FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 3 september 2002

Klein extraatje van FOK!: bigbrother.fok.nl

Een eigen FOK!site voor Big Brother. Hadden we die al? Nee? Dan werd het misschien maar 's tijd...
Al sinds 1999 is FOK! onlosmakelijk verbonden met de moeder aller reallife soaps: Big Brother. Ieder jaar hadden, en hebben, we een succesvol Big Brother Forum waar enthousiaste BB-fans en geïnteresseerde nieuwsgierigen hun ervaringen met elkaar delen.

Jaarlijks staat het forum dus bol van de Big Brother topics, maar op de frontpage bleef dat tot nu toe beperkt tot een aantal nieuwsberichten op een achterpagina van het nieuws.

Misschien is het tijd daar eens verandering in te brengen. Vanaf vandaag opent de FOK!frontpage Special over Big Brother haar deuren op bigbrother.fok.nl. Wat je daar vindt is simpel: al het nieuws en alle reviews van de afgelopen jaren, aangevuld met berichten over Big Brother 4. Waarom? Gewoon als extraatje voor BB-liefhebbers.

Voor diegenen die BB via FOK! volgen: veel plezier!
Voor de andere FOK!kers, veel plezier met de andere FOK!onderdelen.

Koppel deelt een week het bed in etalage

-MEXX-, Pieter Fekkes en rolfvp hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Brits koppel deelt vanaf 30 augustus een week lang naakt het bed in de etalage van een Londense kunstgalerie die met de tentoonstelling 'No Inhibition' het thema 'veilig vrijen' hoop te promoten.

De 24-jarige Max Whatley en zijn twee jaar jongere vriendin Meg Zakreta zullen niet alleen slapen, eten en praten in bed, maar natuurlijk ook 'de liefde bedrijven'. Ze mogen dagelijks niet langer dan een half uur het bed verlaten.

Het idee is afkomstig van kunstenaar Liam Yeates, die zijn inspiratie haalde uit Beatle John Lennon en zijn vrouw Yoko Ono's love-in in het Hilton in Amsterdam in 1969.

Dutchbird maakt noodlanding

DJBlackbird had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Naar nu bekend is gemaakt op het nieuws van NOS radio, heeft een Boeing 757 van Dutchbird vorige week vrijdag een noodlanding gemaakt op Bermuda. Toen de kist op een hoogte van 10 kilometer plotseling problemen kreeg met de motor maakte het een duikvlucht van 7 kilometer voor de piloot het toestel weer onder controle kreeg. De ruim 200 passagiers hebben de nacht doorgebracht in een hotel en zijn later met een ander toestel naar huis gebracht.

Verbod alle electronische spellen in Griekenland

Cyber had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Griekse overheid zet zichzelf behoorlijk voor schut tegenover de rest van de wereld door alle electronische spellen te verbieden. Je hoeft maar een spelletje schaken te spelen op je laptop in een hotel en je kan een gevangenisstraf verwachten van 3 dagen en een forse geldboete oplopend tot 10.000 Euro.

Het hoofddoel van de overheid is om het, reeds illegale, internet gokken te nog strenger te verbieden. Deze wet bestond al, maar was slechts strafbaar op bepaalde punten. Door het aandraaien van de wet worden ALLE electronische spellen verboden, omdat in deze wet geen onderscheid wordt gemaakt tussen onschuldige computer spelletjes en illegale gokmachines.

Ook de Internet Café's in Griekenland krijgen het benauwd met deze wet.

"If anybody so much as has something looking like a game on the screen, the cafe manager is liable for arrest."

Al-Qaeda verdachte beschoten door politie

psv had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgens een woordvoerder van Justitie heeft de Eindhovense politie, bij huiszoekingen die deel uitmaakten van de actie tegen de zeven al-Qaeda-verdachten, vrijdag gericht op iemand geschoten. De man is echter ontkomen en zijn identiteit blijft onbekend.

Tijdens één van de huiszoekingen sprong een man uit het raam en trok zich niets aan van het politiebevel te blijven staan. De man zou vervolgens met zijn hand in de richting van zijn heup getast hebben, waarna de politie op hem schoot.

'VVD moet rechtser en liberaler worden''

De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) moet rechtser en liberaler worden, menen de VVD-leden E. Van de Haar en J. Livestro. Ze hebben een politiekgeschrift geschreven over de koers die de VVD zou gaan moeten volgen onder de naam 'Helder liberaal, duidelijk rechts'.

Volgens de twee heeft de partij de afgelopen jaren een steeds links-liberaler koers gevaren en dat heeft stemmen gekost aan het CDA en de LPF. De VVD moet volgens het kritische duo terug naar de nachtwakerstaat: de overheid beperkt zich tot kerntaken: veiligheid, onderwijs, sociale zekerheid en infrastructuur. De samenleving moet meer geïndividualiseerd worden. Dat Liberaal vaak geassocieerd wordt met rechts, vinden ze geen probleem. "Politiek rechts is goed voor 50 kamerzetels."

''VVD is ziek''

Van de Haar, binnen de VVD lid van de werkgroep partijvernieuwing, zegt dat de VVD ziek is. De periode-Dijkstal is desastreus geweest stelt hij. Van de Haar hamert al langer op een koerswijziging van zijn partij maar ving tot op heden bot bij de fractie. Dijkstal was volgens Van de Haar te links-liberaal en had te veel vertrouwen in de overheid. Ook vermeed de VVD het harde eisen te stellen over de wao vanuit de overtuiging dat met PvdA en D66 toch geen overeenstemming bereikt kon worden.

De partij dient volgens Van de Haar en Livestro te ijveren voor een herstel van normen en waarden: "Een vrije samenleving kan niet zonder een basisvoorraad fatsoen." Hulpmiddel daarbij is het gezin, een "kerninstelling die bij de VVD de afgelopen 30 jaar ten onrechte in het verdomhoekje heeft gezeten."

De VVD-fractie kon gisteren niet reageren op het geschrift. "We moeten het nog lezen", aldus de woordvoerder van Zalm.

Gevaarlijke schildpad gesignaleerd

Atreidez had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een boswachter van Staatsbosbeheer, die in juni op een shildpad stuitte in natuurgebied de Donkse Laagten bij Oud-Alblas fotografeerde het dier en liet het weer lopen. Daar heeft hij nu spijt van, want een reptielenhouder die de foto vorige week in een krant zag, meldde dat de schildpad bijtgevaarlijk is.

Het beest blijkt van een soort die normaal gesproken alleen voorkomt in Amerika, waardoor het vermoeden rijst dat de schildpad, die 40 centimer lang is en een bruin-zwart schild heeft, door iemand is uitgezet. Een Bijtschildpad kan met gemak een kinderhand afhappen. De boswachter waarschuwt wandelaars dan ook niet te proberen het beest op te pakken.

Misverstand bij loting Amstel Cup

rolfvp en kroegtijger hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij de loting voor de eerste ronde van de Amstel Cup is een misverstand ontstaan rond de duels die Heracles Almelo en AGOVV moeten spelen. Per ongeluk werd gemeld dat de winnaar van poule 16 (Heracles of AGOVV) tegen FC Volendam, ook een groepswinnaar, zou spelen en niet tegen een nummer 2, zoals de regels luiden. De winnaar van poule 16 speelt nu uit tegen Haarlem en de nummer 2 thuis tegen FC Volendam.

Zie voor meer nieuws de FOK! Competitiemanager!

Misverstand bij loting Amstel Cup

Bij de loting voor de eerste ronde van de Amstel Cup is een misverstand ontstaan rond de duels die Heracles Almelo en AGOVV moeten spelen. Perongeluk werd gemeld dat de winnaar van poule 16 (Heracles of AGOVV) tegen FC Volendam, ook een groepswinnaar, zou spelen en niet tegen een nummer 2, zoals de regels luiden. De winnaar van poule 16 speelt nu uit tegen Haarlem en de nummer 2 thuis tegen FC Volendam.

Italiaanse man valt dood in eigen graf

Dovenwereld, halvarine en Ray_Stone hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Lokale Italiaanse kranten melden dat vandaag in het Siciliaanse Palermo een man om het leven is gekomen toen hij in zijn eigen graf viel. De 63-jarige Italiaan bekeek zijn familiegraf dat in aanbouw was.

De gepensioneerde man viel van de trap en kwam met zijn hoofd op een blok marmer terecht. Hij was op slag dood. Er was niemand op het kerkhof aanwezig, zodat het uren duurde voordat de man gevonden werd.

Vondeling aangetroffen in Amsterdam CS

MaTriCX, Theezakje, Rewimo en 22339 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het Centraal Station in Amsterdam heeft men vorige week donderdagavond omstreeks half acht in het Burger Kingrestaurant op perron 2b een jongetje van ongeveer vijf jaar oud aangetroffen. Het jongetje had een briefje bij zich met onder meer het verzoek of de vinder goed voor hem wilde zorgen.

Het kind is vermoedelijk van het Mongoolse ras. Hij is 1,10 meter lang, kaal en hij heeft geen wimpers en wenkbrauwen. Om zijn nek draagt hij een vierkant zilverkleurig plaatje met de tekst Luca. Aan het kettinkje zit ook een klein groen stenen Boeddhabeeldje.

Het kind maakt het goed en is ondergebracht bij een opvangadres. De Jeugd- en Zedenpolitie van Amsterdam-Amstelland heeft de zaak in onderzoek. Gisteren heeft Opsporing Verzocht er op de televisie aandacht aan besteed.

Website 'De Stem van Nederland' bleek lek

flatline had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het onderdeel, 'Het Stemburo', op de website van 'De Stem van Nederland', een nieuw programma van SBS 6, blijkt zo lek als een mandje te zijn. Op de webserver van het 'Het Stemburo' bleken gisteravond bepaalde delen geheel open te staan. Zo konden er gemakkelijk e-mailadressen en wachtwoorden opgehaald worden, terwijl SBS 6 duidelijk stelt dat deelname anoniem is. De ontdekker van het lek heeft laten weten dat er nog meer veiligheidsgaten zijn, maar geeft daar verder geen uitleg over.

'Het Stemburo' wordt verzorgd door Maurice de Hond. Hij heeft voor zijn programmaonderdeel de e-mailadressen gebruikt van de 'Stemwijzer', die eerder door SBS 6 is ingezet voor de Tweede Kamerverkiezingen. SBS 6 wilde op deze discutabele actie verder geen commentaar geven. Wel gaf het een verklaring uit over het lek in de site:

"Gisteravond is op internet een bericht verschenen over een gat in de beveiliging van de site van Stem van Nederland. Inmiddels is gebleken dat inderdaad van een van de mailservers die is gebruikt om met deelnemers aan de Stem te communiceren de zogenaamde 'spool' op te vragen was, zo konden de berichten die wij naar gebruikers verstuurden door anderen gelezen worden.

Als gevolg hiervan is een deel van de e-mail adressen en wachtwoorden van de gebruikers van de Stem vrijgekomen. Vanochtend (om 9.05 uur) is dit gat gedicht, verder zijn de wachtwoorden niet te misbruiken aangezien alle deelnemers inmiddels een nieuw wachtwoord hebben ontvangen.

De schade is dan ook beperkt gebeleven tot het vrijkomen van een reeks e-mail adressen.De mensen die hierdoor gedupeerd zijn willen wij onze excuses aanbieden."

Ongeboren baby veroordeeld voor stelen vrachtwagen

jolos had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De moeder van een nu negen maanden oude Poolse baby kreeg enige tijd geleden een berg documenten van de rechtbank in haar brievenbus waaruit bleek dat haar zoontje veroordeeld was en een fikse boete kreeg. Volgens de rechtbank reed haar zoontje vorig jaar in oktober met een vrachtwagen vol bier weg bij een lokale brouwer zonder te betalen.

Het rare was echter dat de baby, Benjamin Szcygiel, pas in november werd geboren. Nader onderzoek door de rechter toonde aan dat de rechtbank een beetje onvoorzichtig was geweest. Ze hadden de persoonsgegevens van de veroordeelde niet gecontroleerd voordat ze het vonnis uitspraken en de boete bepaalden.

''Sfeer voor moslims in NL wordt grimmiger''

De arrestatie gisteren van 8 vermeende extremistische moslims, die in Nederland o.a strijders zouden werven voor de internationale jihad, de gewapende strijd tegen vijanden van de islam, zal de verhouding tussen moslims en autochtone Nederlanders nog verder onder druk zetten. Dat zei directeur H. Karacaer van de Turkse islamitische beweging Milli Görüs vanmorgen.

Volgens hem was die relatie al overspannen, maar zal het nu alleen maar grimmiger worden: "Hier zaten we niet echt op te wachten. Sinds de terroristische aanslagen op 11 september in de Verenigde Staten heb ik al het gevoel dat de beer los is". Karacaer vreest dat mensen nu meer dan voorheen alle moslims over één kam zullen scheren met extremistische moslims. Alleen al het feit dat verdachten een mogelijke band hebben met het al-Qaeda netwerk van Osama bin Laden, zal daarbij in wezen fungeren als bewijsvoering, meent hij.

Karacaer hoopt dat de verdachten geen Marokkanen zijn. Want ''in dat geval staat LPF-minister Nawijn alweer klaar om te zeggen dat alle Marokkanen het land uitmoeten", meent hij.

Slechts 40 klachten na verdwijnen MTV van kabel

Cybart had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Slechts zo'n veertig mensen hebben bij de Eindhovense Programmaraad geprotesteerd tegen het verdwijnen van MTV van hun tv. UPC zendt sinds gisteren op het kanaal van MTV de hele dag Tel Sell uit.

De programmaraad had op deze beslissing van UPC geen invloed, maar MTV riep kijkers toch op daar te protesteren. Volgens een woordvoerster van de raad is 40 protesten niet zo veel, maar er hebben nog nooit zoveel mensen gebeld na het verdwijnen van een zender.

GB: Mogelijk zenderimplantatie bij kind (11)

Het Britse echtpaar Duval wil bij hun 11-jarige dochter Danielle een zendertje laten implanteren. Zij hebben hun dochter opgegeven voor een experiment van een hoogleraar in de cybernetica.

Het zendertje is 2- tot 3cm lang en kost ongeveer 30 euro. Het toont via een mobiel telefoonnetwerk, of een satellietsysteem, aan waar het kind zich bevindt. Wanneer het niet nodig is, dan zet je het apparaat in de slaapstand om de batterij te sparen.

De ouders van Danielle zijn erg bezorgd geraakt, vooral na de recente moord op de meisjes Jessica en Holly. "Het is alleen maar om ervoor te zorgen dat je kinderen veilig zijn. Het is belachelijk dat je hiertoe moet overgaan, maar ik doe liever dit dan dat er iets met haar gebeurt.'' aldus de bezorgde moeder. Haar dochter is het daar mee eens: "Ik voel me vast veel veiliger als mijn moeder weet waar ik ben."

Indiase platenmaatschappij profiteert van UFO's

M4stermind had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Platenmaatschappijen in India profiteren van een recentelijke UFO-golf in het land. Platenmaatschappij T-Series heeft een album met ballads over de recentelijke incidenten in de noordelijke staat van Uttar Pradesh gereleased. Volgens de in Delhi gevestigde maatschappij is het album bedoeld om het publiek tegemoet te komen.

Pradeep Gangul, vice-president van T-Series, zegt: 'In dunbevolkte gebieden, waar literatuur en kranten schaars zijn, zijn onze cassettes hetzelfde als het audionieuws. Het verspreiden van het nieuws over Muhnochva, de mysterieuze bollen, is een vorm van publieke service. De lyrics zijn volledig gebaseerd op krantenberichten. Er is geen poging gedaan om de originele berichten te veranderen met eigen bedenksels. In feite zijn we aangemoedigd om de berichten van Muhnochva via cassette te verspreiden, omdat er een overweldigende positieve respons was op onze eerdere releases omtrent de WTC-ramp.'

Tenminste zeven mensen stierven nadat ze werden aangevallen door objecten waarvan men denkt dat het vliegende schotels, insecten en bolbliksems waren. Volgens de Hindustan Times heeft T-Series lokale artiesten aangenomen om ballads te zingen over de mysterieuze vliegende bollen. Sommigen beweren dat de mysterieuze bollen een ultiem Pakistaans 'terreurwapen' is om India op de knieën te krijgen.

Verdachte vast voor cafémoord in Hoorn

Vanmorgen heeft de politie een man opgepakt die wordt verdacht van het doodschieten van een 36-jarige Amsterdammer in een bomvol café in Hoorn op 30 april. De politie wist al langer dat de man een duidelijke verdachte was, daar het café tijdens het misdrijf bomvol zat met bezoekers, maar niemand wilde iets verklaren.

De aangehouden verdachte, de 38-jarige N.V. uit Zwaag, staat bekend als een niets en niemand ontziende crimineel. V. zou de ruim 100 aanwezigen direct na het incident hebben bedreigd. Een aantal personen wilde wel anoniem een verklaring afleggen, waardoor de verdenking in de richting van V. ging, maar alleen aan de hand van anonieme verklaringen kan iemand niet opgepakt worden. Uiteindelijk hebben getuigenverhoren toch voldoende aanwijzingen opgeleverd om de verdachte te kunnen aanhouden, zegt de politie.

De politie vermoedt dat het gaat om een ordinaire ruzie met een willekeurige bezoeker van het café die met grof geweld is beslecht. Het onderzoek is nog niet afgerond. De politie zal mensen blijven benaderen van wie wordt vermoed dat ze getuige zijn geweest van de schietpartij.

Nieuwe misdaad kliklijn: 'Bel M'

Woensdag zal in vijf politieregio's de meldlijn voor anonieme tips over misdrijven worden geïntroduceerd. Via het nummer 0800-7000 kan dan van tien uur 's ochtends tot tien uur 's avonds anoniem informatie over criminaliteit worden doorgegeven.

Woensdag zou het nummer pas bekend worden gemaakt, maar de politie Twente heeft het nummer dinsdag al verspreid. 'Bel M' melden de posters over het project, evenals de slogan "Jij kent de dader, maar de dader kent jou ook?"

De politie zegt dat het telefoonnummer een nieuw wapen in de strijd tegen criminaliteit moet worden. Meld Misdaad Anoniem is een project van het Nationaal Platform Criminaliteitsbeheersing. De proef wordt gehouden in de politieregio's Twente, Amsterdam-Amstelland, Haaglanden, IJsselland en Utrecht.

Auto scheert over fietsers heen

Tomsworld, halvarine, Esposa en Labius hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zondagavond kregen twee echtparen uit Darp de schrik van hun leven toen ze tijdens een fietstochtje rond de Havelterberg plotseling moesten weg duiken voor een laagvliegende auto.

De politie verklaarde dat de auto slechts luttele centimeters over de hoofden van de fietsers heen scheerde. De auto was gelanceerd vanaf de berm langs de Rijksweg 32. De bestuurster, een 26-jarige vrouw uit Heerenveen, had de controle over het voertuig verloren toen ze de berm raakte.

De twee echtparen bleven wonder boven wonder ongedeerd, evenals de vriend van de bestuurster. De bestuurster zelf hield arm- en hoofdletsel over aan het kortstondige vliegavontuur.

Spyware mailt alles wat je doet

Cyber had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een paar dagen geleden bekend gemaakt: SpectorSoft heeft een nieuw programma "eBlaster" genaamd ontwikkeld. Deze "trojan" stuurt een mailtje naar een opgegeven e-mailadres met daarin alle gebruikersnamen en wachtwoorden die worden ingetypt. Alle andere getypte zaken worden ook opgeslagen en verstuurd. Ook dwingt het POPmail, hotmail, yahoo en vele andere webbased e-mail services alle ontvangen en verstuurde mailtjes door te sturen naar het opgegeven e-mailadres.

"eBlaster records their e-mails, chats, instant messages, Web sites visited and keystrokes typed -- and then automatically sends this recorded information to your own e-mail address,"

De makers van deze trojan vinden dat zij de samenleving goed doen door dit programma ontwikkeld te hebben. Overbezorgde ouders moeten tenslotte toezicht kunnen houden op wat hun kinderen al dan niet doen op internet en internet-misbruik op het werk kan op deze manier ook makkelijker en sneller aangepakt worden.

Er is een grote kans op misbruik, maar SpectorSoft reageert daar op door het volgende te zeggen: "Als je een computer infecteerd welke niet jouw eigendom is, overtreed je onze Terms of Agreement"

Via deze link kan je lezen wat eBlaster allemaal kan. (Tip: bekijk de screenshots)

Menselijk sperma lijkt geheugen te hebben

M4stermind had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Als menselijke spermatozoïden eerst in een bepaalde richting zwemmen, zal het de andere kant opzwemmen bij de volgende poging, heeft een neurobioloog aan de University Hospital in Zurich ontdekt. Daardoor lijken ze een soort van geheugen te hebben.

"Het is zeker geen cognitief geheugen", zegt Brugger, "maar ze moeten iets van een geheugen hebben." Dit soort gedrag, beter bekend als spontaan veranderingsgedrag, is terug te vinden in veel andere wezens. Om te kijken of een spermacel dit ook heeft, heeft Brugger 714 gezonde spermatozoïden tegen een T-splitsing aan laten zwemmen. Als verwacht, ging 50% de ene kant opzwemmen en 50% de andere kant. Echter bij een ander experiment waarbij de spermatozoïden eerst een bochtje naar rechts moesten maken, zwom 58% de linkerkant op. Bummer zegt, dat als het stukje tussen de bocht naar rechts en de splitsing nog korter was geweest, dit percentage waarschijnlijk nog hoger geweest zou zijn.

Een simpele verklaring kan zijn dat bij elke draai een asymmetrie in het mechanisme dat de cel's staart aanstuurt. Het compenseert dan door de andere kant op te sturen de volgende draai. Maar het is ook mogelijk dat de cellen op een of andere manier communiceren. "Ze zouden een school kunnen vormen", zegt Brugger. Om dit te testen, gaat hij het met een spermatozoïde per keer proberen.

In het lichaam volgt sperma een chemische weg naar de eicel. "Maar ze zouden keuzes kunnen hebben welke kant op te sturen wanneer ze dichtbij het eicel komen.", zegt reproductief bioloog Harry Moore van de univerisiteit van Sheffield.
"Testen voor veranderingsgedrag zou een manier kunnen zijn om de gezondheid van sperma dat gebruikt wordt voor zaaddonatie te controleren."

Slachtoffer steelt auto hulp biedende vrouw

4]-[ Highlander, Esposa en Fester hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 50-jarige automobiliste uit Uithuizermeeden (provincie Groningen) zal zich waarschijnlijk een volgende keer wel twee keer bedenken voordat ze een gewond iemand de helpende hand reikt. Het slachtoffer ging er met haar wagen vandoor.

Zondagavond stopte de vrouw langs de Rijksweg 33 in Holwierde nabij Appingedam om een 26-jarige man te helpen die bij een verkeersongeluk gewond was geraakt. Volgens de politie was de gewonde kort daarvoor uit de richting Appingedam komen rijden. Waarschijnlijk was de auto bij een bocht in de weg rechtdoor gegaan en over de kop gevlogen. De man en een 21-jarige inzittende raakten gewond.

Nadat de man de wagen van de hulp aanbiedende vrouw had gestolen, reed hij naar Uithuizen en liet de auto achter. Daar bezocht hij kennissen en meldde zich vervolgens bij de politie. Op het bureau verklaarde hij dat hij in paniek had gehandeld en met de auto naar het ziekenhuis wilde rijden.

Van de bestuurder is in het ziekenhuis bloed afgenomen ter vaststelling van het alcoholpromillage.

Wielrennen: Onderzoek naar US Postal afgesloten

Het onderzoek naar vermeend dopinggebruik binnen de wielrenformatie van US Postal, is door het Franse gerecht na bijna twee jaar afgesloten. Het gerecht verklaarde dat er te weinig bewijs is om het onderzoek voort te zetten.

In de van renners afgenomen en onderzochte bloed- en urinestalen zijn geen sporen van doping gevonden. Onderzoeksrechter Sophie-Hélène Chateau heeft daarom besloten de zaak te sluiten.

De woordvoerder van US-Postal, waar Lance Armstrong voor rijdt, reageerde vanuit New York opgelucht: ,,Er is uitgekomen wat we vanaf het begin gezegd hebben. Ik vraag me alleen af waarom het onderzoek zo lang heeft moeten duren.''

In november 2000 werd het onderzoek gestart naar aanleiding van een anonieme brief waarin gemeld werd dat medewerkers van de Franse tv-zender TV3 tijdens de Ronde van Frankrijk van dat jaar verdachte zaken hadden waargenomen rond een van de wagens van de Amerikaanse ploeg.

Celstraffen voor pedofiel Belgisch dorp

halvarine, Esposa, RaTz en jolos hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het Waalse Neufchateau veroordeelden de rechters gisteren 19 verdachten in de grootste pedofiliezaak in België sinds Dutroux. De zaak speelde in het Ardeense gehucht Lavacherie.

De hoofddader Pascal Teise en zijn echtgenote Muriël, beiden 37, hadden een prostitutienetwerk. Daarbij dwongen ze hun dochters van 10 en 14 jaar tot seks met klanten. De klanten werden later weer door de man gechanteerd met videobeelden.

Dorpsdokter

Zestien ''klanten'' zijn veroordeeld van een half- tot 5 jaar cel. Ondanks de veroordelingen bleven zij de zaak met de vreselijkste uitvluchten verdedigen. ''Het misbruikte meisje verzon maar wat'' en ''Ze zag er ouder uit.'' De meeste veroordeelden beweerden dat ze kwamen voor moeder Muriël en dat ze de jonge meisjes ''gratis erbij kregen''. Onder de veroordeelden bevond zich ook de dorpsdokter die zich voor zijn diensten in natura liet betalen.

De vader van de meisjes gaat voor negen jaar de cel in terwijl zijn tweede vrouw Muriël, de dorpsprostituee, acht jaar de bak indraait.

''Deze mensen, en vooral de ouders kenden geen verschil meer tussen goed en kwaad. Ze zijn een gevaar voor de samenleving en verdienen daarom jarenlange celstraffen'', waren de woorden van de rechter. Teise noemde ze een ''een psychopaat voor wie enkel het eigen genot telt".


Foto van de afgevoerde hoofddader.

Nigeriaan die vriendin bedreigde wordt uitgezet

nowomowa had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een uitgeprocedeerde Nigeriaanse asielzoeker die zijn ex-vriendin met baby en al uit haar eigen huis joeg en wekenlang bedreigde, is nu dan toch eindelijk, door directe bemoeienis van LPF-minister Nawijn, gearresteerd. Hij wordt zo spoedig mogelijk het land uitgezet.

Enkele weken terug was hier te lezen hoe schijnbaar niemand zich iets van de situatie aantrok. De politie, vreemdelingenpolitie, officier van justitie in Arnhem, noch de woningcorporatie leken iets aan het probleem te willen doen.

De Nigeriaan zit nu in het uitzettingscentrum Ter Apel in afwachting van zijn uitwijzing

Auto stuk, dan maar de brand erin

Een automobilist die zo teleurgesteld was over de prestaties van zijn wagen heeft het voertuig, langs de snelweg A7 op parkeerplaats De Koggen ter hoogte van het Noord-Hollandse Berkhout, in de brand gestoken.

De auto, een 14 jaar oude BMW, begaf het maandagmorgen even voor twaalf uur bij de parkeerplaats. De man besloot zijn auto in de brand te steken mede omdat, zo zei hij tegen de politie, niemand bereid was hem bij een reparatie te helpen.

Tegen de man, een 35-jarige inwoner uit Medemblik, wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man dumpt vriendin langs de snelweg

halvarine had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Belgische vrouw is na de vakantie met haar vriend letterlijk en figuurlijk aan de kant gezet. De twee waren op vakantie geweest op Corsica en kregen ruzie op de terugweg. De vriend zette haar op de snelweg uit de auto en liet haar achter zonder papieren met alleen badkleding.

Vreemd is dat de Belgische ambassade medewerking weigerde omdat de vrouw zich niet kon identificeren. Franse agenten waren behulpzamer en hebben haar terugreis betaald en zelfs kleding voor haar geregeld. De 55-jarige vrouw kon de terugreis naar België voortzetten met de trein. De man, die er nota bene met haar auto vandoor ging, is nog niet achterhaald.

'LPF moet fractie saneren en schiften'

De LPF zal de Tweede Kamerfractie van haar partij moeten ''opschonen''. Dat zegt LPF-voorzitter Maas deze week in interview met weekblad Nieuwe Revu. Volgens Maas heeft de LPF nog geen tijd gehad om in een natuurlijk proces te saneren en te schiften, maar gaat dat nog wel gebeuren.

Maas heeft fractievoorzitter Wijnschenk en penningmeester Varela op het hart gedrukt dat ze ,,al die gevallen'' in één keer moeten aanpakken. ,,We moeten nu door de zure appel heenbijten, dan zijn we er maar van af.''

Maas noemt in het vraaggesprek geen namen van Kamerleden die moeten vertrekken. Wel zegt hij dat er te weinig tijd was om de achtergronden van de LPF-Kamerleden goed te onderzoeken. ,,De lijst met Kamerleden is natuurlijk te snel gemaakt, als daar meer tijd voor was geweest, waren bepaalde mensen er misschien niet op gekomen''.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.