Zeven nieuwe series die je niet mag missen

2. Designated Survivor

Designated Survivor

Designated Survivor

Start: 21 september
In Nederland te zien via: Netflix

Designated Survivor is een spannende politieke thriller van David Guggenheim (Safe House). Kiefer Sutherland is in de reeks te zien als Adam Kirkman, de Amerikaanse minister van Volkshuisvesting en Stedelijke Ontwikkeling, die eerder op de dag nog te horen had gekregen dat hij ambassadeur zou gaan worden in een uithoek van Canada. Kirkman is ook de Designated Survivor en is daarom als enige niet aanwezig in Het Capitool waar tijdens de State of the Union een allesvernietigende bomaanslag de Amerikaanse president en het gehele congres wegvaagt.

Kirkman is vanaf dat moment president van de Verenigde Staten en moet leiding geven aan een staf die geen vertrouwen in hem lijkt te hebben, moet zijn spierballen even tonen aan het recalcitrante Iran en heeft daarnaast ook nog eens een gezin dat aan het totaal onverwachte gebeuren moet wennen. Ondertussen doet FBI-agente Hannah Wells (Maggie Q) onderzoek naar de daders van de aanslag op Het Capitool.

Designated Survivor 1

Designated Survivor had zijn première op ABC op 21 september en zal vanaf 28 september ook via Netflix in Nederland te zien zijn. Verwacht dus geen Jack Bauer-achtige toestanden a la 24, met een woest om zich heen schietende president, maar een normaal mens van vlees en bloed die zelf ook moet leren omgaan met alle onverwachte wendingen in zijn leven. In Amerika kreeg de serie lovende kritieken en ook de kijkcijfers van de eerste episode laten duidelijk zien dat er nog steeds veel liefhebbers zijn voor een realistisch aandoende thriller.