SOS-Planet: WNF en Kane

Ruim voordat het optreden begint zijn wij aanwezig op het Binnenhof. Al snel zien we de bandleden van Kane binnenkomen, in lichte paniek, omdat blijkbaar niet alle instrumenten al aanwezig zijn. Een half uurtje later is dit opgelost en zijn de heren druk aan het soundchecken. Wij lopen dan ook al rond en pakken zo een prive-concertje mee.

Om 13.30 is het zover. De fractievoorzitters van de diverse partijen zijn aanwezig en Kane betreedt het podium. Jeltje van Nieuwenhoven vertrouwt me toe dat ze na het optreden gaat proberen de Kane cd's van haar dochter te laten signeren en ook Sharon Dijksma laat weten dat zij zeker zal proberen Dinand straks even een hand te geven.


Kane brengt haar nieuwe single, Hold on to the World ten gehore. De kamerleden swingen vrolijk mee, en Jeltje van Nieuwenhoven en Thom de Graaff wagen zich gezamenlijk aan een dansje.
De media zijn in grote getalen aanwezig en filmen en fotograferen er op los. Ook ik uiteraard, al zijn er de nodige elleboogstoten voor nodig om vooraan te komen.


Al mag Kane maar 1 nummer ten gehore brengen, het effect is er niet minder om. Deuren van kantoren vliegen open, de kamermedewerkers komen polshoogte nemen en het Binnenhof trilt op haar grondvesten. Het WNF deelt ballonnen uit met de afbeelding van de wereld en de fractievoorzitters schrijven hun persoonlijke SOS boodschap op WNF vlaggetjes. Na afloop van het optreden betreden zij het podium, om deze vlaggetjes op een enorme wereldbol te plaatsen. De boodschappen zijn divers, die van Thom de Graaff is veelzeggend: "Don't damn our planet".

Kane en het WNF zijn na afloop zeer tevreden over het optreden, vrijwel alle fractievoorzitters hebben met groot enthousiasme meegewerkt en de media-aandacht was enorm.

Om 14.00 stipt is het afgelopen. De sirene klinkt, de kamerleden moeten zich melden in de vergaderzaal voor de opening van het nieuwe parlementaire jaar.