FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 11

Dit jaar doen naast MrManiak en Beaudelaire ook voor het eerst andere FOK!kers mee. Zo hebben we onder andere moderators, een weblogger en een developer. Wie heeft aan het eind van het seizoen de Mol het meeste goed gehad? Of zijn jullie degene die gelijk hebben? Stem onderaan de pagina op jouw Mol en versla ons!  

Username: DaMart
Functie: Moderator / PR
Verdacht: Art Rooijakkers (8x), maar ook Horace Cohen (2x)
Reactie: De Mol is bekend, en de winnaar ook... tja, wat zal ik er eens van zeggen? Patrick is de Mol dus... schijnt... nee, dat kan niet! Art Molde veel meer, die was dus een veel fanatiekere Mol. Dus stiekem vind ik Art nog steeds een Mol... en wel een hele goede, want hij heeft vanavond even ruim 19.000 euro uit de pot gehaald... Nu op naar het volgende seizoen, en hopen dat ik dan eens wél doorheb wie de Mol is! 

Username: Tha_Erik
Functie: Moderator
Verdacht: Art Rooijakkers
Reactie: Het zit er weer op. Ik val weer in een zwart gat, zoals dat elk jaar na WIDM gaat, en realiseer me dan pas hoe vaak ik er aan heb zitten denken. Heel het seizoen lang verdacht ik Art. Vanaf aflevering 1 zat ik op 'm, en dat zorgde natuurlijk voor een beetje tunnelvisie. Wat blijkt? Ik had het mis. Alweer. Sinds de seizoenen met de BN'ers bezig zijn gok ik altijd op de verkeerde, die er vervolgens wel tot het eind in blijft zitten en waardoor ik dus niet KAN veranderen (want dat is laf). Het is niet zo dat Art niet verdacht deed, maar hij deed het om de domme mens op het verkeerde spoor te zetten. Misschien had ik toch beter moeten kijken naar wie er uit vlogen. Jan zat op Art en was exit, evenals Anna (?). Ach ja, ik heb me vermaakt. Ik vond het een aardige groep en aardige opdrachten. Van kandidaten die ik in het begin niet mocht ben ik toch wel een beetje gaan houden (Karin, Soundos). Het blijft mijn favoriete programma en ik kan nu al niet meer wachten op volgend jaar. Hopelijk ben ik dan eindelijk beroemd en vragen ze me. 

Username: dockx
Functie: Weblogger
Verdacht: Patrick Stoof (3x), maar ook Anna (3x), Soundos (2x) en Karin (2x)
Reactie: Dit seizoen is wat mij betreft schitterend in beeld gebracht. Ik heb zoals gewoonlijk bij Wie is de Mol? een mooie omgeving gezien waarin het programma zich afspeelde. De locatie is natuurlijk erg belangrijk voor het spel, en dit weten ze keer op keer weer goed aan te pakken. Daarnaast zijn de afwisselende opdrachten ook erg goed bevallen, van spannend en angstaanjagend tot vernuftig en slimme opdrachten, alles zat er in. Patrick vond ik een goede Mol, al vond ik de hints achteraf erg minimaal en ver gezocht. Daarbij heeft Patrick zich meer bezig gehouden met het verborgen blijven als Mol zijnde dan het echte Mollen. Dat vond ik wel erg jammer. Als laatst wil ik Beaudelaire en MrManiak bedanken voor de reeks specials die men week in week uit intensief en super strak hebben neergezet, hulde. 

Username: Faux.
Functie: Developer
Verdacht: Art Rooijakkers
Reactie: "Wie is de... Mol?", vraagt Pieter-Jan. De vraag waarvan we al sinds aflevering 1 het antwoord van willen weten. Tien seconden staat de camera op Patrick en Art. En ik weet niet wat me bezielde, maar die tien secondes waren afschuwelijk. Ik wist zo ontzettend zeker dat Art het was. Het moest. Met moest moest moest. En ja hoor, na de tien seconden-close-up weet je het nog steeds niet: je krijgt eerst een werkelijk waar briljante terugblik op het seizoen, met dan uiteindelijk de man die we sinds het begin zochten: Patrick. Patrick is de Mol. Het kan niet. Het kan niet en ik denk nog steeds dat Art de Mol is. Wat heb ik in een tunnelvisie gezeten zeg! Alles wat Art deed was verdacht, en niemand anders kan de Mol zijn dan Art. Ik heb, zoals je aan mijn voorgaande stukjes kunt zien, nog nooit iemand anders verdacht. En dan ook niemand een beetje: als andere kandidaten iets fout deden dan was het Mollen, deed Art iets fout dan was dat een bevestiging van mijn vermoedens. Patrick, chapeau. Overigens wil ik wel zeggen dat ik dit seizoen stukken leuker vond dan het vorige seizoen. Een complete restyle was erg slim van de AVRO. Wie is de Mol zoals we dat graag zien: leuke opdrachten, onverwachte dingen en veel leugens en bedrog. Ik kijk al uit naar Wie is de Mol 2012. 

Username: koei
Functie: FOK!gamer
Verdacht: Patrick Stoof (7x), maar ook Pepijn en Horace
Reactie: Vol verwachting keek ik uit naar de leukste aflevering van het seizoen: de ontknoping waarin je kan zien wie de Mol is en wat hij heeft gedaan! Gelukkig was Patrick ook daadwerkelijk de Mol, maar zijn Molacties vielen erg tegen. Hij leek meer de nadruk te leggen op het verborgen blijven dan op het daadwerkelijk zelf Mollen. Dat laatste liet hij vooral aan Art over die een erg goede strategie had waardoor hij, zelfs als hij niet wist wie de Mol was, in het spel kon blijven. Patrick hoefde hier alleen maar gebruik van te maken en echt Mollen heeft hij dan ook vrijwel niet gedaan, enkel bij de touwbrug en bij de zee-opdracht. Erg jammer wel. Ik hoop dat er volgend seizoen een Mol is die vooral aan het Mollen is in plaats van zich vooral te verbergen! En een 'verborgen' hint dat er een geit in de bus zat en Patrick in de dierenriem een geit is, is natuurlijk veel te ver gezocht! Tenslotte was er ook een opdracht op paarden en was er ergens een aap in beeld. Nee, achteraf gezien stelde Patrick als Mol wel teleur! Maar ik heb wel wat sneaky trucjes gezien die mij van de zomer, tijdens mijn WIDM-familieweek, goed van pas kunnen komen! 

Username: liesje1979
Functie: Moderator
Verdacht: Art (3x) en Patrick (3x), maar ook Karin de Groot (4x)
Reactie: Mijn gevoel is heel dubbel, jammer dat het seizoen weer is afgelopen en opluchting dat Art de Mol niet is. Allereerst ben ik blij om dat laatste omdat ik anders mijzelf nooit had kunnen vergeven dat ik ben geswitcht naar Patrick, maar ook omdat ik het niet leuk had gevonden dat een Mol zo duidelijk was. Ik heb genoten van WIDM en vond het erg leuk om samen met anderen deze stukjes te schrijven. Grote complimenten voor de mensen die deze specials maakten. Hopelijk tot volgend jaar.

OVERZICHT MOLVERDENKINGEN

Ook in de laatste aflevering was Patrick Stoof de Mol voor jullie. We hebben allemaal kunnen zien dat het klopt. Met bijna 68 procent was hij het meest verdacht. In totaal hebben de FOK!kers de Mol 6 keer goed gehad. 


FOK! heeft inmiddels al 5x twee exemplaren weg kunnen geven van de eerste twee seizoenen van Wie is de Mol?. In samenwerking met Video/Film Express mogen wij nog één extra setje weggeven. Deze zijn voor degene die de Mol het meeste goed had. We weten nu dat de Mol Patrick Stoof was, dus wie heeft de dvd's gewonnen?

Koei heeft de dvd's gewonnen en had de Mol in totaal zeven keer goed. MrManiak en de FOK!users zitten daar vlak achter met zes keer goed.