Trots op ...

Rita Verdonk maakte afgelopen woensdag de naam bekend van haar nieuwe beweging: "Trots op Nederland".
De heren en dames domeinnaamhandelaars zagen meteen hun kans schoon. Alles wat trotsopnederland heette werd meteen geregisteerd. Internetnaampjes registeren kost namelijk geen drol. En stel je eens voor, als Rita er wat voor wil betalen, dan verdien je er zelfs nog iets aan.

De run op domeinnamen beperkte helaas zich niet tot trotsopnederland.

Het is niet uit te sluiten dat "Trots op Nederland" uit gaat groeien tot een echte volwassen politieke beweging die niet alleen landelijk maar uiteindelijk ook op lokaal niveau mee zal gaan doen met de verkiezingen. De lokale 'leefbare' partijen zijn al weer op hun retour. Misschien dat locale 'trotse' partijen die leemte op kunnen vullen?

Dus dan toch ook maar even trotsopamsterdam.nl registeren... en die van Rotterdam, nou doe die van de andere grote Nederlandse steden dan ook maar. Kwestie van een simpel webformuliertje invullen en op de Send knop drukken. Hopla! Weer eentje erbij.

De vier grote steden (trotsopamsterdam.nl, trotsoprotterdam.nl, trotsopdenhaag.nl en trotsoputrecht.nl) zijn geclaimed door iemand uit Staphorst. Deze persoon is ook eigenaar van de website van VedPak laminaatvoordeel. Laminaat en lokale politiek lijkt me een ideale combinatie!

Een paar steden in Noord-Brabant (trotsopeindhoven.nl en trotsopdenbosch.nl) zijn vastgelegd door een eenmansbedrijfje uit Tilburg wat eigenlijk als core-business heeft: "Het helpen van professionele traders bij het verwerven van een plek op het internet om zo door middel van een state-of-the-art internetsite aanwezige beleggingsexpertise en -ervaring te kunnen delen met particuliere en institutionele beleggers". Tja, ook beleggen gaat goed samen met lokale politiek.

Sommige trotsop domeinnamen waren helaas al in gebruik: Zo is trotsopnijmegen.nl al een hele tijd de site van Stijn Verbruggen, raadslid voor de PvdA.

Er is nog maar één 'vrije' trotsopgemeente met een inwoneraantal boven 100.000: trotsopede.nl. Natuurlijk is er bij de kleinere gemeenten nog volop keuze: trotsopwaddinxveen.nl is nog vrij, maar ook trotsopandijk.nl of trotsopdronten.nl wachten nog op een eigenaar. Er zijn 443 gemeenten in Nederland.

Ik zou zeggen, sla je slag, voordat het te laat is!