Party Review: Sensation White

Let's Party!

Genoeg achtergrond informatie, we kwamen immers voor de vijf DJ's!

22.00-00.00: Marnix

Vuur en water zullen vanavond met elkaar strijden. Sensation begint in de ijs-fase, aan de DJ en bezoekers om dit te laten smelten! De voice-over zweept het publiek op en Sensation kan beginnen. DJ Marnix, oprichter van Loveland (iedere maandag op ID&T Radio) en bekend van onder andere T-Dansant, begint met hele rustige club, veel funky beats. Een schoonheidsfoutje door de zenuwen moet kunnen en zo voert Marnix ons richting middernacht.

00.00-01.40: Ferry Corsten

Tijd voor de volgende fase van de avond; sneeuw. Ferry Corsten, die geen introductie behoeft, verrast me met wat hardere muziek dan ik had verwacht. Dik anderhalf uur draait hij, uiteraard vergeet hij eigen creaties als Indigo, Punk en Rock Your Body Rock niet. Het publiek kan dit wel waarderen, de sfeer zit er mede dankzij Ferry Corsten prima in!

01.40-03.20: Armin van Buuren

Als de voice-over ons heeft verteld dat we het inmiddels hebben gered tot de water fase, neemt Armin van Buuren plaats achter de draaitafels. De titel van zijn eerste album als artiest, 76, verwijst naar zijn geboortejaar, maar je zou geen jonge man verwachten als je luistert naar zijn muziek. Armin draait met enthousiasme, overtuiging en energie en het publiek pikt dit duidelijk op. De tracks die hij kiest liegen er niet om; nummers van Airwave, Katana en uiteraard Armin van Buuren zelf passeren de review, evenals Take The Pill van clubber-in-pak Junkie XL. Een geweldige set!


03.20-03.40: Megamix

Tijd voor de Megamix, hier zag ik een beetje tegenop. Aan de ene kant vanwege het commerciële element in de Megamix van vorig jaar en aan de andere kant vanwege het onpersoonlijke karakter ervan. Geen DJ, gewoon luisteren naar een CD'tje.

Gelukkig bestaat de mix dan wel vrijwel uitsluitend uit club-successen, maar zo goed gekozen dat iedereen er bijna net zoveel plezier mee lijkt te hebben dan de DJ's tot nu toe. Klassiekers als Don't You Want Me van Felix en Fiesta van The Sunclub komen langs, net als Salva Mae van Faithless, maar ook recentere tracks als Loneliness van DJ Tomcraft en natuurlijk Flight 643 van onze eigen DJ Tiësto gonzen door de Amsterdam Arena. Meer!

03.40-05.20: Marco V

Voormalig resident DJ van de Danssalon in Eindhoven en uiterst succesvol DJ en producent Marco V staat ons bij voor de volgende fase, stoom. Een groot aantal eigen producties sieren de set van Marco V, waaronder de korte hardtrance mix van By The Way van de Red Hot Chili Peppers, de Coldplay remix en uiteraard zijn nieuwe track, DEL C:/*.MP3 (Ja, hoe ga je die noemen als je er de mp3 van hebt, aldus Marco V).

Bijna aan het einde van zijn set gaat het mis, er komt weinig geluid meer uit de installatie. Hoewel alle stilte te lang duurt tijdens een evenement als dit, valt de pauze die we noodgedwongen moeten houden mee. De eigen remix van Loops n Things van Jens doet het prima, het publiek danst verder. Marco sluit ook af met een eigen track, Simulated.

05.20-07.00: Johan Gielen

Johan Gielen, vorig jaar één van de favorieten op Sensation White, was ook dit jaar weer van de partij maar dan als afsluiter. Geen geringe taak!

Gelukkig zijn dit soort klusjes aan Gielen wel toevertrouwd. Met veel eigen werk (remixen van tracks van Rank 1 en Spacediver en uiteraard Twisted van Gielen en collega Svenson) en een aantal andere platen weet hij de Arena lekker warm te houden. Tot 7 uur toe draait Gielen en bedankt het publiek. Het publiek bedankt Gielen op haar beurt en laat merken dat het duidelijk een prima nacht heeft gehad.


Conclusie

Wat mij betreft was deze Sensation White beter dan vorig jaar. Wellicht door de populariteit van de wat hardere dance kreeg ik de indruk dat deze White wat 'harder' was dan vorig jaar, een vooruitgang als je het mij vraagt. Over het algemeen gezien was de muziek meer dan prima, inclusief de 'commerciële' Megamix.

Hoewel het aan de bars soms even wachten (en even dringen) was, je ook niet altijd even vlot naar de wc kon (zeker als je vrouw bent) en je ook bij een hongeraanval even geduld moest hebben, vielen de wachttijden meestal mee.

De gemiddelde leeftijd tijdens dit feest leek me wat hoger te liggen dan vorig jaar, maar dit is niets meer dan een constatering; de sfeer was net zoals vorig jaar prima! Als ID&T ook volgend jaar zo'n Sensation White gaat neerzetten, ben ik zeker van de partij!