Duitsland opent EK voetbal in eigen land met ruime zege tegen Schotland

Duitsland is op het EK voetbal in eigen land begonnen met een overtuigende zege tegen Schotland. In München waren ze de gehele wedstrijd de beste en wonnen uiteindelijk met 5-1.

Duitsland was vanaf minuut één dominant tegen de Schotten. De eerste kansen werden nog gemist door de Duitsers, maar binnen de tien minuten kwam het op voorsprong via Florian Wirtz. Snel daarna viel ook de 2-0, ditmaal via het andere Duitse toptalent Jamal Musiala. Duitsland bleef in de eerste helft domineren en vlak voor rust kregen de Duitsers een strafschop na een harde overtreding van Ryan Porteous, die na het bekijken van de beelden met rood van het veld af moest. Kai Havertz benutte vervolgens de penalty.

Na rust bleef Duitsland kansen krijgen tegen de tien man van Schotland en invaller Niclas Füllkrug schoot op een prachtige manier de 4-0 binnen. De Schotten konden de gehele wedstrijd niks inbrengen tegen Duitsland, maar redden toch de eer na een ongelukkig eigen doelpunt van Antonio Rüdiger. Emre Can zorgde nog voor de 5-1 en door de overwinning gaan de Duitsers ruim aan de leiding van Groep A.

Hongarije en Zwitserland spelen zondagmiddag hun eerste wedstrijd in Groep A.