Riep daar iemand kuthoer?

Helaas wel, zou ik haast zeggen. Minister Verdonk heeft aangekondigd om toch te gaan nadenken over het lijsttrekkerschap van de VVD en dat is slecht nieuws, althans voor de mensen die de VVD geen warm hart toedragen dan, want voor de VVD zelf is dit waarschijnlijk uiterst goed nieuws.

Verdonk is erg populair en dat is niet voor niets. Uit vele onderzoeken is al gebleken dat de kiezer houdt van eenvoudige keuzes en Verdonk is absoluut de minister van de heldere taal dus: zwart of wit, goed of fout, ja of nee, eruit of eruit blijven. Verdonk zal dan ook zeker winnen van die onbenul van een Rutten (volgens Weisglas teveel het broertje van Wouter Bos) en Verdonk zal ook zeker zorgen voor groei van de VVD in de peilingen.

Het viel me zwaar om dit positieve stukje over Verdonk op papier te zetten, maar waar ik me dan maar aan vastklamp, is de gedachte dat het lijsttrekkerschap van Verdonk waarschijnlijk Wilders de kop kost. Want zo duidelijk als Verdonk het verhaal zal gaan neerzetten voor de kiezer, zal het Wilders zeker niet lukken.