Barney, Taylor winnen opnieuw

Phil Taylor en Raymond van Barneveld kunnen de halve finales van de Premier League nauwelijks ontgaan. Beide dartgiganten lieten niets heel van Peter Manley. Roland Scholten pakte een punt tegen hekkensluiter Wayne Mardle.

Phil Taylor benaderde zijn topvorm in de openingspartij van de avond. The Power rekende gedecideerd af met Peter Manley: 8-1. Manley speelde in zijn woonplaats Carlisle en was daardoor duidelijk geïnspireerd, getuige zijn gemiddelde van 102 per drie pijlen. Tegen Taylor was echter geen kruid gewassen. De dertienvoudig wereldkampioen schommelde lange tijd rond een gemiddelde van 110, om later ‘in te zakken’ naar om en nabij de 108. Taylor blijft ongeslagen en heeft in 21 partijen in de Premier League (met die van 2005 meegerekend) slechts twee keer niet gewonnen.

Colin Lloyd bewees zichzelf een uitstekende dienst door Ronnie Baxter te verslaan: 8-4. Jaws speelde zijn beste partij tot nu toe en stond steeds voor. Lloyd houdt zijn kansen voor plaatsing voor de halve finales in eigen hand, terwijl Baxter wegzakt. Roland Scholten handhaafde zich op de derde positie, na alweer een remise, ditmaal tegen Wayne Mardle. Hawaï 501 kwam met 6-4 voor, maar onze landgenoot herstelde zich net op tijd. Scholten haalde niet zijn gebruikelijke niveau, en miste voor zijn doen veel dubbels.

Raymond van Barneveld en Peter Manley sloten de zesde Premier League avond af, een reprise van de ontmoeting van afgelopen week, toen Barney een negendarter noteerde. Nu bleef spektakel uit: Van Barneveld koerste op zakelijke wijze af op een 8-3 overwinning. Steeds wanneer Manley een leg won, zakte de Engelsman in. Van Barneveld lijkt nu zeker van een plek in de halve eindstrijd.


Uitslagen Week 6
Phil Taylor – Peter Manley 8-1
Ronnie Baxter – Colin Lloyd 4-8
Wayne Mardle – Roland Scholten 7-7
Peter Manley – Raymond van Barneveld 3-8

Stand na Week 6:

#Darter:Wedstrijden:Punten:Legsaldo:
1.Phil Taylor71355 - 25
2.Raymond van Barneveld61147 - 21
3.Roland Scholten7845 - 41
4.Colin Lloyd6533 - 41
5.Ronnie Baxter7536 - 45
6.Peter Manley8436 - 59
7.Wayne Mardle7234 - 54

Nummers één t/m vier naar halve finales

Programma Week 7:
Roland Scholten – Colin Lloyd
Ronnie Baxter – Wayne Mardle
Peter Manley – Phil Taylor
Raymond van Barneveld – Colin Lloyd

Submitter:  Bron: FOK!