Man (30) aangehouden wegens bedreiging hoofdkantoor Marktplaats

De politie heeft een 30-jarige man aangehouden voor de bedreiging aan het adres van het hoofdkantoor van Marktplaats aan het Prins Bernardplein. Dat laat de politie vanochtend weten. Het kantoorgebouw werd gisteren naar aanleiding van de bedreiging ontruimd.

Een woordvoerder van Marktplaats meldde gistermiddag dat het dreigement afkomstig was van een gebruiker van het platform voor tweedehandsspullen. Volgens BNR dreigde de man naar het kantoor van Marktplaats te komen en "om zich heen te schieten". Medewerkers van BNR en FD, die in hetzelfde gebouw in Amsterdam werken, hebben het pand op eigen iniatief verlaten.

BNR besloot op een andere locatie de radio-uitzendingen voort te zetten. Inmiddels werkt iedereen weer vanuit de eigen studio, meldt hoofdredacteur Marc Adriani.

Zwolle
De verdachte werd gisteravond in Zwolle aangehouden. De verdachte zit op dit moment vast en wordt verhoord door de politie.

Adriani zegt blij te zijn dat het zekere voor het onzekere is genomen: "Verder ben ik onder de indruk over hoe het BNR-team gistermiddag in korte tijd de complete studio heeft verhuisd. De luisteraar heeft het amper gemerkt."