One Piece Unlimited Cruise 2: Awakening of a hero

One Piece heeft als videogame wel potentie. Het verhaal is geschreven door de schrijver van de animé, de originele stemmen spreken het spel in (hoewel ze volgens mij niet alle tekst hebben ingesproken maar slechts het begin van de zin, maar dat durf ik niet met zekerheid te zeggen aangezien ik geen Japans versta). Het is alleen zo jammer dat ze het met de gameplay gewoon helemaal verprutst hebben.

Als je van een serie houdt zijn ook minder goede spellen vaak nog wel leuk om te spelen, zoals bijvoorbeeld bij LOST het geval is, maar ook dat heeft zijn grenzen. Na een half uurtje One Piece had ik al zin om mijn Wii uit te zetten en het spel nooit meer aan te raken. Een spel moet leuk zijn om te spelen en bij een actie-adventure is het niet de bedoeling dat je moet zoeken naar de opening tussen de onzichtbare muren die het speelgebied inklemmen om daarna naar een of ander voorwerp te zoeken dat ergens verstopt zou moeten zijn. Dit spel zou uitermate geschikt zijn voor \'demo play\'. Lekker achteruit gezakt vanaf de bank kijken hoe het verhaal zich ontwikkelt, terwijl je het spel niet zelf hoeft te spelen.

Mocht het nog niet duidelijk genoeg zijn, dit spel is alleen weggelegd voor de echte hardcore fans, en hen kan ik aanraden om eerst met deel 1 te beginnen voordat je dit tweede deel aanschaft.