CD Review: The Matrix Reloaded OST

Genoeg over de film en de oude soundtrack, tijd om deze cd in de speler te gooien en eens te luisteren wat hij te bieden heeft!

De eerste cd opent sterk met Linkin Park, één van mijn favoriete nummers van hun nieuwe album Meteora, 'Session'. Instrumentale ehm, tja hou het maar gewoon op een heel gaaf instrumentaal nummer.

Ik heb me altijd afzijdig gehouden van Marylin Manson, maar sinds 'This Is The New Shit' moet ik dat maar eens gaan veranderen. Het nummer is afkomstig van Manson's nieuwe album 'The Golden Age Of Grotesque' dat vorige week verscheen. Wat een geweldig nummer!

Met sneltreinvaart het volgende nummer in, 'Reload' van Rob Zombie. Voor deze track werkte Zombie samen met Charlie Clouser (Nine Inch Nails), een samenwerking die zeer geslaagd is als je het mij vraagt. Naar mijn mening zijn deze drie nummers de beste van het album.

Daarmee verraad ik dat het vanaf nu minder wordt. Klopt, maar dat kon ook niet anders en wil bovendien niet zeggen dat de rest van de nummers waardeloos zijn. Rob Dougan's 'Furious Angels' uit 1998 is het vervolg op 'Clubbed To Death' uit 1995 dat in 1999 in The Matrix werd gebruikt. Niet heel bijzonder, zeker vergeleken met Clubbed To Death. 'Lucky You' van de Deftones is een lekker duister, vaag nummer, afkomstig van hun vierde album waarover je binnenkort meer kunt lezen op FOK!. Team Sleep is een project van Deftones' frontman Chino Moreno, zij brengen de track 'The Passportal' aan. Saai om naar te luisteren, een beat met synthesizer geluiden erbij.

P.O.D. schudt me gelukkig weer wakker met 'Sleeping Awake', hun nieuwe single. Deze werd opgenomen met nieuwe gitarist Jason Truby, hij vervangt Marcos Curiel die onlangs vertrok. Ünloco, dat ook al met een nieuw album kwam (eind maart van dit jaar), is aanwezig met 'Bruises', een stevige metaltrack die niet misstaat op dit album!

Rage Against The Machine, onmiskenbaar. Een oudje, 'Calm Like A Bomb' is uit 1999, maar nog steeds doet dit nummer het geweldig met Zack De La Rocha achter de microfoon. Een wat meer clubby nummer komt van Paul Oakenfold in de vorm van 'Dread Rock', zeker geen tegenvaller. Ook in de electronische hoek zit Fluke met 'Zion', een mix van backbeats met tribal invloeden. De eerste cd sluit af met een opvallend nummer, een remix door Paul Oakenfold van 'When The World Ends' van de Dave Matthews Band!

Over de tweede cd kan ik kort zijn. Don Davis is verantwoordelijk voor de wat meer standaard score-tracks, instrumentaal, klassiek. Juno Reactor wijkt hier wat van af met tribal en dance invloeden en Rob Dougan gebruikt de bekende beats uit 'Clubbed To Death' en 'Furious Angels'. Leuk om af en toe eens te luisteren maar de nummers passen te goed bij de film om ze zomaar op te zetten. In gedachten zie ik allerlei actie-scenes langsflitsen op het moment dat deze cd opstaat.

Conclusie

Niet alleen is het weer gelukt om een fikse verzameling tracks te vinden die de sfeer van The Matrix (Reloaded) uitstraalt, deze cd is prima om gewoon naar te luisteren of als muzikale Red Bull te gebruiken als je iets aan het doen bent. Heerlijke cd!



Tracklist:

CD 1
01 Linkin Park - Session
2:23
02 Marylin Manson - This Is The New Shit
4:20
03 Rob Zombie - Reload
4:25
04 Rob Dougan - Furious Angels
5:29
05 Deftones - Lucky You
4:08
06 Team Sleep - The Passportal
2:55
07 P.O.D. - Sleeping Awake
3:23
08 Ünloco - Bruises
2:36
09 Rage Against The Machine - Calm Like A Bomb
4:58
10 Oakenfold - Dread Rock
4:40
11 Fluke - Zion
4:33
12 Dave Matthews Band - When The World Ends (Oakenfold Remix)
5:26
49:16
CD 2
01 Don Davis - Main Title
1:30
02 Don Davis - Trinity Dream
1:56
03 Juno Reactor feat. Gocoo - Teahouse
1:04
04 Rob Dougan - Chateau
3:23
05 Juno Reactor / Don Davis - Mona Lisa Overdrive
10:08
06 Juno Reactor vs. Don Davis - Burly Brawl
5:52
07 Don Davis - "Matrix Reloaded" Suite
17:35
41:28