Kinderboeken-en-speelgoednieuws

De kerstvakantie is een leuke tijd, maar kan erg lang duren als kinderen zich beginnen te vervelen. Goed idee dus om wat leuke boeken in huis te hebben!

Het is bijna kerstmis
Er zijn heel wat boeken die te maken hebben met kerst, leuk om onder de boom te leggen of om al iets eerder te geven, om kinderen uit te leggen wat het kerstfeest inhoudt.



De Kleine Kerstman - Anu Stohner & Henrike Wilson
Een prachtig groot boek, met hele mooie tekeningen en een ontroerend verhaal. De kleine kerstman mag nooit mee om de kindertjes cadeautjes te brengen: hij is te klein. Maar dan ontdekt hij dat de dieren in het bos nooit cadeautjes krijgen en wordt de kleine kerstman de enige echte dierenkerstman. Heerlijk kerstboek!
ISBN 90 5637 455 9, Lemniscaat, ¤13,50

Dribbel zingt kerstliedjes - Eric Hill
Dribbel! Wie kent hem niet, het vrolijke hondje. In dit boekje zingt hij kerstliedjes. De tekst van de liedjes staan in het kartonnen boekje, en de melodietjes hoor je als je op de bijbehorende knopjes drukt. Leuk!
ISBN 90 410 1120 x, KITT, ¤9,99

O, dennenboom - Jacques Vriens
Jacques Vriens schreef dit leuke (voor)leesboek over Mieke en haar broertje Wouter die kerstfeest vieren. Een ideaal boek voor in de kerstvakantie, met de herkenbare illustraties van Dagmar Stam.
ISBN 90 269 8781 1, Van Holkema & Warendorf, ¤4,99

Iedereen een boek onder de boom!

Natuurlijk is speelgoed altijd heel leuk om te geven en te krijgen, maar ook boeken doen het prima onder de kerstboom. We selecteerden een paar boeken, zowel voor de allerkleinsten als voor kinderen die zelf al kunnen lezen, die het zeker goed zullen doen.



Goed gedaan, Sam - Amy Hest & Anita Jeram
Over de kleine beer Sam verschenen al meer succesvolle boeken, en ook Goed gedaan, Sam is weer een heerlijk prentenboek. Het is hartje winter en Sam bakt samen met Mamma Beer een heleboel cakejes, die ze, de kou trotserend, uitdelen bij al hun vrienden. Gelukkig zijn er bij thuiskomst nog precies twee over voor Sam en Mamma Beer!
ISBN 90 5637 535 0, Lemniscaat, ¤12,50

Bobbi is ziek - Monica Maas en Ingeborg Bijlsma
Ik zal het maar bekennen: ik ben een groot Bobbi fan. Waarom? Omdat Bobbi van die heerlijk herkenbare dingen beleeft in al zijn boekjes, omdat de verhaaltjes zo leuk rijmen, omdat de tekeningen zo goed zijn afgestemd op peuters en kleuters en omdat de boekjes zo vriendelijk geprijsd zijn. Ook Bobbi is ziek is weer een leuk boekje voor kleine kinderen, waarin zij veel zullen herkennen als ze zelf bijvoorbeeld een beetje ziekig zijn.
ISBN 90 206 8408 6, Uitgeverij Kluitman, ¤4,95

De Balletschool
De droom van vele jonge meisjes: ballerina zijn..... In dit mooie boek met heel veel foto's kunnen zij een kijkje nemen in een echte balletschool en leren zij de belangrijkste balletpassen.
ISBN 90 269 9725 6, Van Holkema & Warendorf, ¤12,95

Pietje Bell 2 De jacht op de tsarenkroon - Maria Peters, Chris van Abkoude
Vlak voor de kerst, op 18 december, gaat de nieuwe Pietje Bell-film in première: De Jacht op de Tsarenkroon. Natuurlijk is er van deze film ook een boek verschenen. Naast het verhaal zelf vind je in deze filmeditie o.a. een interview met Maria Peters (verantwoordelijk voor scenario en regie) en heel veel foto's van de film en de filmset. Dit boek is natuurlijk ontzettend leuk om cadeau te doen aan kinderen die de film gezien hebben of binnenkort zullen gaan zien.
ISBN 90 206 2103 3, Uitgeverij Kluitman, ¤9,95



Lekker spelen, Dribbel - Eric Hill
Eerder las je al over Dribbel die kerstliedjes zingt, maar ook dit dikke voorleesboek met tien verhalen en lekker veel tekeningen is hartstikke leuk onder de kerstboom!
ISBN 90 410 1302 4, KITT, ¤14,99

Wat zit er in een regenboog? - Betty Schwartz
Wat zit er in een regenboog? Al 15.000 keer ging dit boek over de toonbank, en nu is er dan een mini-editie. En wat er nou in die regenboog zit? Sla het boek maar eens open....
ISBN 90 410 1311 3, KITT, ¤4,99

Het dekentje van Deesje - Debi Gliori
Een lief klein boekje dat niet alleen leuk is om te lezen, maar ook om te voelen, dankzij het zachte dekentje op de kaft.
ISBN 90 410 1306 7, KITT, ¤6,99

Het grote boek voor de kleintjes - Marianne Busser en Ron Schröder
Een groot boek voor kleine mensen, aldus de omschrijving van de uitgeverij. Groot is het inderdaad, het is echt zo'n heerlijk dik boek, zo eentje waaruit papa of mama verhaaltjes voorleest voor het slapengaan. De verhaaltjes gaan over herkenbare dingen, zoals jarig zijn, buitenspelen, de speelzaal, logeren etc. Heel leuk om cadeau te doen aan een kind of een papa of mama natuurlijk.
ISBN 90 269 9736 1, Van Holkema & Warendorf, ¤17,99

Leuke boeken voor (aanstaande) mama's en papa's
Zoals beloofd ook dit keer weer wat leuke boeken voor (aanstaande) ouders.



Mijn eerste vijf jaar, een dagboek voor de kindertijd - Anne Geddes
Dit boek, waarin je met foto's en tekst de ontwikkeling van een kind van nul tot vijf jaar bij kan houden, is ontzettend leuk om cadeau te doen aan iemand die binnenkort een kindje verwacht. De foto's van Anne Geddes zijn ontroerend, maar niet hinderlijk aanwezig: het gaat tenslotte om het kind zelf. Echt een aanrader!
ISBN 90 269 2756 8, Elysee, ¤14,99

100 manieren om het je zwangere vrouw makkelijk te maken - Uzzi Reiss
Dit boek is geweldig om cadeau te doen aan een aanstaande vader. Hoe moet hij omgaan met de hormoonbuien van vrouwlief? Wat mocht ze nou ook al weer allemaal niet? Wat als hij zichzelf een beetje buitengesloten voelt? Op al die vragen geeft dit boek antwoord. De schrijfwijze werkt soms een beetje op mijn lachspieren, omdat veel zinnen beginnen met "Zorg ervoor dat uw vrouw....". Ik, als praktijkvoorbeeld van een zwangere vrouw, kreeg toen mijn vriendlief enkele uitspraken citeerde nogal de kriebels. Hallo, ik ben zwanger, niet spontaan achterlijk! Ik kan zelf ook best nadenken en er voor zorgen dat ik genoeg drink, dat hoef je niet van me over te nemen zeg! (tip voor de heren: het boek heeft ook een hoofdstuk over hormonale stemmingswisselingen cq woedeuitbarstingen ). Andere tips kon ik dan wel weer waarderen: "Doe de lichten en de televisie uit als het tijd is om naar bed te gaan" (mooi, dat scheelt mij weer werk...) en "Neem een paar ochtendtaken van uw vrouw over, zodat ze nog een paar uur kan uitslapen". Al met al een boek wat handig is om in huis te hebben, er staan namelijk ook een heleboel nuttige adviezen in.
ISBN 90 269 2820 3, M.O.M, ¤13,99

Websites van de verschillende uitgeverijen:
Lemniscaat
KITT
Van Holkema & Warendorf
Uitgeverij Kluitman
Elysee
M.O.M

Lees snel verder, want op de volgende pagina zie je nog wat leuke cadeautjes, die niet zouden misstaan onder de kerstboom!