DVD: Kinderbijbel Het Oude - en Nieuwe testament

De bijbel: best droge kost als je een jaar of zes oud bent. We kenden al rijkelijk geillustreerde kinderbijbels in boekvorm, maar nu zijn dan het Oude - en het Nieuwe Testament ook op dvd verschenen. 'Voor de kleintjes en het hele gezin' zo wordt ons beloofd.



Een precieze leeftijd wordt er niet genoemd en al snel blijkt dat de meningen over wat 'klein' is nogal kunnen verschillen. Kinderen jonger dan een jaar of zes zullen denk ik snel afhaken bij deze dvd, terwijl het mij juist leuk leek om ook mijn peutertje eens wat anders voor te schotelen dan de Teletubbies. De stem van de vrouwelijke verteller klinkt wat streng en de tekeningen zijn mooi, maar weinig flitsend. Het is dan ook geen tekenfilm, maar meer een aaneenschakeling van tekeningen die van commentaar is voorzien. Best leuk en vooral heel educatief, maar ook wel een beetje saai. Ik had gehoopt op een wat speelsere aanpak, zodat je kleinere kinderen wat over de bijbel kon leren zonder dat ze zelf in de gaten hadden dat ze naar een educatieve dvd zaten te kijken.

Bij elkaar zijn de dvd's goed voor bijna twee en een half uur beeld en geluid. Alle bekende verhalen komen voorbij. De eerste dvd bevat de bijbelverhalen uit het Oude Testament en hierop kun je dus bijvoorbeeld het scheppingsverhaal, de ark van Noach en de bevrijding van het volk van Mozes uit Egypte zien. Op de dvd met de bijbelverhalen uit het Nieuwe Testament zie je de geboorte van Jezus en zijn kruiziging en bijvoorbeeld de verhalen over de barmhartige Samaritaan en Zacheus, het hoofd van de tollenaars. De dvd's bevatten niet het volledige Oude en Nieuwe Testament, maar slechts een selectie die in hoofdlijnen laat zien waar de Bijbel over handelt.

De dvd's zijn goed geschikt voor kinderen in het basisonderwijs. Zit je kind op een openbare school dan kun je hem middels deze dvd's toch gemakkelijk wat bijbelkennis meegeven, zit je kind op een school waar het Christelijke geloof wordt onderwezen is het leuk als aanvulling. Maar of er kinderen zijn die zelf zullen vragen of deze dvd weer eens op mag... ik gok dat ze het toch zullen afleggen tegen de flitsende tekenfilms.



Label: Bridge Entertainment Group Releasedatum: 11 april 2006
Kijkwijzer: Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!