CD: VA - Hardcore To The Bone XV

Compilatieserie Hardcore To The Bone is één van de langstlopende in zijn soort. Inmiddels zijn DJ’s Panic en Neophyte alweer aanbeland bij het vijftiende deel! Twee schijfjes gevuld met verse hardcore. Nou ja, vers…

Dat geldt lang niet voor alle tracks. Pray For Me en Evil Inside van Evil Activities werden afgelopen juni al gereleased en datzelfde geldt voor Atrocious (Kasparov Remix). Om nou een hele opsomming te gaan maken is wat overdreven, maar een groot deel van de platen op beide schijfjes zijn al rond de zomer uitgebracht of al verschenen op één van de vele andere compilaties. Aangezien de meesten al een keer besproken zijn in andere reviews laat ik die nu buiten beschouwing.

Wèl nieuw is Forever van DJ Dazzler & DJ Inyoung. De eerste was, samen met Tha Playah, verantwoordelijk voor één van de beste platen van het Neophyte-label tot nu toe: Beat U 2 Death. Het heeft even geduurd, maar ook deze release is weer een pareltje. Een lekkere drive, een stevige kickdrum en een heerlijke break. Vrij nieuw is ook de samenwerking van Nosferatu en Ruffneck wat resulteerde in de track Poop. Het moet zo’n beetje de meest vage productie van 2010 zijn, maar wat ramt ie toch lekker door! Dat geldt ook zeker voor de remix van The Scorpion King van Weapon X. Die haalt het niet bij het origineel, al scheelt dat niet veel. Maar de lekkerste kick zit in Pain and Fear van de Meccano Twins. En dat komt goed uit, aangezien de track geen noemenswaardige breaks heeft en vooral lekker door blijft beuken! Het tweede schijfje bevat onder meer een remix van T-Junction die de track Vanity van State of Emergency onder handen heeft genomen. Deze kick overtreft die van Meccano Twins op de eerste cd, wat een bruut geweld! Voor de liefhebber gaat het tempo in het staartje van de mix nog even flink omhoog. Helaas zijn het niet de meest waanzinnige remixes ooit gemaakt, maar voor de echte speedfreaks zal dat waarschijnlijk niet al te veel uitmaken.

Helaas maakt het vijftiende deel van de serie het niet waar: er is maar weinig nieuws terug te vinden op deze schijfjes. Jammer, want er is ongetwijfeld een hoop nieuws, of in ieder geval iets anders dan de standaardhitjes van het afgelopen half jaar om op cd te zetten. Wie alle bekende plaatjes netjes op een rijtje wil hebben zit goed met deze compilatie, voor de rest is het weinig onderscheidend.