Dit was de week op FOK!

7. Vrijdag 25 september

Drie keer is scheepsrecht. Voor de derde ronde van de KNVB-beker heeft Feyenoord de ultieme tegenstander geloot. Ze zullen eind oktober tegen aartsrivaal Ajax moeten spelen. Dezelfde wedstrijd in de eredivisie zal op acht november worden uitgespeeld. De volledige loting voor deze derde ronde vind je natuurlijk op FOK!sport!


Dat de beste mogen winnen

Vijfhonderdduizend kilo bruine bonen, oftewel 50.000 maaltijden, worden door Herman den Blijker aan de voedselbank in Rotterdam gedoneerd. De bonen heeft hij zelf gekweekt op een bonenveld in Zeeland. Volgens Den Blijker zijn bruine bonen "Ook voor de klanten van de voedselbank uitermate voedzaam en gezond."

In 1815 gaf Koning Willem I opdracht tot het in kaart brengen van Nederland. De opdracht werd uitgevoerd door het Topografisch Bureau. Om dit te vieren heeft het Kadaster een speciale website ontwikkeld waarop je bijna tot in detail kunt terugzoeken hoe jouw buurt er in een bepaald jaartal uitzag.

Transgenders zijn hip. Denk bijvoorbeeld aan een Caitlyn Jenner, die veelvuldig in het nieuws is, en zich sinds vandaag een echte vrouw mag noemen. Ubisoft vond dat het een stap moest zetten in de moderne wereld en heeft aangekondigd dat in hun nieuwe game Assassin's Creed Syndicate een transgender personage zal opduiken. Het transgender-zijn speelt niet echt een rol voor het personage, maar het is een stap in de goede richting!