Vijf Filmtips voor de maand Juli

Magic Mike

Releasedatum: 12 juli 2012
Genre: Drama/Komedie
Regisseur: Steven Soderbergh
Acteurs: Channing Tatum, Alex Pettyfer en Matthew McConaughey

Plot
De ervaren mannelijke stripper Mike (Channing Tatum) krijgt een jonge danser genaamd The Kid (Alex Pettyfer) onder zijn hoede. In de stripclub van eigenaar Dallas (Matthew McConaughey) leert Mike aan zijn jongere collega hoe hij vrouwen kan versieren en de wijze waarop hij zijn geld op een gemakkelijke manier kan verdienen.

Verwachtingspatroon
Zeer terecht zullen de mannelijke lezers zich afvragen hoe een film vol mannelijke strippers een plek kan veroveren tussen de filmtips. In principe is regisseur Steven Soderbergh (Traffic, Ocean’s Eleven) de belangrijkste reden waarom deze film is opgenomen in dit lijstje. Het is interessant om te zien wat een ervaren regisseur als Soderbergh gaat doen met een dergelijk plat uitgangspunt. Hoewel de trailer er stijlvol uitziet, moet worden opgemerkt dat lang niet alle projecten waar Soderbergh zich aan gewaagd heeft in goud zijn veranderd.

Het verhaal van Magic Mike is deels gebaseerd op de ervaringen van hoofdrolspeler Channing Tatum als jonge stripper, waarbij Tatum in deze film te zien zal zijn als mentor van de jonge Amerikaanse ster Alex Pettyfer (I Am Number Four). Andere mannelijke strippers zijn Matthew McConaughey (The Lincoln Lawyer) en de televisiesterren Matt Bomer (White Collar) en Joe Manganiello (True Blood) met de toepasselijke naam Big Dick Richie. Met zo’n cast heeft Soderbergh in ieder geval de garantie dat een breed publiek heel nieuwsgierig zal zijn naar het eindresultaat.