Alien special

Alien³ (1992)

Alien3 logo

Zes jaar na het verschijnen van het succesvolle tweede deel in de Alien-serie begon 20th Century Fox aan de derde Alienfilm. De studio nam in eerste instantie contact op met Brandywine Productions. David Giler en Walter Hill wilden echter een tweeluik van de film maken en daar had de studio geen zin in. Ook werd Ridley Scott benaderd maar deze sloeg het aanbod af omdat hij al met drie andere films bezig was. De productie van Alien³ verliep dan ook niet al te spoedig. Een aantal regisseurs en scriptschrijvers werden bij de film betrokken en wisten er ieder een eigen draai aan te geven. Regisseur David Fincher werd pas laat bij de productie betrokken en had zo maar weinig tijd om zich echt voor te kunnen bereiden.

Alien3 storyboard

In Alien³ gaan we verder waar we in Aliens eindigden. Ripley, Newt, Hicks en Bishop zijn nog in hyperslaap als er brand uitbreekt aan boord van de Sulaco. Het schip reageert hierop door het viertal in een shuttle te plaatsen en deze de ruimte in te schieten. Wat ze echter niet weten is dat er nog een passagier aan boord is. De shuttle stort neer op de gevangenisplaneet Fiorina 161. Ripley is de enige overlevende van de crash. Ripley is echter bang dat er een Alien-embryo in één van de lichamen van de overledenen zit en eist een autopsie. Ondertussen heeft een hond al gemerkt dat de Facehuggers het niet alleen op mensen heeft voorzien. Al snel loopt er een viervoetige Alien op de planeet rond die de gevangenenpopulatie snel uitdunt. Dan ontdekt Ripley dat ze zelf de drager is van de embryo van een Alien-koningin. Er is echter maar één manier om het monster te stoppen.

Alien3 Suracu

Alien³ was vanaf 22 mei 1992 in de bioscopen te zien. In Noord-Amerika was de film aanvankelijk geen groot succes. In de rest van de wereld deed de film het echter wel goed en zo werd het toch nog de op een na best verkochte Alienfilm. In 2003 verscheen de film ook in een speciale editie in de Alien Quadrilogy-box. Alien³ was de meest afwijkende film vergeleken met de originele uitgave. Een prachtig debuut voor de tot op dat moment alleen van videoclips bekende regisseur David Fincher.

Alien3 monster