DVD: Micropolis - De belegerde citadel

SubheaderHet is eten of gegeten worden in deze burcht in Burkina Faso. De dappere soldaten verdedigen het fort terwijl de werkers ervoor zorgen dat het er verder netjes ordentelijk aan toe gaat. De koning en koningin zijn intussen constant bezig met het produceren van nageslacht. Een andere stam, geplaagd door een hongersnood, is met volle sterkte op weg en is vastbesloten zich niet tegen te laten houden. Een ware titanenstrijd zal moeten uitmaken welke stam als overwinnaar naar buiten zal komen.

Het strijdtoneel
De bloedige strijd wordt gestreden tussen termieten en mieren. Geen gewone mieren maar de agressieve en vleesetende zwerfmieren, genaamd de Magnanen. Terwijl de mieren een trektocht zijn gestart om te ontkomen aan de enorme hitte in hun kloof, krijgen de termieten last van een storm waardoor hun burcht zwaar beschadigd raakt. Onwetend van het onheil dat hun te wachten staat, proberen de termieten de burcht zo snel mogelijk weer op orde te krijgen. Een boodschap die niet besteed is aan de mieren. Die trekken onverbiddelijk verder, sporen van vernieling achterlatend.
Subheader
De Koningin, in sommige landen een delicatesse

Franstalig
Het verhaal duurt in totaal 85 minuten en is alleen in de originele Franse taal te beluisteren. Geen spraak van de mieren of termieten maar een stem die je het verhaal vertelt. Gelukkig is er Nederlandse ondertiteling bij aanwezig waardoor je toch nog kunt genieten van de prachtige beelden. Bij die beelden vraag je je op een gegeven moment wel af hoe ze die hebben kunnen maken zonder dat de camera zelf onder de termieten of mieren kwam te zitten. Voor de nieuwsgierigen onder ons is er dan ook gelukkig een making of aanwezig op de dvd. Ook deze is voorzien van de originele Franse stemmen maar de ondertiteling ontbreekt hierbij. En dat is bijzonder jammer want het lijkt zoveel te vertellen over hoe ze het geheel hebben gemaakt.


Label: De Filmfreak Releasedatum: 9 oktober 2007 Kijkwijzer:
Waardering film: - Waardering extra's: