Dit was de week op FOK!

6. Donderdag 24 september

Zijn de auteursrechten op het liedje Happy Birthday eindelijk van de baan, is nu een onschuldige autoliefhebber en kleine handelaar de pineut. De beste man maakt al jaren auto's uit stripboeken na, en zo ook de Batmobile. Helaas voor de man moet hij de handel erin staken: de rechter besliste dat er auteursrecht op de auto zou kunnen rusten en dat de auto dus niet zonder toestemming in de handel gebracht mag worden.

Erlotinib, het veelgebruikte medicijn bij longkanker, kan een stuk effectiever zijn wanneer het wordt ingenomen met cola, aldus wetenschappers van het Erasmus MC in Rotterdam. Het medicijn kan pas door het bloed worden opgenomen als het uiteen is gevallen in het maagzuur, maar omdat veel kankerpatiënten ook maagzuurremmers slikken, kan de erlotinib zijn werk niet goed genoeg doen. Cola heeft de hoogste zuurgraad en kan daarom behulpzaam zijn bij het uiteenvallen van de tabletten.

Bij een hack van het Amerikaanse bureau voor rijksambtenaren blijken niet 1,1 miljoen, maar 5,6 miljoen vingerafdrukken, sofinummers en adressen gestolen te zijn, zo werd vandaag bekend. Het bureau beheert een database waarin 21 miljoen vingerafdrukken worden bewaard van huidige en voormalige ambtenaren. Op dit moment kunnen de hackers er nog niet zo heel veel mee, maar dat kan volgens experts in de toekomst nog wel eens veranderen.

Persoonlijk ben ik van mening dat je van bepaalde dingen af moet blijven, zoals bepaalde muzieknummers, of in dit geval een serie. Gewoon, omdat de remake nooit goed of zelfs beter kan worden dan het origineel. Chris Morgan gaat het toch proberen: de schrijver van vier delen van The Fast & The Furious-films, heeft het in zijn hoofd gehaald om The A-Team te willen recyclen. Om een leuke twist aan de remake te geven, zouden de hoofdpersonages niet uit alleen mannen moeten bestaan ...

 

Van sommige dingen blijf je gewoon af ..