FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 27 februari 2024

NEC verslaat Cambuur na verlenging en staat na 24 jaar weer in bekerfinale

NEC heeft zich na verlengingen geplaatst voor de finale van het KNVB-bekertoernooi. In Friesland tegen Cambuur Leeuwarden won de Nijmeegse ploeg met 1-2 en neemt het in de finale op tegen Feyenoord of FC Groningen, die donderdag hun halve finale spelen.

NEC was vooraf favoriet en de Nijmeegse ploeg kreeg in Friesland ook de eerste kansen. Koki Ogawa zorgde voor het eerste gevaar. De Japanse spits schoot via de vingertoppen van Cambuur-doelman Yanick van Osch op de paal. Later was ook Sontje Hansen dicht bij de openingstreffer, maar de aanvaller raakte de lat.

Waar NEC de kansen niet kon afmaken deed Cambuur Leeuwarden dat wel. Roberts Uldrikis zorgde voor de openingstreffer na een goede aanval. De Letse spits kreeg de bal perfect teruggelegd door Fedde de Jong, waarna hij raak schoot.

NEC moest even de tegenslag verwerken, maar kreeg al snel kansen op de gelijkmaker. Voor rust kwam NEC niet tot scoren, maar vrij snel in de tweede helft maakte Ogawa de verdiende 1-1. De Japanner stond vrij vanuit een corner en zorgde voor de 1-1. NEC was gedurende de tweede helft sterker dan Cambuur, maar de ploeg uit de Eerste divisie kreeg vlak voor tijd een goede kans, maar Jasper Cillessen redde knap en het zou verlengen worden in Fiesland.

In die verlengingen kwam NEC op voorsprong. Na een prachtige actie van invaller Yvandro Borges Sanches maakte Kodai Sano de 1-2. Cambuur probeerde in het restant van de verlengingen nog wel, maar het bleef bij 1-2, waardoor NEC voor het eerst in 24 jaar weer in de finale staat van het bekertoernooi.

Pokémon Legends Z-A aangekondigd bij Pokémon presents

Vandaag eindigde Pokémon Presents met een teaser voor een nieuw Pokémon Legends spel. De nieuwe titel gaat Pokémon Legends Z-A heten en komt in 2025 uit.

Volgens de aankondiging draait het avontuur ditmaal om een stedelijk ontwikkelingsplan in en rond Lumiose City. De speler moet aan het werk om Lumiose City te helpen ontwikkelen tot een plek waar mensen en Pokémon samen kunnen leven. Lumiose City was in Pokémon X - Y een belangrijk middelpunt voor de speler. Aangezien de vorige Pokémon Legends titel (Pokémon Legends: Arceus) ook afweek van de reguliere Pokémon formule is het zeer waarschijnlijk dat ook Pokémon Legends Z-A een open wereld zal hebben.

Briljanten echtpaar in Dokkum

En dan nu nieuws wat we jullie toch echt niet willen onthouden. Jan en Hillie v/d Meulen zijn 65 jaar getrouwd !!!

Het heuglijk feit werd al op 15 januari, hun eigenlijke trouwdatum, gevierd, maar door ziekte is het bezoek van burgemeester Johannes Kramer verplaatst naar maandag 26 februari. De burgemeester kwam het briljanten paar feliciteren en nam een prachtige bos bloemen mee en een afschrift van de huwelijksakte.

Jan van der Meulen, 87 jaar en Hillie van der Meulen- de Vries, 90 jaar, zijn beide geboren in Nes. Het echtpaar kreeg vier dochters, vier kleinkinderen en het eerste achterkleinkind is op komst.

Ontmoeting
Hillie woonde buiten het dorp tussen Nes en Moddergat aan de Paezemerwei. Zij kenden elkaar al vanaf de lagere school en van de kerk. Jan had al langere tijd een “oogje” op Hillie. Zij moest altijd fietsen naar huis, dus het was voor Jan niet zo moeilijk om haar een keer te ontmoeten.

Trouwdag
15 januari 1959, de trouwdag van Jan en Hillie, was een erg winterse dag, er lag veel sneeuw en ijzel en “it wie roetkâld”. Het huwelijk werd gesloten in het gemeentehuis van Ternaard en de kerkelijke bevestiging van hun huwelijk in de Gereformeerde kerk in Nes. ’s Avonds was de bruiloft in het lokaal bij de kerk. De feestgangers kwamen allemaal op de fiets, want een auto hadden de meeste mensen toen nog niet.

Er waren in die tijd maar weinig woningen beschikbaar, maar omdat Jan een baan had gekregen in Dokkum kregen ze eerst een klein huis aan de Helderstraat in Dokkum toegewezen. Na 10 jaar in Zuidwest gewoond te hebben, hebben ze een huis aan de Olivier van Keulenlaan gekocht, waar ze 54 jaar zijn blijven wonen. Sinds vorig jaar zijn ze woonachtig in een appartement in Dokkum.

Britse leeftijdsclassificatie 'Mary Poppins' aangepast wegens racisme

De Britse filmwaakhond geeft de 60 jaar oude filmklassieker 'Mary Poppins' voortaan het label 'ouderlijke begeleiding' mee. Die strengere rating komt er omdat in de film het woord 'Hottentot' wordt gebruikt.

Het woord ‘Hottentotten’, dat nu als racistisch en beledigend wordt gezien, werd vroeger door blanke Europeanen gebruikt om te verwijzen naar een inheems volk in zuidelijk Afrika.

In ‘Mary Poppins’ noemt een admiraal schoorsteenvegers met een gezicht vol roet Hottentotten. De film speelt zich af in Londen in 1910 en gaat over een oppas met toverkrachten die met hulp van een schoorsteenveger voor de kinderen van een gezin zorgt.

'Mary Poppins' is een van de bekendste Disney-klassiekers. De musicalfilm met Julie Andrews als kinderjuf met toverkracht dateert uit 1964, maar is 60 jaar later nog steeds bijzonder populair bij kinderen en volwassenen. 

Naar aanleiding van die 60e verjaardag zal de film in een aantal Britse bioscopen opnieuw vertoond worden. Dat was dan weer de aanleiding voor de British Board of Film Classification (BBFC) om de classificatie te herzien.

De 'British Board of Film Classification' (BBFC) is het Britse equivalent van de Nederlandse Kijkwijzer. 

Beurskoers Nintendo onderuit na uitstel lancering Switch 2

De beurskoers van Nintendo is fors onderuitgegaan op de beurs in Tokio na het nieuws dat de lancering van de nieuwe Switch-console mogelijk wordt uitgesteld tot volgend jaar. In Tokio daalde het aandeel Nintendo maandag tussentijds met bijna 9 procent Aan het einde van de handelssessie was Nintendo bijna 6 procent minder waard.

Nintendo heeft het uitstellen van de Switch 2 nog niet officieel bevestigd, maar verschillende verkopers hebben volgens financieel persbureau Bloomberg te horen gekregen dat ze de spelcomputers op zijn vroegst in maart 2025 kunnen verwachten. De lancering stond gepland voor het laatste kwartaal van dit jaar, nog voor de kerstperiode, waarin traditiegetrouw de meeste spelcomputers worden verkocht.

Nintendo boekte de afgelopen jaren veel succes met gameseries als The Legend of Zelda en Super Mario. Verwacht wordt dat de introductie van nieuwe versies van deze populaire series ook uitgesteld zijn,  tot de Switch 2 op de markt is gebracht.

Nintendo bracht de Switch zeven jaar geleden op de markt. Er zijn sindsdien 139 miljoen exemplaren van verkocht. Nintendo-topman Shuntaro Furukawa wilde eerder deze maand bij de presentatie van de kwartaalcijfers niet ingaan op vragen over de nieuwe spelcomputer.

Officieren van justitie werken in 81 zaken anoniem

In de afgelopen jaren zijn de persoonlijke gegeven van officieren van justitie in 81 strafzaken geanonimiseerd, blijkt uit cijfers in handen van EenVandaag. "Helaas nodig", zegt Katelijne den Hartog namens het OM. "We moeten rekening houden met ontwrichtend geweld."

De Marengo-moorden op de broer van de kroongetuige Nabil B., zijn advocaat Derk Wiersum en vertrouwenspersoon Peter R. de Vries: het zijn aanslagen op de rechtsstaat, die symbool staan voor de groeiende verharding van de georganiseerde misdaad.

Deels of volledig anoniem
Het heeft alles te maken met de letterlijk moordende concurrentie in de cocaïnehandel, zegt officier van justitie Katelijne den Hartog. "Iedereen die voor de voeten loopt van de crimineel, die uitsluitend winstbejag heeft, loopt feitelijk gevaar."

Kort na de moord op Wiersum in 2019 werd een speciale commissie in het leven geroepen waar officieren van justitie een verzoek kunnen indienen voor een beperking van de herkenbaarheid of volledige anonimiteit. Dit geldt voor strafzaken waarin veiligheidsrisico's bestaan.

'Het is echt nodig'
Dat gebeurde sindsdien in 81 zaken. "Dat cijfer geeft heel duidelijk de behoefte aan vanuit de officieren om minder herkenbaar hun werk te kunnen doen", vertelt Den Hartog. "Dat zijn hoge aantallen. Het geeft helaas aan dat officieren dat ook echt nodig vinden, gezien alle nare situaties: de moorden die zijn gepleegd, dreigingen die hebben plaatsgevonden."

Dat iemand in een openbare functie die gewoon z'n werk doet om anonimiteit moet vragen, noemt ze 'verschrikkelijk'. De rechtspraak in Nederland is altijd openbaar.

Autodieven stelen showroom dealer leeg

Een bende dieven is er in Wisconsin met negen luxe auto's vandoor gegaan uit de showroom van een Jaguar-Land Rover dealer. Op de onlangs vrijgegeven video is te zien hoe vier inbrekers, vermoedelijk tieners, met maskers in de lobby van de showroom rondrennen voordat een Land Rover door een gesloten garagedeur wordt gereden.

Op de beelden is ook te zien hoe de dieven met de auto's wegrijden en achtervolgd worden door de inmiddels gewaarschuwde politie. 

Supermassive Games ontslaat een hoop mensen

De Britse ontwikkelaar Supermassive Games gaat negentig mensen ontslaan. Bloomberg-journalist Jason Schreier schreef daar als eerste over, maar het nieuws is inmiddels door de ontwikkelaar bevestigd. Supermassive is vooral bekend van games als Until Dawn en The Dark Pictures Anthology.

Supermassive verliest met deze ontslagronde ongeveer dertig procent van zijn werknemers. In een officiële statement op X zegt de studio niet immuun te zijn voor de grote uitdagingen waar de gameindustrie op dit moment mee worstelt.  "Na lang wikken en wegen en met grote spijt voeren we daarom een reorganisatie door bij Supermassive Games. Dit zal naar verwachting zal resulteren in het verlies van een aantal van onze collega's".

De studio werkt op dit moment aan onder andere Little Nightmares III.

Nikkei: Opvolger Nintendo Switch komt in maart 2025 uit

De opvolger van de immens populaire Nintendo Switch komt op zijn vroegst in maart 2025 uit. Dat schrijft Nikkei, een Japans financieel dagblad, op basis van bronnen. Volgens de krant zou de opvolger bovendien indien nodig nog meer uitgesteld kunnen worden.

Dit sluit aan op de berichtgeving uit andere bronnen die stellen dat de opvolger van de Switch eerst eind 2024 zou uitkomen, maar dat Nintendo dat recent heeft uitgesteld. Volgens Nikkei heeft Nintendo meer tijd nodig om voldoende hardware te fabriceren en de extra tijd is ook nodig om de software lineup te versterken. Ten slotte meldt de krant dat de nieuwe machine nog wel dit jaar wordt onthuld.

Missie maanlander Odysseus korter door verkeerde landing

Vliegtuigtechnici verwachten vandaag het contact te verliezen met de Amerikaanse maanlander Odysseus, waardoor de missie met vijf dagen wordt verkort.

Deze maanlander schreef afgelopen donderdag geschiedenis door als eerste Amerikaanse ruimtevaartuig in meer dan 50 jaar op de maan te landen. Het bedrijf achter het ruimtevaartuig, Intuitive Machines, zei dat het ruimtevaartuig te snel landde waarbij het omviel doordat een van de zes poten vast kwam te zitten op het maanoppervlak.

De lander zou een reeks experimenten uitvoeren waarvan gehoopt werd dat ze informatie zouden opleveren die nuttig zouden zijn voor toekomstige missies naar de maan.

NASA, die van plan is om de komende jaren astronauten te laten landen op de maan in de buurt van de zuidpool, betaalde het bedrijf bijna 109 miljoen euro om zes experimenten op het maanoppervlak uit te voeren.

Rechtbank veroordeelt Ridouan Taghi tot levenslang in Marengoproces

Ridouan Taghi moet levenslang de gevangenis in. In de zwaarbeveiligde 'Bunker' is vandaag uitspraak gedaan in het megaproces Marengo tegen Taghi en zestien medeverdachten. Ook Saïd Razzouki en Mario R. hebben levenslang gekregen van de rechter. Zo meldt AT5.

In de zaak eiste het Openbaar Ministerie tegen zes verdachten levenslang. Taghi, Razzouki en Mario R. werden daadwerkelijk tot levenslang veroordeeld. De broer van R., Mao, volgens het OM een belangrijke speler, hoorde ook een levenslang tegen zich eisen, maar daar ging de rechtbank niet in mee. De rechter veroordeelde hem tot een straf van 15 jaar en 8 maanden. Tegen Mohamed Razzouki en Achraf B. was ook levenslang geëist. Zij kregen 27 jaar cel en 29 jaar en 2 maanden.

Kroongetuige Nabil B., om wie veel te doen was in het megaproces, heeft de straf gekregen die het Openbaar Ministerie tegen hem eiste: 10 jaar. Vanwege het getuigen tegen de organisatie van Taghi kreeg hij een minder zware straf voor zijn daden.

Van 23 tot bijna 2 jaar
De overige straffen die de rechtbank heeft bepaald variëren van 23 jaar tot 1 jaar en 9 maanden. Het megaproces, dat jaren heeft geduurd, gaat het over zes moorden, vier pogingen tot moord en het voorbereiden van meerdere liquidaties. Volgens het Openbaar Ministerie zou Taghi die hebben aangestuurd, samen met Saïd Razzouki en de broers Mao en Mario R.. Volgens het OM was de groep een 'geoliede moordmachine'.

Zweden lid van de NAVO na instemming Hongarije

Het Hongaarse parlement heeft ingestemd met de toetreding van Zweden tot de NAVO. Zweden wordt de 32e lidstaat van het bondgenootschap, na Finland. Een militaire neutraliteit die twee wereldoorlogen en de Koude Oorlog heeft geduurd, komt ten einde, nu de Hongaarse parlementsleden maandag met 188 stemmen tegen 6 hebben ingestemd met de toetreding van Zweden tot het NAVO-alliantie. De Zweedse premier Ulf Kristersson juichte de ontwikkeling toe. "Het was een goede dag voor Zweden en voor de Zweedse veiligheid", zei hij

Vorige maand stemde Turkije uiteindelijk in met de toetreding van Zweden tot de NAVO, maar Hongarije bleef dwarsliggen. Officieel had Hongarije geen bezwaar ingediend bij de NAVO, maar het land was duidelijk gefrustreerd door kritiek van Zweden op de rechtsstaat in Hongarije. Bovendien onderhoudt Hongarije goede banden met Moskou en bekritiseert het regelmatig de Westerse steun aan Oekraïne.

De laatste strubbelingen tussen Hongarije en Zweden werden afgelopen vrijdag gladgestreken tijdens een bezoek van de Zweedse premier Kristersson aan Orbán. Tijdens deze ontmoeting sloten ze een overeenkomst over de verkoop van vier Zweedse gevechtsvliegtuigen. Orbán verklaarde maandag in het parlement dat de militaire samenwerking met Zweden en het NAVO-lidmaatschap van Zweden belangrijk zijn voor de veiligheid van Hongarije. Hij riep parlementsleden op vóór te stemmen. Kristersson noemde de toetreding tot de NAVO een historische dag. Hij verklaarde op een persconferentie: "Voor het eerst in 500 jaar hebben de Noordse landen een gezamenlijke defensie. We kunnen er zeker van zijn dat Rusland niet blij is met het NAVO-lidmaatschap van Zweden." 

Macron sluit inzet Westerse troepen in Oekraïne niet uit

De Franse president Emmanuel Macron kondigde maandag nieuwe stappen aan om Oekraïne te steunen in zijn strijd tegen de Russische invasie. Hij zei dat zelfs het sturen van Westerse grondtroepen niet werd uitgesloten om Europa's doel, het verslaan van Moskou, te bereiken.

De Slowaakse premier Robert Fico had eerder al verklaard dat individuele Westerse landen overwogen om soldaten naar Oekraïne te sturen. "Ik heb niet gezegd dat Frankrijk hier niet voor open staat," zei Macron. Hij erkende eerder een "strategische ambiguïteit".

Op uitnodiging van Macron kwamen 21 Europese staatshoofden en regeringsleiders in Parijs bijeen om de verdere hulp aan Oekraïne te bespreken. De reden hiervoor is het feit dat Rusland zich steeds harder opstelt, legde Macron uit. Dit is terug te zien aan de recente aanslagen in Oekraïne, in de dood van de Russische oppositiefiguur Aleksej Navalny, maar ook in destabilisatiecampagnes in Westerse landen. “De Russische nederlaag is belangrijk voor de veiligheid van Europa”, benadrukte Macron. Oekraïne moet nog meer en efficiënter dan voorheen worden gesteund. Macron verwelkomde het voorstel van Estland om gezamenlijke lasten op zich te nemen om de militaire hulp aan Oekraïne te financieren. 

Het Tsjechische initiatief om munitie voor Oekraïne te kopen uit niet-Europese landen was ook een onderwerp van gesprek op de conferentie. Premier Mark Rutte maakte bekend dat Nederland ruim 100 miljoen euro wil bijdragen. Van zijn kant verklaarde Macron dat er de komende dagen een plan voor de aankoop van munitie zou worden gepresenteerd. De Oekraïense president Zelenskyy zei zondag dat de EU is tekortgeschoten in haar belofte om in 2023 een miljoen artilleriemunitie te leveren. Tot nu toe is slechts 30 procent geleverd. “Dat was een onzorgvuldige belofte,” zei Macron. Vertegenwoordigers van de VS, Canada en Groot-Brittannië namen ook deel aan de bijeenkomst in Parijs. 

Oekraïne gaat het derde jaar van de oorlog in, het leger is verzwakt door niet nagekomen beloftes en minder steun van zijn bondgenoten. Een Amerikaans hulppakket wordt momenteel geblokkeerd door de Republikeinse oppositie in de Senaat. 


Meer 15- en 16-jarigen met betaald werk

Het aantal werkende jongeren van 15 tot 27 jaar is in het vierde kwartaal van 2023 met 34 duizend toegenomen ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. 77,9 procent van de jongeren van 15 tot 27 jaar had betaald werk. Vooral de 15- en 16-jarigen gingen in de afgelopen jaren vaker aan het werk. Dat meldt het CBS op basis van de Enquête beroepsbevolking (EBB) in het kader van de Landelijke Jeugdmonitor.

Begin 2020, bij de uitbraak van de coronapandemie, daalde het percentage werkende jongeren, ofwel de nettoarbeidsparticipatie, maar sindsdien zijn er steeds meer jongeren gaan werken.

In het vierde kwartaal van 2023 was de arbeidsparticipatie van 25- en 26-jarigen met 85,1 procent het hoogst; zij werkten gemiddeld 34 uur per week. Ruim twee derde van deze leeftijdsgroep volgt geen formeel onderwijs meer. Bij 15- en 16-jarigen was de arbeidsparticipatie met 62,8 procent het laagst en zij werkten met gemiddeld 9 uur per week ook de minste uren. Het gaat hier vooral om scholieren met een bijbaan. Over het algemeen is de arbeidsparticipatie van jongeren hoger als zij ouder zijn, en ze werken dan gemiddeld ook meer uren per week.

Sterkste toename arbeidsparticipatie bij 15- en 16-jarigen
De nettoarbeidsparticipatie van 15- en 16-jarigen was in het vierde kwartaal van 2023 het laagst van alle jongeren. In deze leeftijdsgroep kwamen er de afgelopen twee jaar wel de meeste werkenden bij. In het vierde kwartaal van 2021 werkte 56 procent van deze groep. In het vierde kwartaal van 2023 was dat opgelopen naar 62,8 procent.

Meer jongeren op de arbeidsmarkt
In de afgelopen twee jaar waren meer jongeren aan het werk, maar het aantal jeugdwerklozen daalde niet. Met 157 duizend werkloze jongeren in het vierde kwartaal van 2023 waren er 8 duizend meer jongeren werkloos dan twee jaar geleden. Werkloos zijn betekent dat iemand geen werk heeft, op zoek is en direct kan starten.

Terwijl er meer jongeren zijn gaan werken en ook het aantal werkloze jongeren licht steeg, nam het aantal jongeren buiten de beroepsbevolking af. In het vierde kwartaal van 2023 waren er 428 duizend jongeren buiten de beroepsbevolking, twee jaar eerder waren dit er bijna een half miljoen. Bij 15- en 16-jarigen daalde dit aantal van 125 duizend naar 102 duizend.

Bijna een derde van de werkende 15- en 16-jarigen werkt als vakkenvuller
In 2023 werkte bijna een derde van de 15- en 16-jarigen als vakkenvuller. Ook werkten ze relatief vaak als keukenhulp, als medewerker bediening in de horeca, als verkoopmedewerker in de detailhandel of achter de kassa. Sinds 2021 zijn 15- en 16-jarigen vooral meer in de horeca gaan werken, zowel als keukenhulp als in de bediening. Het percentage dat werkte als vakkenvuller, verkoopmedewerker of kassabediende nam iets af.

Ruim 2.000 scholen geven leerlingen gratis maaltijd op school of thuis

Bij 1 op de 3 Nederlandse scholen groeit een aanzienlijk deel van de leerlingen op in een gezin met een laag inkomen. Leerlingen op deze scholen hebben recht op een gratis maaltijd op school of thuis. Het gaat om 2700 scholen in het basis- en voortgezet onderwijs. Bijna een jaar na de start maken 2000 scholen gebruik van het schoolmaaltijdenprogramma van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW), het Jeugdeducatiefonds (JEF) en het Rode Kruis. De organisaties roepen de overige scholen op zich alsnog aan te melden.

Scholen komen in aanmerking voor het schoolmaaltijdenprogramma als minstens 30 procent van de leerlingen uit een gezin komt met een relatief laag inkomen. Leerlingen bij wie het niet vanzelfsprekend is dat de koelkast goed is gevuld, krijgen dan een maaltijd op school of het Rode Kruis biedt ondersteuning aan ouders/ verzorgers in de vorm van een boodschappenkaart. In 2024 is hiervoor 166 miljoen euro beschikbaar.

Bedrag boodschappenkaarten verhoogd
Op scholen waar gebruik wordt gemaakt van de boodschappenkaart benaderen de scholen -met ondersteuning van het Rode Kruis- de ouders of verzorgers van de leerlingen. Inmiddels ontvangen ruim 19.000 huishoudens een boodschappenkaart voor 28.000 leerlingen.

Bij de start van het programma stond er €2,20 per schooldag op de boodschappenkaart. Dit is verhoogd naar €2,30 per schooldag, gebaseerd op het advies van het NIBUD. Ouders geven aan zeer tevreden te zijn met de kaart: “Nu kan ik eindelijk iets extra's voor mijn dochter kopen”, vertelde een moeder. “Hiervoor moest ik haar soms zelfs thuishouden, omdat ik haar niets te eten mee kon geven.”

Harm Goossens, directeur Nederlandse Rode Kruis: “Zo'n 70% van de ouders vertelt dat ze dankzij de kaart een ontbijt of gezond tussendoortje mee kunnen geven aan hun kinderen. Bovendien is de kaart nu ook makkelijk te gebruiken bij de zelfscankassa. Uit ervaring met boodschappenkaarten in het buitenland weten we dat dit een succesvolle manier van hulpverlening is. Mensen kunnen zo zelf bepalen wat zij nodig hebben, of het nou een stuk fruit is voor in de broodtrommel, of een warme maaltijd.”

Maaltijd op school
Ruim twee derde van de scholen kiest voor het organiseren van eten en drinken op school. Zij zorgen voor ontbijt, lunch of fruit voor hun leerlingen. Sommige scholen plaatsen ook een (koel)kast waar leerlingen en hun ouders producten uit kunnen pakken.

“Onderzoek laat zien dat kinderen zich beter kunnen concentreren en actiever meedoen met de lessen”, vertelt Hans Spekman, directeur van het Jeugdeducatiefonds. “Wel zijn de zorgen bij scholen en ouders groot over de continuïteit van het programma. We roepen de Tweede Kamer dan ook op om voor de zomer een uitspraak te doen over de voortgang van het schoolmaaltijdenprogramma na 2024. Dat biedt scholen duidelijkheid en is goed voor de kinderen, want op een lege maag kan je niet leren.”

Beelden boze Matthijs van Nieuwkerk uitgelekt

Onlangs was er wat gedoe over Eus en die heel erg was geschrokken van een hele boze Matthijs van Nieuwkerk 

Het bewuste filmpje zou dan nu moeten zijn uitgelekt op TikTok. Wat vind jij van de beelden? Als dit het filmpje is valt het mij mee!

FOK! Wat een weer: droog en zonnig!

winterbanner

Goede morgen!

Vanochtend is het droog en schijnt op veel plaatsen de zon. In het oosten en zuidoosten komt er ook bewolking voor en is het plaatselijk nevelig. Ook langs de noordwestkust komt bewolking voor. Er staat eerst nog een zwakke tot matige wind uit het noordoosten, langs de westkust is deze wind eerst soms nog vrij krachtig.

Vanmiddag zijn er perioden met zon, al kan het in het noordoosten en in Zuid-Limburg nog lang duren voordat ook daar de zon doorbreekt. Het blijft droog. De maximumtemperatuur ligt tussen 6°C daar waar de bewolking lang blijft hangen tot plaatselijk 10°C in het zuidwesten. Er staat weinig wind.

Vanavond zijn er opklaringen. Het blijft droog. Er staat weinig wind, langs de kust wordt de wind matig uit een zuidwestelijke richting.

Komende nacht is het droog. In het zuidoosten en oosten is er kans op (dichte) mist. De minimumtemperaturen lopen uiteen van -1°C in het oosten en zuidoosten tot +6°C langs de noordwestkust. Er staat weinig wind, maar aan zee en op het IJsselmeer staat een matige wind uit het zuidwesten.

Tot morgen!

                   

In Glons (België) scheen de zon al, met wat bewolking. (Foto: Professionele-idioot)
In Glons (België) scheen de zon al, met wat bewolking. (Foto: Professionele-idioot)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.

                                                              

Random Pics van de Dag #1201

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1268
special
Random Pics van de Dag #1267
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1266
special
Random Pics van de Dag #1265
special
Random Pics van de Dag #1264
©FOK.nl e.a.