Game Review: Knight Rider

Grafisch

Om met de deur in huis te vallen: ik had het erger verwacht. Misschien heb ik gewoon een te negatief beeld van Davilex (mijn mening wordt door die van anderen gevormd zullen we maar zeggen), maar Knight Rider ziet er best netjes uit! Geen top graphics met de laatste snufjes, maar KITT zelf ziet er netjes uit en ook de omgevingen zijn niet verkeerd, zoals je in de diverse screenshots in deze review kunt zien.

De schermindeling zelf vind ik iets minder mooi. Ik kies zelf altijd voor een resolutie van minimaal 1024 x 768, hoger indien mogelijk en speelbaar. Linksbovenin zie je een draaiende 3D afbeelding van je doel, rechtsbovenin een 3D mini-map. Beiden zijn naar mijn mening wat aan de grote kant, de cijfers die bovendien gebruikt worden zijn, zoals in de serie, LCD karakters maar ook deze vind ik aan de grote kant.

Geluid

De grootste sfeermaker in dit spel is zonder twijfel het geluid, en daar scoort Davilex punten. Geluiden van bijvoorbeeld de Turbo Boost zijn overgenomen en uiteraard is het geluid van KITT's scanner ook niet vergeten (hoeveel mensen ik dat geluid al niet heb na horen doen in mijn leven!). Samen met de typisch-jaren-tachtig muziek op de achtergrond is dit wat deze game zo'n lekker nostalgisch gevoel geeft.

De stemmen van Devon, Michael Knight en KITT zijn niet door de oorspronkelijke acteurs overgenomen, maar lijken door onder andere ook het taalgebruik over te nemen goed genoeg om het spel dat beetje extra sfeer mee te geven.

Een klein minpunt is het geluid van de auto op volle snelheid. Je hoort dan een rare tik in de loop die hiervoor gebruikt is. Op volle snelheid rijden is dus irritant.