-Korea een dergelijk dreigement maakt. In september dreigde Noord-Korea ook al met oorlog. Een maand later voerde het land ook werkelijk een kernproef uit, waardoor de betrekkingen tussen Noord- en Zuid-Korea onder druk kwamen te staan.

China is bang dat de hongersnoden tot een grote vluchtelingenstroom van Noord-Koreanen naar China kan leiden. Het land heeft daarop besloten een muur om de grens met Noord-Korea te bouwen om vluchtelingen buiten het land te houden.

Releasedatum Tomb Raider op Nintendo consoles

Eidos heeft haar Europese releasedata vrijgegeven:

03.11.06 - Lara Croft Tomb Raider: Legend (NDS, GBA)
24.11.06 - BIONICLE Heroes (Xbox 360, PS2, GBA)
24.11.06 - Justice League Heroes (Xbox, PS2, NDS)
01.12.06 - Lara Croft Tomb Raider: Legend (GC)
01.12.06 - Tom & Jerry Tales (GBA)
08.12.06 - Justice League Heroes (PSP, GBA)
08.12.06 - Tom & Jerry Tales (NDS)
December 2006 - BIONICLE Heroes (NDS)

Het is voor het eerst dat er een Tomb Raider naar de GameCube komt

Feyenoord op zoek naar lek in selectie

Feyenoord zit niet alleen sportief in de put. De onderlinge eenheid in de selectie laat ook te wensen over. Binnen Feyenoord is er commotie ontstaan vanwege vertrouwelijke zaken die uit de kleedkamer worden gelekt. Zo schijnen verschillende Feyenoorders zich aan elkaar te ergeren onder de douche. Dit kwam vandaag uitgebreid in het nieuws. Technisch manager Peter Bosz is het zat: "als ik zeker weet wie daarvoor verantwoordelijk is, schop ik hem meteen eruit".

Peter Bosz laat zich zo fel uit vanwege een artikel in het Algemeen Dagblad van vandaag. Daarin schreef Chris van Nijnatten dat Feyenoorders zich aan elkaar ergeren onder de douche. Sommige Feyenoord-spelers douchen vanwege hun geloof –de Islam- met een onderbroek of zwemshort aan.

Dat vinden de spelers geen probleem. De grootste ergernis ontstaat vanwege het feit dat ook niet-Islamitische spelers zich met hun zwembroek aan onder de douche vertonen. Dit wordt gezien als een statement tegen de rest van de groep.

Bosz ontkende woensdag het opmerkelijke doucheverhaal niet, maar weigerde er concreet op in te gaan. "Op zulke beschuldigingen zitten we bij Feyenoord absoluut niet te wachten", wilde de oud-speler nog wel kwijt. "Ik vind het nogal wat. Je zet hiermee de spelersgroep, de club en de supporters te kakken".

In meerdere publicaties afgelopen weken wordt er van een scheiding in de groep gesproken. Ook van Nijnatten refereert hieraan: "De eerste groep bestaat hoofdzakelijk uit Patrick Lodewijks, Pierre van Hooijdonk, Henk Timmer, Theo Lucius, Nicky Hofs, Danny Buijs en Ron Vlaar. Wat over blijft is geen groep, maar een pelotonnetje van wisselende dwarsverbanden en uiteenlopende belangen op de korte en lange termijn".

Volgens Peter Bosz zijn er nu gepaste maatregelen genomen. "Ik zeg niet welke maatregelen we hiertegen hebben genomen. Maar neem van mij aan, dat alle spelers nu heel goed weten hoe we het voortaan willen hebben. Want lekken uit de kleedkamer kunnen en willen we absoluut niet accepteren".

Gebouw Publieke Omroep ontruimd na vondst pakketje

Icoon OpmerkelijkIn Hilversum is woensdagmiddag het pand van de publieke omroepen VARA, VPRO en NPS ontruimd toen bij de hoofdredacteur van VARA TV Magazine een verdacht pakketje werd bezorgd. Het pakketje was zonder afzender verstuurd en zou een tikkend geluid maken.

De gealarmeerde hulpdiensten besloten het gebouw van Nederland 3 volledig te ontruimen. Na onderzoek bleek dat er in het pakketje een kookboek en een wekker zat verpakt. Het omroeppersoneel kon toen weer aan de slag.

Met dank aan grassiekuik voor de submit.

Model gewond na aanval haai

Icoon OpmerkelijkHet 26-jarige model Renate Foucre is tijdens een fotoshoot in het water aangevallen door een haai. Ze poseerde in een zeemeermin-kostuum en werd meerdere malen in haar voeten gebeten. "Ik ben blij dat ik het nog na kan vertellen", aldus het model.

Nadat ze gebeten was, zwom ze zo snel mogelijk naar de oppervlakte. De wonden moesten gehecht worden en ze kreeg een antibioticakuur voorgeschreven. "Ik wist meteen dat het om een haai ging, want ik zag de schaduw. Ik weet niet of ik ooit weer zo'n shoot ga doen."

Foucre was niet het enige model dat in aanraking kwam met een haai. Bij een ander model bleef de haai vast zitten in het visnetkostuum van het model, waardoor het model net op tijd kon ontsnappen.

Met dank aan Vince_Taylor voor de submit.

Firefox 2.0 uitgekomen

De nieuwe versie van het bladerprogramma Mozilla Firefox is dinsdag uitgekomen. Firefox 2.0 is beschikbaar in veel talen, waaronder Nederlands, Engels en Fries. Firefox 2.0 kan grotendeels omgaan met extensies uit eerdere versies, waardoor het updaten naar de nieuwste versie geen probleem zal zijn voor bestaande gebruikers.

De grootste verbetering in de nieuwe versie is de automatische bewaarfunctie, waardoor ingevulde formulieren en onvoltooide downloads bij crashes beschermd kunnen worden. Bovendien is er een spellingcontrole in het programma ingebouwd, zodat formulieren goed verzonden kunnen worden. Daarnaast zijn de knoppen en de tabbladen licht veranderd.

De nieuwe versie van het programma komt een week na het uitkomen van Microsoft's Internet Explorer 7. In IE7 zijn functies geïmplementeerd die al eerder in Firefox zaten, zoals tabbladen, een zoekbox en een rss-lezer. Concurrent Internet Explorer wordt veel meer gebruikt, maar Firefox neemt het laatste jaar snel in het gebruik toe. Firefox heeft in Nederland een marktaandeel van zo'n twaalf procent. In andere landen heeft Firefox een veel groter marktaandeel.

Webcampret...

De laatste dagen hebben maar weer eens laten zien hoe afhankelijk velen van ons zijn van Fok!. Trillend zaten ze achter hun pc, niet wetende wat ze moesten doen. Voor zulke gevallen is het altijd handig iets alternatiefs achter de hand te hebben.

Dus in plaats dat je de volgende keer als Fok! down is een beetje wezenloos naar je beeldscherm zit te staren kun je beter naar een van de ruim 1400 webcams kijken.

Op Opentopia.com kun je ze allemaal vinden. En geef toe, bewegende beelden zijn toch veel leuker dan het witte scherm van Fok! van de afgelopen dagen...?

Van Oudenallen kent meer kabinetsleden niet

Icoon Politiek Het relatief nieuwe Tweede Kamerlid Gonny van Oudenallen blijkt niet alleen de minister van Volksgezondheid Hans Hoogervorst niet te kennen, ze kent nog veel meer kabinetsleden niet. Dat blijkt uit een klein onderzoekje in het programma Pauw en Witteman. Er werden foto's getoond van de staatssecretarissen Henk van Hoof van Sociale Zaken en Pieter van Geel van Milieu. Zij had geen idee wie deze personen waren en dacht dat het de ministers Henk Kamp en Joop Wijn waren.

Afgelopen dinsdag schreef Van Oudenallen nog ongewild parlementaire geschiedenis. Haar dagen als Kamerlid zijn bijna voorbij, maar wie de kabinetsleden zijn is voor haar nog steeds een groot raadsel. Tijdens het wekelijkse mondelinge vragenuur riep ze VVD-minister Hans Hoogervorst op het matje, alleen had ze geen idee wie ze voor zich had staan.

Van Oudenallen: "Ik heb wat vragen aan de minister van Volksgezondheid of de plaatsvervanger daarvan".
Kamervoorzitter Frans Weisglas: "De minister is er zelf".
Van Oudenallen: "Inmiddels wel".
Weisglas: "Nee, al de hele tijd".
Van Oudenallen: "Voorzitter, ik heb mijn bril niet opgezet en dan zie ik niet alles. Ik dacht namelijk dat ik minister Hoogervorst tegenover mij zou zien, vandaar dat ik het niet goed zag, dat ik wilde vragen..."
Hoogervorst: "Voorzitter, ik moet mevrouw Van Oudenallen meededelen, ik bén minister Hoogervorst. Sinds de invoering van de Zorgverzekeringswet word ik op straat herkend. Dus ik zou hopen dat dat ook hier het geval zou zijn".

Klik hier voor de uitzending van Pauw en Witteman. Klik hier voor de blunder van Van Oudenallen in de Tweede Kamer.

DVD: Tis hier verschrikkelijk gezellig

De mooie jaren '90. Het interbellum tussen de koude oorlog en de 'war on terrorism'. Vrijheid blijheid, vooral op de televisie. De toen nog publieke omroep Veronica stond vooraan als het om vernieuwing en choqueren ging. In 1995 ging het verder als een commercieel station. Naar aanleiding van het door Ursul de Geer gepresenteerde RTL4-programma Tis hier Fantastisch!, kwam enfant terrible Theo van Gogh voor Veronica met zijn eigen visie op de 'Hollandse gezelligheid', genaamd Tis hier verschrikkelijk gezellig. Bedrijfsuitjes, bungeejumpen, de Love and Marriagebeurs, de parenclub. Van Gogh gaf in de dertiendelige serie met zijn kenmerkende sarcastische commentaar de Nederlander een kijkje in de spiegel.


FIFA positief over WK-scheidsrechters

De wereldvoetbalbond FIFA is positief over de prestatie van de scheidsrechters op het afgelopen WK in Duitsland.

Met name Angel Maria Villar Llona, hoofd van de scheidsrechterscommissie, was zeer te spreken over de arbiters: "De scheidsrechters en hun assistenten hebben aan de hoge verwachtingen voldaan. Met name wat betreft het beter beschermen van de spelers en daarmee ook het spel."

Voorzitter Joseph Blatter was iets behoudender in zijn commentaar: Het getoonde was beter dan op het WK van 2002 in Japan en Zuid-Korea."

Deze meningen zijn opmerkelijk te noemen, omdat de arbiters over het algemeen niet sterk floten en zelfs Blatter het scheidsrechterkorps regelmatig bekritiseerde.

'Mysterieuze' auto-inbraken super simpel

Icoon PolitieDe 'mysterieuze' onbekende techniek die de afgelopen maanden in Stadskanaal werd toegepast om auto's op te breken, blijkt niet zo erg mysterieus te zijn als werd aangenomen. In eerste instantie werd er van uitgegaan dat de elektrische deurvergrendeling in alle gevallen werd geopend zonder de auto te beschadigen. De politie zei voor een raadsel te staan en vroeg zich af welk apparaatje de dieven hadden gebruikt.

Wel: in 55 van de gevallen blijkt de dief een junk te zijn geweest die simpelweg inbrak in niet afgesloten auto's. De politie kwam de verdachte op het spoor door een particulier die met zijn bewakingscamera opnames had gemaakt van een inbraakpoging in een auto. Het gaat om een 20-jarige man uit Stadskanaal. Tijdens een nieuwe poging werd hij op heterdaad betrapt. Behalve van de auto-inbraken wordt hij ook verdacht van negen brandstichtingen.

De autokrakende junk legde vaak tientallen kilometers op de fiets af om onafgesloten auto's te vinden. Wagens op eigen terreinen hadden daarbij zijn speciale aandacht.

Indertijd zei de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc) bezorgd te zijn ''dat er kennelijk een apparaat is uitgevonden waarmee de elektrische vergrendeling van auto's kan worden geopend''. Nu zegt een politiewoordvoerder ''verbijsterd'' te zijn over het feit dat zoveel mensen hun auto niet op slot doen.

Met dank aan SimtekF1, peedy.nl en grassiekuik voor de submit.

Van der Geest niet op NK judo

Elco van der Geest zal niet deelnemen aan het NK judo, dat aanstaande zaterdag in Rotterdam zal plaatsvinden. De judoka was net hersteld van een operatie aan de kruisband, maar nu ondervindt hij last van een ribblessure.

Ook zijn broer Dennis zal niet in Rotterdam in actie komen. De regerend wereldkampioen is van mening dat dit kampioenschap niet in zijn voorbereiding op het komende seizoen past. Hij zal zijn rentree maken op het EK dat op 9 december in Belgrado begint.

KNSB, AEGON en teams bereiken akkoord

De KNSB, diens hoofdsponsor AEGON en de commerciële teams zullen tijdens de NK afstanden in Assen, dat van 3 tot 5 november zal worden verreden, de collectieve samenwerkingsovereenkomst tekenen. De directeurvoorzitter van de AEGON, Johan van der Werf, heeft dit woensdag verklaard.

In het contract, dat na een aantal maanden van moeizame onderhandelingen wordt opgesteld, zullen afspraken over sponsoring en financiering voor de komende vier jaar worden vastgelegd. "Ik wil dat het gedonder over reclame op de boarding en andere ongein over is. Dat hebben nu voor de komende vier jaar geregeld," aldus Van der Werf.

Beauty Tips voor hem: Ontharen

Als je er sexy bij wilt lopen, zul je er toch aan moeten geloven. Vrouwen deden het altijd al, maar ook steeds meer mannen kiezen ervoor: Ontharen. Een mooi glad lichaam is het ideaal, niet alleen het gezicht, de oksels, de borst en de rug, de armen en benen, maar ook op de intieme plekjes.

Maar wat is nu de beste methode? Een ontharingscreme gebruiken? Harsen? Droog scheren? Nat scheren? De haren verwijderen met een pincet? De tondeuse gebruiken?

Welnee joh! De meest effectieve methode wordt gedemonstreerd door de jongen in dit filmpje.

Met dank aan Gurb voor de submit.

Sluiter door in Sint-Petersburg

Raemon Sluiter heeft zich weten te plaatsen voor de tweede ronde van het ATP-toernooi in het Russische Sint Petersburg. Met 6-4, 3-6 en 6-3 versloeg de Nederlander de Poolse qualifier Lukasz Kubot.

Voor Sluiter is het de eerste maal sinds de US Open dat hij op het hoogste niveau een partij in de eerste ronde wint. Afgelopen zondag verloor hij nog wel de finale van het challengertoernooi in het Deense Kolding.

In de tweede ronde moet Sluiter het opnemen tegen de als derde geplaatste Kroaat Mario Ancic.

'Misbruikte kinderen in jeugdgevangenis vernederd'

Icoon BinnenlandsJeugdige slachtoffers van seksueel misbruik die door gebrek aan plaatsen in de jeugdzorg in een jeugdgevangenis belanden, worden na elk bezoek lichamelijk onderzocht. Voor deze standaard 'visitatie' moeten ze zich uitkleden en worden ze op en soms in het lichaam onderzocht.

Aan deze voor pubers en kleine kinderen ''belastende en vernederende praktijk'' waarmee alle onschuldige kinderen in jeugdgevangenissen geconfronteerd worden, moet onmiddellijk een einde komen. Dat stelt Stichting Misplaatst in een petitie die zij donderdag aan de Tweede Kamer aanbiedt. De stichting komt op voor de ongeveer 1200 onschuldige kinderen voor wie geen plaats is in de jeugdzorg en die daarom in een justitiele jeugdinrichting zitten.

'Schandalig''
De SP is woest over deze kwestie. Het kabinet had beloofd het gebrek aan behandelplaatsen voor 2007 op te lossen. Dit jaar bleek dat dit niet lukt. Het zal niet eerder dan in 2010 zover zijn. ''Schandalig'', vindt Agnes Kant van de SP. ''Deze onschuldige kinderen horen niet in de cel. Zij ervaren dit als straf en dat is ze niet uit te leggen. Bovendien krijgen ze geen zorg vanwege het gebrek aan psychiaters.''

Uit het zwartboek dat de stichting heeft opgesteld, blijkt dat deze kinderen onder een heus gevangenisregime vallen. Ze mogen alleen op vaste tijden bellen, ze moeten bij binnenkomst hun kleding afstaan voor onderzoek en mogen geen cadeautjes ontvangen. Ze worden soms overgeplaatst zonder dat ouders dat weten.

Het is voor familie, vrienden en hulpverleners van buiten moeilijk om contact met de kinderen te krijgen en kinderen kunnen zelf moeilijk hulp van buiten zoeken. Misstanden zoals seksueel misbruik in Harreveld tonen volgens de stichting aan dat onafhankelijke ondersteuning van buiten altijd mogelijk moet zijn. De vertrouwenspersoon binnen de inrichting kan volgens de stichting niets voor de kinderen doen.

Blood Elves naar de sportschool gestuurd

Blizzard heeft besloten dat de mannelijke Blood Elves te vrouwelijk zijn, en gaan de mannelijke karakters meer het fysiek van Vin Diesel en Dominic Purcell geven. In vergelijking met de concept art zijn de Blood Elves te iel en mager. Om ze beter bij de Horde te laten horen, heeft men besloten de Blood Elf mannen aan de steroids te zetten.

"It was also important that as members of the Horde that the Blood Elves gave the impression of strength and a more menacing presence"

Onderhand schreeuwt de community moord en brand, omdat de Blood Elves eindelijk een Horde-ras was dat niet de typisch "all muscle no brain"-uitstraling had.


Vrouwtjes zijn ook niet impressed door huidige fysiek

Aldith Hunkar: ik wilde nooit tv maken

Aldith HunkarZe is nu dagelijks te zien als presentatrice van het NOS Journaal, maar op televisie wilde ze eigenlijk helemaal niet. Dat zei Aldith Hunkar (43) op FOK!radio. Ze begon ooit bij de radio. Ze kwam Rob Stenders tegen toen ze in Tilburg studeerde. "Hij heeft mij mijn eerste kans gegeven en heeft mij dingen geleerd." Daarna kon ze in 1988 bij Radio 10 beginnen en ging ze ook nog programma's voor de AVRO en VPRO maken. Dat ze ooit bij de televisie terecht zou komen had ze nooit gedacht. "Ik heb altijd luidkeels geroepen dat ik nooit televisie zou doen. Maar toen kwam het aanbod van het Jeugdjournaal. Dat was toch wel even andere koek. Ik zag het ook niet als 'aan televisie doen', ik ging gewoon aan een leuk programma meewerken. En voor je het weet ben je 'iemand van televisie'. Zo gaat dat."

Toch wil Aldith Hunkar nog wel een keer terug naar haar radioroots. "Ik ga zeker weer een keer radio doen, maar dan ga ik het klein doen vanuit mijn huiskamer op internet. Dan heb ik tenminste geen omroepbobo meer boven me die zegt wat ik moet draaien. Want daar heb ik geen zin in."

Als je bekend bent, krijg je natuurlijk kritiek. Zo ook op het FOK!forum. En daar reageerde ze zelfs zelf op. "Ik werd getipt dat ik gebashed werd op FOK! over mijn shirtje dat ik aan had. Iemand vond mijn truitje blijkbaar niet leuk, nou ja, smaken verschillen. Maar de fabrikant belde me later of ze me niet mochten sponsoren, maar daar heb ik nee op moeten zeggen aangezien ik bij de NOS werk. Maar wat ik wel vind bij kritiek: je moet wel mans genoeg zijn om je eigen naam eronder te zetten. Dan weet ik met wie ik van doen heb."

Als je dacht dat Aldith altijd een braaf meisje is, dan heb je het mis. In een interview met de Volkskrant onthulde ze dat ze kickt op het dragen van korte rokjes onder de Journaaldesk. "Het woord kicken heb ik niet in de mond genomen. Dat vind ik een raar woord, maar er werd me gevraagd naar een heimelijk genoegen. Tja, dan moet je wat bedenken. Ik sla geen oude vrouwen, ik zuip niet, ik ben niet aan de drugs, dus riep ik maar dat ik weleens een kort rokje aan heb wat niemand weet."

En voor wie wil weten hoe Aldith heet op FOK: presentatrice.

Met dank aan FOKradio voor de submit.

Publieke Omroep start 17 nieuwe zenders

Icoon TelevisieDe Publieke Omroep start volgende week met zeventien nieuwe kanalen. Deze zijn via digitale televisie te ontvangen. Een paar zenders zijn al via internet te bekijken, maar sommigen zijn nieuw. In Nederland zijn naar schatting bijna twee miljoen huishoudens die de beschikking hebben over digitale tv en dus de kanalen kunnen ontvangen.

"We verwachten in de begintijd enkele tienduizenden kijkers, maar dat moeten er geleidelijk meer worden", zo zei projectleider Jan Westerhoff vanmiddag tijdens de presentatie van de nieuwe kanalen.

Onder de nieuwe zenders zit onder andere het jongerenkanaal 101 van BNN, Consumenten TV en Humor TV van de VARA, 'Opvoeden doe je zo' van de KRO en een zender met alleen maar Hollandse muziek van de TROS. Onder de naam 'Nederland 4' worden de zenders bekend gemaakt bij het publiek.

Ook RTL, SBS en Talpa zijn bezig met digitale tv-zenders. Zij zijn echter technisch nog niet zo ver.

Grootse dingen met kleingeld

Mijn eerste gedachte was: Oom Dagobert heeft een hobby gevonden, mijn tweede gedachte was: een verveelde FOK!ker tijdens de downtime, maar die gedachte kon ik al snel afstrepen, een gemiddelde FOK!ker heeft niet zo'n stapel kleingeld, ik moest uiteindelijk toegeven dat ik een beetje teleurgesteld was door het einde, maar hoe dan ook muntjes domino knap gedaan, ik zou een zenuwinzinking hebben gekregen bij het neerzetten van al dat klein geld.

Met dank aan Gurb voor de submit

Man ontslagen na penisverlenging

Icoon OpmerkelijkEen medewerker van de Roemeense voetbalclub Steaua Boekarest is op staande voet ontslagen nadat hij operatief zijn geslachtsdeel had laten verlengen. Voorzitter Gigi Becali liet aan Spaanse media weten dit niet te toleren.

"We moeten de mens zo laten zoals God hem heeft geschapen. Dit gedrag kan ik niet toleren." Becali staat bekend als strenggelovig. Hij heeft in zijn land al verschillende kerken laten bouwen. Steaua Boekarest speelt volgende week in Champions League tegen Real Madrid.

DVD: Het paard van Sinterklaas

DVD: Paard van SinterklaasEen jong Chinees meisje komt samen met haar moeder naar Nederland, waar haar vader al een Chinees restaurant heeft geopend. De ouders zijn nog altijd niet zo bekend met Nederland, maar het meisje Winky begint alles al aardig goed door te krijgen, niet alleen op school, maar ook daarbuiten. Ze raakt verzot op een paard, Saartje, maar haar ouders vinden haar nog te klein, maar eigenlijk zijn ze er bang voor. Het feit dat de ouders verder nog niet zoveel van Nederland en van de wereld van hun dochter begrijpen, maakt het er niet beter op. Winky gaat vaak bij Saartje in de wei langs, totdat op een dag het paardje er niet meer staat. Ze hoort van Tante Cor en Oom Siem, de baasjes van Saartje, dat het paardje ziek was en is overleden. Op school leert ze intussen over die man met de baard en de rode mijter. Het is Sinterklaas, en deze vriendelijke man geeft alle kinderen van Nederland cadeautjes. Ze weet wat ze moet doen, ze vraagt een paard aan Sinterklaas.

Belgische meisjes blowen meer dan jongens

Icoon OpmerkelijkBlowen neemt in België fors toe onder meisjes, terwijl het bij jongens afneemt. Momenteel hebben bij de zuiderburen tweemaal zoveel meisjes als jongens de cannabis geprobeerd. Een op vijf meisjes van zeventien jaar heeft al eens een joint gerookt. Bij de jongens is dat een op tien.

Dat blijkt uit onderzoek onder 2305 jongeren door de Rodin stichting, waarvan de resultaten woensdag zijn bekendgemaakt. Wetenschapper Wouter Somers: "Meisjes halen jongens in en gaan ze zelfs voorbij als het om drugs gaat. Ook roken en drinken ze meer en nemen ze seksuele risico's. Er is een grote gedragsverandering aan de gang."

Het onderzoek toont dat de gebruikers vaker blowen: gemiddeld vijf maal per week. Twaalf procent van de blowers zegt verslaafd te zijn.

Banken willen af van identificatieplicht

Icoon BinnenlandsNederlandse banken willen af van een volledige identificatieplicht, ofwel het in kaart brengen van de gegevens van alle klanten. Van sommige klanten zoals bejaarden zonder paspoort, dementie-patiënten of mensen die in coma liggen is het moeilijk deze informatie te krijgen.

Dat liet de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) woensdag weten. De banken onderhandelen met toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) over hoe er wordt omgegaan met ontbrekende gegevens uit deze groepen.

"Er zijn natuurlijk groepen waarmee we anders moeten omgaan. Iemand die in coma ligt vormt natuurlijk ook geen bedreiging in het licht waarvoor deze maatregelen worden getroffen", aldus een zegsman van NVB.

Heel veel units op plaatjes Supreme Commander

Voor Supreme Commander probeert Gas Powered Games de Strategy in RTS een geheel nieuwe betekenis te geven. Alles in deze game game draait om oorlogvoeren, op een massale schaal. IGN heeft een filmpje met daarin de belangrijkste features van deze game. Zo zie je camera controls in actie, waarbij gebruik wordt gemaakt van een imposante zoom-functie en split-screen. Ook worden er een aantal gevechten, tactieken en units gepresenteerd. En als grande finale wordt eventjes de hele map genuked.

Voor meer informatie kun je kijken op de officiële website. Supreme Commander staat gepland voor begin volgend jaar.Roddick en Ljubicic naar Masters Cup

Zonder zelf te spelen hebben de Kroaat Ivan Ljubicic en de Amerikaan Andy Roddick zich geplaatst voor de Masters Cup volgende maand in Shanghai.

De twee tennissers profiteerden van de nederlagen van hun twee directe concurrenten, de Spanjaard Tommy Robredo en de Cyprioot Marcos Baghadatis. Maandag verloren beiden in de eerste ronde van het toernooi in respectievelijk St. Petersburg en Lyon.

Niet zo hendig

Nee, ik doe het niet, absoluut niet, geen sprake van dat ik in dit blogje een naam van een user van het Fok! forum ga noemen, geen denken aan, ik doe niet aan open deurtjes.

Hoe dan ook, in dit filmpje is een niet zo hendige brommerbestuurder flink de lul als hij in alle onschuld een spoorwegovergang over wil steken, gelukkig voor de man is hij slechts zwaargewond, een stukje naar voren en de kans is groot dat hij het niet overleefd zou hebben.

[Upd] Aangaande de voetbalmanager

Het zal jullie niet ontgaan zijn: FOK! is in rep en roer doordat bijna alles onbereikbaar is. dat heeft ook gevolgen voor FOK!sport, hoewel dat niet voor iedereen van jullie te merken valt.

Voor wie niet permanent is ingelogd, is het niet mogelijk om in te loggen. Dat betekent dat een deel van de deelnemers aan de voetbalmanager wel zijn of haar team kan wijzigen, en de rest niet. Omdat wij dit een oneerlijke situatie vinden, en omdat wij niet weten of iedereen een redelijke kans zal krijgen om zijn of haar team te wijzigen, hebben we besloten om ronde 5 van de voetbalmanager niet door te laten gaan.

Dat laat ons nog een probleem. Wie wel kon inloggen, of permanent ingelogd is, zal mogelijk al wissels hebben uitgevoerd, en wel met de wedstrijden van de vijfde ronde in het hoofd. We zullen onze uiterste best doen om deze users geen nadeel te laten ondervinden van het afblazen van deze ronde.

Voor het moment betekent het dat wisselen geen nut heeft. Niet voor ronde vijf, maar ook niet voor ronde zes. Zodra wij meer weten over de ontwikkelingen rond FOK! in het algemeen en de voetbalmanager in het bijzonder, zullen wij dat hier laten weten. Onze welgemeende excuses voor het ongemak.

Update, 25 oktober 15:16
Ondanks dat FOK! het weer lijkt te doen, blijven we bij de beslissing om de vijfde ronde te laten vervallen.

Het is ons duidelijk dat dat als niet leuk ervaren wordt, maar wij kunnen het ook niet maken om een beslissing als deze terug te draaien nu - naar wij aannemen - iedereen van onze beslissing op de hoogte is. Het spijt ons zeer dat deze beslissing niet voor een ieder helemaal zonder nadeel uitpakt, zoals ons via de feedback ook is gemeld, maar het spijt ons nog veel meer dat wij deze beslissing hebben moeten nemen.

Promotor kickboksgala betrapt op fraude

Het Franse kickboksgala DK-1 dat gepland stond op 11 november in Duinkerken, gaat hoogstwaarschijnlijk niet door. Manager Jeroen Winters van Team Gary Turner betrapte de promotor Géraud Genty op fraude. De brief waarin de bankgarantie van ¤ 85.000,- stond om alle vechters te betalen, bleek na controle bij de Franse bank ‘Societé Generale’ vervalst. Via zijn website www.mat-magazine.com laat Winters weten dat alle vechters zich teruggetrokken hebben en roept hij alle betrokken partijen op hun geld terug te vragen.

"Genty leek betrouwbaar toen hij ons een paar maanden geleden benaderde om mee te helpen met de matchmaking. Aan zijn ambitieuze manier van handelen leek de organisatie zeer professioneel", aldus Winters. "Toen we een kopie van de bankgarantie ontvingen, twijfelden we echter aan de authenticiteit van het document. We hebben navraag gedaan bij de bank en de kopie opgestuurd. Hieruit bleek dat het om een vervalsing ging. Zowel de handtekening als het adres van de bank zijn vervalst."

Vechter Gary Turner die aanvankelijk op het programma stond, baalt flink. "We hebben getraind, we hebben andere aanbiedingen moeten laten schieten en we krijgen niet betaald terwijl we moeten leven van het geld wat we met vechten verdienen. Ook onze trainers en managers krijgen ondanks hun inspanningen niet betaald. En dan heb je nog eens alle fans die al een kaartje hebben gekocht."

Volgens Turner is het te danken aan de oplettendheid van een aantal managers van de vechters, anders hadden de financiële gevolgen nog veel erger kunnen zijn. "Dit soort promotors zijn erg slecht voor de sport. Gelukkig hebben Jeroen en collega’s alles goed doorgespit, anders waren de gevolgen nog veel erger. Als de promotor al fraudeert met het geld, wat zal er dan nog wel meer niet kloppen aan het evenement?"

Ondanks de tegenslagen geeft Turner nog niet op. "Ik ga nu proberen alsnog een ander gevecht te regelen voor dat weekend. Ik kan niet vechten na dat weekend door contractuele verplichtingen voor een evenement in december. Ik kan ook niet pieken vóór dat weekend, dus ik kan ook niet veel eerder vechten. Dus als het niets meer wordt, moet ik weer op brood en water. Wat een nachtmerrie."

Canon: Erasmus

Een gekerstend land
Als er wordt gesproken over waarden en normen hoor je ook altijd dat deze voortkomen uit de joods-christelijke tradities. Nederland heeft een lange christelijke traditie en tot de ontzuiling in de jaren 60 noemde bijna elke Nederland zich wel christen, heden te dage is dit minder geworden en komen er steeds meer geloven in de Nederlandse samenleving.
In het thema een gekerstend land komen de volgende onderwerpen voor; Hunebedden, Willibrord, Erasmus, de Beeldenstorm en de Statenbijbel. Vandaag behandelen we Erasmus.

Erasmus (1466?-1536)
Iedereen heeft weleens gehoord van Erasmus, de Erasmusbrug, de Erasmusuniversiteit, maar de persoon Erasmus is bij veel mensen toch nog onbekend. Erasmus kwam uit Rotterdam (waar ook de brug en de universiteit zich bevinden).
Zijn geboorde jaar is onduidelijk, dit komt omdat hij is geboren als bastaardzoon van een priester een niet zo heel erg gewaardeerde situatie. Hij werd opgeleid tot monnik en kwam terecht in een klooster in Gouda waar het echte studeren begon. Hij las boeken uit de klassieke oudheid, maar ook het werk van humanisten, die hem vooral vormde. Hij besloot in Europa rond te reizen en leevde van de opbrengsten van zijn geschriften en giften van bewonderaars. In 1500 schreef hij de Adagia, een verzamelijk klassieke spreekwoorden. Hij publiceerde nog veel meer zoals etiquetteboeken, en samenspraken en traktaten.


Erasmus keek kritisch naar de christelijke teksten en schreef de Novum Instrumentum waarin kritische edities van vroeg christelijke teksten en een nieuwe uitgave van het Nieuwe Testament in stonden. Hij hoopte met deze uitgave de beleving van het geloof sterker te maken en dat iedereen de bijbel zou reciteren.
Erasmus heeft nooit afstand genomen van de katholieke kerk, en zich ook niet gevoegd tot Maarten Luther. Dit werd hem aan beide kanten niet in dank afgenomen. In 1536 overleed hij.

Krajicek onderuit in Linz

Michaëlla Krajicek is in de eerste ronde van het WTA-toernooi in Linz uitgeschakeld. Ze verloor woensdag van de als vijfde geplaatste Ana Ivanovic met 1-6 en 6-7.

Nadat Krajicek de eerste set vrij kansloos had verloren, gaf ze Ivanovic in de tweede set aardig partij. In de beslissende tiebreak had de 18-jarige Servische echter het geluk aan haar zijde en kon de wedstrijd naar zich toe trekken.

Romeinse screens Gods & Heroes

Gods & Heroes: Rome Rising is een MMORPG tijdens de opkomst van de Romeinse Republiek afspeelt, zo'n 300 voor Christus. Als speler voer je missies uit voor een der Goden, in ruil voor divine powers. In de missies neem je het op tegen "real-life" vijanden als de Galli�«rs en Carthagen, maar ook tegen mysthologische creaturen als de Medusa en de Hydra. Er is veel tuid besteed aan de combat in deze game; spelers kunnen zelfs pankration beoefenen, een toendertijd gebruikte vorm van worstelen. De nadruk ligt echter op de wat grotere (PvP) gevechten. Spelers kunnen een aantal NPC's aanvoeren in gevechten. Daarbij kunnen ze gebruik maken van zelfgemaakte formaties.

Rome moet rond februari volgend jaar de tweede opkomst maken.
100.000 360's verkocht in Australië

Afgelopen maart werd in Australië de Xbox 360 gelaunched. Nu, zeven maanden later, heeft Microsoft een mijlpaal behaald: er zijn namelijk 100.000 units van de console verkocht. Ter vergelijking: in dezelfde periode gingen er 22.000 minder PS2's over de toonbank. In Amerika verkoopt de PS2 nog steeds beter dan de 360. Volgens GfK Australia, een onderzoeksbureau, is de 360 nu officieel de snelst verkopende console allertijden binnen in Australië.

Samen met de 100.000 consoles zijn ook al 400.000 games verkocht. Met het verschuiven van de launch van de PS3 in Australië naar maart 2007 heeft de Xbox 360 een volledig jaar voorsprong op Sony's rivaal.

Bonus-songs van Guitar Hero 2 gelekt

De meeste artiesten en bands hieronder zullen onbekend terrein zijn voor de meesten, maar onderstaande tracks zijn de bonus-songs die in Guitar Hero 2 te unlocken zijn door je rocking guitarskillz los te laten op de career-mode.
Dethklok - Thunderhorse
Drist - Artiel Black
Every Time I Die - The New Black
Anarchy Club - Collide
Valiant Thor - Fall of Pangea
Vagiant - FTK
Breaking Wheel - One For The Road
Buckethead - Jordan (speciale Guitar Hero 2 track)
All That Remains - Six
Made In Mexico - Yes We Can
Voivod - The X-Stream
That Handsome Devil - Elephant Bones
The Acrobrats - Laugh Track
Camaros - Lady Lightning
Freezepop - Less Talk More Rokk
Amazing Crowns - Mr. Fix It
The Neighborhoods - Parasite
Shadows Fall - The Light That Blinds
Honest Bob and the Factory to Dealer Incentives - Soy Bomb
The Last Vegas - Raw Dog
Count Zero - Radium Eye
Gnashing Of Teeth - Generic
Brian Kahanek - Gemini
The Casket Lottery - Red House
Trogdor

Eind november zul je je lange haar weer vrijelijk kunnen laten golven en je hoofd lekker bangen op de betere gitaarmuziek.

KNVB begint vooronderzoek naar Heubach

De aanklager betaald voetbal van de KNVB is een vooronderzoek gestart naar FC Twente-speler Jeroen Heubach. Afgelopen zaterdag zou de verdediger in de competitiewedstrijd tegen Excelsior een elleboogstoot hebben uitgedeeld richting tegenspeler Andwelé Slory.

In het kader van de het vooronderzoek wil de aanklager voor 30 oktober nader schriftelijk geïnformeerd worden door alle partijen.

Rechtbank kraakt reclame Route Mobiel

Icoon FileRoute Mobiel mag niet langer beweren dat zijn hulpdienst bij pechgevallen sneller en goedkoper is dan die van de ANWB. Dat heeft de rechtbank in Den Haag woensdag bepaald in de uitspraak in een bodemprocedure die de ANWB had aangespannen tegen de concurrent.

Route Mobiel hangt een dwangsom van 100.000 euro boven het hoofd als het opnieuw gebruik maakt van een reeks reclameboodschappen die volgens de rechtbank niet door de beugel kunnen.

De nieuwkomer op de pechhulpmarkt moet de ANWB een vergoeding betalen voor de schade die ontstond door de "ongeoorloofde vergelijkende reclamecampagnes van Route Mobiel in 2004 en 2005", aldus de rechtbank in zijn vonnis. In november 2005 stapten in totaal zo'n 85.000 leden over naar Route Mobiel.

Op het moment voeren de ANWB en Route Mobiel verwoed campagne om nieuwe klanten te werven. Een woordvoerder van de ANWB stelt dat de concurrent zijn reclamebooschappen nu snel zal moeten aanpassen. "Ze zullen bepaalde teksten moeten afplakken, anders krijgen ze enorme boetes", aldus de zegsman van de ANWB.

Perez heeft draai gevonden

In een interview met het Algemeen Dagblad heeft Kenneth Perez gezegd dat hij zijn draai bij Ajax gevonden heeft. De voormalig speler van AZ begon zeer moeizaam in Amsterdam, maar lijkt nu een basisplaats veroverd te hebben na zijn sterke optredens van de afgelopen weken.

Perez werd in de wedstrijd tegen Feyenoord, waarin hij twee assists maakte en tweemaal scoorde, ondanks zijn sterke optreden toch gewisseld. De Deen was niet blij met deze ingreep. "Het ging op dat moment heel erg lekker. Ik heb nog niet al te veel gespeeld dit seizoen. Als het dan zo goed loopt als zondag tegen Feyenoord, dan wil je het liefst tot de volgende ochtend doorspelen. Daarom baalde ik zo, ik wilde gewoon heel graag."

De eerste paar wedstrijden presteerde Perez matig. "Ik heb nu pas het gevoel dat ik er echt bij hoor. Zo van: dit is mijn nieuwe omgeving, hier gaat het gebeuren. De eerste maanden moest ik wennen. Bij AZ liepen voor mij vertrouwde mensen rond, hier moest ik iedereen eerst leren kennen. Dat duurt even."

Datum Game Developers Conference 2007 bekend

Natuurlijk zal er volgend jaar weer een Game Developers Conference plaatsvinden waar alle developers van over de hele wereld samen kunnen komen om te praten over hoe games beter kunnen worden. Volgend jaar zal dit gebeuren van vijf tot negen maart in San Fransisco. Het thema van de conferentie is dit jaar 'Take Control'. Enkele reeds bevestigde presentaties komen onder andere van Cliffy B over het maken van Gears of War, Tom Grove vertelt iets over 'shared technology' bij Rare en Mark Teare van Factor 5 gaat iets vertellen over het creeren van assets voor de game Lair.

Vorig jaar werden op de Game Developers Conference onder andere voor het eerst beelden getoond van Will Wrights nieuwe game Spore. Net zoals elk jaar zullen dit jaar ook weer de Game Developers Choice Awards gehouden worden.Racistisch geweld in Duitsland naar record

In Duitsland zijn vorig jaar een record aantal extreemrechtse misdaden gepleegd, zo schrijft het Nederlands Dagblad vandaag in een uitgebreid artikel. Niet eerder was er na 1945 sprake van een dergelijk groot aantal, zegt Uwe-Karsten Heye, oud-woordvoerder van ex-bondskanselier Gerhard Schröder. Tot augustus in 2006 werden al 8.000 gevallen geconstateerd, een stijging van 20% ten opzichte van vorig jaar en een verdubbeling tegenover 2004.

Heye waarschuwde begin dit jaar dat er in Oost-Duitsland 'no-go-area's' voor buitenlanders bestaan. ''Vooral in de Oost-Duitse deelstaten drijven veel mensen in het extreemrechtse kamp af'', verklaart Heye. Achtergrond zijn de successen van de neonazipartij NPD in de deelstaten Saksen en onlangs bij de verkiezingen in Mecklenburg-Vorpommern. ''We moeten enorm in scholen en kleuterscholen investeren'', riep Heye op. Maar hij weet dat er nauwelijks geld is.

Ook Charlotte Knoblauch, de nieuwe voorzitster van de Centrale Raad van de joden in Duitsland, slaat alarm. ''De huidige ontwikkeling herinnert me sterk aan de tijd van het nationaal-socialisme na 1933.'' Ze maakt zich met stichtingen als Gesicht Zeigen! sterk voor een 'nationaal actieplan tegen extreemrechts'.

Achtergrond van de toenemende NPD-populariteit is onder meer de uitblijvende uiteenzetting met de nazi-tijd tijdens de DDR, vinden Knob-lauch en Gauck. ''De DDR komt voort uit het Derde Rijk, in dat land was er zogenaamd geen fascisme. Dat zeiden de politici en dat leerde men op school. Er zouden alleen communisten in de Tweede Wereldoorlog vermoord zijn, over joden hoorde je ze niet. Jonge mensen werden in de DDR niet hierover geinformeerd.''

Uitslag World Series wedstrijd 3

Als Detroit verliest, doen ze dat goed ook. Ging de eerste wedstrijd in de World Series met vijf runs verschil verloren, in wedstrijd drie kwamen de Tigers ook nog eens niet tot scoren.

Tegenstander voor de Tigers' aanval was pitcher Chris Carpenter, vorig seizoen winnaar van de Cy Young Award voor beste pitcher in de National League, en winnaar van de triple crown voor pitchers, met de beste statistieken voor gemiddeld aantal toegelaten runs per wedstrijd, overwinningen, en uits door drie slag. Een lastige tegenstander, zo bleek.

In acht innings kwamen de Tigers tot welgeteld drie hits. Sean Casey had er twee, Brandon Inge had er drie. Eenmaal kwamen de Tigers tot het derde honk: Inge haalde het op een sacrifice van Detroits startende pitcher Nate Robertson en een wilde worp van Carpenter op Curtis Granderson. De aanvallende productie van Detroit was dus vrijwel nihil.

Aan de andere kant van de plaat had Robertson het iets minder moeilijk, maar hij kon niet voorkomen dat Jim Edmonds met een twee-honkslag Albert Pujols en Scott Rolen binnensloeg. Voor manager Jim Leyland was dat het sein om Robertson een inning later van de heuvel te halen, en te vervangen door Wilfredo Ledezma. Een uit later werd Joel Zumaya de heuvel op gestuurd.

Zumaya nam na afloop van de wedstrijd het grootste deel van de schuld voor het verlies op zich. Met David Eckstein op het tweede honk en Preston Wilson op het eerste, beiden door vrije lopen, stond Pujols tegenover de net van een blessure teruggekeerde pitcher. Zumaya wist de bal door het midden nog te onderscheppen maar koos in plaats van de standaard worp naar het tweede honk voor een worp naar het derde honk. Derde-honkman Inge was niet klaar, miste de bal en zowel Eckstein als Wilson konden thuiskomen. Zumaya mocht van Leyland inrukken.

Twee pitchers later - Jason Grilli was al gekomen en gegaan - scoorden de Cardinals voor de laatste maal. Fernando Rodney wierp wild en te laag op Pujols, de bal schoot door en So Taguchi kon van de gelegenheid gebruik maken om binnen te komen. Zach Miner mocht de wedstrijd voor de Tigers uitgooien.

World Series:

American LeagueNational LeagueStand
Detroit TigersSt. Louis Cardinals1-2
Detroit TigersSt. Louis Cardinals2-7
Detroit TigersSt. Louis Cardinals3-1
St. Louis CardinalsDetroit Tigers5-0

UEFA wil Engeland en Kroatië straffen

Zowel de Engelse als de Kroatische voetbalbond zullen moeten gaan vrezen voor een hoge geldboete.

De Europese voetbalbond UEFA heeft aangekondigd dat het beide landen wil straffen voor de ongeregeldheden voorafgaand aan het EK-kwalificatieduel tussen beide landen, vorige maand. De UEFA zal op 9 november, tijdens een vergadering in Nyon, bepalen hoe hoog de boete zal gaan worden.

Ruzie tussen Radar en AH over halal-vlees

Icoon BinnenlandsHet TROS televisieprogramma Radar en supermarktorganisatie Albert Heijn ruzien over de informatievoorziening over slachtmethoden. Albert Heijn stuurde zijn vaste klanten dinsdag een bericht waarin te lezen staat dat Radar onjuiste informatie heeft verstrekt over de slachtmethoden.

Het gaat daarbij om dieren die op rituele wijze worden geslacht. Het op die manier verkregen halal-vlees wordt vooral door moslims gekocht. Ritueel geslachte runderen en schapen worden onverdoofd geslacht. Bij Albert Heijn worden kippen en kalkoenen op halal-wijze wel verdoofd geslacht. De supermarktketen benadrukte woensdag dat er geen vermenging is van het vlees van dieren die onverdoofd zijn geslacht met het 'reguliere' vlees.

Radar schreef woensdag in een open brief aan de directie van de supermarktketen dat eventuele onjuiste informatie afkomstig is van leveranciers of van functionarissen van Albert Heijn zelf. De consumentenrubriek wil dat Albert Heijn de onterechte aantijgingen aan zijn adres staakt. ''Ze moeten de boel binnenshuis op orde maken en juist communiceren'', aldus Johan Boosman van Radar.

Volgens een woordvoorder van Albert Heijn heeft Radar op selectieve wijze fragmenten heeft gemonteerd, zonder dat de betrokkenen wisten dat het voor een uitzending zou worden gebruikt. ''Albert Heijn is van mening dat de uitzending op onzorgvuldige wijze tot stand is gekomen'', aldus woordvoerder Jan Christiaan Hellendoorn. ''We hebben onze klanten de mail gestuurd om ze op de hoogte te houden van hoe het zit.''

Zie ook: Albert Heijn onder vuur wegens halal-beleid.

Broertjes Schleck langer bij CSC

De broers Fränk en Andy Schleck hebben hun contracten bij CSC tot respectievelijk 2009 en 2008 verlengd. De Deense wielerpleoeg heeft dit vandaag bekendgemaakt. Door de goede prestaties van de Luxemburgers afgelopen seizoen wilde de ploeg van ploegleider Bjarne Riis het duo langer aan zich binden.

Riis ziet in de broers grote talenten voor de toekomst. De 26-jarige Fränk won dit seizoen de Amstel Gold Race en de Touretappe naar L'Alpe d'Huez. De 21-jarige neo-prof Andy behaalde het afgelopen seizoen twee zeges. "We hebben de contracten van twee grote talenten verlengd. Fränk heeft zich dit jaar bij de groten in het peloton geschaard. Als hij zich op deze manier blijft ontwikkelen kan hij binnen twee jaar bij de beste vijf in de Tour de France eindigen," aldus Riis.

CDA wil leerrechten uitstellen

Icoon Onderwijs Het CDA is bereid om de leerrechten niet in te voeren op 1 september volgend jaar, als blijkt dat daar te veel haken en ogen aan zitten. Staatssecretaris Bruno Bruins van Onderwijs zal volgende week komen met een advies daarover. De Tweede Kamer heeft aan Bruins gevraagd de knelpunten te onderzoeken.

Het CDA blijft echter een voorstander van de leerrechten, aldus Kamerlid Ciska Joldersma. "Wij vinden het nog steeds een goed systeem, maar het is wel zaak dat het zorgvuldig wordt ingevoerd. Als de staatssecretaris tot de conclusie komt dat het niet verantwoord is, dan moeten we misschien maar even wachten", aldus het Kamerlid. Veel partijen zijn bang voor een chaos bij de invoering van het systeem. De PvdA heeft daarom al eerder laten weten het systeem uit te willen stellen.

Leerrechten gelden als een soort tegoedbonnen, waarmee studenten voor zes jaar lang tegen een relatief laag collegegeld kunnen studeren. Wanneer deze leerrechten 'op' zijn, dan zullen zij veel meer collegegeld moeten gaan betalen. CDA en VVD denken dat studenten zo sneller zullen afstuderen.

Alle leden verdacht R'dams gezin vrij

Icoon JustitieDe Marokkaanse familie uit Rotterdam die er van wordt beschuldigd een 22-jarige vrouw uit Marokko een jaar lang te hebben gegijzeld, mishandeld of verkracht, is nu in zijn geheel op vrije voeten gesteld. De zaak lijkt als een plumpudding in elkaar te zakken, zo zeggen de advocaten van de familie. Ze trekken de verklaringen van de vrouw in twijfel. ''Haar aangifte lijkt een kopie van een instructievideo voor een cursus Nederlands'', aldus raadsman Heemskerk gisteren in een zogeheten proformazitting.

De rechter besloot gisteren de hoofdverdachte, Nourdin B. (25), voorlopig vrij te laten. Zijn ouders, zus en broers waren eerder al in vrijheid gesteld. B. moet van de rechtbank wel zijn paspoort inleveren en hij mag op geen enkele wijze contact zoeken met het slachtoffer.

De vrouw die aangifte deed, beweert te zijn ingehuwelijkt door de 25-jarige zoon des huizes. Eenmaal in Nederland aangekomen zou ze in de wijk Feijenoord gebruikt zijn als slaafje in de huishouding. Als dit niet goed genoeg naar de zin van de familie gebeurde, kreeg ze klappen. Door haar man werd ze meerdere malen verkracht. De woning mocht ze alleen onder begeleiding verlaten.

De familie beweert dat de vrouw met haar aangifte van mishandeling een verblijfsvergunning in Nederland probeert te krijgen. Het Openbaar Ministerie blijft het verhaal van de vrouw echter wel geloven, en zet de zaak door.

Bom ontploft op Duitse snelweg

Icoon Buitenlands Een wegwerker is maandag op de A3 tussen Frankfurt en Würzburg in Duitsland met een freesmachine op een bom gereden. De bom explodeerde, waardoor de freesmachine omhoog schoot en in twee stukken brak.

De wegwerker vond onmiddellijk de dood, vier collega's en een automobiliste raakten gewond van rondvliegende stukken. De politie heeft verklaard dat de explosie zich voordeed ter hoogte van Aschaffenburg. Waarschijnlijk is de bom onder de weg een overblijfsel uit de Tweede Wereldoorlog. De politie kon dit echter nog niet bevestigen.

Na het incident werd de A3 tussen Frankfurt en Wuerzburg in beide richtingen afgesloten. Dit heeft tot een verkeerschaos op de Duitse snelwegen geleid.Grote file na bomexplosie

Wat is Dit: Opgave 56 - Ronde 2

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor kwartaal 4 (dus de periode tot en met 31 December) is MSI zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
MSI Megaplayer P640 - Een super trendy, stijlvolle functionele MSI MP3 speler. Met: 1,8" CSTN Display, 8GB HD Opslagcapaciteit, MP3/WMA, Foto browsing & M-JPEG Playback, CD direct opnemen, Supports 2.0 High Speed, Oplaadbare Li-ion batterij, SRS WOW Sound.

De opgave

Succes!

Bom maken rage op internet

Icoon Opmerkelijk Het is sinds kort een rage om thuis te experimenteren met chemische middelen om daar een bom mee te produceren. Vaak worden daar video's van gemaakt en worden deze op videosites als YouTube gezet.

Het begon onschuldig met mentos en een fles cola, nu is de combinatie gootsteenontstopper en kunstmest populair. Deze zogenaamde 'crofty bombs' kunnen hard exploderen. Op internet zijn er veel sites te vinden die recepten aanbieden om met huis, tuin en keukenmateriaal gevaarlijke bommen te maken. Ook wordt daarbij vaak een video geplaatst met het resultaat: opgeblazen afvalbakken of wegsmeltende stukken asfalt.

De bommen worden vaak in lege ruimtes uitgeprobeerd, maar afgelopen vrijdag zat de schrik er goed in. Toen bus 41 naar Duivendrecht een stop maakte bij een bushalte, gooide een aantal jongens een spaflesje naar binnen. De fles ontplofte in de bus en twee vrouwen kregen een chemische vloeistof over zich heen. Zij moesten met brandwonden naar het ziekenhuis, maar konden gelukkig dezelfde avond nog naar huis. De chauffeur van de bus werd bij de actie onwel. Politie, brandweer en ambulance moesten ingeschakeld worden om de mensen te hulp te schieten.

De politie gaat nu de samenstelling van de bom onderzoeken. De politie neemt de zaak hoog op. "Dit is de baldadigheid voorbij, we zien dit als een ernstig misdrijf. Als je een rotje in een bus gooit, kun je het nog een kwajongensstreek noemen, maar dit was eerder vergelijkbaar met een lawinepijl". De Kruidvat-drogisterij in Duivendrecht verkoopt geen gootsteenontstopper meer aan minderjarigen. "Maar in de supermarkt of het tuincentrum zijn die spullen ook te koop", aldus de verkoopster.

Inmiddels zijn de filmpjes op internet niet meer aan te slepen. Scheikunde-leraar Jan Goossens stelt dat het erg makkelijk is om met simpele middelen een bom te maken. "Ik geef weleens een bescheiden lesje over het maken van vuurwerk en dat spreekt de leerlingen erg aan. Door internet zijn de activiteiten van de jongeren buiten ons blikveld geraakt. Wat ze vroeger aan mij moesten vragen, kunnen ze nu zelf eenvoudig opzoeken", aldus Goossens.Jongeren lanceren een 'crofty bomb'


Prullenbak kapot door 'crofty bomb'


Het kan ook misgaan...

Mogelijk een varkensflat in Zaanstad

Zaanstad krijgt mogelijk een varkensflat, een megagroot complex waarin duizenden varkens op meerdere etages kunnen worden gehuisvest. De verantwoordelijk wethouder heeft onlangs orienterende gesprekken gevoerd over de realisatie van een dergelijk complex.

De officiele benaming voor de varkensflat is Agrocentrum. Dit is een enorm bedrijf bestaande uit honderdduizenden varkens die met hun mest energie (elektriciteit) leveren, waar dan weer tuinbouw op kan draaien. Het afval van de tuinbouw levert op zijn beurt weer voedsel voor de varkens op. Oud burgemeester Henry Meijdam van Zaanstad is door initiatiefnemer InnovatieNetwerk gevraagd op zoek te gaan naar een geschikte locatie voor het Agrocentrum.

Buiten de energieopwekking is het voordeel van een varkensflat dat de massa dieren bij elkaar zoveel extra warmte geeft dat de varkens sneller groeien en dus ook eerder geslacht kunnen worden. In het gesloten systeem zal tevens een slachterij worden opgenomen waardoor het gehele proces onder é©® dak gehuisvest wordt. Bijkomend voordeel is dat de beesten niet meer vervoerd hoeven te worden.

'Afschuwelijk maar toch beter'
De Stichting Varkens in Nood noemt het ''afschuwelijk'' dat zulke systemen bedacht worden met levende dieren. ''Het blijft een naar verhaal'', zegt directeur Hans Baai.

''Maar ik denk eerlijk gezegd dat het leven er voor de dieren op vooruit zal gaan. Hoe de varkens nu leven op sommige boerderijen is te triest voor woorden. In de plannen die ik heb gezien, krijgen ze meer ruimte, meer stro en een uitloopmogelijkheid. En als dat nu op veertien hoog is, maakt me dan niet zoveel uit. Daarbij hoeven de beesten niet meer op gruwelijke wijze vervoerd te worden.''

In het Argocentrum moeten op jaarbasis 300.000 varkens geslacht worden, waarmee theoretisch aan de varkensvleesbehoefte van 600.000 consumenten kan worden voldaan.

Standen NHL per 24 oktober

De eerste bijl is gevallen. De Philadelphia Flyers vervingen coach Ken Hitchcock door assistent John Stevens, nadat manager Bob Clarke was opgestapt. Aan de andere kant van de staat laten jonkies van zich horen: voor Penguins Jordan Staal, Sidney Crosby en - eindelijk - Evgeni Malkin stapelen de punten zich op.

Eastern Conference
Atlantic DivisionGPWL OTPTSGFGA
New Jersey Devils944 192532
Pittsburgh Penguins853 0102522
New York Rangers844 083032
New York Islanders833 282226
Philadelphia Flyers816 131533
Northeast DivisionGPWL OTPTSGFGA
Buffalo Sabres990 0184623
Toronto Maple Leafs1043 3113336
Montréal Canadiens842 2102726
Ottawa Senators844 082519
Boston Bruins724 151529
Southeast DivisionGPWL OTPTSGFGA
Atlanta Thrashers971 1153419
Florida Panthers1045 192937
Tampa Bay Lightning844 082220
Carolina Hurricanes934 282832
Washington Capitals722 372426
Western Conference
Central DivisionGPWL OTPTSGFGA
Nashville Predators843 192826
Chicago Blackhawks844 083229
St. Louis Blues833 282027
Detroit Red Wings834 172021
Columbus Blue Jackets724 151725
Northwest DivisionGPWL OTPTSGFGA
Minnesota Wild871 0142614
Edmonton Oilers862 0122516
Vancouver Canucks1054 1112424
Colorado Avalanche943 2103028
Calgary Flames834 172122
Pacific DivisionGPWL OTPTSGFGA
Dallas Stars981 0162915
Anaheim Ducks860 2142417
San Jose Sharks972 0143220
Los Angeles Kings1035 282229
Phoenix Coyotes1028 041944

Personeel HTM staakt

Icoon BinnenlandsHet personeel van de HTM in Den Haag is woensdag om 9.00 uur begonnen met een staking. Alle trams en bussen in de Haagse regio blijven tot 13.00 uur binnen staan. De werknemers protesteren tegen de marktwerking in het openbaar vervoer, een gevolg van de Wet Personenvervoer uit 2000.

Het HTM-personeel heeft met de nieuwe CAO al fors ingeleverd, maar is nog steeds niet zeker van zijn toekomst. Het openbaar vervoer in Den Haag wordt binnenkort aanbesteed en volgens de ondernemingsraad gaat noch het personeel noch de reiziger hier op vooruit. De ondernemingsraad vreest voor uitgeklede dienstregelingen en overbelast personeel.

Het stakende personeel zal tussen 10.00 en 12.00 uur op het Plein een werkoverleg houden en een petitie aanbieden aan de vaste Kamercommissie voor Vervoer.

De bonden FNV en CNV ondersteunen de actie niet, maar hebben er wel sympathie voor. Hoeveel van de ongeveer 2000 personeelsleden actief meedoen aan de staking, is nog niet duidelijk.

VVD wil schuldenshow met Catherine

Icoon PolitiekDe VVD is voorstander van een schuldenshow op de Nederlandse televisie. De partij ziet het Amerikaanse Ophrahs Debt Diet, waarin talkshowhost Oprah Winfrey mensen van hun financiële problemen probeert af te helpen, als grote voorbeeld. Het programma dat zich moet gaan richten op personen die voortdurend rood staan zou gepresenteerd moeten worden door Catherine Keyl, zo bepleit Kamerlid Ed van der Sande.

Van der Sande zal vandaag bij de behandeling van de begroting van Sociale Zaken vragen om geld vrij te maken voor zijn idee. "Steeds meer mensen hebben schulden, maar we bereiken ze niet. Vergelijk het met de campagnes tegen overgewicht. Mensen die al gezond aten, gaan nog gezonder eten. Maar de mensen die je hoopt te bereiken, blijven net zo ongezond eten als daarvoor", stelt de liberaal. "We moeten mensen echt helpen bij het oplossen van hun financiële problemen."

Met dank aan Kozzmic voor de herschrevensubmit.

Archeologen slaan alarm over Iraakse kunstschatten

Icoon BuitenlandsVeertien prominente archeologen luiden de alarmklok over de toestand van de antieke kunstschatten in Irak. Dat meldde de Britse krant The Times woensdag.

De wetenschappers hebben de Iraakse president Jalal Talabani en premier Nuri al-Maliki een brief gestuurd waarin zij aandringen op onmiddellijke actie om verdere vernietiging van de historische werken te voorkomen.

De archeologen besloten tot de stap nadat zij foto's hadden gezien waaruit blijkt dat zeer bijzondere kunstwerken zijn vernield. Zo is een Babylonische leeuw uit circa 1700 voor Christus ernstig beschadigd door dieven en hebben opstandelingen de duizend jaar oude, unieke Ana minaret opgeblazen.

De brief is ondertekend door onder anderen McGuire Gibson, de vooraanstaande hoogleraar Mesopotamische Archeologie aan de Universiteit van Chicago.

Franse geheime dienst waarschuwt voor rellen

Icoon BuitenlandsBijna een jaar na het begin van de onlusten in Franse voorsteden die het land wekenlang in de greep hielden, is de kans op nieuwe rellen zeer groot. De Franse geheime dienst waarschuwt daar voor in een geheim rapport waaruit de krant Le Figaro maandag heeft geciteerd.

Het rapport rept van een zeer waarneembare onrust in een aantal voorsteden, vooral rond Parijs. Volgens de dienst is het geweld niet langer spontaan maar op een haast militaire manier georganiseerd, waarbij voornamelijk de politie het doelwit is.

De afgelopen weken was er een aantal geweldsincidenten waarbij agenten in de val werden gelokt en in elkaar werden geslagen door groepen allochtone jongeren. Dagelijks zijn er gemiddeld vijftien incidenten waarbij overheidsdienaren het doelwit zijn. Ruim honderd auto's worden dagelijks in brand gestoken.

In de buitenwijk Grande-Borne bij Parijs kwam het zondag tot ongeregeldheden nadat tientallen relschoppers een bus in de brand hadden gestoken. De chauffeur en de passagiers bleven ongedeerd. Wat volgde was een ware veldslag met de toegesnelde politie, waarbij twee personen werden gearresteerd.

KNZB hekelt tijdstip finales

De Nederlandse zwembond (KNZB) hoopt dat de interanationale zwembond (FINA) het standpunt over de zwemfinales bij de Olympische Spelen van 2008 in Peking onder de aandacht brengt bij het Internationaal Olympisch Comité (IOC).

De FINA heeft afgelopen periode laten weten het niet eens te zijn met het tijdstip waarop in Peking de zwemfinales afgewerkt moeten worden. Om de Amerikaanse televisiezender NBC tegemoet te komen, overweegt het IOC de olympische zwemfinales naar de ochtend te verplaatsen. Binnen de zwemwereld is er veel tegenstand tegen dit plan.

17-jarige kickbokser bevalt dag na wedstrijd

Icoon OpmerkelijkDe 17-jarige kickbokser Pamela Vugts is maandag bevallen van een dochter, nadat ze zondag nog in de ring had gestaan. Vugts won de partij, die korter duurde dan gewoonlijk omdat de ringarts constateerde dat ze zwanger was.

Met moeder en kind is alles ''wonderlijk genoeg'' goed, zei trainer John Ling woensdag. Hij bevestigde een bericht over de zaak in het AD. ''Pamela traint altijd in een lange trui, zodat ze veel zweet en gewicht kwijtraakt. Ik heb nooit gezien dat ze zwanger was'', aldus Ling.

Hij zegt dat zijn pupil nooit had mogen vechten als hij wist dat ze zwanger was. ''Ze was wel iets aangekomen maar dat was juist goed, omdat ze erg licht is voor de competitie in Nederland.''

Het Eindhovens Dagblad tekende vandaag op dat toen Pamela maandag bleef bloeden, ze naar het ziekenhuis ging. Ze bleek zeven maanden zwanger te zijn. ''Pamela huilde als een kind. Ze was helemaal overstuur'', vertelt moeder Marie Jose. Pamela: ''Ik dacht: dat kan nooit goed zijn. Al die trappen in mijn buik.'' Het kind werd met een keizersnede gehaald. Het bleek een gezonde dochter die Charity genoemd is. ''Een wondertje'', vindt de inwoonster van Den Bosch. Pamela ontkent te stelligste dat ze zou hebben geweten dat ze zwanger was.


Pamela met Charity

[Update] Downtime FOK!

Zoals iedereen wel gemerkt heeft, zijn er vandaag grote problemen met de bereikbaarheid van FOK! Diverse subsites van FOK! zijn slecht of niet benaderbaar.

De downtime wordt voor een groot deel veroorzaakt door een overbelasting van de webservers. Deze zorgt er feitelijk voor dat er geen normale taken meer kunnen worden uitgevoerd, waardoor de pagina's van de subsites niet kunnen worden opgevraagd. Momenteel is de IT-afdeling bezig de overbelasting zoveel mogelijk te elimineren, zodat de servers weer wat rust krijgen. Omdat dit echter een lastige taak is, is het niet in de schatten hoe lang het nog gaat duren.

Doordat FOK!forum ook uit de lucht is en daarmee het inlogsysteem van FOK!sport, kan er op dit moment ook niet worden ingelogd of geregistreerd worden op FOK!sport. Onze excuses voor deze situatie.


Update 15:52u
Kijk hiervoor een uitgebreide uitleg van Breuls.

Update 01:13u
Diverse subsites werken weer, waaronder de Frontpage, het Weblog, het Fotoboek en Big Brother. Het Forum is met opzet nog niet bereikbaar. Breuls en Iteejer hebben veel werk verzet om de belasting van de webservers te verminderen. Aangezien enkele basic instellingen op de servers en de loadbalancer niet voldoende hielpen, hebben ze hun heil gezocht in strengere firewall-instellingen. Om die te kunnen toepassen was echter een herinstallatie van een server nodig, omdat deze door bestaande, bewust beperkt gehouden, configuraties niet eenvoudig uit te breiden was met de benodigde software.

Bovenstaande vereiste nogal wat handelingen, vandaar dat een en ander nogal lang heeft geduurd. We draaien nu in een proefopzet, dat betekent dat we helaas nog geen volledige uptime kunnen garanderen. Ook is uit voorzorg het forum nog niet bereikbaar. Morgen overdag zullen ze verder aandacht besteden aan de huidige opzet, en alles zoveel mogelijk optimaliseren. Intussen onze excuses voor het ongemak.

Update

Het Forum doet het weer

Krant mag deel 'Marokkanendossiers' Ede inzien

Icoon BinnenlandsDagblad De Gelderlander in Nijmegen mag een deel van de politiedossiers over de probleemwijk Veldhuizen in Ede inzien. De krant heeft dat bij de rechtbank in Arnhem afgedwongen via een beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB), aldus hoofdredacteur Kees Pijnappels.

Een groepje Marokkanen danste in de wijk Veldhuizen op straat na de aanslagen in de Verenigde Staten in september 2001. Een politiewoordvoerder liet zich dat ontvallen. Het nieuws ging de hele wereld over. Politie en gemeente namen tal van maatregelen om de allochtonenproblematiek aan te pakken, maar volgens De Gelderlander is er ook veel informatie over incidenten achtergehouden. De politie kan nog in beroep gaan tegen de uitspraak van de Arnhemse rechtbank.

Ongegrond
De krant kreeg vorig jaar na een verzoek daartoe enkele stukken van de politie, maar is van mening dat er veel meer moet zijn. Het dagblad tekende bezwaar aan bij korpsbeheerder Pauline Krikke, tevens burgemeester van Arnhem. Maar die verklaarde dat bezwaar ongegrond, een besluit dat nu door de rechter is teruggedraaid. De politie mag alleen rapporten met duidelijk interne informatie achterhouden, aldus de rechtbank.

Pijnappels is tevreden over de uitspraak, zei hij woensdag. ''We moeten ons een beeld kunnen vormen van de ontwikkeling van die wijk. Was het dansen op straat een incident of is daar structureel iets mis? Daarvoor hebben we cijfers en achtergronden nodig, die de politie wellicht opzettelijk niet naar buiten heeft gebracht.'' Bij de politie in Ede was woensdag niemand beschikbaar voor commentaar.

Het forum is weer up!

quote:
Bovenstaande vereiste nogal wat handelingen, vandaar dat een en ander nogal lang heeft geduurd. We draaien nu in een proefopzet, dat betekent dat we helaas nog geen volledige uptime kunnen garanderen. Ook is uit voorzorg het forum nog niet bereikbaar. Morgen overdag zullen we verder aandacht besteden aan de huidige opzet, en alles zoveel mogelijk optimaliseren. Intussen onze excuses voor het ongemak.
Onoes! We kunnen niet op het forum!!!

Dit komt vast nog wel goed vandaag. Maar om een beetje in de stemming te blijven gaan we gewoon lekker hier met elkaar ouwehoeren.

Mocht je zelf een briljant topic bedenken dat je nog steeds niet kwijt kan op het forum kan je dat in de reacties kwijt en wellicht openen we dan een nieuw blogje hierover.

Update
Ook het forum is weer online!

Verkiezingscampagnes 50 eurocent per kiezer

Icoon VerkiezingenAan de verkiezingscampagnes voor de komende Tweede Kamerverkiezingen wordt deze keer in totaal rond de acht miljoen euro uitgegeven. Hoewel dat veel lijkt, is het volgens Philip van Praag, onderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam, "peanuts". Nog geen vijftig cent per kiezer, zo raamt hij.

Dat is veel minder dan in veel buitenlandse landen. In bijvoorbeeld Groot-Brittannië kostten campagnes tien jaar geleden al twee pond per kiezer, ongeveer drie euro dus. In Duitsland werd in de pre-euro tijd tien tot vijftien mark per kiezer uitgegeven.

Van Praag denkt dat er in Nederland minder wordt uitgegeven, omdat de meeste partijen het moeten hebben van lidmaatschapsgelden en relatief bescheiden overheidssubsidies. In andere landen dragen bedrijven vaak stevig bij. In Nederland gebeurt dat maar mondjesmaat en staat eigenlijk alleen de VVD er echt voor open.

In Nederland zetten de PvdA en het CDA het meeste geld in: beiden anderhalf miljoen. De VVD zet acht ton in. De SP hoopt met een miljoen toe te kunnen, maar stuurt zijn leden eerdaags een brief voor extra geld. GroenLinks heeft 8,5 ton te besteden; een deel komt uit giften. D66 moet het doen met 4,5 ton, net als de ChristenUnie.

Met dank aan Kozzmic voor de submit.

StemWijzer heeft miljoen adviezen gegeven

Icoon VerkiezingenDe website StemWijzer.nl heeft in een week tijd een miljoen stemadviezen gegeven. Dat heeft het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP) bekendgemaakt. Volgens het IPP trok de website niet eerder zoveel belangstelling in de week na lancering.

Op de website kunnen kiezers aangeven of ze het eens of oneens zijn met dertig stellingen. Daarna geeft de site een stemadvies voor de komende Tweede Kamerverkiezingen. Stemmers kunnen punten die ze belangrijk vinden, extra gewicht geven. De zorgverzekering scoort het hoogst, gevolgd door hypotheekaftrek en euthanasie. Publieke tv-netten is als thema het minst populair.

Kiezers krijgen het vaakst het advies om op de SP te stemmen. Dat advies werd meer dan 135.000 keer gegeven, gevolgd door het CDA (ruim 133.000) en de Lijst vijf Fortuyn (ruim 112.000). Het IPP benadrukt dat de deelnemers geen representatieve steekproef vormen van de bevolking. "De StemWijzer is geen politieke barometer of opiniepeiling", aldus de website.

Bij de vorige verkiezingen in 2003 verstrekte de StemWijzer ruim twee miljoen adviezen. Toen was de website 51 dagen online. Voor de komende verkiezingen van 22 november is dat 37 dagen.

Microsoft wil met Vista toch onder kerstboom

Icoon DigitalMicrosoft gaat gebruikers van Windows die willen overstappen op Vista kortingsbonnen geven als zij de software nog voor de kerst aanschaffen. De korting geldt ook voor de nieuwe versie van de kantoorsoftware van het bedrijf.

Door een serie tegenslagen is de opvolger van Microsofts Windows XP pas begin volgend jaar klaar. Toch wil de Amerikaanse softwaregigant tijdens de kerstinkopen al profiteren van het nieuwe besturingsprogramma Vista.

Klanten moeten vervolgens wel wachten op het product. Aanvankelijk wilde het softwareconcern Vista in de tweede helft van dit jaar lanceren. Door beveiligingsproblemen in de software is dat uitgesteld tot januari volgend jaar. Deze zomer schortte het bedrijf ook de introductie van het kantoorprogramma Office op.

Door de voorverkoop met kortingsbonnen hoopt Microsoft toch onder de kerstboom te belanden. Het bedrijf vreest dat consumenten de aanschaf van een nieuwe computer zullen uitstellen, omdat zij alleen een exemplaar met de nieuwste software willen. Het softwareconcern werkt met computerfabrikanten samen om de kortingsbonnen te verkopen.

AZ wil uitbreiding stadion

Het stadion staat er nog maar een paar maanden, maar AZ onderzoekt nu al de mogelijkheden om het DSB-Stadion uit te breiden naar een capaciteit van 37.000 plaatsen. Eerder werd er nog gesproken over een uitbreiding naar 26.000 plaatsen.

Momenteel biedt het stadion plaats aan 17.000 toeschouwers. De uitbreiding die nu wordt onderzocht betekent dus een ruime verdubbeling van het toeschouwersaantal. "Bouwtechnisch is het mogelijk, dat is al duidelijk. Wat we nu met name onderzoeken is wat er allemaal nodig is om aan de regelgeving te voldoen. Die onderzoeken kosten tijd. Ik denk dat het wel nog zo'n zes maanden zal duren," aldus de voorzitter van AZ, Dirk Scheringa.

Akkoord bereikt over busvervoer Brabant

Icoon VervoerDe provincie Noord-Brabant heeft ingestemd met het gezamenlijke voorstel van de busmaatschappijen Connexxion, BBA en Arriva over de toekomst van het busvervoer. Commissaris van de Koningin Maij-Weggen deelde actievoerende buschauffeurs mee dat hun baan is gegarandeerd.

Gedeputeerde Staten stemden na een langdurige vergadering in met het compromisvoorstel. De nieuwe concessie gaat in op 1 januari. De BBA blijft rijden in West- en Midden-Brabant, Arriva gaat rijden in Noord-Oost-Brabant. Connexxion trekt zich terug en alle partijen beloven dat ze geen rechtszaken zullen voeren.

Verkeersgedeputeerde Eric Janse de Jonge legde uit dat BBA en Arriva gaan rijden volgens de offertes waarmee zij de aanbesteding eerder dit jaar verloren. De provincie is daarmee de komende acht jaar in totaal 90 miljoen euro duurder uit dan was gesteld in de aanbieding van Connexxion.

In een verklaring stelt de provincie dat Connexxion erkent dat een evidente schrijffout in haar offerte aanleiding was voor de problemen rond de concessieverlening. De onderneming trekt zich daarom én in het belang van de reiziger terug. Het bedrijf stelt materieel ter beschikking aan de BBA en Arriva om vanaf 10 december, begindatum van de originele concessie, busvervoer in de Brabant te kunnen verzekeren.

Buschauffeurs van de BBA ontvingen het akkoord met een luid applaus. De vakbonden hebben opgeroepen om ondanks een korte nachtrust woensdagochtend aan het werk te gaan. Het busvervoer rijdt woensdagochtend nog niet volledig op schema. Volgens een woordvoerster van de Reisinformatiegroep, bekend van 0900-9292, vallen er tot 10.00 uur af en toe nog gaten in de dienstregeling.

Samir A. klaagt over regime in Vught

Terreurverdachte Samir A. klaagt in een handgeschreven brief over de omstandigheden in de speciale afdeling in de gevangenis in Vught. De brief is in handen gekomen van de Volkskrant die daar vandaag uit publiceert.

"Het is in een dierenasiel of in Artis veel beter dan bij ons", zo schrijft Samir A. in de brief. Hij zegt ook namens zes andere terreurverdachten te schrijven. Volgens de Volkskrant dreigt A. in de brief "vandaag nog" in hongerstaking te gaan.

A. heeft de brief volgens de Volkskrant dinsdag tijdens het zogeheten Piranhaproces naar buiten gesmokkeld. Een van de klachten van de gedetineerden is dat ze geen contact mogen hebben met familie. "Ik heb mijn vrouw en kinderen tot de dag van vandaag niet mogen bellen of op bezoek ontvangen", schrijft Samir A. Hij riskeert volgens het schrijven een straf omdat hij geen contact met de media mag hebben.

Samir A.

Doden door instorten brug Java

Icoon OngelukDoor het instorten van een voetgangersbrug bij een toeristische trekpleister in midden-Java hebben woensdag zeker vijf mensen de dood gevonden. Minstens 24 anderen raakten gewond, meldde de lokale politie.

De stalen loopbrug van Baturaden stortte door nog onbekende oorzaak in waardoor mensen van grote hoogte op de rotsachtige rivierbedding vielen. De toeristische trekpleister ligt ongeveer 300 kilometer ten oosten van Jakarta op de helling van de vulkaan Gunung Slamet.

DVD: The Other Side of the Bed

'Sex in the City in Madrid, met warmbloedige Latin rock' prijkt in dikgedrukte letters op de achterkant van de DVD The Other Side of the Bed oftewel 'El Otro Lado de la Cama'. Winnaar van het Goya en Fantasporto festival in respectievelijk 2003 en 2004. De film is nu nogmaals verschenen in de Essential Cinema collectie waartoe onder andere ook Hero, Monster en Spider nog een keer zijn uitgebracht.

Monaco, Lille uit Franse beker

Monaco is er gisteravond niet in geslaagd de derde ronde van het Franse bekertoernooi te behalen. Na het nemen van penalty's verloor de club van Reims, dat een divisie lager speelt. In de reguliere speeltijd was de wedstrijd in 0-0 geëindigd.

Monaco maakt een moeilijke tijd door. Maandag ontsloeg de club trainer Laszlo Boloni en werd zijn assistent Laurent Nabide aangesteld. In de competitie verloor het elftal al zeven van de tien tot nu toe gespeelde wedstrijden en staat het op de negentiende plaats.

Rennes schakelde dankzij een 2-0 overwinning Lille uit. In de verlenging bleek Rennes de langste adem te hebben door twee maal het doel te vinden tegen het hoger geklasseerde Lille. Lille eindigde de wedstrijd ook nog eens met 10 man na een tweede gele kaart voor verdediger Vitakic.

Lippi wil terug op de bank

Marcello Lippi heeft gezegd dat hij volgend jaar weer aan de slag wil als voetbaltrainer. Afgelopen zomer werd de 58-jarige Italiaan als bondscoach met Italië wereldkampioen voetbal. In 1996 behaalde hij een andere grote prijs: Hij won met Juventus de Champions League.

Na het wereldkampioenschap voetbal afgelopen zomer in Duitsland stopte Lippi als bondscoach van de Squadra Azzurra. Verschillende aanbiedingen van clubs uit Frankrijk, Engeland, Griekenland en Turkije legde de ex-speler van Sampdoria naast zich neer. "In februari of maart ga ik op zoek naar een nieuw avontuur bij een serieuze club. Het moet een club zijn die me ligt." Lippi zei niet of die ploeg uit Italië of uit het buitenland moet komen.

Assassin's Creed en Brothers in Arms: Hell's Highway uitgesteld

Zowel Assassin's Creed als Brothers in Arms: Hell's Highway zullen niet meer het fiscale jaar 2006-2007 gaan halen. Uitgever Ubisoft heeft bekend gemaakt dat de twee titels het fiscale jaar 2007-2008, dat start op 1 april 2007, gaan versterken. Tot wanneer precies de titels zijn uitgesteld is onbekend.


Links Assassin's Creed, rechts Brothers in Arms: Hell's Highway

Lik-Sang gestopt, Sony schuldige?

De populaire onlne importstore Lik Sang is out of business, volgens Lik-Sang kunnen ze niet meer functioneren nadat Sony hun meerdere keren heeft aangeklaagd omdat ze PSP's en in de toekomst ook PS3's naar Europa verzenden. Volgens Sony mag dit niet en behoren consoles gekocht te worden in de regio waar ze horen, dit i.v.m regiocodes en garantie.

Lik-Sang:

Lik-Sang.com, the popular gaming retailer from Hong Kong, has today announced that it is forced to close down due to multiple legal actions brought against it by Sony Computer Entertainment Europe Limited and Sony Computer Entertainment Inc. Sony claimed that Lik-Sang infringed its trade marks, copyright and registered design rights by selling Sony PSP consoles from Asia to European customers, and have recently obtained a judgment in the High Court of London (England) rendering Lik-Sang's sales of PSP consoles unlawful.

De volledige statement van Lik-Sang vind je op de site van Lik-Sang en wel *HIER*.

Sony is het er natuurlijk niet mee eens en reageert als volgt:

Lik-Sang did not contest this case (i.e. they did not turn up and therefore incurred no legal costs). We have been awarded substantial costs against Lik-Sang which have not been paid.

We would therefore strongly deny that our actions have had anything to do with this website closing (we assume the legal entity is still trading), and would suggest that this release is sour grapes on behalf of Lik-Sang which is aimed to belittle Sony Computer Entertainment and the British judicial system that found against them

Op Eurogamer staat het volledige artikel met de reactie van Sony en wel *HIER*

Wintertijd

Als je dit weekend gaat stappen, dan bof je! De tijd gaat namelijk, in de nacht van zaterdag op zondag, om 03:00 naar 02:00. Je hebt dus een uurtje langer, want de zomertijd is voorbij.

De wintertijd is eigenlijk de normale tijd en de zomertijd is dus kunstmatig ingevoerd. De wintertijd duurt van eind oktober tot eind maart, wanneer er weer naar zomertijd gegaan wordt. Van 1916 tot 1945 was deze tijd al, maar in 1945 besloten ze dit af te schaffen om het vervolgens weer in 1977 in te voeren. Deze tijdswisseling staat twee keer per jaar ter discussie. In Nederland is besloten om in ieder geval tot 2006 verder te gaan met de wisseling van tijden, wat er in 2007 mee gaat gebeuren is nog onduidelijk.

De zomertijd/wintertijd is al een oud gebruik en werd (zoverre je ervan kan spreken) uitgevonden door Benjamin Franklin. In 1784 schrijft hij een artikel in de Journal de Paris dat Parijzenaren niet voor het middaguur uit bed kwamen. Om effeciënter gebruik te maken van het daglicht, moest dus de tijd worden verschoven, zodat onze biologische klok gelijk ging lopen met de astronomische klok. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd er voor het eerst gebruik gemaakt van dit idee, vandaar de afschaffing in 1945, toen er geen oorlog meer was. In 1974 besloten de VS het toch weer in te voeren en West-Europa volgde in 1977. Grappig feitje is dat de Amerikanen, de Britten en de West-Europeanen de tijden verschillend lietten ingaan. Groot-Britannië loopt onderhand gelijk aan de rest van West-Europa, maar de Amerikanen laten de zomertijd een weekje later ingaan, erg onhandig als je in die week net gaat vliegen. Er zijn overigens nog veel meer regio's die verschillend omschakelen.


Veel mensen zijn ongeveer een weekje van slag van deze wisseling, hetzelfde gevoel als je een jetlag hebt!
Niet vergeten dus, de klok gaat een uur terug dit weekend en je hebt dus een uur langer weekend!

Napalmbombardementen op nieuwe trailer World in Conflict

World in Conflict is een nieuwe RTS-game van de hand van Massive Entertainment, de developer achter Ground Control. World in Conflict zal dan ook vergelijkbaar spelen met deze games en elke speler een bepaalde rol toebedelen. De setting is echter compleet anders, in World in Conflict is de koude oorlog namelijk nooit geëindigd, en na verloop van tijd zijn de Russen de Verenigde Staten binnen gevallen. Het is aan jou om het land te verdedigen of het te claimen voor moeder Rusland.

World in Conflict verschijnt begin volgend jaar op de PC.
De trailer kun je hier of hier bekijken. Een eerder developer interview vind je hier.

Gebroken teen Viduka

Middlesbrough moet de Australische aanvaller Mark Viduka tot minimaal begin december missen. Viduka brak afgelopen zondag in het competitieduel tegen Newcastle United zijn teen.

Trainer Southgate bevestigde de blessure, en is teleurgesteld dat de speler lang aan de kant staat. "Het is jammer voor Mark, en ook jammer voor het team want hij begon weer in vorm te komen. Blessures horen nou eenmaal bij het spel dus we moeten er maar gewoon mee leven. De blessure van Mark biedt aan de andere kant wel kansen voor andere spelers, en het is aan hun om die kans te grijpen".

Robredo onderuit in Sint-Petersburg

De Spanjaard Tommy Robredo is gisteren in de eerste ronde van het ATP-toernooi in Sint Petersburg Open uitgeschakeld.

De als tweede geplaatste Robredo ging met 3-6, 6-2 en 4-6 onderuit tegen de Australiër Wayne Arthurs, die via de kwalificaties tot het hoofdschema was doorgedrongen.

Mario Ancic bereikte wel de tweede ronde. De als derde geplaatste Kroaat versloeg de Amerikaan Paul Goldstein met 7-5 en 6-1.

Love & Berry DS Lite voor Japan

In Japan zijn dingen populair waarvan wij niet begrijpen dat ze populair zijn. Love & Berry is één van die dingen, deze arcadekasten zijn geliefd bij kleine meisjes en werkt ongeveer net als de E-Reader. Je gebruikt kaarten die je door de kast kan halen. Wat precies de bedoeling van de game is, is nog onbekend (wie het weet mag het zeggen).

SEGA gaat in ieder geval de game naar de DS brengen en ze maken er meteen een speciale DS Lite versie bij:

Op de DS ziet de game er zo uit:

Een DS inclusief de cardreader die meegeleverd gaat worden:

Jans positief over wedstrijd tegen Excelsior

De trainer van FC Groningen, Ron Jans, zegt dat zijn ploeg het aan zijn stand verplicht is om de competitiewedstrijd tegen Excelsior te winnen.

"Na twee jaar iets te hebben opgebouwd, moeten we nu laten zien dat we kunnen winnen van Excelsior, een tegenstander die lager kan worden ingeschaald dan FC Groningen. We zijn dat aan onze stand verplicht. We moeten zelf zorgen dat we niet zoveel goals tegen krijgen als de laatste weken, maar zullen onze speelwijze niet aanpassen. De tegengoals kwamen met name tot stand door persoonlijke fouten. Het zou ook fijn zijn als we weer eens de eerste goal in een wedstrijd maken. We proberen qua spel de lijn door te zetten en hebben als verbeterpunten schieten rond de zestien, de eindpass en bezetting voor de goal," aldus Jans.

Suarez, Lindgren, Kruiswijk en Van der Laak zullen waarschijnlijk allemaal speelklaar zijn, ondanks lichte blessures. "Maandag trainden ze nog niet mee, maar dinsdag wel. We hebben niet zwaar getraind, maar het zag er goed uit," aldus de trainer van de Groningers.

20 slechtste games ooit

Er zijn al vele lijstjes verschenen van de beste games allertijden, maar EGM heeft een lijst gemaakt met de 20 slechtste games. De lijst ziet er als volgt uit:

20: Extreme Sports With the Berenstein Bears
19: Bible Adventures
18: Kriss Kross: Make My Video
17: Bubsy 3D
16: Bad Street Brawler
15: Total Recall
14: Rapjam Volume One
13: AIRCARS
12: Night Trap
11: Heroes of the Lance
10: Revolution X
9: Custer's Revenge
8: White Men Can't Jump
7: Superman 64
6: Legend of Zelda: Wand of Gamelon
5: Virtuoso
4: Captain Novolin
3: Fight For Life
2: Club Drive
1: E.T. The Extraterrestrial

Meer info over de lijst en de games vind je *HIER*

Gedeeltelijke tracklist GTA VC Stories

Ook op de PSP zal GTA een flink aantal radiostations krijgen die muziek draaien. Hieronder vind je de radiostations met alvast drie tracks per station:

Flash FM
Alan Parsons Project: 'Games People Play'
Philip Bailey: 'Easy Lover'
Pat Benatar: 'Love is a Battlefield'

V-Rock
Ratt: 'Round and Round'
Dio: 'Holy Diver'
Dokken: 'Breaking the Chains'

WAVE103
Human League: 'Love Action'
Japan: 'Quiet Life'
Yaz: 'Don't Go'

Paradise FM
Sister Sledge: 'Lost in Music'
Class Action: 'Weekend'
Exodus: 'Together Forever'

Fresh FM
Run DMC: 'It's Like That'
Jonzun Crew: 'Pack Jam'
Whodini: 'Freaks Come Out At Night'

Espantoso
Bobby Valentin: 'Mi Ritmo Es Bueno'
Willie Colon: 'El Malo'
Hector Lavoe: 'Mi Gente'

Vice City For Lovers (VCFL)
Marvin Gaye: 'Sexual Healing'
Earth Wind & Fire: 'Fantasy'
Keni Burke: 'Keep Rising to the Top'

Emotion 98.3
Foreigner: 'I Want to Know What Love Is'
The Assembly: 'Never Never'
Pat Benatar: 'We Belong'

UCI valt Tourorganisatie weer aan

De wielerfederatie UCI heeft gisteren wederom de aanval geopend op de organisatie van de tour de France. De UCI verwijt de Fransen "een gebrek aan solidariteit in de strijd tegen doping".

De aanleiding voor die harde kritiek is de weigering van de Tourorganisatie om vandaag deel te nemen aan een conferentie over de nieuwe antidopingregels. De UCI en de Tourorganisatie verkeren al lange tijd op voet van oorlog. Die ruzie begon nadat de Fransen besloten om geen deel uit te willen maken van de ProTour.

Massa waarschuwt Räikkönen voor gevecht

Kimi Räikkönen kan komend seizoen een pittig gevecht om de positie van eerste coureur verwachten met teamgenoot Felipe Massa. Dat heeft de laatste in een interview laten weten.

Massa, die afgelopen zondag de Grand Prix van Brazilië op zijn naam schreef, deed zijn uitspraken tegen de Italiaanse krant Gazzetta dello Sport. Naar eigen zeggen heeft de Braziliaan afgelopen seizoen voor zijn team de gaten opgevuld, maar zal dat volgend jaar anders zijn. "Ik denk niet dat ik volgend jaar zal worden gedwongen om Kimi te laten passeren. Hij is een goede coureur, maar hij komt nieuw bij een team en het is aan hem om te overtuigen. Het zal een mooi gevecht worden, maar wel een eerlijke."

Voor Massa was de eerste plaats in zijn woonplaats Sao Paolo - de eerste overwinning van een Braziliaan in eigen land sinds die van Ayrton Senna in 1993 - de tweede keer dat hij een Grand Prix op zijn naam wist te schrijven, na de winst in Turkije eerder dit seizoen.

Räikkönen was in 2003 en 2005 tweede in het kampioenschap, maar dit seizoen verliep wat minder succesvol. De Fin werd vijfde, terwijl zijn team McLaren Mercedes derde werd in de strijd om de constructeurstitel.

FOK! downtime nieuws

Welkom terug na een lange tijd plat te hebben gelegen. De afgelopen anderhalve dag heeft FOK! zware problemen gehad met overbelasting van de server. Ik heb vanmiddag op mijn weblog een post geplaatst met uitleg, die door een aantal creatieve Google gebruikers ook gevonden is. Voor de anderen hier een quote:

Het begon gistermiddag met onze webservers, die het zo druk begonnen te krijgen dat ze geen normale taken meer kunnen uitvoeren. Voor de minder in servers ingelezen personen: de webservers zorgen ervoor dat de pagina's die je op je scherm ziet opgebouwd en naar je browser verstuurd worden. Als ze meer te verwerken krijgen dan ze aan kunnen, krijg je een trage website.

Onze eerste aandacht bij een dergelijke situatie gaat altijd uit naar de zogenoemde accesslogs. Hierin noteert de server welke pagina's er worden opgevraagd, en wie dat doet. Daarin proberen we patronen te vinden die aanduiden of iemand bezig is veel pagina's tegelijk op te vragen, of dat een bepaalde pagina zo vaak wordt opgevraagd dat het de moeite waard is te controleren hoeveel moeite het de servers kost deze pagina te verwerken. Als we zulke patronen vinden is het meestal voldoende om het IP van de persoon te blokkeren of de kwaaddoende pagina al dan niet tijdelijk te verwijderen. Van dit soort overbelasting, waarbij feitelijk de normale werking van de servers te actief wordt gebruikt, is over het algemeen goed op te lossen, mits er geen kwade bedoelingen achter de overbelasting zitten.

De huidige overbelasting is echter van een andere aard en wat lastiger om op een eenvoudige manier uit te leggen. Ik doe echter wel een poging. Verzoeken aan een server gebeuren door hier contact mee te leggen en te vertellen wat je wilt. Je browser doet dat: de server van FOK!forum of een van de andere sites wordt benaderd, en verteld dat die en die pagina nodig is. De webserver gaat vervolgens aan de slag om die pagina op te bouwen en stuurt deze naar je browser.

Je kunt echter ook contact leggen met de server, en niet helemaal duidelijk zijn in wat je wil, wie je bent en waar je vandaan komt. Dat laatste is relevant omdat de server ook een antwoord moet teruggeven. Je zou ook contact kunnen leggen met de server en jezelf snel terugtrekken voordat er antwoord kan worden gegeven, of voordat je aan de server duidelijk hebt gemaakt dat je klaar bent met aangeven wat je van 'm wilt. In zulke gevallen wacht de server tot je meer informatie geeft. Aangezien jij je al hebt teruggetrokken staat de server dus op niets te wachten. Dit wachten op het afmaken van het verzoek houdt de server bezet, en als je zo'n onafgemaakt verzoek veelvuldig doet, raakt de server overbelast.

Dat is een omschrijving van het probleem. Hier zijn remedies voor, en die hebben we ook zoveel mogelijk toegepast. Aangezien enkele basic instellingen op de servers en de loadbalancer niet voldoende hielpen, hebben we onze heil gezocht in strengere firewall-instellingen. Om die te kunnen toepassen was echter een herinstallatie van een server nodig, omdat deze door bestaande, bewust beperkt gehouden, configuraties niet eenvoudig uit te breiden was met de benodigde software.

Bovenstaande vereiste nogal wat handelingen, vandaar dat een en ander nogal lang heeft geduurd. We draaien nu in een proefopzet, dat betekent dat we helaas nog geen volledige uptime kunnen garanderen. Ook is uit voorzorg het forum nog niet bereikbaar. Morgen overdag zullen we verder aandacht besteden aan de huidige opzet, en alles zoveel mogelijk optimaliseren. Intussen onze excuses voor het ongemak.

TTT: Lekker baggeren op de FP!

Surveillance-Fiets en Renesite zijn homo's, zelf hebben ze het nog niet door, de gaydar ging echter overduidelijk af.Emo's stinken

Remlof en Alexxxxx drinken enkel malt bier

Dit is de plek voor alle toffe berichten, onder de streep is stom want oud


Komt een konijn bij de bakker.
"Bakker, mag ik een brood?"
-"Wit of bruin"?, vraagt de bakker...
"Maakt niet uit, ik ben toch op de fiets!", zegt het konijn! _O- <--

Klik hier voor lekkere wijven
Klik hier voor bier
Hier voor lekker bier
Hier voor een spelletje tegen de verveling

Dienstmededeling: als het gebagger uit de hand loopt, dan gaat dit topic onherroepelijk op slot.

En nu: baggeren maar. Tubgirl en andere op het forum bans veroorzakende rotzooi gaat weg en de poster krijgt een ban. Dit topic is bedoeld om gebagger uit andere nieuwsposts te houden; gebagger dus s.v.p. HiEr, en NiEt dAaR. Veel plezier in de FP nachtbagger deeltje 1.


Prosit!


P.S. Komt er een man bij de dokter, zegt de dokter "Ruim je het zelf op"? .

De Kuip wil weer concerten in stadion

Icoon MuziekDe evenementenbaas van De Kuip, het stadion van voetbalclub Feyenoord, wil dat er weer concerten gegeven gaan worden in het stadion. In het verleden traden Bruce Springsteen, Prince en U2 er op. In het stadion passen 50.000 mensen.

De directeur van het stadion zegt dat er wel wat moet veranderen om dit mogelijk te maken. "We gaan kijken of we iets kunnen doen aan het dak dat niet dicht kan." De Kuip is nu niet overdekt. Ook wil men het stadion wat intiemer maken, zodat er ook kleinere acts mogelijk zijn. In 2008 moet het concertprogramma gaan draaien.

Boosheid na homofobe uitspraken boer Hans

Boer HansBoer Hans, kandidaat in het televisieprogramma Boer Zoekt Vrouw van de KRO, heeft zich de woede op de hals gehaald van het COC, een belangenorganisatie voor homo's. Tegen mogelijke vriendin Trudy zei hij dat haar zoon "geen punten scoort" omdat hij homo is. Verder zei de 50-jarige boer dat twee van zijn neven ook homo zijn en dat het contact met hen "nog net niet is verbroken".

"Ik heb hem tijdens mijn toespraak twee vrijkaartjes voor Madurodam aangeboden. Zo kan hij een deel van de samenleving zien dat hij nog niet kent.", aldus Frank van Dalen van de homobelangenorganisatie. In Madurodam werd een miniatuur-homomonument, een kopie op schaal 1 op 25 van het homomonument dat naast de Amsterdamse Westerkerk staat, onthuld.

Van Dalen zegt het een schande te vinden dat de KRO de uitspraken heeft uitgezonden. Ook bezoekers van de website van Boer Zoekt Vrouw zijn not amused over de uitspraken van boer Hans. Termen als "bekrompen" en "wat een domme boer" zijn te lezen op het forum van de site.

Amerikaan vindt identiteit terug via tv

Icoon OpmerkelijkEen 40-jarige Amerikaan met geheugenverlies heeft maandag tijdens een tv-uitzending zijn identiteit teruggevonden. De man zei in een interview voor de zender CBS4 dat hij niet meer wist wie hij was en of er kijkers waren die hem kenden.

Zijn verloofde meldde zich na de uitzending, aldus CBS4. Volgens de vrouw was de man vorige maand door uitputting en stress zijn geheugen kwijtgeraakt toen hij op weg was naar zijn schoonouders in Canada. Hij dook de volgende dag echter op in het veel zuidelijker gelegen Denver (Colorado). De man weet niet meer hoe hij daar verzeild raakte.

VARA zendt omstreden concert Madonna uit

Icoon TelevisieHet concert van Madonna in Londen, dat onderdeel uitmaakte van de Confessions-tour, zal in z'n geheel en ongecensureerd op de Nederlandse televisie worden uitgezonden. Het concert is omstreden vanwege een kruisigingsact. Madonna hangt tijdens het nummer 'Live to Tell' aan een groot kruis met een doornenkroon op haar hoofd. De VARA zendt het concert waarschijnlijk rond de jaarwisseling uit.

Vorige week werd bekend dat de Amerikaanse tv-zender NBC het concert eind november uit gaat zenden, maar dan wel zonder de bewuste kruisigingsact te tonen. NBC kwam tot dat besluit na druk van conservatieve christelijke groepen. NBC zendt het nummer 'Live to Tell' wel uit, maar zal op het bewuste moment andere shots tonen.


Explosieve nieuwtjes over Burnout 5

Burnout Revenge is alweer bijna een jaar geleden verschenen, dus het is wel weer eens tijd voor een nieuwe Burnout-game. Het vijfde deel in de populaire crash-game zal een volledig vrije spelwereld krijgen, zo melde het officiële Playstation Magazine.

Voertuigen zullen in dit nieuwe deel bestaan uit ongeveer tachtig delen, niet meer de twaalf of vijftien zoals in Revenge. hierdoor kunnen veel mooiere crashes gemaakt worden en dat is natuurlijk waar het spel om draait. De verschillende onderdelen zullen ook realistischer reageren in een crash. Uiteraard zal ook de online multiplayer modus weer aanwezig zijn en de PlayStation 3 versie zal het gebruik van de Sixaxis controller ondersteunen.

Het spel zal in het voorjaar van 2007 verschijnen voor de PlayStation 3 en Xbox 360.

Ex-vriendin Johnny Kraaijkamp doet aangifte

De ex-vriendin van Johnny Kraaijkamp jr. heeft aangifte gedaan tegen haar 52-jarige ex-vriend. Kraaijkamp jr. zou Sophia Ocenta tijdens een ruzie zo hard hebben geslagen, dat ze een bloedneus, een dichtgeslagen oog en een gekneusde rib opliep.

Het gerucht dat Kraaijkamp zijn inmiddels ex-vriendin had mishandeld, kwam in augustus al naar buiten. In een interview met Shownieuws gaven de twee later tekst en uitleg. Hand in hand op de bank vertelden ze over hun 'goede relatie'.

Begin oktober liep hun relatie echter op de klippen en heeft Sophia alsnog aangifte van mishandeling gedaan. "Waarom zou ik mijn mond houden over iets wat gebeurd is? Ik wil duidelijk maken dat hij mij wel degelijk heeft mishandeld. Hij heeft me letterlijk uit bed getrapt, om vijf uur 's ochtends. Ik heb daarna vier dagen op bed gelegen vanwege een gekneusde rib", vertelt ze.

"Ik voel me verraden. Ik ben niet boos, gewoon gekwetst. Hij moet er wat aan gaan doen. Als hij iets te veel gedronken heeft verandert zijn gedrag. Ik denk niet dat hij spijt heeft. Hij heeft nooit zijn excuses aangeboden. 'Het viel wel mee', was het enige dat hij zei."

Kraaijkamp jr. wilde geen commentaar geven op het nieuws. "Ik voel me niet geroepen om hierop te reageren. Dat doet mijn advocaat wel."

Nintendo pakt groots uit met Wii

Nintendo heeft flinke plannen om de Wii aan de man te gaan brengen. Het bedrijf heeft een 22-pagina grote memo gestuurd naar retailers in de VS die de console in een speciale actie zullen gaan verkopen. In de memo staan voor de 249 deelnemende bedrijven instructies voor twee speciale displays met daarop onder meer een count-down klok die aftelt naar de release van de nieuwe spelcomputer. Opvallend aan de display is ook de slogan die erop staat: "When you hit a drum, swing a raquet or a bat, why should you have to press a button?"

Nintendo wil de Wii dus duidelijk een goede launch mee te geven door groot uit te pakken. De launch zelf zal uit gaan wijzen of deze aanpak zijn vruchten af gaat werpen. De kans dat we deze displays ook in Europa tegen zullen gaan komen is erg klein.Powerboatracer vulde olietank rivaal met water

Icoon OpmerkelijkEen Britse powerboatracer is voor vijf jaar uit de sport verbannen omdat hij een boot van zijn rivaal heeft gesaboteerd. Tijdens de Powerboat Grand Prix, een soort Formule 1 op het water, vulde voormalig Europees kampioen Rob Lister de tank van zijn concurrent met water.

De sabotage werd ontdekt, waarna het team van Lister - Fat Boy - werd gediskwalificeerd. De internationale federatie sprak vervolgens dinsdag de zware sanctie uit. "We willen duidelijk maken dat onsportief gedrag niet in onze sport wordt getolereerd", sprak de voorzitter van de Royal Yachting Association.

Star Trek fans krijgen het druk in december

De Star Trek fans gaan het erg druk krijgen in december, Ubisoft zal in deze maand namelijk drie verschillende Star Trek games uit gaan brengen voor vier verschillende platformen.

Voor de Xbox 360 zal Star Trek: Legacy verschijnen, voor de PlayStation 2-gamers verschijnt Star Trek: Encounters en de handheldgamers met een DS of PSP kunnen gaan genieten van Star Trek: Tactical Assault.

Cooking Mama kookt ook in Europa

Goed nieuws voor de kookfans met een Nintendo DS: Cooking Mama zal ook in Europa gaan verschijnen. In deze game, waarvan je een review van de import-versie kon lezen, zal je stap voor stap een van de vele gerechten klaar maken die dit spel rijk is. Hierbij zul je bijvoorbeeld zelf alle groenten moeten snijden en het vlees op het juiste moment moeten bakken.

Vanaf 8 december kunnen wij in Europa ook de keukenprins of prinses uit gaan hangen.

Voormalige directeur Enron krijgt 24 jaar cel

Icoon BuitenlandsDe voormalige directeur van het Amerikaanse bedrijf Enron heeft van de rechtbank in Houston (Texas) een celstraf van 24 jaar gekregen. Jeffrey Skilling kreeg deze straf voor zijn rol in een van de grootste bedrijfsschandalen uit de geschiedenis. Hij werd veroordeeld voor 19 delicten, waaronder fraude, het verhandelen van aandelen met voorkennis, en het liegen tegen financiële inspecteurs.

De komende tijd mag Jeffrey nog thuis verblijven, zij het met een elektronische enkelband. Zodra er een vaste datum bekend is zal hij worden gedetineerd in een gevangenis voor witteboord-criminelen in de Amerikaanse staat North-Carolina.

Jeffrey Skilling heeft aangegeven tegen de straf in hoger beroep te gaan. Hij is naar eigen zeggen teleurgesteld in de straf en gelooft zelf nog steeds dat hij geen strafbare feiten heeft gepleegd.

Door de acties van het bestuur van Enron in 2001 verloren meer dan 4000 werknemers hun baan. Nog velen meer verloren hun complete spaarrekeningen en pensioenen omdat deze gebaseerd waren op Enron-aandelen die bij het faillissement niets meer waard waren.

Gehandicapte stelt daad met optreden in pornofilm

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Willen is Kunnen is de titel van de eerste Spaanse pornofilm waarin een gehandicapte de hoofdrol speelt. De 23-jarige Madrileen Josito heeft voor dit debuut op het witte doek gekozen om de vrouwen duidelijk te maken dat ze niet bang hoeven te zijn voor een man in een rolstoel.

Josito was op 17-jarige leeftijd bij een verkeersongeval betrokken. Sindsdien zit hij in een rolstoel. In een interview dinsdag met de krant El Mundo zegt Josito dat hij contact had gezocht met een producent van pornofilms om zichzelf te promoten. "Dat is hard nodig, want het lijkt of ik de mensen schrik aanjaag."

Josito vond het niet moeilijk pikante opnames te maken. 'Ik ben altijd ongeremd geweest en ik heb me tijdens de opnamen niet op de camera gefixeerd.' Verschil met veel andere pornofilms is dat de jonge acteur de meeste scènes zittend moest doen. "De vrouwen moesten het grootste deel van het werk opknappen", aldus Josito.

Geld te downloaden op marketplace

The Godfather is nog niet zo lang geleden voor de 360 verschenen, maar de eerste downloadable content is alweer online te vinden. Het aparte aan deze downloads is dat je deze keer niet enkel nieuwe kleding of missies kunt downloaden, maar ook in-game geld. Voor 40 gamerpoints kun je al 50.000 in-game dollar kopen en voor 150 punten krijg je zelfs 250.000 dollar terug. Helaas kun je al het geld maar een keer aanschaffen, dus zonder moeite miljonair worden is er helaas nog niet bij.

De volgende dingen kun je allemaal op marketplace terug vinden:

Name: MobFace Apparel Bundle - 5 Items
Available in: All regions
Price: FREE
Dash Details: Limited time offer, free Mobface Bundle, download now before its too late! Be the best looking mobster in the neighborhood with a stylish bundle featuring a leather jacket, two hats, and two glasses. Choose from several variations for each item. The best thing is, it won't cost you nothing! Just get the bundle then go to your favorite tailor shop in-game to find your new items.

Name: The Don Collection
Available in: All regions
Price: 800 Points
Dash Details: Become a "made man" with the ultimate collection of weapons, money and in-game items. You will receive all 5 Level-4 weapons upgrades, $50K, $100K and $250K in-game money downloads. Additionally, you'll receive the MobFace apparel bundle, Favor Pack with 3 new missions and the Buddy Crew upgrade. All items sold individually on Xbox Live Marketplace!

Name: Level 4 Revolver - Black Widow
Available in: All regions
Price: 100 Points
Dash Details: Get the ability to buy the most powerful revolver in the game. One bite from this beauty stings worse than any venom. Look for the special arms dealer at the Continental Club in Little Italy. At $300,000 it provides great bang for your buck.

Name: Level 4 Pistol - Herzstopper
Available in: All regions
Price: 100 Points
Dash Details: Your chance to get the most powerful pistol in the game is just one stop away. For $400,000 you can be a real Romeo, stopping hearts all over town. Rendezvous with the arms dealer at the Full Moon Nightclub in Brooklyn. Good luck, killer

Name: Level 4 Magnum - Annihilator
Available in: All regions
Price: 100 Points
Dash Details: You want the most powerful Magnum in the game? You have to get the right to buy it first. You won't regret it, though. For $500,000 and a trip to Hell's Kitchen you can pack some serious heat. Look for the arms dealer at Poppy' Westside Nightclub

Name: Level 4 Tommy Gun - Spectre Minigun
Available in: All regions
Price: 100 Points
Dash Details: Get the ability to buy the most powerful Tommy gun in the game. It's one of the best weapons you can own, but top-of-the-line firepower comes at a price - $750,000 to be precise. Only one arms dealer in the city sells this baby. You can find him at Jay Sizzle's Steakhouse in Midtown.

Name: Level 4 Shotgun - Lupara Semi-automatic
Available in: All regions
Price: 100 Points
Dash Details: Be the proud owner of the most powerful shotgun in the game. The arms dealer who specializes in the Lupara hangs out at Joe Foley's Bar in New Jersey, but it's worth the trip out of the city. Bring $600,000 along with you to pick up this gun

Name: Hired Assassin
Available in: All regions
Price: 250 Points
Dash Details: Give yourself some extra muscle by getting the ability to buy the most powerful crew member in the game, regardless of your current rank in the Corleone family. It'll cost you $10,000 to add him to your team, payable to special crew dealers

Name: In-Game Money - $50K
Available in: All regions
Price: 40 Points
Dash Details: Add $50,000 to your game portfolio. It's not a fortune, but it's nothing to shake a stick at either. The money will be added directly to your in-game bankroll once you return to gameplay. This is a one-time offer; it cannot be purchased multiple times.

Name: In-Game Money - $100K
Available in: All regions
Price: 75 Points
Dash Details: Fatten your wallet with $100K. Maybe that'll help you on your way to buying that new Tommy gun you've had your eye on. The money will be added directly to your in-game bankroll once you return to gameplay. This is a one-time offer; it cannot be purchased multiple times.

Name: In-Game Money - $250K
Available in: All regions
Price: 150 Points
Dash Details: Add $250,000 to your game portfolio. Now we're talking some serious cash. The money will be added directly to your in-game bankroll once you return to gameplay. This is a one-time offer; it cannot be purchased multiple times

Name: Level 4 Weapon Bundle
Available in: All regions
Price: 400 Points
Dash Details: Get the ability to buy five of the most powerful weapons in the game. You still have to buy the weapons separately in-game from arms dealers, but if you do, you'll have one of the most feared arsenals in the mob world. Check the individual weapon descriptions for arms dealer locations.

Name: Favor Pack - 3 Favor Missions
Available in: All regions
Price: 250 Points
Dash Details: Favors are the currency of the mob world. You do something for somebody, they owe you big. Get three additional favor missions that are available exclusively on Xbox Live Marketplace. Get over 100% game completion! (Note: All three missions have in-game prerequisites which you can view at http://godfather.ea.com.)


Condooms bij prostituees nog vaak kapot

Icoon ShockingBij ruim een derde van de prostituees gaan condooms regelmatig stuk. Dat blijkt uit een onderzoek naar seksueel overdraagbare aandoeningen en hiv onder risicogroepen in Den Haag van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu en de GGD Den Haag.

Uit dat onderzoek blijkt dat 3,5 procent van de prostituees besmet is met hiv, het virus dat aids kan veroorzaken. Besmetting komt het meest voor bij verslaafde prostituees (22,2 procent) en transseksuele prostituees (20 procent). Onder de overige onderzochte vrouwelijke prostituees was niemand hiv-positief.

Onderzoekers interviewden vanaf april 2005 tot januari 2006 ruim tweehonderd prostituees. Bijna 80 procent daarvan gebruikt condooms bij de omgang met klanten. Volgens de GGD bevestigen de resultaten het belang van het preventiebeleid van de dienst, onder meer over juist condoomgebruik.

Uit het onderzoek blijkt verder dat migranten nog steeds een risicogroep vormen. In Den Haag is 0,6 procent van de Antillianen, 0,7 procent van de Surinamers en 1,8 procent van de Ghanezen besmet met hiv. Dat is veel hoger dan het landelijke gemiddelde over de gehele Nederlandse bevolking. Dat ligt op 0,2 procent.

Onderzoeksresultaten eerder dit jaar uit Amsterdam lieten zien dat hiv bij prostituees het vaakst voor komt bij transgenders (transseksuelen en travestieten). Gemiddeld 7 procent van de onderzochte prostituees is in de hoofdstad met hiv besmet. Bij transgenders ligt dat percentage op 17, bij drugsgebruiksters op 11.

Sudan verwijt Pronk vijandelijke houding

Icoon BuitenlandsNederlandse VN-gezant voor het Afrikaanse land, Jan Pronk, een vijandelijke houding tegenover het regime in Khartum. Dat zei Pronk dinsdag op BNR Nieuwsradio. Pronk moest van de regering van Sudan het land verlaten. Hij spreekt woensdag in New York met VN-secretaris-generaal Kofi Annan over de kwestie.

Pronk reageerde op eerdere mediaberichten dat hij Sudan moest verlaten nadat hij in zijn weblog had geschreven dat de strijdkrachten van het land nederlagen in de crisisregio Darfur hadden geleden. In het document waarin de Sudanese regering hem duidelijk maakte dat hij het land moest verlaten, wordt volgens Pronk echter nauwelijks naar de weblog verwezen.

Het VVD-Tweede Kamerlid Hans van Baalen zei tijdens het wekelijke vragenuurtje in de Kamer dat Pronk onverstandig had geopereerd. "Hij heeft de Sudanese regering met zijn weblog een stok bezorgd om mee te slaan."

De ongezouten kritiek van Van Baalen op de werkwijze van Jan Pronk, is minister Agnes van Ardenne (Ontwikkelingssamenwerking) dinsdag volledig in het verkeerde keelgat geschoten.

"Een diplomaat moet doen waar hij voor staat en dat doet Pronk. Speciale vertegenwoordigers moeten niet met meel in de mond rondlopen," hield de CDA-bewindsvrouwe haar coalitiegenoot voor. Zij prees Pronk met de opmerking dat hij er in Sudan altijd in is geslaagd de vinger op de zere plek te leggen. De Sudanese overheid probeert echter voortdurend te voorkomen dat de werkelijkheid over het voetlicht wordt gebracht, voegde zij daar aan toe.

Kurt Cobain best verdienende dode beroemdheid

Icoon OpmerkelijkKurt Cobain van de grungeband Nirvana heeft Elvis Presley afgelost als de nummer een op de lijst van de best verdienende dode beroemdheden. Dat blijkt uit het jaarlijkse overzicht 'grootverdieners van het kerkhof' van het Amerikaanse tijdschrift Forbes.

De nalatenschap van Cobain bracht het afgelopen jaar 50 miljoen dollar op. Hij dankt zijn toppositie voor een groot deel aan zijn weduwe Courtney Love die een belang van 25 procent in de muziekcatalogus van de rockster verkocht.

Presley was vijf jaar achtereen lijstaanvoerder, maar staat nu nummer twee. Hij verdiende in de afgelopen twaalf maanden 42 miljoen dollar.

Peanuts-bedenker Charles Schulz staat op de derde stek met een opbrengst van 35 miljoen dollar.

Verwarring over naam zoon Britney Spears voorbij

Icoon ShowbizzBritney Spears en Kevin Federline hebben hun kersverse zoontje Jayden James genoemd en niet Sutton Pierce Federline, zoals verscheidene Amerikaanse media aanvankelijk meldden. Dat heeft TMZ, een website over beroemdheden, dinsdag gemeld.

TMZ toonde op de eigen website een document en stelde dat dit het geboortecertificaat is van de zoon van Spears en Federline. Het jongetje werd in september in Los Angeles geboren.

Ontvoerde fotograaf persbureau AP in Gaza vrij

Icoon TerrorismeDe Spaanse fotograaf van het persbureau Associated Press (AP) die dinsdag in het centrum van Gaza-stad was ontvoerd, is weer in vrijheid. Dat hebben een broer van Emilio Morenatti (37) en Palestijnse veiligheidsbronnen dinsdagavond laten weten.

Morenatti (37) werd eerder op de dag gekidnapt door vier gewapende mannen op het moment dat hij in zijn auto wilde stappen. Het is nog onduidelijk wie er achter de ontvoering zit.

De afgelopen twee jaar zijn meer dan twintig buitenlanders in de Gazastrook ontvoerd. De gijzelaars werden meestal vrij snel weer vrijgelaten. Vaak zijn de daders plaatselijke militanten die op deze wijze een conflict met de lokale autoriteiten proberen op te lossen.

Medio augustus werden voor het laatst buitenlandse journalisten in de Gazastrook ontvoerd. Toen betrof het een verslaggever en een cameraman van het Amerikaanse televisiestation Fox. De Amerikaan en Nieuw-Zeelander werden na twee weken weer vrijgelaten. Deze ontvoering was het werk van de vrijwel onbekende Heilige Jihad Brigades.

De veiligheid in Gaza is sterk verslechterd sinds de terugtrekking van Israël uit het gebied vorig jaar september. Het komt regelmatig tot gevechten tussen aanhangers van regeringspartij Hamas en de seculiere en oud-regeringspartij Fatah van president Mahmoud Abbas.

Intussen heeft Israël een eind gemaakt aan een week lange operatie in het zuiden van de Gazastrook. Daarbij zijn volgens het leger vijftien tunnels vernietigd waarmee Palestijnen wapens uit Egypte zouden smokkelen. De operatie maakt deel uit van een grotere campagne die eind juni begon na de ontvoering van een Israëlische militair door Palestijnen.

'Noord-Korea doet geen tweede atoomproef'

Icoon Noord-KoreaDe Noord-Koreaanse leider Kim Jong-il heeft geen plannen voor een tweede kernproef. Dat maakte een woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken dinsdag bekend. Peking geldt als belangrijkste bondgenoot van Pyongyang.

Mediaberichten dat de Noord-Koreaanse alleenheerser zijn excuses zou hebben gemaakt aan China vanwege de nucleaire proef van 9 oktober verwees Liu Jianchao naar het rijk der fabelen. "Deze berichten zijn niet accuraat. Ik heb niets gehoord van Kim Jong-il die zijn excuses zou hebben gemaakt."

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Condoleezza Rice had eerder ook al haar bedenkingen uitgesproken over de vermeende Noord-Koreaanse excuses. In een onderhoud dat ze had met de Chinese gezant Tang Jiaxuan zei hij niets over verontschuldigingen. Tang bezocht afgelopen week het stalinistische land.

Noord-Korea heeft met zijn atoomproef bondgenoot China in een lastige situatie gebracht. Peking werd welhaast gedwongen in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties in te stemmen met sancties tegen het stalinistische land.

Liu waarschuwde dinsdag dat de sancties tegen Noord-Korea niet unilateraal moeten worden uitgebreid. Een tweede nucleaire test zou dan mogelijk kunnen volgen, aldus de zegsman. "Kim heeft aangegeven dat de DPRK (Noord-Korea) geen plannen heeft voor een tweede test, maar zegt dat de DPKR verdere stappen kan ondernemen als andere landen meer druk uitoefenen."

Klok dit weekeinde een uur terug

Icoon AlgemeenIn de hele Europese Unie komt in de nacht van zaterdag op zondag een einde aan de zomertijd. Om 03.00 uur wordt de klok teruggezet naar 02.00 uur, aldus het ministerie van Binnenlandse Zaken. Daardoor is het 's ochtends vroeger licht en 's avonds vroeger donker.

De zomertijd gaat elk jaar in het laatste weekeinde van maart in en eindigt in het laatste weekeinde van oktober. Zij werd in 1977 ingevoerd om 's avonds langer van het daglicht te kunnen profiteren en zo energie te besparen.

Albert Heijn onder vuur wegens halal-beleid

Icoon BinnenlandsAlbert Heijn heeft duizenden protesten ontvangen omdat de supermarktketen vlees verkoopt waarvan de dieren onverdoofd worden geslacht. De aanleiding voor de commotie is dat de supermarktketen sinds vorige week in 48 vestigingen halal-vlees verkoopt.

Volgens de Partij voor de Dieren licht Albert Heijn consumenten verkeerd voor. Consumenten zouden niet weten dat de dieren hiervoor onverdoofd worden geslacht. Televisieprogramma Radar besteedde maandag aandacht aan dit onderwerp. Vervolgens werden er volgens de Partij voor de Dieren ongeveer vijfduizend protestmails via de site van de partij verstuurd.

"In de Radar-uitzending werd gesuggereerd dat ook het vlees in ons reguliere assortiment onverdoofd zou zijn geslacht. Maar al het reguliere vlees, inclusief het kalfsvlees en gevogelte, is verdoofd geslacht.", aldus een woordvoerster van Albert Heijn in een reactie.

In Nederland is de slacht onderworpen aan strenge regels. Daarin staat onder meer dat het is verboden om dieren zonder verdoving te slachten. Er is echter een uitzondering voor groepen die afwijkende slachtmethoden hanteren op religieuze gronden.

Albert Heijn probeert volgens de partij een graantje mee te pikken van de groeiende halal-markt door zich te richten op de 1,5 miljoen moslims in Nederland. Daarmee promoot de supermarktketen volgens de Partij voor de Dieren echter ook de zeer dieronvriendelijke praktijk van onverdoofd slachten waar veel consumenten problemen mee hebben.
©FOK.nl e.a.