De vijf slechtste games van 2021

#1 – Mario Golf: Super Rush
Ik had absoluut niet van tevoren verwacht dat Mario Golf de slechtste game van 2021 zou zijn. Ik hou namelijk van arcade sport-games en ik heb in het verleden van andere Camelot-games genoten. Super Rush is alleen een mengelmoes van slechte ideeën en nog slechtere uitvoering geworden. Deze game is bijna cynisch in hoe saai het is en eigenlijk pakken alle veranderingen en nieuwe gimmicks slecht uit.



Een van de veranderingen is bijvoorbeeld hoe je de bal slaat. Het klassieke ‘three click’-systeem is ingeruild voor een nieuwe slag waar de focus vooral ligt op geven van spin van je golfballen. Het is niet de moeite waard om nu hier uit te leggen hoe dit precies werkt, maar het resultaat is een systeem dat minder goed voelt dan voorheen.

Qua gimmicks is er nu Speed Golf, een chaotische modus waar je niet alleen hoeft te slaan, maar ook achter je golfballen moet aanrennen. Dit is misschien twee keer leuk en daarna gaat het al irritant en vervelend werken. Wellicht dat anderen dit een leuke party-game vinden, maar mijn vrienden hebben het na de eerste week al gedumpt.

De compleet halfbakken singleplayer Adventure-modus is eigenlijk ook een ramp. Deze veredelde tutorial van vier uur laat je allerlei doodsimpele missies doen en verbindt dit aan een dom en humorloos verhaal. Deze modus neemt je mee door allerlei voorspelbare regio’s en ik snap nog steeds niet waarom ze die ook met allerlei NPC’s hebben bevolkt. Niemand heeft iets interessants of leuks te vertellen en ze laten de wereld daarom alleen nog maar meer zielloos aanvoelen. De waardeloze RPG-elementen die er enkel lijken te zijn om je een gevoel van progressie te geven maken ook niets goed.



Mario Golf: Super Rush is misschien wel de slechtste game in de franchise en na de ook al matige Mario Tennis: Ultra Smash heb ik geen enkel vertrouwen meer in Camelot en Mario sport-games. Volgens mij is er echt iets fundamenteels mis daar. Ik was tijdens het spelen tegelijk verveeld, geïrriteerd en teleurgesteld. Het is absoluut mogelijk dat er slechtere games zijn uitgekomen in 2021, maar wat mij betreft spant Super Rush de kroon.