Alien special

Aliens vs. Predator: Requiem (2007)

AVP2 01

In Aliens vs. Predator: Requiem gaat het verhaal verder waar het eerste deel uit 2004 stopte. Een groep predators in een ruimteschip wordt verrast als er in een dode soortgenoot een Alien-embryo blijkt te zitten. Het nieuwe monster heeft echter eigenschappen van zowel een Alien als een Predator. Bij de strijd tegen de PredAlien stort het ruimteschip neer op aarde.
De enige overlevenden van de crash zijn de PredAlien en één Predator die een noodsignaal naar zijn planeet weet te sturen. Als een te hulp geschoten Predator op aarde aankomt ontdekt hij dat de PredAlien al behoorlijk aan het fokken is geweest met behulp van lokale mensen. De nietsontziende oorlog tussen de twee buitenaardse volkeren gaat weer van start. En de bewoners van het nietsvermoedende stadje, waar het ruimteschip neerstortte, zitten er weer middenin en mogen zien te overleven.

AVP2 02

Voor Aliens vs. Predator: Requiem werd de regie overgenomen door Colin en Greg Strause. De film werd in 2006 in het Canadese Vancouver opgenomen met een budget van 40 miljoen dollar en zou uiteindelijk wereldwijd zo'n 128 miljoen dollar opleveren. De Predator in de film kreeg op de filmset de bijnaam Wolf, een knipoog naar het karakter Winston Wolf (Harvey Keitel) in Pulp Fiction. Ook mogen we in deze film voor het eerst een kijkje nemen op de o zo gezellige planeet van de Predators. Ook bijzonder is dat de PredAlien eigenlijk al bij de crash om het leven zou komen maar nadat de studio het script gelezen had zagen ze voor dit wezen een zeer geschikte hoofdrol in de film.

AVP2 03