CD: Maarten van Roozendaal - Verzamelt werk

Maarten van Roozendaal (1962) is een naam die niet bij iedereen een lichtje zal doen branden. Toch heeft deze artiest al een redelijke staat van dienst opgebouwd. Al In 1994 wint hij het Amsterdams Kleinkunst Festival en in 1995 verschijnt zijn debuut-cd. In de jaren daarna verschijnen er nog vier cd's, allemaal op basis van zijn theatershows. In 1998 vindt hij ook nog de tijd om samen met Johan Hoogeboom de muziek te componeren van de tv-serie Otje.
In 2001 komt Van Roozendaal wat meer in de picture te staan van het grote publiek. Hij wordt bekroond met de Annie M.G. Schmidt-prijs voor het beste theaterlied (Red Mij Niet). Naar aanleiding van deze prijs mag hij optreden bij B&W en Barend en Van Dorp, maar hij is te tegendraads om door het grote publiek in de armen te worden gesloten.





In 2004, na vijf cd's en theaterprogramma's, is de tijd rijp voor een overzichtsvoorstelling. Onder de titel Maarten van Roozendaal Verzamelt Werk trekt de zanger langs diverse zalen in Nederland. Naar aanleiding van deze voorstelling is nu een dubbel-cd verschenen.