FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 11

MrManiak

 

Wat voelt het goed. De gelijkmaker gemaakt tussen de strijd Beau vs. MrManiak, maar vooral het einde van een seizoen vol verrassingen. Het was een groot feest. Gisteravond tweete ik naar Beau dat ik me 'net een kind voelde op Sinterklaasavond'. Zenuwen gierden door mijn lijf, terwijl ik eigenlijk al wist wie de Mol was. Maar eindelijk, zekerheid. Victorie. Glorie... maar vooral een hoop genot. Patrick, je hebt het geweldig gedaan. Laten we allemaal kijken wat je hebt uitgevroten.

 

Namens FOK!...

...wil ik Jor_Dii hartstikke bedanken. Niets dan respect dat je de afvallertheorie hebt gevonden! Erg gaaf, voor zover ik kan vinden waren 'wij' van de bloggers en forummers de eersten die de theorie bekend hebben gemaakt. Niets dan kudo's, man!

Ook bedankt voor alle Elf-fanatici. Het cijfer elf had een belangrijke betekenis, maar veelal werden we knettergek omdat we overal het cijfer terug wilden zien. Toch geweldig goed gedaan, lekker fanatiek bezig!

Ook was de Mol in de bus inderdaad de persoon met het petje. Was niet al te moeilijk, maar toch bedankt voor iedereen die heeft geprobeerd om te achterhalen wie dit was.

Natuurlijk iedereen van FOK! bedankt voor de chaotische, geweldige en toffe tijd in de WIDM-reeks. Zo goed als iedere verborgen hint is geraden door jullie. Toppers!

Dankjewel FOK!crew welke heeft meegedaan aan het raden en iedere week, met zin of tegenzin een stukje heeft zitten typen.

Beaudelaire, geweldig leuke tijd gehad. We gaan zeker door met de special, dus bij dezen geef ik alvast weg: wij zijn er volgend jaar weer.

En in het allerspeciaalst: Merdo. Dankjewel voor het verzorgen van de WIDM-prono in jouw vrije tijd!

AVRO, Patrick en alle crew en kandidaten van Wie is de Mol?: tot seizoen 12.

Dan nu: Alle hints op een rij

Alle onderstaande hints komen rechtstreeks van de website van Wie is de Mol? . De geschreven stukken tekst zijn vanuit het oogpunt van Patrick.

De bus

Dat was mijn eerste molactie dus ik zat op de toppen van mijn zenuwen.. maar toen ik eenmaal in de bus zat vond ik het wel leuk want ik zat heel gezellig met al die mensen. Ik heb vrienden voor het leven gemaakt! Ik heb ontzettend genoten van het feit dat ik alle ritten in de bus heb gezeten. Ik had een synthetisch pruikje op en..ja Horace, heel goed gezien! Dat was doodeng. Het enige wat ik dacht was: Horace heeft me recht aangekeken... NIEMAND heeft me gezien, daar ben ik van overtuigd.

Vuurwerk

Dat hadden we in Nederland gerepeteerd. Ik zou een goed systeem voordragen en vervolgens de verkeerde envelop kiezen. Horace kwam alleen direct met het systeem waardoor ik totaal in de war was. Dat was mijn plan! Ik bemoeide me ook met het plan en dacht toen wel het vertrouwen van iedereen te hebben gewonnen. Dat maakte het voor mij makkelijk om de verkeerde envelop te kiezen. Ik wist welke het was, dus ik zei gewoon welke envelop we moesten nemen, waarvan ik natuurlijk wist dat het die zeker niet was. Ik had het vertrouwen en ik kon het onder de ogen van iedereen doen.

Theateropdracht

Het is niet altijd makkelijk om de mol te zijn. In deze opdracht heeft Art mij vreselijk laten schrikken. "Wat heb jij voor een vaag verhaal, dat is vast een mollenstreek" Art wilde mij dus verdacht gaan maken.. Hallo Art, IK ben de Mol. Ik heb dat liever niet. We moeten de aandacht niet op mij vestigen, maar op JOU. Dat is de strategie, dat iedereen denkt dat jij de mol bent en niet dat ik de mol ben..



Boobytrap

Ik had natuurlijk als mol helemaal door kunnen stoten tot het einde toe, zoals Art gedaan heeft en met heel veel geld op zak mij dood kunnen laten schieten. Maar dan had ik de hele tijd jullie moeten aansturen dat jullie mij al het geld moesten geven. Nee, deze keer niet. Deze mol dacht zich gewoon in het begin direct uit te laten schakelen. Ik doe gewoon niet mee aan dit spel. Het was wel heel jammer, want het is wel een ontzettend cool en kicken spel. Maar ik wist natuurlijk al waar alles zat, dus voor mij was het misschien iets minder leuk geweest.

Levend stilleven

Deze opdracht was voor mij natuurlijk appeltje eitje. Het enige waar ik voor moest zorgen is dat ik vooraan in de rij ging staan en een goed antwoord zou geven. Want er zullen heus wel verderop in de rij mensen zijn die een fout zullen maken. En dat gebeurde natuurlijk. De laatste was Jan..gaf een fout antwoord. Dus we hadden niets verdiend.. he wat jammer nou...

Schilderopdracht

We hadden eerst bedacht dat het handig zou zijn als ik in de plakkersgroep zou zitten. Daar kun je namelijk - dat hebben we in de andere groep gezien - heel goed mollen. Maar dat mislukte, ik kwam in de schildersgroep. We moesten het zo goed mogelijk doen, zodat een kenner het niet zou herkennen. Wel, dat hebben we gedaan. En om de andere kandidaten echt op een vals spoor te zetten had ik bedacht om er een datum bij te schilderen: 2008! Het moest lijken alsof het een eerder werk was van een schilder ernaast. En iedereen geloofde dat! Sterker nog, de andere kandidaten die het niet geraden hebben vonden het zelfs briljant bedacht.

Theatervoorstelling

Ik heb geen mogelijkheid gehad om te mollen hier. Misschien als ik in het clubje had gezeten die publiek moesten regelen was er meer mogelijk geweest. Maar die kans kreeg ik echt niet. Ik moest natuurlijk optreden. En ik ben er voor de volle 100 procent voor gegaan. Iedereen. Het was ook zo verschrikkelijk leuk om te doen..tsja, om daar nu dan te gaan mollen.. Maar ik heb dus totaal gefaald in mijn taak.

Busrace

Eerst een beetje de pot spekken om wat vertrouwen te kweken, om vervolgens er flink wat uit te halen. Dat is hier dus gelukt. Weliswaar niet op de manier zoals ik het bedacht had. De mol moest in de winnende bus zitten. Ik heb natuurlijk niet expres de versnellingsbak van onze lieve chauffeur aan gort geholpen. Ik ben dan wel de mol, maar dat gaat mij dan wel iets te ver. Dus beste winnaar, ik weet nog niet wie je bent: je hebt een prachtig pot met geld, maar daar moet je ook nog even 3000 van teruggeven... en dat stemt mij vreugdevol kan ik je vertellen...

Kabelopdracht

Dat was natuurlijk fantastisch. Ik wist dat ik die hele opdracht niet zou halen. Ik dacht alleen, hoe ga ik dat doen? Ik kan natuurlijk helemaal naar het midden gaan en dan niet meer durven. Of ergens in het begin al. En dat laatste, daar heb ik voor gekozen. Min of meer ook een beetje gedwongen omdat ik het ook echt best wel spannend vond... Ik baal ervan dat ik niet naar de overkant kon, ik voelde me daar best ellendig over. Dat vind ik ook wel moeilijk aan de mol. Dat je oprecht emoties voelt, maar die je niet oprecht gebruikt.

Mol geeft joker aan Art

Het enige wat ik dacht was; ik moet iemand hebben die mijn dekmantel kan zijn. Ik moet iemand meehebben, die eigenlijk nog slechter is dan ik... Er zat al een aantal mensen op Art en dus moest ik er voor zorgen dat Art in het spel bleef, anders was ik aangeschoten wild..

Polaroidopdracht

Ik had natuurlijk door de zwarte foto wel wat ogen op mij gericht gekregen. "hoe zit dat dan? Een zwarte foto, wie levert er nu een zwarte foto in?" De mol natuurlijk. Want als de mol een foto maakt, waar gaat hij dan een foto van maken? Hij is stekeblind!

Terreinwagenopdracht

Totaal mislukt. Ik wilde eigenlijk de verdachtmaking meer richting Art krijgen... dus ik stelde voor dat we konden gaan mollen en geld weggooien. Vervolgens zou ik dan tegen de rest van de groep zeggen dat Art het heeft weggegooid. Maar toen zei Art dat ik het geld weg moest gooien... dat was niet de bedoeling natuurlijk.

Woordspooropdracht

De mol ging nog iemand benaderen om hem te helpen..maar het leek er wel op of ik in deze opdracht het volledige leesteam benaderd had. Wat die allemaal aan het doen waren... Ik schrok me natuurlijk dood dat Soundos plots 'Executie' zei. Gewoon in 1 keer het juiste woord gokken. En dat zomaar werd aangenomen dat het woord 'Mol' was... was werkelijk niet te geloven. Daardoor kwam de verdenking meer op Pepijn te liggen en dat kwam mij ook weer goed uit...

Onderwaterlabyrint opdracht

Dit is zo'n moment. Ik ben een groot fan van Wie is de mol. Toen George (de mol van serie 3) op een gegeven moment geld in zijn zak stak dacht ik, zo'n moment of glory moet ik ook nog ergens hebben. Art wilde mij de koker geven om naar de mand te brengen, ik zei "gooi maar, gooi maar..." en op het moment dat ik naar de mand rende kon ik 'm mooi in mijn zak steken. Dus ik ben het water weer in gegaan en haalde hem er weer uit om hem vervolgens in te graven. Ik heb gewoon allemaal geld in mijn zak kunnen steken.

Vulkaanopdracht

Dat was best lastig. Ik moest proberen een lichtere kist mee te krijgen. Met andere woorden: Minder geld. Ik heb het een beetje aangedikt.. "Jongens, we moeten ook denken aan de handzaamheid. Dus pak die kleine!" We waren het er eigenlijk over eens om de kleinste kist mee te nemen... met slechts 600 euro. Totdat Art de lichtere kist oppakt en zei dat die eigenlijk veel zwaarder voelde dan de andere. En Pepijn probeerde het ook... Anna zei vervolgens: Niets is wat het lijkt, dus laten we die nemen. En er zat meer geld in dus daar gingen ze voor.

Vuurtoren

Dit was voor mij erg leuk en spannend om te doen… Er was wel een probleem, want als het goed was kon je vanaf de vuurtoren niet lezen wat er op het strand geschreven zou worden. Dus toen ik van Karin iets moest gaan doen dacht ik gewoon mooi te gaan schrijven, niet rekening houdend met de arendsogen van Anna.

Verlaten ziekenhuis

Als je overliep van de ene naar de andere kant dan was je de bad guys even kwijt..dus ik dacht dat is een mooi moment om gewoon even te gaan staan en wachten tot een van die mannen langs zou komen.

Bootopdracht de Isletas

Vraag 20 van de test was: Wil je contact met de mol? Nu waren er twee kandidaten die ja hadden gezegd.. Ik en Karin. Dus toen heb ik even geloot en...daar kwam Patrick uit. Dus de mol nam contact op met de mol. En dus kon de mol een beetje relaxen... Maar ik moest wel even zorgen dat ik die vrijstelling te pakken kreeg.

Dan zijn er ook nog...

Precies, de verborgen hints.

11

In serie 11 speelde het getal 11 een belangrijke rol en was in verband te brengen met de mol:

Er werd regelmatig naar het getal 11 gewezen. Zo waren de levensgrote getallen van de code op de vuurtoren opgeteld 11 en alle cijfercodes van het verlaten ziekenhuis spel waren opgeteld ook 11. Patrick sliep in de eerste aflevering in kamer 11 en liep een keertje in beeld voor kamerdeur 11 langs.

Patrick zat opvallend vaak bij de executies met z'n handen voor de ogen. Immers: een mol is blind. Je werd daarop gewezen omdat @ikbendemol op twitter opvallend vaak het woord 'zien', 'kijken' of 'ogen' gebruikte.

Ook gebruikte Patrick op twitter vaak de zin: 'ik zie je in elf' en 'ik zie' kun je lezen als XI, oftewel 11.

Aangezien 11 het 'gekkengetal' is, gebruikte Patrick vaak het woord 'gek' in z'n biechten en verwees hij naar het woord 'gek' in zijn contactadvertentie in het theater in aflevering 2 met aparte zinsconstructies als: "

G

edachten

E

n

K

rachten" en "

G

eaard

E

n

K

rachtig".



Topo

Ook gebruikte Patrick opvallende woordcombinaties zoals: "

To

meloos

Po

sitief", "

To

en

Po

epte" en "

To

tale

Po

et", waarvan de eerste letters samen 'topo' vormen, een Spaans woord dat in Wie is de Mol al jarenlang een alternatief is voor het woord 'mol'.


Titels

De titel van aflevering 4 was 'Iets is wat het lijkt'. Pieter Jan zei in het kerkduel letterlijk: "Wie is de Mol?... Patrick."

De titel van aflevering 5 was 'Land in zicht'. Patrick fotografeerde de vlag van het nieuwe land Nicaragua.

Overig

Het eerste dagboek van de mol werd ondertekend met PS: Patrick Stoof.

In de allereerste aflevering, tijdens de allereerste opdracht stapten de kandidaten één voor één in de bus met de mol. En wat zagen zij toen ze instapten? Een geit. Patrick en Miryanna zijn als enige kandidaten geboren in het jaar van de geit.

Zes van zeven eerste afvallers waren al bekend na aflevering 1 en 2. Het nummer van de vraag die de kandidaten in de test van aflevering 1 en 2 beantwoordden, correspondeerde met de aflevering waarin ze afvielen. Zo kreeg Hanna vraag 2 en Horace vraag 3. Patrick wees als eerste vraag 20 aan: 'Wie is de mol?'

En in aflevering 8 zei Patrick het letterlijk tegen Art en Karin: "Ik zal het maar bekennen, ik ben het."

Twitter

Op Twitter heeft @ikbendemol precies op het moment dat elke uitzending begon de volgende tweets geplaatst.

6-1

I

k wens je een knallende aflevering toe


13-1

C

ontactadvertenties: reageer jij zometeen op de mijne?


20-1

T

oneel spelen voor een enorm publiek. En wie heeft de hoofdrol? Ik, de mol. Kijk zometeen!


27-1

F

ijn, aflevering 4 begint! Zie me aan het werk in bussen, kerken en boven ravijnen.


3-2

K

oeien (1200), paarden (6) en de mol (1). Nu op Nederland 1!


10-2

T

ien minuten mollen leidt naar de oplossing in elf.


17-2

Oo

k onder water ben ik actief, nu op Nederland 1!


24-2

A

ls hoeveelste loop ik het verlaten ziekenhuis in? ik hoor het graag!


3-3

R

ondleidingen (2), een vulkaan (1), een plantage (1), boten (4), een quiz (1) een vriijstelling (?), nationaliteiten(?) en de mol (1). Zometeen: Nederland 1.


10-3

S

chep je eigen werkelijkheid. Zometeen in Wie is de mol.


17-3

P

atrick of Art? Wie ben ik? Zie het nu: #widm, Nederland 1.



Als je van alle eerste woorden de eerste letter neemt, krijg je het anagram Patrick Stoof:


P

atrick


A

ls


T

ien


R

ondleidingen


I

k


C

ontactadvertenties


K

oeien



S

chep


T

oneel


OO

k


F

ijn

 

Eindwoord van de Mollenjager

Het was me een bijzonder seizoen. Het is erg leuk geweest om te raden, iedere week gek te worden van verbazing en meer. Zelfs het allerlaatste moment, namelijk het echte bekendmaken van de Mol, zorgde bij mij nog voor een gevaarlijk hoge bloeddruk. En dan komt het: Het petje gaat af: Patrick. Yeah. Een bidkleed moet nog gegeten worden, crewlid Faux. moet zijn docente Engels zoenen, met een onderbroek naar college gaan en een artikel van 50 kantjes over WIDM schrijven voor mij en er zijn nog veel meer beloftes gemaakt. Natuurlijk worden ze nauwelijks nagekomen, maar ik wil je dit beloven: Ik wil bij seizoen 12 ook wel een belofte maken welke ik na ga komen. Dit zeg ik als erewoord van de Mollenjagers .

Dames en heren, bedankt en tot volgend jaar.