Game Review: Top Spin

Career

Zoals gezegd is de Career mode de meest uitgebreide spelmode. Zo uitgebreid dat die wel een aparte pagina verdient!

Allereerst kies je met wie je die carrière gaat starten. Kies uit één van de zestien topspelers (waaronder de drie die ik eerder noemde) of, en dat is nog veel interessanter, maak je eigen speler! Tot op detail kun je jezelf namaken, of iemand anders natuurlijk. DNA bepaalt huidskleur bijvoorbeeld, maar ook neus, kaak, wenkbrauwen, haar, lengte en gewicht zijn uitgebreid in te stellen.

Vervolgens even langs de sportwinkel om daar wat kleding aan te schaffen, vergeet ook je racket niet. Kleuren, vormen, maten, ook op dit punt is Top Spin ontzettend uitgebreid. Ben je uiteindelijk helemaal klaar met je speler, dan kun je écht beginnen en beland je op de landkaart.

Jawel, een landkaart! Vanaf hier reis je als beginnend prof-tennisser de wereld over. Per vliegtuig uiteraard. In ieder werelddeel bevinden zich vervolgens kansen en mogelijkheden. Zo is er over de wereld een groot aantal coaches. Zij kunnen je technieken bijbrengen. Verbeter die forehand, werk aan je volley en zorg dat ook je backhand je geen problemen gaat geven tijdens wedstrijden. Door genoeg te trainen kun je bovendien ook nog uit een aantal andere vaardigheden kiezen, zodat uiteindelijk bijna geen enkele speler precies dezelfde vaardigheden bezit.

Ook aan de uitwendige mens is gedacht, in Sport Shops en Salons kun je respectievelijk nieuwe kleding/rackets kopen of je haar eens helemaal anders laten doen. Ander kleurtje ogen is ook geen probleem overigens.

Dan sponsoren, die kunnen zorgen voor nieuw materiaal en geld! Geld kun je gebruiken om coaches in te huren of om nieuwe spullen te kopen. Kies een sponsor uit en vervul opdrachten voor ze, zo simpel is het eigenlijk. Nou ja, ook weer niet heel simpel. Want voor een reclamespotje is het de bedoeling dat je die bal precies op de goede plek slaat en dat kan, zeker in het begin, nog wel wat problemen opleveren.

En dan zijn daar uiteindelijk de toernooien. Over de hele wereld vind je er een heel aantal, in verschillende klassen. Uiteraard kun je niet meteen aan een Grand Slam beginnen, je zult je weg omhoog moeten vechten. In het begin gaat dat redelijk vlotjes, maar je tegenstanders worden steeds beter! Dat geldt overigens ook voor coaches, je zult niet meteen een hele goede coach kunnen inschakelen, alles op zijn tijd! Het uiteindelijke doel van dit alles? De beste ter wereld worden natuurlijk.