Steven de Jongh wint derde rit Driedaagse

Steven de Jongh heeft de ochtendetappe van de Driedaagse van de Panne gewonnen. Bernhard Eisel blijft, ondanks een valpartij, leider in het klassement.

Al om negen uur 's ochtends verschenen de coureurs aan de start voor een rit van 119 kilometer van en naar De Panne. Veel renners, zoals Tom Boonen, Luca Paolini en Baden Cooke gaven geen acte de presence bij de ochtendetappe vanwege het gevaar van valpartijen. Gelijk kregen zij al na zes kilometer: onder andere Bram de Groot en Max van Heeswijk vielen na zes kilometer al op het asfalt.

Door de stevige wind onstond er waaiervorming in het peloton, waardoor er een kopgroep van 20 personen ontstond. Hierin waren Lampre en Quickstep met respectievelijk zes en vijf renners goed vertegenwoordigd. Ook Berhard Eisel en Leif Hoste, de nummers één en twee van het klassement lieten zich niet verrassen en waren in deze groep te vinden.

Quicksteppers Steven de Jongh en Sebastien Rosseler besloten in de laatste ronde uit de kopgroep te ontsnappen en namen Claudio Corioni van Lampre mee in hun vlucht. In de sprint wist onze landgenoot, na goed voorbereidend werk van Rosseler vrij eenvoudig te winnen voor Corioni. De achtervolgende groep kwam op ongeveer 30 seconden achterstand binnen. Er was in deze groep wel een valpartij te noteren, waarbij Danilo Napolitano en leider Bernhard Eisel slachtoffer werden.

Omdat dit voorval in de laatste kilometer gebeurde, krijgt Eisel geen tijdsverlies en zal hij als eerste vertrekken in de tijdrit, die om half drie van start zal gaan. Dan zal ook bekend zijn wie de winnaar wordt van de Driedaagse van de Panne-Koksijde. Leif Hoste maakt door zijn tijdritcapaciteiten de meeste aanspraak op winst. Bestgeplaatste Nederlander is Steven de Jongh, die door zijn etappewinst opgeschoven is naar de vierde plek.

Uitslag ochtendetappe:

#CoureurTijd
1.Steven de Jongh (Ned)2:48.24
2.Claudio Corioni (Ita)z.t.
3.Sébastien Rosseler (Bel)0.01
4.Wouter Weylandt (Bel)0.26
5.Leif Hoste (Bel)z.t.

Algemeen klassement:

#CoureurTijd
1.Bernhard Eisel (Oos)13:02.42
2.Leif Hoste (Bel)0.04
3.Luis Léon Sanchez (Spa)0.35
4.Steven de Jongh (Ned)0.40
5.Sébastien Rosseler (Bel)0.45

Submitter:  Bron: Fok!