Vijf Filmtips voor de maand Maart

Chronicle

Releasedatum: 15 maart 2012
Genre: Drama/Science-Fiction
Regisseur: Josh Trank
Acteurs: Dane DeHaan, Alex Russel, Michael B. Jordan

Plot
Drie middelbare scholieren doen een ongelooflijke ontdekking die ertoe leidt dat zij bovennatuurlijke krachten ontwikkelen. Terwijl zij proberen deze krachten te beheersen en in hun voordeel te gebruiken, beginnen hun levens uit de hand te lopen en wordt hun vriendschap getest.

Verwachtingspatroon
Het uitgangspunt van Chronicle is zeer interessant. Drie doodnormale jongeren krijgen plotseling bovennatuurlijke krachten en moeten vervolgens omgaan met deze nieuwe mogelijkheden. Daarnaast is Chronicle, na het hooggewaardeerde Cloverfield en de recente film Apollo 18, een volgende film waarbij het gaat om een sciencefictionfilm die beelden bevat die afkomstig lijken uit een documentaire.

Doordat Chronicle eruit ziet als een documentaire, onderscheidt het zich van een film als X-Men en de televisieserie Heroes, die eenzelfde uitgangspunt hebben. Helaas lijkt de film, op basis van de trailer, in de tweede helft te ontsporen en verliest het zijn intimiteit. Het is te hopen dat dit meevalt en dat de trailer slechts dit soort spectaculaire beelden bevat om wat extra kijkers te scoren.