[update] FOK!ker loopt kilometers voor goede doel

FOK!ker raptorix is afgelopen nacht gestart aan zijn tocht van 100 kilometer voor het goede doel. Om 02.58 uur startte hij in Scheveningen. De bedoeling is dat de FOK!ker uiteindelijk in Den Helder aan zal komen. De laatste schatting is dat hij daar rond 19.00 uur zal zijn. Zijn gemaakte kilometers worden gesponsord door andere FOK!kers.

De route die raptorix zal volgen, voert hem voor het grootste gedeelte over het strand. "Als je het snel zegt ben je er natuurlijk zo, maar in de praktijk zijn het 100 bikkelharde kilometers", aldus raptorix voor zijn start. "Over het strand, klein stukje asfalt en dan nog veel meer zand."

Het geld dat de FOK!ker ophaalt, is bestemd voor de actie 'FOK! voor FOK'. Stichting FOK (Fibrosekinderen Op Kamp) zet zich in voor kinderen met Cystic Fibrosis; een ongeneeslijke, aangeboren aandoening, waarbij patiënten te taai slijm in hun lichaam aanmaken. De aandoening komt bij één op de 3600 baby's voor.

De looptocht volgen? Ga naar dit topic. Last-minute sponsoren? Dat kan via dit topic!

Update 19.15 uur
raptorix is zojuist aangekomen in Egmond aan Zee. Om geen onnodige risico's te nemen (het is inmiddels donker en raptorix heeft geen directe begeleiding bij zich) is besloten dat zijn tocht daar zal eindigen. Dat betekent dat hij ruim 16 uur en zeker 80 kilometer heeft gelopen, voor het grootste gedeelte over het strand langs de kustlijn! Hoeveel geld voor het goede doel dit precies heeft opgebracht is nog niet duidelijk. Dit zal binnenkort bekend gemaakt worden op het FOK!forum en de Frontpage.

Sponsorloop raptorix
De laatste voorbereidingen en de start.