Telefoon: Blackview A8 Max; Solide budgettoestel

4. Scherm, Camera en Batterij

Scherm: 

Het scherm van de Blackview Max A8 is een 5.5 inch IPS LCD paneel. Het scherm lijkt gelamineerd/verlijmd te zijn. Wel heeft het scherm erg grote zwarte randjes rond het scherm, iets dat opvalt wanneer het scherm aanstaat.  

De helderheid van het scherm is met 444 candela per m2 voor een budgettoestel redelijk te noemen. Het toestel is in de volle zon wel iets minder goed leesbaar. 

De kleurtemperatuur vanuit de doos is redelijk, na een hele kleine aanpassing zit de kleurtempratuur van het toestel op 7400K. Dit lijkt dus een goed begin voor het scherm, helaas is de rest van het scherm niet zo goed. De kleur geel overheerst samen met blauw flink en rood blijft achter. 

Ook het contrast van het scherm is met 600:1 niet om over naar huis te schrijven. 

Camera:

De camera van de Blackview A8 Max is een Sony IMX219. Deze sensor zou op papier prima foto's moeten kunnen schieten voor een budgettoestel. In de praktijk wil dit overgens niet altijd iets zeggen. Hieronder kan je een (heel) aantal voorbeeld foto's vinden. Voor foto's van volledige grote kan je terrecht in dit album

Blackview A8 Max Foto 1

Blackview A8 Max Foto 2

Blackview A8 Max Foto 3

Blackview A8 Max Foto 4

Blackview A8 Max Foto 5

Blackview A8 Max Foto 6

Blackview A8 Max Foto 7

Blackview A8 Max Foto 8

Blackview A8 Max Foto 9

Blackview A8 Max Foto 10

Blackview A8 Max Foto 11

Blackview A8 Max Foto 12

Camera voor:

De camera voor is ook weinig bijzonders. Er is geen informatie over de gebruikte sensor, ik verwacht dat dit een 2MP sensor is die softwarematige opschaling naar 5MP krijgt. 

 Batterij:

De batterij van de A8 max lijkt in de praktijk prima. Een uur of 5 screentime en de dag doorkomen gaat prima. Het laden met de 1A 5V lader duurt wel even als we dit vergelijken met de recente fast charge toestellen die ik heb gereviewd. 

Dit zijn geen slechte scores voor een toestel in de prijsklasse waarin de A8 MAX zich bevindt. Standby is het helemaal prima, soms werd gedurende de nacht maar 3% batterij gebruikt. Tijdens het gebruik heb ik eenmaal een rare batterij drain gehad, deze zorgde ervoor dat het toestel binnen 10 uren leeg was; na een herstart is dit overigens niet meer voorgekomen.