Uitslag FC Volendam - AZ

AZ heeft zondagmiddag eenvoudig gewonnen van hekkensluiter FC Volendam. De ploeg van Maarten Martens won met 0-4.

AZ had vanaf het begin geen problemen met de nummer laatst in de eredivisie. In Volendam kwamen de Alkmaarders halverwege de eerste helft op voorsprong dankzij een rake kopbal van Dani de Wit. Even daarvoor was nog een doelpunt van Ruben van Bommel afgekeurd vanwege hands. Snel na de 0-1 verdubbelde Yukinari Sugawara de score en dat was ook de ruststand.

Volendam kon in de eerste helft daar weinig tegenover zetten en was in het begin van de tweede helft wat meer dreigend, maar AZ kwam nooit in de problemen. Twintig minuten voor tijd zorgde Vangelis Pavlidis voor de 0-3, even daarvoor was nog een doelpunt van de Griekse spits afgekeurd. Een kwartier voor tijd maakte vanuit een vrije trap Sugawara zijn tweede van de middag en werd het 0-4 voor AZ.