Zeven nieuwe series die je niet mag missen

5. Marvel's Luke Cage

Marvel's Luke Cage

Marvel's Luke Cage

Start: 30 september
In Nederland te zien via: Netflix

Als er één serie is waar velen al tijden naar uitkeken dan is het wel de Marvel-reeks Luke Cage. In de door Cheo Hodari Coker voor Netflix geproduceerde serie draait het om de Afro-Amerikaanse Luke Cage (Mike Colter), een man die in de wijk Harlem woont en die de kost verdient als schoonmaker en afwasser. Slechts weinigen kennen echter ook zijn verleden. Cage werd ooit vals beschuldigd van een misdrijf en naar de gevangenis gestuurd. Hij onderging een experimentele procedure die hem bovenmenselijke kracht gaf, waarmee hij uit de gevangenis wist te ontsnappen. Op de vlucht voor de sterke arm der wet duikt Cage onder in Harlem waar hij een onopvallend leven probeert te leiden. Daar komt verandering in als hij kennismaakt met de bende van de grote gangsterbaas Cornell Stokes aka Cottonmouth (Mahershala Ali).

Marvel's Luke Cage 1

Marvel's Luke Cage is een serie die zich in de moderne tijd afspeelt maar die ook de sfeer ademt van de betere blaxploitation-films van de vroege zeventiger jaren. Ook niet zo vreemd als je weet dat het verhaal al in 1972 werd geschreven en losjes was gebaseerd op klassiekers als Sweet Sweetback's Baadasssss Song (1971) en Shaft (1971). Nadat we het personage Luke Cage al zagen opduiken in de serie Jessica Jones heeft de zwarte superheld tegen wil en dank nu zijn eigen serie. Ook Marhershala Ali, die we eerder al zagen schitteren in House of Cards, is in Luke Cage zeer goed op dreef als de genadeloze gangsterbaas Cottonmouth.

Neem daarbij de prachtige soundtrack, overgoten met bruisende funk en soul, en je weet dat dit wederom een pareltje is die je als liefhebber van de betere misdaadseries zeker niet wilt missen.