Paaspop 2024

4. Zondag

Weemoedig wordt er uitgekeken naar de laatste dag.. en naar de Buienradar want er is wel wat regen voorspeld voor deze Eerste Paasdag. Dat valt uiteindelijk wel mee en ook met het programma van deze dag zit het meer dan goed. 

Op deze laatste dag laat de programmering van Paaspop zich namelijk met alle genres van haar beste kant zien. Zo is er een mooi (Neder)pop line-up in de vorm van Gavin James in de Phoenix, maar ook Douwe Bob en Suzan & Freek op de Apollo voordat daar een tributeband een spot inneemt. Een tributeband denkt u? Niet zomaar eentje, maar A*FEVER XXL Symphonic, oftwel ABBA Fever. Inmiddels een graag geziene gast op het festival en een act die zalen uitverkoopt zonder ook maar één nummer zelf uitgebracht te hebben is dit er eentje die niet zomaar op elk festival zou werken op het grootste podium, maar bij Paaspop wel. Er wordt gefeest, gedanst en de Apollo puilt uit. ABBA zal waarschijnlijk nooit echt uitsterven, want ook het jonge publiek zingt vrolijk mee met klassiekers als 'Dancing Queen', 'Gimme Gimme' en 'Lay All Your Love On Me'. 

Paaspop 2024: A*FEVER Symphonic XXL (Foto: Bart Heemskerk)
Paaspop 2024: A*FEVER Symphonic XXL (Foto: Bart Heemskerk)

Ook hiphop wordt deze editie niet vergeten en vult overdag de Roxy met beats van onder andere Numidia, Quique en Bokoesam en afsluiter Donnie, maar eerst wordt er nog de versnelling ingezet in de vorm van Partiboi69, de inmiddels beruchte Australische dj die op Lowlands een groot deel van het volledige publiek om zijn vinger wond met een liveset waar je u tegen zegt. Hij doet dit nogmaals in het klein met livegitarist Alex Crosara, die er aan het begin achterkomt dat zijn gitaar nog helemaal niet werkt. Maakt voor de sfeer verder niet uit, want die is goed. Als de problemen gefixt zijn is het aan 69 zelf om er ook wat van te maken en het leidt tot een compleet andere set in vergelijking met die van Lowlands, met wat hardere basslijnen en minder gitaar en hitjes dan die in Biddinghuizen. Wel laat de Australiër zien dat hij zich tijdens het draaien steeds opnieuw kan uitvinden, iets wat gewoon heel knap is. "Remember, always keep it 69", zijn de wijze woorden waar mee afgesloten wordt. Wat een vent.

Paaspop 2024: De Jeugd van Tegenwoordig (Foto: Bart Heemskerk)
Paaspop 2024: De Jeugd van Tegenwoordig (Foto: Bart Heemskerk)

Niet alleen ABBA Fever zijn inmiddels kind aan huis op dit festival, ook de Jeugd van Tegenwoordig heeft er al eens flink huisgehouden. Met een nieuwe plaat op zak krijgen ze dit keer wel degelijk het publiek al snel wakker en is hun spot op de programmering, niet die van zaterdag headliner, maar die van zondagavond om 19:30 een uitstekende keuze voor op het blokkenschema. De Apolllo is hutjemutje vol en op alle grote hits die deze enfants terribles op hun naam hebben staan. Er wordt jammer genoeg wederom niet veel nieuw materiaal gespeeld, maar er wordt geteerd op de hitjes. Dat is op zich helemaal niet gek als er gekeken wordt naar het indrukwekkende oeuvre van de Jeugd en dat is ook wat het Paaspop-publiek zeer goed blijkt te kennen. Met afsluiter 'De Formule' trilt de Apollo nog een flinke tijd na en moet ook het publiek even op adem komen van al dat gespring. 

 Paaspop 2024: Chase & Status Live (Foto: Stef Geraets)

Paaspop 2024: Chase & Status Live (Foto: Stef Geraets)

Daar wordt echter niet te lang over gedaan, want in de Phoenix komen Chase & Status vers van de BRIT Awards even laten zien waarom ze die beeldjes mee naar huis mochten nemen. Dat ze die van Producer van het Jaar wonnen is eigenlijk na het eerste nummer al duidelijk en hoe goed ze weten te showen waarom ze al zo lang een gewilde act zijn voor zoveel festivals. Saul Milton en Will Kennard hebben er onwijs veel zin in en worden bijgestaan door een aantal mooie visuals waarbij alle schermen die opgehangen zijn in de tent worden gebruikt om mensen te laten zien met gezichtsuitdrukkingen die bij het nummer passen. Deze drum'n'bass veteranen geven een liveshow waar je een puntje aan kunt zuigen en schudden even iedereen finaal door elkaar. Het is echt heerlijk om te zien hoe snel er wordt geschakeld tussen alles waar het publiek behoefte aan lijkt te hebben. 

Het elektronische gehalte van de zondag wordt nog harder bevestigd door de afsluiter die voor de Apollo is geboekt. Waar vorig jaar Armin van Buuren een exclusieve Nederlandse show gaf, is het dit jaar de eer aan Tiësto, die ook een kruis door zijn internationale optredens zette om voor Pasen een zeldzaam optreden in Nederland te doen. Het kan eigenlijk ook niet anders als geboren Brabander. Hij mixt in deze set zijn welbekende housegeluid met een aantal flink harde trance en technolijnen, maar blijft uiteindelijk trouw aan het big room house waar hij zoveel hits mee heeft gescoord. Tel daarbij een flinke dosis vuur en lasers op en je hebt een show waar je als organisatie trots op bent die te hebben kunnen boeken. 

Paaspop 2024: Tiesto (Foto: Bart Heemskerk)
Paaspop 2024: Tiesto (Foto: Bart Heemskerk)

Behoefte aan nóg iets harders? In de Phoenix kunnen de echte harde technoliefhebbers hun hart ophalen bij het afsluitende geweld van I Hate Models en 999999999 (ja dat leest u goed en is geen typefout!). 

Paaspop 2024 explodeert in ieder geval goed tijdens die laatste uurtje op verschillende podia en er kan weer teruggekeken worden op een succesvolle en uitverkochte editie. De Super Early Bird tickets gingen vanavond in de verkoop en verkochten binnen een uur uit. Er worden in november nog dagtickets aangeboden, maar aan alle kanten is te merken dat men dit festival heeft omarmd en met goede redenen. Tot volgend jaar!