Telefoon: Blackview A8 Max; Solide budgettoestel

3. Bouwkwaliteit & uiterlijk

Bouwkwaliteit & uiterlijk:

Blackview A8 Max unboxing Volume

De Blackview A8 Max heeft een weinig opvallend uiterlijk, toch oogt het toestel premium. Dit komt omdat de achterkant van metaal lijkt te zijn. Helaas valt dit snel door de mand. Wanneer je het toestel beetpakt, merk je direct dat je met plastic te maken hebt. De rand is overigens wel van metaal, en voelt prettig/stevig aan. 

Blackview A8 Max unboxing achter dicht

Het toestel voelt ondanks dit gebruik van plastic gelukkig niet heel goedkoop aan. Het plastic lijkt van prima kwaliteit te zijn. De knoppen van het toestel zitten ook netjes in de behuizing en hebben geen speling en ratelen niet. Het toestel sluit ook overal netjes aan op het frame, er zijn geen grote gaten/kieren te ontdekken in de behuizing. 

De batterijklep heeft iets speling wanneer er midden achter hard op gedrukt wordt, dit hoor je doordat dit lichtjes kraakt. In de praktijk heb je hier geen last van, je zou dit daarnaast waarschijnlijk ook simpel op kunnen lossen met een klein stukje tape aan de binnenzijde van het klepje als je er wel last van hebt. 

Blackview A8 Max unboxing Achter batterij

De achterkant van het toestel zit goed vastgeklinkt met snap fit, iets wat we in de tijd van unibody toestellen toch weinig meer tegenkomen, zelfs bij goedkopere toestellen. De 3.000mAh batterij is dan ook verwijderbaar. Achter de klep zit een 3 slots opstelling waar zowel 2 simkaarten (mini) als een micro SD kaart geplaatst kan worden. Met het verwijderen van de batterijklep moet je wel oppassen, als je te veel druk zet dan kan het snap-fit systeem breken. 

De achterkant van het toestel bevat ook de 8MP Sonycamera en een kleine LED flash in 1 kleur. Onder zit een grote speaker grill waar de mono speaker achter zit. 

Blackview A8 Max unboxing USB

Het micro USB slot en de 3.5mm jack zitten beiden aan de bovenkant van het toestel, dit betekent dat de micro USB aansluiting dus direct op het mainbord gesoldeerd is. Bij Chinese toestellen zit dit slot vaak onder het toestel waardoor je het extra printplaatje voor deze chip vaak makkelijk van vervangen als de micro USB aansluiting stuk gaat. Daarnaast is het plaatsen van het toestel in een dock door de aansluiting aan de bovenzijde lastiger. 

De voorkant van het toestel heeft de klassieke 3 touch knoppen, waarvan één nog steeds het menu moet bedienen. Het lijkt in China nog niet door te dringen dat Google hier al weer een paar jaar vanaf gestapt is. Dit is in de software met een app (button remapper) makkelijk aan te passen, maar dit zou niet nodig moeten zijn. 

a8 max voorkant

Boven het scherm zitten de speaker, 5MP selfie camear licht en proximity sensor. Helaas ontbreekt een notificatie LED. 

Problemen met de bouwkwaliteit ben ik tijdens het maken van de review verder niet tegen gekomen.