Briljanten echtpaar in Dokkum

En dan nu nieuws wat we jullie toch echt niet willen onthouden. Jan en Hillie v/d Meulen zijn 65 jaar getrouwd !!!

Het heuglijk feit werd al op 15 januari, hun eigenlijke trouwdatum, gevierd, maar door ziekte is het bezoek van burgemeester Johannes Kramer verplaatst naar maandag 26 februari. De burgemeester kwam het briljanten paar feliciteren en nam een prachtige bos bloemen mee en een afschrift van de huwelijksakte.

Jan van der Meulen, 87 jaar en Hillie van der Meulen- de Vries, 90 jaar, zijn beide geboren in Nes. Het echtpaar kreeg vier dochters, vier kleinkinderen en het eerste achterkleinkind is op komst.

Ontmoeting
Hillie woonde buiten het dorp tussen Nes en Moddergat aan de Paezemerwei. Zij kenden elkaar al vanaf de lagere school en van de kerk. Jan had al langere tijd een “oogje” op Hillie. Zij moest altijd fietsen naar huis, dus het was voor Jan niet zo moeilijk om haar een keer te ontmoeten.

Trouwdag
15 januari 1959, de trouwdag van Jan en Hillie, was een erg winterse dag, er lag veel sneeuw en ijzel en “it wie roetkâld”. Het huwelijk werd gesloten in het gemeentehuis van Ternaard en de kerkelijke bevestiging van hun huwelijk in de Gereformeerde kerk in Nes. ’s Avonds was de bruiloft in het lokaal bij de kerk. De feestgangers kwamen allemaal op de fiets, want een auto hadden de meeste mensen toen nog niet.

Er waren in die tijd maar weinig woningen beschikbaar, maar omdat Jan een baan had gekregen in Dokkum kregen ze eerst een klein huis aan de Helderstraat in Dokkum toegewezen. Na 10 jaar in Zuidwest gewoond te hebben, hebben ze een huis aan de Olivier van Keulenlaan gekocht, waar ze 54 jaar zijn blijven wonen. Sinds vorig jaar zijn ze woonachtig in een appartement in Dokkum.