Film: Romance & Cigarettes

Een muzikale film met een vleugje romantiek, humor en ook het nodige drama.
Zo kan je Romance & Cigarettes, het film debuut van John Turturro het beste omschrijven. Turturro beter bekend als acteur, staat nu achter de camera en probeert samen met een cast die bestaat uit James Gandolfini, Susan Sarandon, Christopher Walken, Steve Buscemi en Kate Winslet, het beste er van te maken, maar of iedereen gediend is van een zingende James Gandolfini, of een dansende Christopher Walken, that's up to you.


De film begint met Nick Murder (James Gandolfini), een staalwerker die zich in een lastig parket bevindt. Zodra hij thuis komt wordt al gelijk zijn thuis situatie duidelijk. Een furieuze echtgenote Kitty, gespeeld door Susan Sarandon, die wordt ondersteund door drie ontevreden dochters. Kitty vermoedt namelijk dat Nick haar niet trouw is.

Tijdens de film komen we er echter achter dat Nick zijn problemen aan
zich zelf te danken heeft. Kitty's vermoedens zijn correct, hij blijkt namelijk een affaire te hebben met de roodharige prostituee Tula, gespeeld door Kate Winslet. Zij doet Nick met haar platte Engelse accent en haar gewaagde kleding zijn huidige echtgenote al snel vergeten.

plaatje1

Kitty schakelt de hulp in van haar neef, Bo (Christopher Walken), een geobsedeerde Elvis fan. Samen gaan ze op pad om wraak te nemen op Tula en tevens op Kitty's echtgenote. Nick moet nu zijn keuze maken, een leven vol met passie & sex met Tula of zijn eentonige verhouding met Kitty voortzetten.

Ik wist niet wat ik moest verwachten van een komische, muzikale film met zo'n bekende cast. Ik heb het aanschouwd, maar het heeft mij niet weten te boeien. Steve Buscemi probeert in de scenes waar hij in voorkomt het nog enigszins grappig te houden, maar kan verder ook niet veel bijdragen aan het script van Turturro. De 'Old classics' die gezongen worden in deze film, denk aan nummers als 'I want Candy' uit 1982 van Bow Wow Wow, of andere bekende classics van James Brown, Elvis Presley, zijn vrijwel allemaal gedubbed. Misschien wel beter ook voor het uit eindelijke resultaat.

Romance & Cigarettes is een film die absoluut niet bestemd is voor het standaard bioscoopvee. Mensen die van films houden als Fame en The Sound of Music, zullen zich aardig vermaken met dit werk van Turturro, ik denk echter dat menig mens zich nog even achter de oren zal krabben tijdens het kijken van deze film.

plaatje1

Wat enigzins interessant is om te volgen is de relatie van Nick met Tula, Kate Winslet zet met deze rol de ultieme sexbom neer, waar Gandolfini zonder moeite op in kan spelen.

Zoals ik al zei, Romance & Cigarettes is niet voor iedereen bestemd. Deze film is meer gericht op een oudere doelgroep dan de meeste films tegenwoordig op focussen. Ben je echter fan van oudbollige musicalfilms, of krijg je nog kippenvel bij oude nummers van James Brown of Bruce Springsteen, dan kan Romance & Cigarettes je volgens mij nog aardig vermaken.



Label: A-film Releasedatum: 30 Maart 2006 Kijkwijzer:
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!