Boek: Suzanne Bugler - Bezeten

Danny is anders dan de andere jongens op school, daar is Louise zeker van. Samen zijn ze één, zoals Danny zegt. Haar hartsvriendinnen, Cara en Emma, vinden Danny maar niets. Als ze Louise dwingen te kiezen, kiest deze dan ook voor Danny, vooral omdat Danny zegt dat haar vriendinnen jaloers op haar zijn. Intussen geeft Louise zich helemaal aan Danny. Ze rookt met hem mee, vrijt met hem en leert ook zijn vrienden kennen. Maar als Louise op een punt komt waarop ze merkt dat Danny erg wantrouwend en bezitterig is, blijkt het heel erg moeilijk te zijn voor haar om ermee te stoppen. De slechte relatie met haar moeder en de bespiedende buurvrouw maken het absoluut niet makkelijk voor haar.

Suzanne Bugler is een schrijfster uit Engeland. Ze is getrouwd en gebruikt haar spaarzame vrije tijd (ze is naast echtgenote ook moeder) voor het schrijven van boeken. Haar eerste (jeugd)roman verscheen in 2006 met de titel Staring Up at the Sun. Haar tweede boek verscheen in 2007 en is getiteld Meet me at the Boathouse. In Nederland is dit boek nu uitgebracht onder de titel Bezeten. De vertaling was in handen van Bies van Ede, zelf ook een begenadigd schrijver.

Bezeten is verschenen in de reeks Black Pimento, volgens de uitgever een thriller-reeks voor de jeugd van dertien jaar en ouder. Hoe saai dat mogelijk ook klinkt, het klopt wel. De inhoud, een meisje dat valt op de verkeerde jongen, zal mogelijk meer interesse wekken bij meiden dan bij jongens. Maar het is zeker niet puur en alleen geschikt voor meiden, ook al krijg je alles mee uit het oogpunt van Louise. Ook Danny heeft zijn deel van ellende al ruimschoots gekregen, hij gaat er alleen net wat anders mee om. Daarnaast doet de relatie tussen Louise en haar ouders, vooral haar moeder, de temperatuur ook nog eens flink dalen. Ofschoon het boek op een aantal puntjes wat stroef vooruit gaat, is het toch een verhaal waarvan je wilt weten hoe het zal aflopen. Vooral omdat je waarschijnlijk tijdens het lezen al een paar keer de neiging hebt, de hoofdrolspeelster toe te roepen om ermee te stoppen.


Uitgever: Black Pimento ISBN: 9789049923211 Pagina's: 255
Waardering: