Game: Perimeter

Grafisch

De preview-versie die ik eerder speelde, zag er al ontzettend goed uit. De versie die helemaal af is, is nòg mooier. Vooral de filmpjes, in de preview-versie nog redelijk karig, zijn ontzettend mooi geworden en groter in aantal. Ook de rest van het spel is er gewoon nog mooier en nog gedetailleerder op geworden.




Vooral mooi in Perimeter zijn de lichteffecten. De Perimeter zelf uiteraard, maar alle laserstralen, energiestralen, verlichting en wat je maar kunt bedenken. Heel erg mooi. Hier en daar zie je nog wel eens een tegenstander door iets heen vliegen waarvan je je serieus afvraagt of ie daar niet hoofdpijn van gaat krijgen, maar een kniesoor die daarop let als je het druk genoeg hebt met een squad op te dragen deze tegenstander weer terug onder de grond te helpen.

Geluid

Bij Perimeter is het geluid eigenlijk het enige dat niet fantastisch is. De gameplay en de graphics zijn dat namelijk wel.




Is het geluid dan slecht? Zeker niet! De geluidseffecten zijn prima, de muziek is niet onaardig. Beiden vallen gewoon niet op en zijn dus niet meer dan functioneel. Wel irritant vind ik de geluidseffecten in het menu. Bij iedere menukeuze weer hetzelfde geluidje, je wordt er soms gek van. Misschien ben ik gewoon een neuroot, dat kan ook nog.

Spelsoorten

De verhaallijn bestaat uit 27 verschillende missies, genoeg voor flink wat uurtjes gameplezier dus. In totaal zijn 30 singleplayer maps en 6 multiplayer maps beschikbaar, want uiteraard is Perimeter ook met meerdere personen te spelen!




Online spelen doe je in Perimeter met maximaal 4 personen tegelijk. Zowel spelen via een LAN als via internet is geen probleem.