Vijf Filmtips voor de maand Mei

22 Mei

Releasedatum: 22 mei 2011

Genre: Drama
Regisseur: Koen Mortier

Cast: Sam Louwyck en Titus de Voogdt

Plot
Sam (Sam Louwyck) is werkzaam als een bewakingsagent in een winkelcentrum. Het leven van deze veertiger verandert wanneer een jongen zichzelf opblaast met een bom, terwijl hij zich bevindt in het midden van het winkelcentrum.

22 mei

Verwachtingspatroon
22 Mei is na Ex Drummer de tweede film van de Belgische regisseur Koen Mortier. Waar Ex Drummer gebaseerd is op het gelijknamige boek van Herman Brusselmans, is het scenario van 22 Mei het werk van Mortier zelf. De trailer wijst er in ieder geval op dat 22 Mei geen alledaagse film is. Hoewel de plotbeschrijving redelijk rechtlijnig lijkt, maakt de trailer duidelijk dat dit allerminst het geval is. De trailer verklapt verder weinig van het verdere plot van de film, hoewel het wel lijkt alsof dit geen simpele lineaire vertelling is.

Niet alleen het plot van de film intrigeert, ook visueel ziet de film er zeer ambitieus en uniek uit. De wijze waarop de ontploffingsscène in slow motion in beeld wordt gebracht, wekt in ieder geval hoge verwachtingen op voor de rest van de film.