Blu-ray: Love & Other Drugs

In 2005 speelden Jack Gyllenhaal en Anne Hathaway al samen in de film Brokeback Mountain. Nu zitten ze samen in een film, gebaseerd op het boek Hard Sell: Evolution of a Viagra Salesman door James Reidy. Regisseur Edward Zwick (Defiance) verfilmde het boek over een succesvolle medicijnverkoper, Love & Other Drugs.

Jamie (Jake Gyllenhaal) is een succesvolle verkoper van medicijnen. Als hij na een ziekenhuisbezoek, om zijn medicijnen te promoten, de vrolijke en vrije Maggie (Anne Hathaway) tegenkomt, is hij meteen verliefd. De spannende relatie tussen beiden overvalt hen meteen, maar een echte relatie is geen optie voor Maggie. Ondanks dat wordt de verhouding tussen hen steeds sterker en raken ze verslaafd aan de ultieme drug: de liefde.

Aan het begin van de film lijkt het een interessante komedie te worden met flauwe, maar leuke grappen. Maar als Jamie Maggie tegenkomt, verandert het al snel in een romantisch drama. Ondanks dat het in eerste instantie een beetje apart aanvoelt, is de combinatie zeker geslaagd. De ziekte van Maggie, Parkinson, zorgt er zeker voor dat het meespeelt in de overweging of de relatie stand kan houden.

Jake en Anne leveren allebei een goede prestatie af en de relatie komt geloofwaardig over. Vooral Anne Hathaway mag geprezen worden op haar rol als de sarcastische en bij vlagen optimistische Maggie. Het grootste nadeel zit, uiteraard, in de voorspelbaarheid. Zoals zoveel romantische komedies is de rode draad van tevoren al te voorzien. Gelukkig is de film wel verre van standaard door een gevoelig onderwerp als een ziekte te behandelen.

Love & Other Drugs is zeker geen standaard romkom geworden en bevat originele onderwerpen. Beide hoofdrolspelers spelen een goede rol en de relatie tussen hen wordt geloofwaardig gespeeld.  Helaas is de voorspelbaarheid iets wat de meeste mensen zullen tegenhouden om de film te gaan bekijken. Toch is de humor vaak om te lachen en is het zeker een niveau hoger dan de standaard romkoms.


Extra's

- Verwijderde scènes (7:31)
Een aantal leuke scènes die uit de film gehaald zijn, alleen zijn het er niet zoveel. Helaas blijven het verlengde scènes van gedeeltes die uit de hoofdfilm komen.

- An Actor's Discussion (8:00)
Een interessant interview met de hoofdrolspelers Jake Gyllenhaal en Anne Hathaway. Ze praten onder andere over hun samenwerking en de gebeurtenissen tijdens de opnames. Ook Edward Zwick neemt even de tijd om iets te zeggen over de acteurs.

- Anne Hathaway is Maggie (2:57)
Een kort gesprek met Hathaway over haar personage Maggie. Ze vertelt onder andere hoe ze zich voorbereid heeft en hoe zij zou reageren in een gelijke situatie.

- Jake Gyllenhaal is Jamie (3:34)
Een gelijk gesprek met Gyllenhaal over zijn personage. Deze extra had prima samengevoegd kunnen worden met de vorige, zodat de acteurs ook nog konden reageren op elkaars personage. 

- Selling Love & Other Drugs (3:10)
Een goede extra met een interview met de schrijver James Reidy over zijn boek en zijn ervaringen als medicijnverkoper. Hij prijst onder andere Jake dat hij een overtuigende verkoper wist neer te zetten in de film.

- Trailer (2:25)