Dit was de week op FOK!

5. Woensdag 23 september

Warner/Chappel Music heeft waarschijnlijk jarenlang onterecht geld ontvangen voor het nummer Happy Birthday. De rechter besliste namelijk dat het auteursrecht, dat Warner claimde te bezitten, niet geldig is. De zaak werd aangespannen door Jennifer Nelson, die zelf 1500 dollar neertelde om het nummer te mogen gebruiken in haar documentaire. Het is niet bekend of ze het geld terugkreeg van Warner.

In vijftien winkels van Albert Heijn wordt innenkort geëxperimenteerd met het afdekken van rookwaren. Daarnaast steunt het bedrijf ook 'Stoptober'. Door tabak niet langer in het zicht van de klant te leggen, hoopt het concern mensen die willen stoppen met roken, een steuntje in de rug te bieden.

In samenwerking met Lenovo en Napster gaat de Aldi in Duitsland nu ook een muziekstreamingsdienst aanbieden. Hiermee gaan ze de concurrentie aan met Apple Music en Spotify. Voor zo'n acht euro per maand kan naar het gehele aanbod van Napster geluisterd worden. 

Toegegeven, het had een actie van mezelf kunnen zijn. Uit een rijdende auto springen vanwege een spin. Het overkwam Angela Kipp in de Amerikaanse staat Indiana. Ze was zo in paniek dat ze haar zoon van negen in de nog rijdende auto liet zitten. Het ventje probeerde de auto nog tot stilstand te brengen, maar trapte per ongeluk op het gaspedaal. Wat er toen gebeurde?

Vandaag begon ook om 10.20 uur de astronomische herfst. In een poll vroegen we naar jullie zomer: bijna een kwart van jullie had een 'best wel aardige' zomer. Bijna twintig procent mocht niet klagen, maar vond stiekem wel dat het toch beter kon. Bijna 15 procent had een ronduit schitterende zomer en iets meer dan 12 procent vond het een kutzomer.

 

 Happy Birthday!