CD Review: E-Town Concrete - Renaissance

Renaissance betekent wedergeboorte. Nu heb ik eerdere albums van E-Town Concrete niet gehoord, maar als er een wedergeboorte heeft plaatsgevonden dan is die aardig gelukt. Renaissance pakt je en overtuigt vanaf het begin.

Bij de sound van E-Town Concrete denk ik aan bands als P.O.D., maar dan wat harder. Ook wat harder dan Crazy Town, hoewel sommige raps er wel wat van weg hebben. E-Town wordt ook wel vergeleken met bands als System of a Down en Sepultura, die vergelijking hoor ik dan weer niet zo.

De E-Town sound combineert rap en hip-hop met metal. Jawel, metal, want de crossover tussen metal en hip-hop, hier en daar onder de noemer nu-metal geschaard, is over het algemeen veel softer, of commerciëler. E-Town Concrete, zoals gezegd, zet de tanden er vanaf het begin in en laat niet meer los. Diepe grunts en vlijmscherpe raps, ondersteund door zeer stevige drums en zware gitaren, het doet weliswaar denken aan andere bands maar E-Town Concrete staat daar los van, of moet ik zeggen erboven?

Zo overdreven als de eigen website wil ik het niet stellen, ik hoor weinig Jimi Hendrix gitaren en de track 'Metroid' klinkt mij niet donkerder in de oren dan de rest van het album. Maar eigenlijk is dit geen belediging, dik drie kwartier lang krijg je een vette portie metal over je heen met raps en hier en daar invloeden van andere muzieksoorten. Geen gevarieerd album, maar daardoor niet minder sterk. Dit is een blijvertje.

Renaissance van E-Town Concrete krijgt van mij een 8.



Tracklist:

1
Mandibles
3:05
2
More Than The Incredible
3:22
3
Metroid
4:08
4
So Many Nights
4:06
5
Let's Go
3:41
6
Baptism
3:45
7
Appetite For Distinction
3:42
8
Battle Lines
4:09
9
Doormats
3:28
10
Punch The Walls
3:47
11
Stranglehold
4:26
12
In The Heart Of Wolves
5:22
47:01