Nederlands elftal wint ruim van Schotland, maar overtuigt niet

Het Nederlands elftal heeft vrijdag de oefeninterland tegen Schotland winnend afgesloten. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman won in de Johan Cruijff Arena met 4-0.

Nederland speelde in de eerste helft niet goed tegen Schotland en leed veel balverlies. De eerste kans in Amsterdam was dan ook voor Schotland, maar dankzij een geweldige redding van Mark Flekken en de hulp van de lat bleef het 0-0 na een kopbal van Ryan Christie. Het Nederlands elftal kon zelf weinig creëren maar bij rust stond het wel met 1-0 voor na een prachtig afstandsschot van Tijjani Reijnders.

In de tweede helft kregen beide ploegen kansen op goals. Memphis Depay draaide vroeg in de tweede helft weg bij zijn tegenstanders, maar de Schotse keeper Angus Gunn redde knap. Later kreeg ook Cody Gakpo een kans na een goede aanval. Maar achterin bleef het kwetsbaar bij Oranje en kwam Nederland goed weg toen Lawrence Shankland op de lat schoot na een opgelegde kans.

Twintig minuten voor tijd kwam Nederland op 2-0 dankzij een kopbal van Georginio Wijnaldum uit een voorzet van Gakpo. In de slotfase zou de ploeg van bondscoach Ronald Koeman nog uitlopen naar een 4-0 overwinning dankzij doelpunten van invaller Wout Weghorst en Donyell Malen.